find job01Έκκληση της Χρυσανθίδου Άννας για συμμετοχή σε έρευνα με θέμα την ενσυναίσθηση.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Integrative Counselling and Psychotherapy του πανεπιστημίου του Derby διεξάγει έρευνα με θέμα την ενσυναίσθηση. Οι συμμετέχοντες θα δουν 4 βίντεο 3 λεπτών role playing συνεδρίας στα οποία η μη λεκτική συμπεριφορά του θεραπευτή θα μεταβάλλεται. Επίσης θα μελετηθεί αν η αντίληψη της ενσυναίσθησης επηρεάζεται από τον τύπο δεσμού (attachment theory) του συμμετέχοντα. Συμμετέχοντες μπορούν να είναι ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευόμενοι σε ψυχοθεραπεία.

Σκοπός της έρευνας
Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει πως επηρεάζεται η αντίληψη της ενσυναίσθησης από τον τύπο δεσμού του συμμετέχοντα (attachment theory) και την μη λεκτική συμπεριφορά που επειδυκνεύει ο θεραπευτής στα βίντεο. Θα παρουσιαστούν σύντομα βίντεο συνεδριών, στα οποία η βλεμματική επαφή και η στάση του σώματος του θεραπευτή μεταβάλλονται.

Αντικείμενα της έρευνας
Να εξετάσει αν οι διαφορετικοί τύποι δεσμού του παρατηρητή, τον επηρεάζουν όσον αφορά στην αντίληψη της ενσυναίσθησης που επιδεικνύει ο θεραπευτής.

Διαδικασία
Οι συμμετέχοντες, αφού υπογράψουν φόρμα συναίνεσης θα παρακολουθήσουν 4 βίντεο διάρκειας 3 λεπτών το καθένα και θα απαντήσουν σε σχετικά ερωτηματολόγια. παρακαλώ συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο το οποιο βρίσκεται στο παρακάτω λινκ
 
 

 

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Βάσια Σαμαρά

Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας. Επιμέλεια άρθρων, μεταφράσεις.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr