Εκπαίδευση στην Οικογενειακή Θεραπεία - Θεραπεία Ζευγαριού

To Ελληνικό Κέντρο Focusing με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την για δεύτερη χρονιά έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος στην "Οικογενειακή Θεραπεία - Θεραπεία Ζευγαριού".

Υπεύθυνη εκπαίδευσης είναι η Ρίτα Βεντούρα M.A. ECP, ψυχοθεραπεύτρια, προσωποκεντρική εκπαιδεύτρια και επόπτρια, καθώς και πιστοποιημένη EFT θεραπεύτρια και επόπτρια.

Στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις αρχές που διέπουν την θεραπευτική στάση απέναντι σε μια οικογένεια, ή ένα ζευγάρι. Πιο συγκεκριμένα εξετάζονται οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην συντροφική σχέση και την καθιστούν δυσλειτουργική.

Το ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο της εκπαίδευσης βασίζεται στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση, ιδιαίτερα στην θεώρηση των Gaylin και O'Leary, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και το μοντέλο της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας (Emotionally Focused Therapy-EFT). Επίσης αναφέρονται και διδάσκονται οι βασικές αρχές των συστημικών μοντέλων θεραπείας.

Η εκπαίδευση διαρκεί ένα έτος, ήτοι 9 εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα, και περιλαμβάνει θεωρία, πρακτική και βιωματική εμπειρία.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ.1) .

Πληροφορίες: Ελληνικό Κέντρο Focusing τηλ. 210 6459459
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έναρξη 8-9 Οκτωβρίου 2016
Το πρώτο Σ/Κ θα θεωρηθεί δοκιμαστικό Σ/Κ και κοστίζει 150€, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό. Με την εγγραφή σας θα παραλάβετε και το υλικό της εκπαίδευσης.

Τι είπαν προηγούμενοι εκπαιδευμένοι στο πρόγραμμα:
Είναι ένα μεταμορφωτικά μαγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Δεν μου έδωσε μόνο τις απαραίτητες πολύ αποτελεσματικές δεξιότητες να δουλεύω με ζευγάρια αλλά μου άλλαξε την οπτική και σε πολλά άλλα επίπεδα. Εξελίχτηκα και σαν θεραπευτής και σαν σύντροφος. Η προσωπική μου συντροφική σχέση, που παρ' όλη την προσπάθεια μας και την γνώση μας σαν θεραπευτές (είμαστε και οι δύο ψυχοθεραπευτές) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο έχει εξεληχθεί σε μια ασφαλή, ουσιαστική και ανταποδοτική σχέση. Ήταν ένα δώρο για μένα διότι η αγάπη ήταν πάντα εκεί αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Η αγάπη θέλει επιβεβαίωση...

Ι.Κ (προσωποκεντρικός σύμβουλος)

Έχοντας εκπαιδευτεί σε διάφορες προσεγγίσεις και έχοντας ασπαστεί κατά καιρούς διάφορες φιλοσοφικές και ψυχολογικές απόψεις, δεν πίστευα ότι θα μάθαινα κάτι καινούργια και ομολογώ ότι αυτό το πρόγραμμα μου έδωσε κάτι το πολύ σημαντικό και διαφορετικό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Π.Α. ψυχοθεραπευτής

Μια "μαγική" εκπαίδευση! Γ.Α. ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα τόσο σε πληροφορίες όσο και σε βιωματικές ασκήσεις. Η εκπαίδευση αυτή ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου και με βοήθησε όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό, αναφορικά με τις δικές μου σημαντικές σχέσεις. Ευχαριστώ την παρουσιάστρια και τις άλλες διευκολύντριες για την άψογη κατάρτισή τους και τον ενθαρρυντικό τους τρόπο μάθησης." Κ.Λ.

Ονόματα και τηλέφωνα πρώην εκπαιδευμένων στην διάθεσή σας.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 08-10-2016 12:00 am
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Ελληνικό Κέντρο Focusing
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.