Μαθησιακή & Σχολική ετοιμότητα παιδιού με ΔΕΠ-Υ

Γενική Περιγραφή
 
Η Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή με κύρια χαρακτηριστικά τη δυσκολία συγκέντρωσης και/ή την υπερκινητικότητα και την παρορμητικότητα. Τα συμπτώματα αυτά επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ακαδημαϊκή πορεία και τη λειτουργικότητα του παιδιού στην καθημερινότητά του. Η ΔΕΠ-Υ εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και σε ένα μεγάλο ποσοστό τα συμπτώματα παραμένουν και στην ενήλικη ζωή. Πολλά ερευνητικά ευρήματα υποστηρίζουν ότι τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ αντιμετωπίζουν πολύ συχνά μαθησιακές δυσκολίες. Το ιδιαίτερο μαθησιακό προφίλ των μαθητών με ΔΕΠ-Υ επηρεάζει τη σχολική τους επίδοση, την ακαδημαϊκή τους ζωή και κατ' επέκταση την εξέλιξή τους στην ενήλικη ζωή. Η αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών με ΔΕΠ-Υ κρίνεται επιτακτική για την πιο έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση.
 
 
 
Στόχος Επιμόρφωσης

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη ΔΕΠ-Υ και τη συνύπαρξη της με τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους παρέμβασης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις δυσκολίες που τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ παρουσιάζουν στην ικανότητα συγκέντρωσης, στις επιτελικές λειτουργίες και στην ικανότητα αυτο-ρύθμισης και πώς οι δυσκολίες αυτές επηρεάζουν τη καθημερινή ζωή του παιδιού και των άλλων γύρω του.
 
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις στρατηγικές παρέμβασης που στοχεύουν στη μείωση της επίδρασης των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ στη σχολική επίδοση και στην ενίσχυση της προσαρμοστικής ικανότητας του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.
 
 
 
Σε ποιους απευθύνεται
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της ΔΕΠ-Υ και των επιπτώσεών της στη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που συνεργάζονται με παιδιά με ΔΕΠ-Υ και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις της ΔΕΠ-Υ στην καθημερινή ζωή του παιδιού τους και να μάθουν πώς οι ίδιοι μπορούν να λάβουν έναν πιο υποστηρικτικό και καθοδηγητικό ρόλο.
 
 
Πληροφορίες
 
Ημερομηνίες Διεξαγωγής
Δια Ζώσης: 12 & 13 Νοεμβρίου, 10:00 - 15:30 (15 ώρες)
Εξ' αποστάσεως: 14 Νοεμβρίου - 12 Δεκεμβρίου (85 ώρες)

Χώρος Διεξαγωγής
Φρόντζου Πολιτεία | Λόφος Αγ. Τριάδος | Ιωάννινα
Χάρτης

Κόστος
Προεγγραφή έως 8/11/16
Φοιτητές / Άνεργοι: 95€
Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 125€
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 145€

 
Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια
Ζηκοπούλου Όλγα - Ψυχολόγος υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 
 
Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
  • Πλούσιο και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο
  • αντικείμενο της επιμόρφωσης
  • Φάκελος συνέδρου
  • Μπλοκ σημειώσεων
  • Στυλό
  • Coffee Break

 

Πληροφορίες – Γραμματεία
Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.
Τ. 2310.230545 | 211.7706766
M. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Url.http://www.e-employ.gr/el/epomenes-draseis/draseis-dia-viou-ekpaidefsis/item/626-depy-ioannina
F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 19:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 12-11-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 13-11-2016 10:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 145 €
Φορέας Employ - Κέντρο Δια Βιου Μάθησης (Ιωάννινα)
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.