Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο  «Ευρωπαϊκές πρακτικές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ.

synedrio dyslexias2015Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει ως Χορηγός το Πανευρωπαϊκό συνέδριο με τίτλο «Ευρωπαϊκές πρακτικές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας (ΕΕΔ) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Δυσλεξίας (EDA), υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας & Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Το συνέδριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA HOTEL στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός η ανταλλαγή παρεμβατικών μοντέλων για την αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με προσκεκλημένους ομιλητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης), αφετέρου η αποτύπωση των ΕΜΔ στην ελληνική πραγματικότητα του 2015, λαμβάνοντας υπόψη τον γονεϊκό παράγοντα, τη διεπιστημονική ομάδα, τον εκπαιδευτικό και το ίδιο το παιδί. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Αναζητώντας ρεαλιστικές προτάσεις», απαρτιζόμενο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διακρίνεται εδώ και χρόνια τόσο για το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής, το οποίο προσφέρει τα αντίστοιχα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών καθώς και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή, όσο και για το Τμήμα Λογοθεραπείας, το οποίο προσφέρει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Λογοθεραπεία που προσφέρθηκε στην Ελλάδα και το μόνο με ιστορία μεγαλύτερη των 15 ετών στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση. Η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες εμπίπτουν στα σταθερά ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα των δύο τμημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε το www.mitropolitiko.edu.gr 

 

Εάν βρήκατε το άρθρο χρήσιμο, μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου, χωρίς τη γραπτή άδεια του Τμήματος Σύνταξης του E-Psychology.gr. Εάν επιθυμείτε να αναδημοσιεύετε άρθρα, επικοινωνήστε μαζί μας στο editorial @ e-psychology.gr

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.