Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΑΜΕΑ (Βάσει πρ/ματος BASKI)

Γενική Περιγραφή

Άτομα με αναπηρίες πολύ συχνά έχουν έλλειψη σημαντικών προσωπικών ικανοτήτων. Κάποτε, η ικανότητα είναι πολύ πιο δύσκολη να αναπτυχθεί λόγω κινητικών, νοητικών, αισθητικών και συναισθηματικών δυσκολιών. Ιδρυματικά κυρίως άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν πιο πολύ την ετερονομία παρά τον αυτό-προσδιορισμό. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να συμβιβαστούν με δοσμένα (δοθείσα) πρότυπα και δομές και θα πρέπει να ζήσουν και να εργαστούν σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα. Συνυπολογισμένες, αποκατεστημένες, ομαλοποιημένες διαδικασίες στο χώρο εργασίας με άτομα με αναπηρίες απαιτούν το δικαίωμα σε μια αυτό-προσδιοριζόμενη ζωή και πιο αυτονομία στα άτομα με αναπηρίες.

Το Μοντέλο BASKI λαμβάνει υπόψη την αρχή των ίσων ευκαιριών, καθοδηγεί άτομα με αναπηρίες σε ένα κατάλληλο βαθμό αυτό-προσδιορισμού και τους ετοιμάζει για μια ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία. Τα άτομα με διανοητικές αναπηρίες μπορούν να αποκτήσουν βασικές επιδεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να κανονίσουν και να διευθύνουν από μόνοι τους, τις δικές τους συμπεριφορές και να γίνουν λιγότερο εξαρτημένοι από άλλους. Το ευρωπαϊκό - διακρατικό μοντέλο επιδεξιοτήτων BASKI είναι μια προσπάθεια να προωθηθεί ο αυτό-προσδιορισμός στους ανθρώπους με διανοητικές και πολλαπλές αναπηρίες και να καταρτιστούν εξειδικευμένα στελέχη ειδικής αγωγής που θα το εφαρμόσουν. Τέτοια εκπαιδευτικά μοντέλα είναι απαραίτητα γιατί υπάρχει λίγη έρευνα ή πρακτική βοήθεια για τους εκπαιδευτές και για τα ιδρύματα ώστε να αναγνωρίσουν αποτελεσματικές στρατηγικές διδασκαλίας και μάθησης. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων και προσοντούχων στελεχών σε αυτόν το τομέα. Το πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΑΜΕΑ σύμφωνα με το μοντέλο BASKI, επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες, εκπαιδευτές και σύμβουλους στο να κτίσουν τις αναγκαίες επιδεξιότητες.

 

Στόχος Επιμόρφωσης

Οι σκοποί του σεμιναρίου είναι:

 • Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες και να εμβαθύνουν σε ένα καινοτόμο και λειτουργικό μοντέλο εφαρμογής στην ειδική αγωγή και υποστήριξη ατόμων με αναπηρίες
 • Να καταρτιστούν σε τεχνικές και μεθόδους ενός μοντέλου που μπορεί να εφαρμοστεί και να αξιοποιηθεί και σε χώρες του εξωτερικού
 • Να αναγνωριστούν κοινοί παράγοντες στη μεταχείριση και στις εμπειρίες ατόμων με αναπηρίες σχετικά με την μάθηση και εκπαίδευση, και επίσης τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους και σε χώρες της αλλοδαπής.
 • Να αναγνωρίσουν μεταβιβάσιμα μοντέλα καλής πρακτικής για τα άτομα με αναπηρίες.

Παράλληλα, πρόσθετοι στόχοι και επιδιωκόμενες εφαρμογές του μαθησιακού αποτελέσματος της επιμόρφωσης, σχετίζονται και με:

 • Την εξέταση νομικών πλαισίων σε γενικά θέματα ίσων ευκαιριών για άτομα με αναπηρίες
 • Καλύτερα μοντέλα πρακτικής
 • Προοπτικές διπλωματούχων εκπαιδευτών και καθοδηγητών για υποστήριξη τέτοιων πρακτικών

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς γενικής και ειδικής αγωγής, σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες στον κοινωνικό - εκπαιδευτικό - ψυχολογικό τοµέα που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στα πεδία της συμβουλευτικής, της βοήθειας ή της φροντίδας αναπήρων.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες Διεξαγωγής
Δια Ζώσης: 19 & 20 Νοεμβρίου, 10:00 - 15:30 (15 ώρες)
Εξ' αποστάσεως: 21 Νοεμβρίου - 19 Δεκεμβρίου, (85 ώρες)

Χώρος Διεξαγωγής
Grand Hotel Palace | Μοναστηρίου 305 | Θεσσαλονίκη
Χάρτης , Πρόσβαση

Κόστος
Προεγγραφή έως 15/11/16
Φοιτητές / Άνεργοι: 95€
Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 125€
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 145€

 

Προσκεκλημένος Επιμορφωτής: Δεμίρης Μόσχος - Ψυχολόγος, Κοινωνιολόγος

 

Παροχές
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

 • Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
 • Πλούσιο και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο
 • αντικείμενο της επιμόρφωσης
 • Φάκελος συνέδρου
 • Μπλοκ σημειώσεων
 • Στυλό
 • Coffee Break

 

Πληροφορίες

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.
Τ. 2310.230545 | 211.7706766
M. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Url. http://www.e-employ.gr/el/epomenes-draseis/draseis-dia-viou-ekpaidefsis/item/596-ekpaideusi-amea-baski
F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 19:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 19-11-2016 10:00 am
Ημ. Λήξης 20-11-2016 10:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής 145 €
Φορέας Employ - Κέντρο Δια Βιου Μάθησης (Θεσσαλονίκη)
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.