Αξιολόγηση της μάθησης ή αξιολόγηση για τη μάθηση;

Προσθήκη απο e-psychology.gr
Συγγραφέας : Ρεκαλίδου, Γαλήνη
Εκδόσεις : Πεδίο
Σελίδες : 224
Έτος έκδοσης : 2011

Χρόνος παράδοσης
1-5 ημέρες

Τιμή εκδότη Έκπτωση -20,00%
24,39€
19,51 €
Το βιβλίο παρουσιάζει μια νέα, ερευνητικά τεκμηριωμένη, θεωρητική προσέγγιση με σαφώς λειτουργικό προσανατολισμό σε σχέση με το ρόλο της αξιολόγησης στη μαθησιακή διαδικασία. Εστιάζεται στην αξιολόγηση που έχει ως προτεραιότητα την προαγωγή της μάθησης του μαθητή μέσα από την ενεργητική συμμετοχή του στην αξιολογική διαδικασία.

Αξιοσημείωτη είναι και η ανάδειξη των προβλημάτων της αξιολόγησης στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, για την αντιμετώπιση των οποίων μέχρι σήμερα λαμβάνονται μόνο πρόχειρες και επιφανειακές αποφάσεις, με αποτέλεσμα αυτά να διαιωνίζονται και να επιδεινώνονται. Η συγγραφέας συνδέει εύστοχα τη θεωρία με την πράξη, παρέχοντας πληροφορίες που συμβάλλουν στην πρακτική εφαρμογή μεθοδολογικών εργαλείων και τεχνικών αξιολόγησης στην εκπαιδευτική πράξη. Ένα έργο που αναμφίβολα εμπλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία και βάζει έναν επιπλέον λίθο στην επιστημονική και την κοινωνική θεμελίωση, καθιέρωση και εξέλιξη του αντικειμένου της εκπαιδευτικής αξιολόγησης.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας E-Psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).