Ακρόαση άρθρου......

Η ΑΡΣΙΣ στον 10o Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος για τα Παιδιά σε Κίνηση - εκστρατεία Destination Unknown...
Η ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων τρέχει για τα παιδιά σε κίνηση προς άγνωστο προορισμό στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στις 05/04.

Η ΑΡΣΙΣ υποδέχεται τον Ignacio Packer, Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Terre des Hommes και συντονιστή της διεθνούς εκστρατείας Destination Unknown, ο οποίος θα διασχίσει το μαραθώνιο Πέλλα - Θεσσαλονίκη (45 km) αφιερώνοντας τη διαδρομή αυτή στα παιδιά που μετακινούνται από χώρα σε χώρα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στον κόσμο.

Παράλληλα 30 έφηβοι που φιλοξενούνται στον Ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιοκάστρο Θεσσαλονίκης και έχουν βιώσει το ταξίδι από χώρα σε χώρα με προορισμό μια καλύτερη ζωή, θα τρέξουν τη διαδρομή των 5000 m, από τους Αμπελόκηπους ως τον Λευκό Πύργο, διαδίδοντας το δικό τους μήνυμα.

Στον τερματισμό εθελοντές και στελέχη του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό σχετικό με τη διεθνή καμπάνια Destination Unknown και το έργο της ΑΡΣΙΣ.

Τι είναι η Destination Unknown;

Εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που έχουν χάσει το σπίτι τους, σε συνθήκες βίας, καταστροφής και φτώχειας ταξιδεύουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Ωστόσο στη διάρκεια του ταξιδιού τους τα παιδιά σε κίνηση πέφτουν συχνά θύματα κακοποίησης ή εκμετάλλευσης.

Η καμπάνια “Προορισμός Άγνωστος” (Destination Unknown) είναι μια διεθνής καμπάνια ενημέρωσης σε πάνω από 35 χώρες με την καθοδήγηση της Terre des Hommes International Federation που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την προστασία των παιδιών αυτών.

Τα παιδιά σε κίνηση έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται καθώς και να προστατεύονται με βάση το βέλτιστο συμφέρον τους, ανεξάρτητα από την μεταναστευτική τους κατάσταση, το φύλο, την ηλικία, την κατάσταση υγείας, την εθνικότητά τους, την θρησκευτική ή την πολιτιστική τους ταυτότητα.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη κα. Βαλμπόνα Χυστούνα, τηλ. 6932855699

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr