Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα εμπειρία – πάνω από 3 δεκαετίες – στην παροχή πανεπιστημιακών σπουδών στην Ψυχολογία. Το πρόγραμμα BSc (Hons) Applied Psychology αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για αυτούς που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στο χώρο της ψυχολογίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα που αφορά στις κοινωνικές, αναπτυξιακές, γνωστικές και βιολογικές διαστάσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επίσης, εξερευνούν τις εφαρμογές της ψυχολογίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων – από την κατανόηση της φύσης και των αιτιών των ψυχικών ασθενειών, έως τη διερεύνηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε πραγματικές συνθήκες ζωής.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων BPS (British Psychological Society), με βάση τα οποία πιστοποιούνται τα ακαδημαϊκά προγράμματα Ψυχολογίας. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια άρτια εκπαιδευτική βάση για τη μελλοντική επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων, η οποία εξασφαλίζεται με μεταπτυχιακές σπουδές και απόκτηση κλινικής εμπειρίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Ψυχολογίας.

Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά εγγραφής:

 • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ (επικυρωμένο)
 • Συστατικές επιστολές (2)
 • Ικανοποιητική γνώση Αγγλικών (επίπεδο pre-lower ή IELTS 4.5) *
 • Ακαδημαϊκή Συνέντευξη
 • Φωτογραφίες (4)
 • Αντίγραφο ταυτότητας/ διαβατηρίου (επικυρωμένο)

*Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το αγγλόφωνο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 6.0 ή lower.

Οι υποψήφιοι που δε διαθέτουν επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από κάποιο φορέα, μπορούν να υποβληθούν στο εσωτερικό τεστ αξιολόγησης Αγγλικής γλώσσας του Mediterranean College (placement test).

Κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ ή HND, φοιτητές ΤΕΙ/ ΑΕΙ συγγενών ειδικοτήτων μπορούν να εισαχθούν σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων. Επιπλέον των ανωτέρω δικαιολογητικών απαιτείται η υποβολή:

 • Διπλώματος ή αναλυτικής βαθμολογίας (academic transcript)
 • Αναλυτικού οδηγού σπουδών (εφόσον είναι διαθέσιμος)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα των 20 διδακτικών μονάδων (credits), με εξαίρεση τη διπλωματική εργασία του 3ου έτους (Πτυχιακή Εργασία στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία), η οποία αντιστοιχεί σε 40 credits.

Το 1ο Έτος και το 50% των μαθημάτων του 2ου Έτους διδάσκονται & αξιολογούνται στην ελληνική γλώσσα, ενώ το υπόλοιπο 50% του 2ου Έτους και το 3ο Έτος διδάσκονται & αξιολογούνται στην αγγλική γλώσσα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο φοιτητής μεταβαίνει από ένα εύρος θεωριών και δεξιοτήτων στο 1ο Έτος σε μια πιο ανεξάρτητη διερεύνηση και σύνθεση της γνώσης και της ερμηνείας της στο 3ο Έτος.

Τα μαθήματα διεξάγονται σε εξαμηνιαία βάση και η διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους, προσφέροντας στους φοιτητές μια πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία:

Μέθοδοι Διδασκαλίας: διαλέξεις, σεμινάρια, συζήτηση, μελέτη περιπτώσεων, διαδραστικά εργαστήρια.

Μέθοδοι Μάθησης: ανεξάρτητη μελέτη – έρευνα, διαλέξεις από επαγγελματίες του χώρου (guest lectures), εκπαιδευτικές επισκέψεις, εργαστηριακά μαθήματα, παιχνίδια ρόλων (role-plays), πρακτική, έρευνα, εποπτεία (supervision).

Μέθοδοι Αξιολόγησης: βιβλιογραφικές εργασίες, ομαδικές εργασίες, εξετάσεις, ενημερωτικά φυλλάδια, προφορικές παρουσιάσεις, ασκήσεις, παρουσιάσεις με poster, ερευνητικές εργασίες.

Η εκπαιδευτική διαδικασία εμπλουτίζεται από τις περαιτέρω δραστηριότητες της Σχολής Ψυχολογίας και του Κολλεγίου ευρύτερα, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων/ εσπερίδων
 • Διοργάνωση Ετήσιου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου (Annual Student Conference)
 • Λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου
 • Συμμετοχή φοιτητών σε επιστημονικά συνέδρια
 • Πιστοποιημένα σεμινάρια μετεκπαίδευσης & εξειδίκευσης (μέσω του Mediterranean Professional Studies)
 • Συμμετοχή φοιτητών στα projects του Ερευνητικού Κέντρου του Mediterranean College
 • Συμμετοχή φοιτητών σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού, που διοργανώνει το Mediterranean College

Δείτε περισσότερα εδώ

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.