Τα πρώτα θεμέλια του psychology.gr «χτίστηκαν» στις αρχές του 2004, όταν ξεκινήσαμε με στόχο να δημιουργήσουμε μία «ηλεκτρονική γειτονιά» γύρω από τον χώρο της Ψυχολογίας, ένα μέρος τόσο φιλικό προς τους επισκέπτες του ώστε όλοι μας να νιώθουμε άνετα να ρωτήσουμε για όσα μας απασχολούν, να έχουμε πρόσβαση σε εξειδικευμένα άρθρα που μας ενδιαφέρουν, να μπορούμε να μορφώσουμε και να μορφωθούμε, να επικοινωνήσουμε.

Σχεδόν 11 χρόνια μετά, και μέσα από ένα διαδικτυακό ταξίδι που δε μας βρήκε ποτέ μόνους αλλά πάντοτε με συνοδοιπόρους τους πολύτιμους συνεργάτες που στην πάροδο του χρόνου αποκτήσαμε, κάναμε μία σύντομη πλην περιεκτική ανασκόπηση:

Μέσα από σκληρή δουλειά και αμέτρητα ξενύχτια, το e-Psychology είναι εδώ και αρκετά χρόνια η ισχυρότερη και μεγαλύτερη πύλη για θέματα Ψυχολογίας στην Ελλάδα.

Το e-Psychology διαθέτει το μεγαλύτερο και πληρέστερο forum ψυχολογίας στην χώρα, με περισσότερα από 540.000 μηνύματα, σχεδόν 14.000 εγγεγραμμένα μέλη και περίπου 20.000 διαφορετικές συζητήσεις για να συμμετάσχετε.

Στο e-Psychology λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο ψυχολογίας με περισσότερες από 30 διαφορετικές θεματικές ενότητες και 3.000 βιβλία - θα μας επιτρέψετε να δηλώσουμε υπερήφανοι καθώς είναι το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα
Μα πάνω από όλα, όλοι μαζί, εμείς με το μεράκι και την αγάπη μας για την Ψυχολογία, και εσείς, με την εμπιστοσύνη που δείχνετε σε εμάς, πετύχαμε να δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική γειτονιά που πιο πάνω αναφέραμε. Σας ευχαριστούμε όλους γι’αυτο.

Στα πλαίσια αυτά, και καθώς οι εποχές αλλάζουν, αποφασίσαμε με τη σειρά μας να εξελιχθούμε, να καταστήσουμε το psychology.gr ακόμη πιο πλήρες, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο εύχρηστο και συνάμα περιεκτικό. Το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2015, το psychology.gr δέχθηκε μία αρκετά σημαντική αναβάθμιση καθιστώντας την ιστοσελίδα πιο γρήγορη, με μοντέρνο και φιλικό προς τις φορητές συσκευές σχεδιασμό, και εφοδιασμένη με μια σειρά από προσθήκες όπως ενδεικτικά αποτελούν:

  • Ο μοναδικός εξειδικευμένος κατάλογος επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, με δυνατότητα αναζήτησης βάση περιοχής, θεματολογίας, είδος θεραπείας, ψυχοθεραπευτικής μεθόδου, τύπο συνεδρίας, κ.α.
  • Η βάση δεδομένων με τους γνωστότερους και σημαντικότερους ψυχολόγους στον κόσμο καθώς και τις βιογραφίες αυτών.
  • Το σύστημα ταξινόμησης δραστηριοτήτων ψυχολογίας, όπως είναι τα εργαστήρια, τα συνέδρια, οι ημερίδες, οι ομάδες υποστήριξης κ.α.
  • Η ενότητα των φοιτητών ψυχολογίας με χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούν τους φοιτητές του κλάδου.
  • Το οργανωμένο σύστημα συνεργατών για δημοσίευση εξειδικευμένων άρθρων ψυχολογίας.

Ωστόσο, εκτός από τις προσθήκες που ήδη έλαβαν χώρα ή προετοιμάζονται να «βγουν στον αέρα» στο εγγύς μέλλον, η γνώμη σας έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς το e-Psychology αποτελεί την δική σας ηλεκτρονική γειτονιά.

Στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προτείνετε ενότητες που θέλετε να δείτε στην πύλη μας.

Εάν είστε ειδικός ψυχικής υγείας και θέλετε να μπείτε στην ομάδα μας και να επωφεληθείτε από τα παρεχόμενα ανταγωνιστικά οφέλη, απευθυνθείτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Δοϊρανλής Νίκος - Ψυχολόγος

Δοϊρανλής Νίκος: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του PSYCHOLOGY.GR Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική. Msc in PCA Counseling, University of Strathclyde. Εκπαιδευτής και επόπτης ψυχολόγων που ασκούν την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία.