Ακρόαση άρθρου......

Ο Χαράλαμπος Πετράς και το Athens Coaching Institute σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Τέχνη του Coaching, Εισαγωγή στη Θεωρία και Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, στο Polis Art Café.

Με αφετηρία το βιβλίο, θα αναπτυχθεί μία συζήτηση για το Coaching, τη σχέση του με την επιστήμη επιστήμη, την Ψυχολογία αλλά και για την εξέλιξη του νέου αυτού κλάδου στη χώρα μας. Στο πάνελ μας τιμούν με την παρουσία τους ο Ανδρέας Αρματάς και ο Νίκος Φραγκιάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Η Τέχνη του Coaching» είναι το πρώτο επιστημονικό εγχειρίδιο για τον εκπαιδευόμενο και επαγγελματία Coach και Ψυχολόγο. Προάγει τις αρχές του Evidence-based Coaching και εισάγει τον αναγνώστη στον κλάδο της Coaching Ψυχολογίας. Mέσα από μια ανθρωπολογική και ιστορική προσέγγιση, αποκαθιστά (στην Ελλάδα) τη σχέση του Coaching με εργαλεία και μεθόδους της Ψυχολογίας και απαντά με αυθεντικότητα, χωρίς υπεκφυγές σε ερωτήματα όπως αν το Coaching είναι κάτι αυτόνομο ή όχι, αν πρόκειται για μια καινοτομία ή μια παρέκκλιση, αν όλοι οι Coaches πρέπει να είναι Ψυχολόγοι, αν υπάρχει επάγγελμα Coaching και που έχει φθάσει σήμερα η έρευνα.
Ταυτόχρονα, προσφέρει έναν λεπτομερή οδηγό για την Coaching πρακτική, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επαγγελματίας Coach, με πρωτόκολλα και τεχνικές δημιουργίας και υλοποίησης στόχων, διάγνωσης δεξιοτήτων και ενίσχυσης θετικών συναισθημάτων τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα:
Ο Χαράλαμπος Πετράς είναι Ψυχολόγος, Organizational & Executive Coach και Θεραπευτής. Σπούδασε Ανθρωπολογία, Ιστορία, Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική Ψυχοθεραπεία, την Θεραπεία Τραύματος EMDR, στο Coaching, και την Ψυχοκοινωνική Αξιολόγηση (Profiling). Έχει σχεδιάσει δύο προγράμματα εκπαίδευσης στο Coaching, πιστοποιημένα από διεθνείς συλλόγους του κλάδου, τα οποία και συντονίζει.
Είναι πλήρες μέλος του International Society of Coaching Psychology, του Association for Coaching, του European Mentoring & Coaching Council και του American Anthropological Association. Εργάζεται με ενήλικες σε συνεδρίες Ψυχοθεραπείας & Coaching, καθώς και με πολυεθνικές επιχειρήσεις παρέχοντας Executive Coaching & Συμβουλευτική Ηγεσίας.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:
Στο πάνελ, μας τιμούν με τη συμμετοχή τους δύο διακεκριμένοι επαγγελματίες στον χώρο του Coaching, της Θεραπείας και της Εκπαίδευσης, ο Ανδρέας Αρματάς και ο Νικος Φραγκιάς.

Ανδρέας Αρματάς, Ψυχολόγος – Executive Coach, Συγγραφέας. Ιδρυτικό μέλος του International Society of Coaching Psychology.
Νίκος Φραγκιάς, Συστημικός Θεραπευτής, Interventionist, NLP Trainer & Master Coach. National Coordinator of INLPTA Greece.

Πληροφορίες
Ημέρα & Ώρα: Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στις 19:00.
Τόπος: Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα, Στοά του Βιβλίου.
Επικοινωνία: Γραφείο Ψυχολόγου Χαράλαμπου Πετρά, Τ. 210 9859680.
Ώρες Γραμματείας 10:00 – 15:00, Δευτέρα – Παρασκευή.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Βάσια Σαμαρά

Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας. Επιμέλεια άρθρων, μεταφράσεις.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr