Ακρόαση άρθρου......

Πολλοί ψυχολόγοι χρησιμοποιούν νέες μεθόδους για να παρέχουν πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Λίγοι όμως γνωρίζουν την Expansion Method, μια νέα επαναστατική μέθοδος που καταφέρνει να απελευθερώσει τοξικά συναισθήματα όπως της αδικίας, της προδοσίας ή του θυμού μέσα σε λίγες στιγμές. Αν σας ακούγονται περίεργα όλα αυτά, συνεχίστε το διάβασμα.

Η μέθοδος συνδυάζει ήδη πετυχημένες τεχνικές της ψυχολογίας με εμπεριστατωμένα εργαλεία life coaching για την κατανόηση του προβλήματος, την απελευθέρωση της πηγής των αρνητικών συναισθημάτων, δημιουργώντας έτσι έναν νέο εαυτό, μια νέα προσωπικότητα. Μέσω της εταιρίας ΡΟΗ αμκε διεξήχθει μια έρευνα και παρακάτω σας παραθέτουμε τα αποτελέσματά της.

Τα πρώτα πειράματα έγιναν σε μικρό αριθμό ατόμων και ήταν σχετικά απλά. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να περιγράψουν ένα απλό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και στην συνέχεια να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν όταν το βίωσαν. Μετά τους ζητήθηκε να αποκαλύψουν στον εαυτό τους εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας που εμπεριείχαν τα ίδια συναισθήματα με μια τεχνική που λέγετε συναισθηματική σύνδεση. Η σύνδεση αυτή άφησε τους συμμετέχοντες έκπληκτους γιατί μπροστά τους εμφανίστηκαν ξεκάθαρα τα μοτίβα συμπεριφοράς που ακολουθούσαν. Έκαναν μόνοι τους τις συνδέσεις και κατανόησαν την σημαντικότητα της αποκάλυψης αυτής. Μέχρι και σε αυτό το σημείο η συμβολή των συμβούλων ήταν μόνο καθοδηγητική.

Στην συνέχεια τους ζητήθηκε να επαναλάβουν μερικές προτάσεις που έχουν δημιουργηθεί συνδυάζοντας τα 5 πρωταρχικά αρνητικά συναισθήματα με θετικές δηλώσεις μέσα σε έναν δημιουργικό οραματισμό. Οι επιστήμονες της μεθόδου ονομάζουν αυτό το σημείο ως απελευθέρωση.

Με το τέλος των πειραμάτων, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ξανά το ίδιο ερωτηματολόγιο με τα τα συναισθήματα που θα ένιωθαν τώρα, άμα συνέβαινε το ίδιο περιστατικό, το ίδιο πρόβλημα. Παρατηρήθηκε τεράστια βελτίωση στα συναισθήματα σε μερικές περιπτώσεις σε βαθμό 86%!

Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πειραμάτων η μέθοδος ολοκληρώθηκε και παρουσίασε μια μεγαλύτερη έρευνα 2000 ατόμων σε σταθμισμένο δείγμα 200 και τα αποτελέσματα παρέμεναν στα ίδια επίπεδα.

Με απλά λόγια, όσοι δεχθήκανε την μέθοδο, μείωσαν την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν αναγνώριζαν την εμπειρία ως αρνητική.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων
Προέδρος του International Council of Expansion Method (ICEM), ψυχολογικής μεθόδου άμεσης συναισθηματικής απελευθέρωσης.
Ιστοσελίδα: ExpansionMethod | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.