Ψυχανάλυση

Προσθήκη απο e-psychology.gr
Συγγραφέας : Αλεξανδρή, Αθηνά
Εκδόσεις : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Σελίδες : 38
Έτος έκδοσης : 2015

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
14,71€
11,77 €
Το ένστικτο θανάτου είναι μια θεμελιώδης έννοια του Freud, ο οποίος το θεωρούσε ως πόλο ενάντιο προς το ένστικτο της ζωής. Όσο πιο ισχυρό είναι το ένστικτο θανάτου, τόσο περισσότερες άμυνες αναπτύσσονται για να το κρατούν κατά το δυνατόν κάτω από τον έλεγχο του Εγώ, το οποίο έχει την ευθύνη να μετριάζει την έντασή του, να το αντιρροπεί και να ευοδώνει την έκφραση του ενστίκτου ζωής, προφυλάσσοντας έτσι τον άνθρωπο από καταστροφικές ενέργειες και πράξεις, τόσο προς τον εαυτόν του όσο και προς τους άλλους ανθρώπους, ταυτόχρονα δε, να προάγει τις διαδικασίες προσαρμογής της προσωπικότητας στην εξωτερική πραγματικότητα. Στην παρούσα μελέτη συζητείται το ένστικτο θανάτου καθαυτό, καθώς και οι μεταμφιέσεις του, οι οποίες δεν είναι δεδομένες άπαξ, αλλά προσλαμβάνουν ποικίλες κλινικές ή ψυχολογικές μορφές.

Εκφράζονται δε πότε συνειδητά και πότε ασυνείδητα, με αποτέλεσμα άλλοτε να γίνονται αντιληπτές από το Εγώ και άλλοτε το Εγώ να διαλύεται κάτω από την επίδρασή τους. Δίνονται πολλά παραδείγματα από την προσωπική κλινική εργασία της ψυχαναλύτριας, και από τη ζωή ιστορικών προσώπων.

Η συγγραφέας αναπτύσσει τις σκέψεις της με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία της Μelanie Klein
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).