Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις για τη μεταρρύθμιση στο θέμα της Ειδικής Αγωγής, Η Ελληνική Εταιρεία Παιδοψυχιάτρων. Μεταξύ άλλων, προτείνει την τροποποίηση του αδόκιμου όρου "περί ειδικής αγωγής" του άρθρου 17 και αντιπροτείνει την μετονομασία σε "υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ειδικών θεραπευτικών πράξεων".

Μετά την επιτυχηµένη συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΨ µε συναδέλφους εργαζόµενους και ιδιοκτήτες Κέντρων Ειδικής Αγωγής, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΕΨ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Ο ΣΕΨ έχει από το 2013, µε εισηγήσεις που έχει καταθέσει στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και τον ΕΟΠΥΥ, πλήρεις προτάσεις µεταρρύθµισης στον τοµέα του έργου και των αµοιβών Υπηρεσιών Ψυχολόγου.

Με κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 27/12/2016 (αρ.πρωτ.12900), το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων απευθύνθηκε στην Υποεπιτροπή Ειδικής Αγωγής του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις συμβάσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής.

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ.Παύλο Πολάκη απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής.

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν μέσα στο 2017, παιδιά και έφηβοι που λαμβάνουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη σε περίπου 2.000 δομές της χώρας.

Τη δυνατότητα δωρεάν ψυχοθεραπειών σε ασθενείς που πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή ή ασθένεια παρέχει στους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμβαση με τον Οργανισμό διαθέτουν μόνο οι ψυχίατροι καθώς η υπογραφή συμβάσεων με ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές είναι ακόμα στον αέρα μιας και οι αντίστοιχοι κλάδοι, αρνούνται να τις υπογράψουν προβάλλοντας ενστάσεις για κάποιους από τους όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας;

Εμπιστευθείτε στο E-Psychology, τη διαδικτυακή σας παρουσία και προβολή! Δείτε αναλυτικά

Εγγραφή στο Newsletter

Κάντε εγγραφή στο 15νθημερο Newsletter για ενημέρωση σεμιναρίων, νέων άρθρων, βιβλίων, θέσεων εργασίας κ.α.