Ακρόαση άρθρου......

Ο υπναγωγικοί σπασμοί βιώνονται από πολλούς ανθρώπους όταν κοιμούνται κουρασμένοι ή όταν κάνουν ανήσυχο ύπνο. Είναι σπασμοί, που μπορεί να κάνουν τον άνθρωπο να νιώθει σαν να “πέφτει από ψηλά”, ή σαν να τον ξυπνούν ξαφνικά μέσα σε κατάσταση σοκ. Είναι πραγματικά ανακουφιστικό όταν ξυπνάει ο άνθρωπος ενώ αισθάνεται ότι πέφτει και αυτό δε σταματάει ποτέ.

Επίσης, θεωρούνται πραγματικά πολύ κοινές και αβλαβείς.

Τι είναι ο υπναγωγικός σπασμός

Οι υπναγωγικοί σπασμοί είναι κινήσεις που μπορεί να συνδέονται με μια εικόνα ή δυνατούς θορύβους που μπορεί να ξυπνήσουν το άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ξυπνήσει και να μη θυμούνται τίποτα από το προηγούμενο λεπτό που συνέβη ο υπναγωγικός σπασμός. Ακόμη, η ένταση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τι βοηθάει την αντιμετώπιση των υπναγωγικών σπασμών

Εάν αντιμετωπίζεται υπναγωγικούς σπασμούς καλό είναι να σταματήσετε την κατανάλωση καφεΐνης ειδικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.  Επίσης, να ελαττώσετε το κάπνισμα, να προσέξετε την διατροφή σας και να προσπαθήσετε να μην στερείτε ύπνο από τον οργανισμό σας.

 

Διαβάστε ακόμη το σχετικό άρθρο: Πως ο ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Αγγελίδου Ασημίνα - Ψυχολόγος

Αγγελίδου Ασημίνα: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ψυχολόγος, Εξειδικευμένη σε πρόγραμμα ψυχοθεραπείας - Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία, μεταπτυχιακά στη Ψυχολογία Υγείας και Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων.