Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική

Περιγραφή

Το τριετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική απευθύνεται σε επαγγελματίες που ρόλος τους είναι να βοηθούν άλλους ανθρώπους να αναπτύσσουν το δυναμικό τους, να παίρνουν αποφάσεις, να αντιμετωπίζουν κρίσεις, να επιλύουν συγκρούσεις, και να στηρίζουν και εκείνοι με τη σειρά τους άλλους ανθρώπους.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται κατά περίπτωση από την εκπαιδευτική επιτροπή, κρίνοντας και τα υπόλοιπα προσόντα, ενώ ο υποψήφιοι αξιολογούνται και μέσω συνέντευξης.

Το Εργαστήριο αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο συστημικό εκπαιδευτικό κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.)


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο κατηγορίες επαγγελματιών:
 
Ι. Επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί), οι οποίοι ενδιαφέρονται να διδαχθούν το συστημικό τρόπο σκέψης και τους τρόπους εφαρμογής του στη συμβουλευτική με άτομα, οικογένειες και ομάδες. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και όσοι έχουν βασικές σπουδές στο χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών με την προϋπόθεση ότι εργάζονται ήδη στο χώρο της ψυχικής υγείας ή έχουν μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της ψυχικής υγείας.

ΙΙ. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσηλευτές, επιμελητές ανηλίκων και άλλοι νομικοί που ασχολούνται με οικογενειακά θέματα, καθώς και διαχειριστές ανθρώπινων πόρων οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συμβουλευτικές δεξιότητες ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο χώρο εργασίας τους.

Ο αριθμός των ειδικευόμενων που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο είναι κατά μέσο όρο 15 με 20 άτομα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Το πρόγραμμα διαρκεί δύο (2) χρόνια. Οι ειδικευόμενοι μπορούν να αναβάλουν ή να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση τμημάτων του προγράμματος κατόπιν συνεννόησης με τον εκπαιδευτή τους (π.χ. πρακτική άσκηση), λόγω επαγγελματικών ή προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Το πρόγραμμα ειδίκευσης περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς (οι ώρες που αναγράφονται δηλώνουν το κατώτερο όριο απαιτούμενων ωρών για κάθε τομέα και για κάθε επαγγελματική κατηγορία).
1.Θεωρία
2.Εποπτεία
3.Πρακτική άσκηση
4.Προσωπική (ομαδική) ψυχοθεραπεία συστημικού τύπου

Συνοπτικές Πληροφορίες

Ημ. Έναρξης 17-10-2016 12:00 am
Θέσεις 20
Κόστος Συμμετοχής -
Φορέας Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων
Εάν σας άρεσε το θέμα, μοιραστείτε το!

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Εγγραφή στο Newsletter

15νθημερο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας τα νέα άρθρα, αλλά και ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια, βιβλία ψυχολογίας, θέσεις εργασίας κ.α.