Ακρόαση άρθρου......

Την περίοδο του Πάσχα είτε θα ταξιδέψουμε για να πάμε στο χωριό μας ή σε κάποιο ξενοδοχείο ώστε να περάσουμε όμορφες σύντομες διακοπές, είτε λόγω των γιορτών και της εποχής θα κάνουμε πολλές βόλτες.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί λοιπόν να μη τις αξιοποιήσουμε με παιχνίδια στην αγγλική γλώσσα για εξάσκηση αλλά και να περάσουμε ευχάριστα αυτές τις ώρες με τα παιδιά μας.

Επιτραπέζια παιχνίδια :

Τα παιδιά μπορούν να αντιστοιχίσουν την εικόνα με τη σωστή λέξη στα αγγλικά και ύστερα να γράψουν στον αέρα τη λέξη κλείνοντας τα μάτια τους, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για εξάσκηση και εμπέδωση του λεξιλογίου. Επίσης, παιχνίδια memo καθώς και τα "μαντέματα" (I spy with my little eye ) είναι πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις.

Τραγούδι :

Τραγουδάμε γνωστά αγγλικά παιδικά τραγούδια, μικρά ποιήματα ή αγγλικά στιχάκια, τραγουδάμε ότι θέλουμε και μπορούμε στα αγγλικά.

Α-Z :

Αναζητούμε σε πινακίδες άλλων αυτοκινήτων, αφίσες, ταμπέλες και γενικά οτιδήποτε υπάρχει στο οπτικό μας πεδίο, να βρούμε λέξεις που αρχίζουν από το κάθε γράμμα της αλφαβήτου με την σειρά. Οποίος φτάσει πρώτος στο Ζ - το τελευταίο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου - νικάει. Από το Α έως το Ζ και ο καλύτερος στο λεξιλόγιο ας κερδίσει…

Χρώματα & Μάρκες :

Λέμε στα αγγλικά ένα – ένα τα χρώματα και ψάχνουν τα παιδιά επιτόπου να βρουν το αντίστοιχο χρώμα τριγύρω τους μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε και με τα χρώματα σε συνδυασμό με τις μάρκες των άλλων αυτοκινήτων, δηλαδή όποιος πει πρώτος στα αγγλικά και την μάρκα μαζί με το αντίστοιχο χρώμα, παίρνει διπλούς πόντους.

Μνήμη :

Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε η βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά. Ξεκινάει ο γονέας και βάζει μια πρώτη λέξη στα αγγλικά από κάτι που έχει δει έξω από το αυτοκίνητο.
Πχ : tree

4ος Κύκλος Αυτροβελτίωσης από το PSYCHOLOGY.GR
3 Ημέρες, 6 διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια. Γενική είσοδος: 25 ευρώ, για εγγραφές έως 31 Μαρτίου 2024

Ακολουθούν τα παιδιά εναλλάξ προσθέτοντας μια λέξη κάθε φορά.

Καθένας όμως όταν έρχεται η σειρά του πρέπει να επαναλάβει όλες τις προηγούμενες λέξεις στα αγγλικά που έχουν πει οι αντίπαλοι. Οποίος δεν θυμάται τη σειρά των λέξεων βγαίνει από το παιχνίδι.

Ο γονέας συνοδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να σημειώνει και ελέγχει την σωστή σειρά των λέξεων, ώστε να έχουμε ένα δίκαιο παιχνίδι.

Καλή μας βόλτα με το αυτοκίνητο «ταξιδεύοντας» με την αγγλική γλώσσα…

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Ειρήνη Θ. Ευαγγέλου
Ψυχολόγος
Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός