find job01Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πλήρωση 8 Θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ προκηρύσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις» και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη
οκτώ 8 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Πέραν του ανωτέρω αριθμού των εισακτέων γίνεται δεκτός ένας επιπλέον (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό
μεταπτυχιακών σπουδών της ημεδαπής και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού κράτους.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις» του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ αφορά ένα πλήρες πρόγραμμα διετούς εντατικής φοίτησης (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα) στο οποίοαντιστοιχούν 120 ECTS και απονέμει: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις».


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. 
Στο Π.Μ.Σ. «Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων» γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι: Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ιατρικής, Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και άλλων Τμημάτων ΑΕΙ συναφούς με το ΠΜΣ επιστημονικής κατεύθυνσης της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Για τις περιπτώσεις που δεν εντάσσονται στα παραπάνω καθώς και για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αποφασίζει η Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Ψυχολογίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ Π.Μ.Σ.
Η τελική επιλογή των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. «Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις» γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων του Τμήματος με μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων επιλογής που ορίζονται στον κανονισμό λειτουργίας της κάθε κατεύθυνσης του Π.Μ.Σ.

Kριτήρια επιλογής για την εγγραφή στο Π.Μ.Σ. Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων πρώτου επιπέδου, με αντίστοιχα ποσοστά αξιολόγησης είναι τα ακόλουθα:

α) H επιτυχής συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις, με ποσοστό συμμετοχής στο συνολικό βαθμό αξιολόγησης 80%. Θεωρείται ότι ο υποψήφιος πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Π.Μ.Σ. όταν το άθροισμα των βαθμών των δύο εξεταστών σε καθένα από τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκε είναι τουλάχιστον δέκα (10) στη βαθμολογική κλίμακα ένα (1) ως δέκα (10).

β) O μέσος όρος του βαθμού πτυχίου με ποσοστό αξιολόγησης 15%.

γ) Η επίδοση του υποψήφιου σε διπλωματική εργασία και τυχόν ερευνητική και συναφής εθελοντική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υποψήφιου με ποσοστό αξιολόγησης 5%.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας θα πραγματοποιείται από τις 20 Ιουνίου 2016 έως τις 11 Ιουλίου 2016.

Πλήρης οδηγός προκήρυξης: Τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ