Ακρόαση άρθρου......

arsis kata paidikis ergasiaΑπό το 1992, η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων δραστηριοποιείται στην υποστήριξη και φροντίδα των παιδιών που στερούνται ευκαιριών προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Τα τελευταία χρόνια η ΑΡΣΙΣ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη ύπαρξης υπηρεσιών στήριξης του πληθυσμού που ζει στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο υπηρεσιών φροντίδας και αλληλεγγύης οικογενειών και ατόμων. Πίσω από κάθε πόρτα που στηρίζουμε υπάρχει συχνά και ένα παιδί.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας, η ΑΡΣΙΣ, τα στελέχη της, το ισχυρό και ακούραστο δίκτυο εθελοντών της, τα παιδιά της, σας προσκαλούν σε μια σειρά εκδηλώσεων, 12 – 13 – 14 IOYNIOY, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη (Χανιά, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη) θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της παιδικότητας.

Κάθε παιδί ένας κόσμος, ένας κόσμος για το παιδί

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά πόλη θα το βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:  http://arsis.gr/

Λίγα λόγια για την ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις.

Το όραμα της ΑΡΣΙΣ είναι μία κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους και σεβασμό στα δικαιώματα τους, όπως αυτά αναφέρονται στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ιδίως τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Αποστολή της ΑΡΣΙΣ είναι η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσει μεθοδολογίες και εργαλεία για την υποστήριξη των νέων, οργανώνει και συμμετέχει σε δίκτυα, συνεργάζεται με δημόσιες υπηρεσίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις και διατυπώνει προτάσεις στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής για τα παιδιά και τους νέους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ
3 Μήπως μεγάλωσες και εσύ με γονείς που ήταν απόμακροι; Δύστροποι; Εγωκεντρικοί; Απορριπτικοί; Ελεγκτικοί; Επικριτικοί; Μη-διαθέσιμοι;
Ανακάλυψε τους τέσσερις τύπους τοξικών-ανώριμων γονέων

Η ΑΡΣΙΣ δουλεύει κυρίως με νέους και νέες ηλικίας 15 έως 21 χρονών, και κατά περίπτωση με μικρότερα παιδιά ή μεγαλύτερα πρόσωπα που βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά.

Συνθήκες, όπως η ανεπαρκής υποστήριξη από την οικογένεια, η παραμέληση, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση, η απόρριψη από το εκπαιδευτικό σύστημα, η μετανάστευση, η προσφυγιά, η έλλειψη στέγης, η ανεργία, η σύγκρουση με το νόμο, η διαβίωση σε ιδρύματα ή σωφρονιστικά καταστήματα, κ.α.

Η ΑΡΣΙΣ πλαισιώνεται από ειδικευμένα στελέχη και εκπαιδευμένους εθελοντές και δουλεύ­ει με βάση τις συλλογικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αποδοχής, της δημοκρατίας και του αμοι­βαίου σεβασμού.

Στο γραφείο της κάθε πόλης όπου δραστηριοποιείται, υπάρχει ομάδα στελεχών που μοιράζονται τις ευθύνες σχεδιασμού, ανάπτυξης και παρακολούθησης του έργου της. Οι εθελοντές εντάσσονται σε ομάδες και εποπτεύονται από τα υπεύθυνα στελέχη.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr