PDA

View Full Version : Ακράτεια σε νεαρή ηλικία!mariathanopoulou
03-02-2010, 14:31
Με λένε Μαρία και είμαι 19 ετών.
Εδώ και μήνες (5-6) ξεκίνησα χωρίς να το καταλαβαίνω να μου φεύγουνε ούρα! Στην αρχή ήτανε ελαφριάς μορφής το πρόβλημα!Το έλεγχα με σερβιέτες περιόδου.Με το πέρασμα του καιρού όμως το πρόβλημα μεγάλωσε. Πήγα σε ουρολόγο και μου σύστησε χειρουργική επέμβαση με την τοποθέτηση κολπικής ταινίας με ποσοστά επιτυχίας 70/30. Το συζήτησα και με την γυναικολόγο μου και μου είπε να το αποφύγω μέχρι να κάνω παιδιά κ.τ.λ. Τελικά το αποδέχτηκα το πρόβλημα αυτό και πλέον χρησιμοποιώ πάνες για ενήλικες. Απο τότε όμως που ξεκίνησα να φοράω έχω τα εξής προβλήματα : Στο γυμναστήριο που πάω το καταλαβαίνουνε πολύ εύκολα και μερικά άτομα με κοιτάνε περίεργα. Ο κόσμος με κοιτάει περίεργα λές και είμαι ένα μεγάλο μωρό. Ντρέπομαι υπερβολικά όταν αγοράζω πάνες απο το super market. Το λάθος ειμαι είναι το εξής: Όταν πρωτοξεκίνησα την χρήση πάνας δέν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της διακριτηκότητας. Είχα στο μυαλό μου την φιλοσοφία '' Ποιός θα το καταλάβει??''. σάν νέο κορίτσι και γώ μου αρέσει και θέλω να ντύνομαι μοντέρνα, να φοράω ρούχα της ηλικίας μου και να πηγαίνω στο γυμναστήριο όπως κάθε φυσιολογικό κορίτσι!! Δέν είμαι σε θέση να φοράω κελεμπίες για να κρύψω ένα πρόβλημα που έχω το οποίο ο κόσμος το θεωρεί προσβολή! Τι το κακό δηλαδή να φοράει κάποιος η κάποια πάνα? Γιατί άλλοι φοράνε γυαλιά? γιατί άλλοι φοράνε γύψο άμα έχουνε σπάσει ένα χέρι ή ένα πόδι? Το ίδιο είναι και οι πάνες! Θα ήθελα γνώμες και απόψεις γιατί κοντεύω να τρελαθώ!!

Arsi
03-02-2010, 14:40
Γεια σου mariathanopoulou,
Να ρωτήσω κάτι?τι κινδύνους έχει η επέμβαση για τη μελλοντική φάση της τεκνοποίησης,σου είπε η γυναικολόγος?
Γιατί να γίνεται τόσο δύσκολη η ζωή σου,με πάνες κ.λ.π. από τώρα και να περιμένεις άλλα 10-15 χρόνια π.χ. αν και εφόσον γεννήσεις?

mariathanopoulou
03-02-2010, 14:48
ακόμα και μία σάλπιγγα να πειραχτεί γιατί να μπώ στην διαδικασία χειρουργεία κτλ??? εντο μεταξύ εγώ έχω αποδεχτεί το πρόβλημα μου! δεν με ενοχλουν οι πάνες καθόλου! με ενοχλουν οι γύρω μου που σε κοιτάνε παράξενα!

Arsi
03-02-2010, 15:00
Δλδ δε σε ενοχλεί να φοράς κολάν κ να φαίνεται,δε σε ενοχλεί που εμποδίζουν την ευκινησία σου στο γυμναστήριο,γενικώς δε σε ενοχλούν καθόλου στην καθημερινότητά σου?

Όσο σχετικά με το που σε κοιτάνε παράξενα δύσκολο να το αποφύγεις αφού είναι κάτι ασυνήθιστο,ενώ ο γύψος ή τα γυαλιά που ανέφερες είναι υπερσυνηθισμένο.
Ή θα το δεχτείς και απλά δε θα σε νιάζει ή πρέπει να βρεις τρόπο να το αντιμετωπίσεις,δεν αξίζει να χαλιέσαι για κάτι που λύνεται.

Δε μου απάντησες όμως,τι ακριβώς σου είπε η γυναικολόγος ότι μπορεί να προκαλέσει η επέμβαση και πόσο πιθανό είναι να σου συμβεί η οποιαδήποτε πιθανή βλάβη?

mariathanopoulou
03-02-2010, 15:06
H γνώμη του ειδικού

Mας απαντά ο κ. Θεόδωρος Bαμβακίδης, μαιευτήρας - γυναικολόγος

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Bαμβακίδη, μαιευτήρα-γυναικολόγο, η γυναικεία ακράτεια είναι ένα συχνό πρόβλημα και πρέπει να σταματήσει να αποτελεί ταμπού. Eίναι μύθος ότι εμφανίζεται μόνο σε ηλικιωμένες γυναίκες, καθώς μπορεί να παρουσιαστεί και από την ηλικία των 30 και μετά. Oι πιο συνηθισμένοι τύποι γυναικείας ακράτειας είναι: Από προσπάθεια (π.χ. έπειτα από σήκωμα βάρους, βήξιμο, περπάτημα), επιτακτικού τύπου (απώλεια ούρων έπειτα από έντονη επιθυμία για ούρηση) και μεικτού τύπου (συνδυασμός των δύο παραπάνω). Oι αιτίες μπορεί να είναι: Ένας δύσκολος ή παρατεταμένος τοκετός, πολλές γέννες, χρόνια δυσκοιλιότητα και χρόνιος βήχας, κληρονομικότητα, παχυσαρκία, εμμηνόπαυση κλπ. Tο πρόβλημα αντιμετωπίζεται, ανάλογα με τον τύπο, τη σοβαρότητά του και την ηλικία της γυναίκας, με φάρμακα, φυσικοθεραπεία ή τοποθέτηση ταινίας TVT. Για παράδειγμα, μια μικρού βαθμού ακράτεια από προσπάθεια σε μια γυναίκα 30-40 χρονών μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγράμματα φυσικοθεραπείας, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμό τους. H τοποθέτηση ταινίας ενδείκνυται κυρίως για μεγάλου βαθμού ακράτεια από προσπάθεια. H επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει όταν η γυναίκα έχει αποκτήσει παιδιά και δεν επιθυμεί να αποκτήσει άλλα. Πρόκειται για μια «επέμβαση ποιότητας ζωής». Δίνει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας, γρήγορα και ανώδυνα, προσφέροντας στη γυναίκα τη δυνατότητα να ζήσει πιο άνετα.

mariathanopoulou
03-02-2010, 15:10
Σου έστειλα ένα κείμενο απο θέματα της ακράτειας! το τι μπορει να πάθεις δεν θυμάμαι την ορολογία!το σίγουρο είναι ότι δεν θα ρισκάρω παρολο που είναι εγχείρηση ρουτινας! Οταν ξαναπάω στην γυναικολογο μου ή τον ουρολόγο μου θα ρωτήσω και θα το βάλω στο θέμα!
Όσο για την πάνα όχι ούτε με ενοχλεί ούτε με δυσκολεύει πουθενα!πάνα είναι που έχει σχεδιαστεί για ενήλικες! γυναίκα είσαι ή άνδρας?

claire
03-02-2010, 15:28
στο γυμναστήριο μπορείς να φοράς μια πιο μπάγκυ φορμίτσα και να λυθεί το θέμα.
τώρα έξω τι να σου πω. δεν μπορείς να ελέγχεις το πως θα σε κοιτάει ο καθένας.... οι απλές σερβιέτες δεν κάνουν δουλειά? εννοώ, επειδή είναι πιο διακριτικές μήπως να δοκίμαζες...

Arsi
03-02-2010, 15:36
Originally posted by mariathanopoulou Δέν είμαι σε θέση να φοράω κελεμπίες για να κρύψω ένα πρόβλημα που έχω το οποίο ο κόσμος το θεωρεί προσβολή! Τι το κακό δηλαδή να φοράει κάποιος η κάποια πάνα? Γιατί άλλοι φοράνε γυαλιά? γιατί άλλοι φοράνε γύψο άμα έχουνε σπάσει ένα χέρι ή ένα πόδι? Το ίδιο είναι και οι πάνες! Θα ήθελα γνώμες και απόψεις γιατί κοντεύω να τρελαθώ!!
Kαταρχάς δε νομίζω ο κόσμος σε κοιτάει επειδή το θεωρεί προσβολή!Προσβολή για τι?για ποιον?
Απλά κοιτάει γιατί είναι κάτι ασυνήθιστο.

Από κει και πέρα αν δε μπορείς να αντιμετωπίσεις τα βλέμματα χωρίς να σε νιάζει(πράγμα δύσκολο για τον οποιοδήποτε) και αφού έχεις αποφασίσει να μην κάνεις την επέμβαση μια λύση είναι να είσαι πιο διακριτική.
Μου κάνει εντύπωση πάντως που αφού είναι τόσο απογορευτικό γιατί σου το πρότεινε ο ουρολόγος...

γυναίκα είμαι.

mariathanopoulou
03-02-2010, 15:40
γεια σου Claire. Οπως εγραψα και στο πρωτο μου μυνημα στην αρχή δεν ειχα τοσο προβλημα και το ελεγχα με τις σερβιετες. Η κατασταση χειροτερεψε δραματικα μετα απο καποιο διαστημα σε σημειο να χρειαζομαι 4-5 αλαγες πανας ημερησιως. Οσο για τις φορμες που φοραω στο γυμναστηριο ειναι μπαγκυ αλλα οπως και να το κανεις φενεται! αν φορουσα κολητες φορμες τοτε θα τα ζηταγε ο κ...ς μου κανονικα! Δυστηχως η σερβιετα δεν κανει τιποτα. ειναι για ελαχιστες ποσοτητες. εξω δεν εχω τοσο μεγαλο προβλημα διακρητικοτητας!προσεχω οσο μπορω οταν καθομαι για να μην φενεται!εκει ειναι το κυριοτερο προβλημα! φουστες δεν φοραω γιατι κανουνε θορυβο! γενικα με ξενερωνει η αντιδραση των γυρω μου! ευτυχως οι φιλες μου και οι φιλοι μου ειναι πραγματικοι φιλοι και σεβονται το προβλημα που εχω! Το σιγουρο ειναι οτι υποφερει αρκετος κοσμος ασχετα που δεν μιλανε γιαυτο! παρε παραδειγμα απο τα σουπερ μαρκετ που καλυβουνε ολοκληρους διαδρομους με πανες ενηλικων!

mariathanopoulou
03-02-2010, 15:45
Arsi συγνωμη αλλα μου φενεται οτι δεν μπορουμε να συνενωηθουμε! Ο ουρολόγος μου προτειναι μια θεραπεια! δεν μου απαιτησε να την κανω! Ο καθε γιατρος ειναι να υποχρεομενος οχι να μας τα λεει ολα μελι γαλα! αλλα μπορει αντι το μελι να τοποθετησει και την κακια εικονα καθε θεραπειας! αμα ημουνα 40 χρονων χερω πολυ θα εκανα την επεμβαση!

Lou!
03-02-2010, 15:45
μάλλον δεν μπορείς να κανεις κάτι για όσους σε κοιτάνε παράξενα, εκτός από το να μη δίνεις σημασία. σκέψου ότι σε κοιτάνε έτσι για κάποιο δικό τους λόγο, και ότι εν πάση περίπτωση δεν σε αφορά.
αν το έχεις αποδεχτεί εσύ με τον εαυτό σου, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

mariathanopoulou
03-02-2010, 15:54
Δεν ειμαι ανθρωπος που εχει κοληματα και ταμπου! οτι παραξενο και να εχω δει στην ζωη μου ποτε δεν με εκανε ουτε να γουρλωσω τα ματια μου , ουτε να ειρωνευτω ουτε να γελασω! αυτο που ξερω ειναι οτι ο καθε ανθρωπος εχει τα προβληματα του και τις ιδιαιτερωτητες του! Ισως αυτο φταιει που δινω τοση σημασια! ο τροπος που σκεφτομαι και πρατω! οσο παραξενο και να φενεται σε ολους ομως ουτε απο κατω με εβαλε το προβλημα μου περα απο καποια ελαφρια ψυχολογικα προβληματα που μου εχει δημιουργησει! το οτι καθομαι και το συζηταω απροσωπα σιγουρα με κανει και νιωθω καλυτερα!!

Arsi
03-02-2010, 16:00
Originally posted by mariathanopoulou
Arsi συγνωμη αλλα μου φενεται οτι δεν μπορουμε να συνενωηθουμε! Ο ουρολόγος μου προτειναι μια θεραπεια! δεν μου απαιτησε να την κανω! Aυτό είναι σίγουρο(ότι δε συννενοούμαστε).
Απλά μου έμεινε απορία απ\'την αρχή τι στο καλό μπορεί να προκαλέσει η επέμβαση.Κ αν προκαλούσε κάτι πολύ σοβαρό πιστεύω θα δίσταζε να την προτείνει στην ηλικία σου ο ουρολόγος.

Αυτά για διευκρινιστικούς λόγους αλλά δεν το συζητάμε καθόλου παραπέρα αφού έχεις αποφασίσει να μην την κάνεις.

mariathanopoulou
03-02-2010, 16:03
Συνενωηθηκαμε πιστευω......anyway! Ειμαι καινουργια εδω περα και προσπαθω να με κανω με την κουβεντα να νιωθω καλα!! thanks!

Arsi
03-02-2010, 16:12
καλωσήρθες έστω και καθυστερημένα.
ελπίζω να νιώσεις καλύτερα:))

Φωτεινη!
03-02-2010, 16:59
Ακουσε (Διαβασέ με) πολυυυυ προσεκτικά..
Εκανε επεμβαση μια πολυ φίλη μου.Δεν ξέρω τιποτα για τα προβλήματα αναπαραγωγης αλλα δεν εχει κανει ακομα παιδια οποτε σιγουρα θα εχει λαβει υποψιν της ολες τις παραμέτρους.
Την χειρούργησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου που με ξεγέννησε.(Οχι εμενα ,τα παιδια μου)
Λοιπον τι ξέρω:Γίνεται Λαπαροσκοπικά απο τον ομφαλό,και τοποθετείται ενα διχτάκι(ταινια TVT?) το οποιο συγκρατει το οργανο που πιέζει την ουροδόχο κύστη.Πριν απο αυτό διενεργειται μια ειδική εξέταση απο ουρολόγο που δείχνει ακριβως την έκταση του προβλήματος.
Ειναι περδίκι ,εκανε για 2 χρόνια προσεκτικά τα παντα,απαγορεύονται τα βάρη κτλ.
Αν δεν τα εχεις υποψιν σου συζητησε το με τον γιατρό σου.

mariathanopoulou
03-02-2010, 19:19
Αφωτεινη! Thanks για την συμβουλη σου και γνωριζω για την ταινεια που λες! Δεν ηξερα ομως οτι γινεται με λαμπαροσκοπηση γιατι οπως ειπα και στα κοριτσια ποιο πανω οτι ειναι κατι που προς το παρον δεν θελω να το κανω 1ον επιδει δεν προκειται να ρισκαρω και 2ον επιδει φοβαμαι! κατα κυριο λογο ομως το 1ο! Οσο για την φιλη σου ειπες δεν εχει κανει ακομα παιδια!Ειναι σιγουρη λοιπον η επεμβαση η της την εκανε ο γιατρος για να παρει 2-3 χιλιαρικακια? εντομεταξυ αυτες τις εγχειρησεις τις κανουνε ουρολογοι & οχι γυναικολογοι αποτι γνωριζω! καλα ειμαι και με τις πανες! να νιωσω καλυτερα μπηκα εδω οχι να μου συστησουνε χειρουργους!!!;)

konstantina_ena
03-02-2010, 19:27
να ρωτησω κατι τη γυμναστικη μυς του εδαφους της πυελου την εχεισ ψαξει?για δες την δεν ξερω βεβαια πολλα αν σε ενδιαφερει ομως μπορω να σου στειλω ενα dvd να δεις!βελτιωνει πάρα πολύ την ακράτεια!!!!

mariathanopoulou
03-02-2010, 19:31
ασκησεις kegel ενοεις konstantina ε?! Τις κάνω στο σπιτι συχνα!αυτο που εχω καταφερει ειναι να σταθεροποιησω την κατασταση! Οι ασκησεις αυτες λενε οτι ειναι καλές για ακρατεια απο προσπαθεια! δηλ οταν βηχεις, φτερνιζεσαι κτλ. εγω δεν εχω αυτου του τυπου!εχω μεικτη ακρατεια! εκει που καθομαι δηλαδη οπςςςς!!! ειχες τετοιο προβλημα και το ξεπερασες? που γνωριζεις τις ασκησεις αυτες? ποσο εισαι? ;)

mariathanopoulou
03-02-2010, 19:41
κωνσταντινα??

konstantina_ena
03-02-2010, 19:54
βασικά δουλευω σε διαφημιστικη και ειχαμε ενα project για την ακρατεια σαν δωρο μοιρασανε dvd για ασκησεισ πυελου που βελτιωνουν την ακρατεια κατα μεγαλο βαθμο!!!εχω ενα στο σπιτι
θα ψαξω να το βρω να δω τι λεει ακριβως!!!

mariathanopoulou
03-02-2010, 20:00
thanksssssss!!!!! eisai poli kalh!!!! :)

konstantina_ena
03-02-2010, 20:06
ελα το βρηκα
ειναι μια καθηγητρια h kari bo ειναι καθηγητρια φυσικησ αγωγησ και φυσικοθεραπειασ στη νορβηγικη σχολη επιστηνησ φυσικησ αγωγησ και αθλητισμου στο οσλοκαι ασχολειται εδω και 20 χρονια μς την ερευνα των μυων που στηριζουν τον κορμο του σωματοσ μασ και τη θεραπεια γυναικων με αδυναμουσ μυς πυελικου εδαφουσ!!!

konstantina_ena
03-02-2010, 20:08
σαν αποτελεσμα τησ γυμναστικησ αυτησ ειναι πιο σφιχτη κοιλια,μεγαλυτερη αντοχη,καλυτερη κινησηη και ελεχγοσπροληψη ακρατειασ,θεραπεια τησ ακρατειασ απο προσπαθεια στο 60 και 70 % των γυναικων

konstantina_ena
03-02-2010, 20:09
αυτεσ τισ ασκησεισ τισ ειχε προτειενι και ο γιατροσ μου γυναικολογοσ στη μητερα μου η οποια εχει προβλημα ακρατειασ λογω πτωσησ τησ μητρασ απο τισ γεννες!!!Εκει εχουμε μυες και σαν μυες μπορουμε να τουσ γυμνασοουμε

konstantina_ena
03-02-2010, 20:11
χτυπα στο google bgainei αυτη πρεπει να ειναι το dvd που εχω!!!ψαξτω και αν θες στο στελνω κιολασ!!!!

katerina_zoulioti
03-02-2010, 20:22
Καλησπερα σε ολους και ολες!Αφορμη η μαρια που λεει οτι εχει ακρατεια και χρησιμοποιει πανες για να αποφευγει δυσαρεστες καταστασεις!το ιδιο προβλημα εχω και γω εδω απο τα 10 και φοραω και γω. Οταν ημουνα μικρουλα ειχα πεσει με το ποδυλατο και ειχα χτυπησει στην σπονδυλικη στυλη. 5 μηνες ετρεχα στα νοσοκομεια!ευτυχως γλιτωσα την αναπηρια!!! ο θεος με βοηθησε!! μου εμεινε ομως αυτο το χουσουρι με την μη θελημενη απωλεια ουρων. προσαρμοστικα με αυτο. εκανα και ασκησεις αλλα το προβλημα μου ειναι νευρολογικο και δεν επιδιορθωνεται! γυμναστηριο ΜΑΡΙΑ δεν θα παω ποτε! απορω που βρισκεις το κουραγιο!αν θελεις να κρυψεις απο τους γυρω σου οτι φορας πανες, βαζε φουστες και πανω απο την πανα κανονικο εσωρουχο! δεν θα το καταλαβει κανενας ποτε ξανα!

katerina_zoulioti
03-02-2010, 20:23
γιαυτο τον λογο γραφτικα, μονο για να κανω αυτο το post εδω, και ηδει εχω γινει σαν πατζαρι απο την ντροπη μου.....

mariathanopoulou
03-02-2010, 20:28
Σευχαριστω για την συμβουλη σου κατερινακι!! απο τα 10 εχεις προβλημα???? και εισαι πόσο τωρα?

katerina_zoulioti
03-02-2010, 20:30
26 maria! 16 χρονια τωρα..... :( . μακαρι να μπορουσα να παω στο γυμναστηριο και να μη με ενδιαφερει για τους αλλους.......

konstantina_ena
03-02-2010, 20:31
κατερινακι μπορει να κανει το dvd μου λεει οτι βοηθεαι στη μειωση και προληψη πονου πλατησ και αλλων αρθρωσεων!!!Ψαξε για την καθηγητρια και αν σασ κανει ευχαριστωσ να σασ το δωσω!!!

iberis
03-02-2010, 20:34
Μαρία Θανοπούλου και Κατερίνα Ζουλιώτη μπράβο σας που αντιμετωπίζετε κατά αυτόν τον τρόπο το πρόβλημά σας!
Δεν χρειάζονται ντροπές!! Σημασία έχει να αισθάνεστε εσείς άνετα!
Ειλικρινά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την ακράτεια αλλά φαίνεται ότι ξέρετε πως να το χειριστείτε! Όπως επίσης, μπορείτε να αλληλοβοηθηθείτε!
Η επιστήμη εξελίσσεται οπότε μπορεί στο άμεσο μέλλον να βρεθούν κι άλλοι τρόποι -πιο αναίμακτοι- για να καταπολεμήσετε την ακράτεια εντελώς! Βέβαια, και η εγχείρηση δεν είναι κακή ιδέα..αλλά αυτό είναι προσωπική απόφαση του καθενός.

edit: πάντως και με ενα nick πάλι κάνεις την δουλειά σου :o

mariathanopoulou
03-02-2010, 20:34
κατερινα κοιταξε! απλα ΠΗΓΑΙΝΕ στο γυμναστηριο να ζησεις την ζωουλα σου την ομορφη οπως κανω και γω! να μη σε απασχολουν οι αλλοι!μπορει να φρικαρεις στην αρχη αλλα θα σου περασει! βλεματα περιεργα θα εχεις μονο!δεν προκειται να σου πει κανεις : ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΣ??? να εισαι σιγουρη και δυνατη!!!

mariathanopoulou
03-02-2010, 20:36
αΧΧΧ!! THANKS iberis!!!! πραγματικα με εκανες και χαμογελασα!!!! :):):)

katerina_zoulioti
03-02-2010, 20:42
konstantinaki εγω θα ζησω το υπολοιπο της ζωης μου φοροντας πανες ακρατειας. το προβλημα μου ειναι νευρολογικο και εχει να κανει με την σπονδυλικη στυλη! η ουροδουχος κυστη μου δεν δινει εντολες στον εγκεφαλο που να λεει πρεπει να κρατηθεις και να πας μετα απο 5 η 10 λεπτα στην τουαλετα!κανει κουμαντο μονη της! πρεπιπτοντος σευχαριστω για το κουραγιο iberis! Μαρια οσο για το γυμναστηριο δυσκολο!

konstantina_ena
03-02-2010, 20:48
Παντως δεν χρειάζεται να ντρέπεστε είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν πάρα πολλές γυναίκες!!Εδώ ετοιμάζουν τώρα και έχουν βγεί και πάνες για άντρες!!!!Μην μασάτε κορίτσια δεν υπάρχει λόγος!!!!Πάρα πάρα πολλές γυναίκες έψουν το πρόβλημα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται!!!!

mariathanopoulou
03-02-2010, 20:48
κατερινα μισο λεπτο! μην τρελαινεσε! οι φιλες σου ο ξερουν? φανταζομε πως ναι!!! οι γονεις σου? σιγουρα! οι συγγενοις σου? ισως! εμενα το ξερουνε μαμα,μπαμπας αδελφη, φιλες, φιλοι και πολοι αλλοι!! γιατι λοιπον να δωσω λογαριασμο στην καθε ......... που θα κοιταει τον πισινο μου και θα λεει δε φοραει string αλλα babylino?? δεν χρωσταει καμια μας σε κανεναν τπτ! τουλαχιστον εγω!

Remedy
03-02-2010, 20:50
μαρια τι ειδους πανες-ακρατειας χρησιμοποιεις? απο αυτες που πιανουν ολη την λεκανη και μοιαζουν με πανα-εσωρουχο?

katerina_zoulioti
03-02-2010, 20:53
το ξερουνε κι οι γονεις μου και οι φιλες μου!αδελφια δεν εχω! δικιο εχεις σαυτα που λες παντος. απλα εγω ειμαι στην κατηγορια (ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ). remedy γιατι την ρωτας ποιες φοραει?

katerina_zoulioti
03-02-2010, 20:55
κωνσταντινα ειπες πανες για αντρες ετοιμαζουνε? Αυτο μου ακουγεται οτι κοροιδευεις. οι πανες ειναι και για γυναικες και για ανδρες!

mariathanopoulou
03-02-2010, 21:02
εχει δικιο η κωνσταντινα κατερινα! ναι ειναι unisex οι πανες αλλα η βγαινουνε και για αντρες σε μορφη σερβιετας! :D ! remedy οι πανες ενηλικων ειναι ακριβως οπως αυτες που φορανε και τα παιδια! βγαινουνε και σε εσωρουχο μορφη αλλα και με αυτοκολητα στο πλαι!εγω βαζω αυτες με τα αυτοκολητα γιατι ειναι ποιο καλες. γιατι ρωτας αληθεια??

Remedy
03-02-2010, 21:06
Originally posted by mariathanopoulou
εχει δικιο η κωνσταντινα κατερινα! ναι ειναι unisex οι πανες αλλα η βγαινουνε και για αντρες σε μορφη σερβιετας! :D ! remedy οι πανες ενηλικων ειναι ακριβως οπως αυτες που φορανε και τα παιδια! βγαινουνε και σε εσωρουχο μορφη αλλα και με αυτοκολητα στο πλαι!εγω βαζω αυτες με τα αυτοκολητα γιατι ειναι ποιο καλες. γιατι ρωτας αληθεια??

ρωταω ,γιατι βγαινουν και αυτες που ειναι σαν μεγαλες σερβιετες και ΟΧΙ<δεν ειναι για αντρες, ειναι κυριως για γυναικες και τις χρησιμοποιουν και γυναικες με πολυ αιμα στην περιοδο, η μετα απο γεννα,επεμβαση κλπ. μου κανει εντυπωση που δεν το ξερεις, σαν γυναικα...

εν πασει περιπτωσει,
με αυτες τις συγκεκριμενες , που επισης σε καλυπτουν για πολυ μεγαλη ροη και δεν χρειαζεσαι πανα-βρακακι, μπορεις να φορας οτι θελεις και να μη φαινονται απο τα ρουχα σου, κανονικα σαν σερβιετα.΄..

konstantina_ena
03-02-2010, 21:08
Δεν θα κοροιδευα ποτέ μου,για ένα θέμα υγείας ειλικρίνα!!!Λυπάμαι -ας πουμε απο πολυ μικρη ηλικία).Προσωπικά εγώ δεν γνώπου το βλέπεις έτσι!!Ολοι μας έχουμε προβλήματα υγείας!Οσο για το ότι φοράνε οι άντρες πάνες το ανέφερα απο την άποψη ότι μια γυναίκα φοράει σερβιέτα(πάνα).Προσωπίκα δεν γνώριζα ότι οι άντρες φοράνε πάνες!!!Άρα θεωρώ ότι είναι ένα θέμα γνωστό σε όλους!!!

konstantina_ena
03-02-2010, 21:17
δεν θα κοροιδευα ποτε μου για ενα θέμα υγείας ειλικρινά!Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι .Όλοι μας έχουμε να προβλήματα υγείας!!το ότι οι γυναίκες φοράνε πάνες (σερβιέτες) απο μικρή ηλικία είναι συνηθισμένο!!!Για τους αντρές όμως εγώ προσωπικά δεν το ήξερα!!!!!Θέλω να πω ότι η ακράτεια είναι ένα θέμα που το γνωρίζουν και οι άντρες και οι γυναίκες!!!

mariathanopoulou
03-02-2010, 21:20
σερβιετες λοχειας ενοεις. θα σου πω λοιπον επειδι υποθετω οτι εισαι γυναικα για να ξερεις τοσα! αυτες οι σερβιετες που λες τις εχω δοκιμασει!ειναι σαν 3 σερβιετες κανονικες! φουσκωνουνε σε πληροφωρω και αυτες! τις βγαζει η tena και η sani! δεν ειναι ομως για ακρατεια σοβαρου βαθμου!ειναι για λιγες σταγονες! σκεψου να αδειαση η κυστη πανω σε μια σερβιετα!θα σου πω τι γινεται γιατι την εχω πατησει! μια τεραστια σταμπα στον ποπο! γιαυτο βαζω κανονικη πανα! η φοραω η δεν φοραω! δεν θα καθομαι να κοροιδευω τον εαυτο μου!

κωνσταντινουλα δεν νομιζω να σου ειπε η κατερινα κακοπροερετα οτι κοροιδευεις!

katerina_zoulioti
03-02-2010, 21:27
remedy αφου το εφερε η κουβεντα.... θα μιλησω και γω! με αυτοκολητα στο πλαι βαζω και εγω οπως και η μαρια. δεν ειναι τουλαχιστον για την δικη μου περιπτωση οι καταλληλες αυτες οι σερβιετες που λες! Συγνωμη κωνσταντινα αν παρασυρθηκα του τυπου να στην πω αλλα δεν εισαι στην θεση ουτε την δικια μου ουτε και της μαριας!

konstantina_ena
03-02-2010, 21:30
δεν υπάρχει θέμα κατερίνα μου δεν πειράζει!!Όλα καλά!!

Remedy
03-02-2010, 21:33
δεν ειναι σερβιετες λοχειας, ειναι ακρατειας.
απλα χρησιμοποιουνται και για αιμοραγια αν αυτη ειναι μεγαλη και δεν ειναι καθολου για μερικες σταγονες, ειναι για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσοτητα υγρου.
αποκλειεται να μην σε καλυπτει μια τετοια σερβιετα αν πηγαινεις ποτε ποτε και στην τουαλετα. ναι, φουσκωνουν κι αυτες αλλα μπορουν να καλυφθουν με νορμαλ ρουχα, δεν χρειαζεται ρασο.... ετσι κι αλλιως με αυτα που μας περιγραφεις δεν μπορεις να φορεσεις και στριγκ...

katerina_zoulioti
03-02-2010, 21:37
Μια χαρα..... βλεπω αρχισανε οι κοροιδηστικες μαλακιες!!! πως να βαλεις στρινγκ ρε συ ζωο αμα φορας πανες και σερβιετες?????

mariathanopoulou
03-02-2010, 21:43
Remedy, δεν μπηκαμε εδω μεσα να μας δωσεις οδηγιες πως θα διαχειρηστουμε ενα προβλημα! αμα θελετε παντος εγω δεν ξαναμπαινω!

Φωτεινη!
03-02-2010, 22:01
Originally posted by mariathanopoulou
Αφωτεινη! Thanks για την συμβουλη σου και γνωριζω για την ταινεια που λες! Δεν ηξερα ομως οτι γινεται με λαμπαροσκοπηση γιατι οπως ειπα και στα κοριτσια ποιο πανω οτι ειναι κατι που προς το παρον δεν θελω να το κανω 1ον επιδει δεν προκειται να ρισκαρω και 2ον επιδει φοβαμαι! κατα κυριο λογο ομως το 1ο! Οσο για την φιλη σου ειπες δεν εχει κανει ακομα παιδια!Ειναι σιγουρη λοιπον η επεμβαση η της την εκανε ο γιατρος για να παρει 2-3 χιλιαρικακια? εντομεταξυ αυτες τις εγχειρησεις τις κανουνε ουρολογοι & οχι γυναικολογοι αποτι γνωριζω! καλα ειμαι και με τις πανες! να νιωσω καλυτερα μπηκα εδω οχι να μου συστησουνε χειρουργους!!!;)

Ναι ρε, βάλε μας και χέρι..
Εγω θέλησα να σου πω για μια αντιστοιχη περίπτωση,για να την ξέρεις και αυτή.Το τι θα αποφασίσεις δεν με αφορά.

PETRAN
03-02-2010, 22:43
Katerina zoulioti, maria thanopoulou,


είναι άραγε η ακράτεια το αποτέλεσμα η το αίτιο να κάνεις ρετζιστερ με το ονοματεπώνυμο σου? Ένα ακόμα ψυχοσωματικό ερώτημα που θα απασχολήσει την επιστήμη τα επόμενα χρόνια!

krino
03-02-2010, 23:15
βρε χαλαρωστε λιγο και αφηστε το κοσμο να συζητησει....
επισης οι γνωματευσεις περισευουν το γιατι ο καθενας μπηκε με το ταδε λογκιν.


Συνεχιστε ηρεμως.

:)

mariathanopoulou
04-02-2010, 13:55
thanks krino! Petran το οτι μπαινω με κανονικο ονομα τι σε πειραζει? δεν ειμαι κομπλεξικια!το ιδιο πιστευω και για την κατερινα!

melissa
04-02-2010, 16:58
Originally posted by mariathanopoulou
Remedy, δεν μπηκαμε εδω μεσα να μας δωσεις οδηγιες πως θα διαχειρηστουμε ενα προβλημα! αμα θελετε παντος εγω δεν ξαναμπαινω!

Δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει το ότι η Remedy σου έδωσε μια συμβουλή με το ότι δε θέλουμε να ξαναμπείς. Προς τί η μανία καταδίωξης που μου θυμίζει πολύ πρόσφατες κουβέντες που ειπώθηκαν σε άλλο θέμα; Χμ... Ο νοών νοείτο. Δε λέω τίποτε άλλο.

NikosPapadopoulos
03-03-2010, 16:36
Καλησπέρα Μαρία & Κατερίνα,

γράφτηκα στο φόρουμ για να σας πω οτι :

Είμαι 32 χρόνων και για κάποιο πρόβλημα που έπαθα έπειτα από ατύχημα με το μηχανάκι, (ευτυχώς δεν έμεινα ανάπηρος) φοράω πάνες. Δυστυχώς αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα από τους γύρω μου. Δεν μπορώ να καταλάβω, εντάξει αντιλαμβάνομαι μεν ότι μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο σε ορισμένους/νες το να βλέπουν κάποιον που φοράει πάνα, άλλα από την αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται και θέμα. Επίσης η πάνα δεν με περιορίζει σε τίποτα, πέρα το ότι μπορεί να φαίνεται ορισμένες φόρες.
Πρέπει λοιπόν να συνεχίσετε να ζείτε την ζωή σας και άπλα να μην δίνετε σημασία. Ο κόσμος δυστυχώς είναι κακός όπως λένε.

Arsi
03-03-2010, 16:56
Τι γίνεται ρε παιδιά όσοι έχουν πρόβλημα με ακράτεια σε νεαρή ηλικία,μπάινουν με νικ ονοματεπώνυμο?όχι ότι έχω πρόβλημα αλλά αυτό μου φάνηκε πιο μυστήριο απ\'τις πάνες...

Όσο για τις πάνες ο κόσμος παραξενεύεται στο ασυνήθιστο απλά, γιατί να έχει πρόβλημα αν ο διπλανός του φοράει πάνες ή ότι άλλο?

NikosPapadopoulos
03-03-2010, 17:56
Originally posted by Arsi
Τι γίνεται ρε παιδιά όσοι έχουν πρόβλημα με ακράτεια σε νεαρή ηλικία,μπάινουν με νικ ονοματεπώνυμο?όχι ότι έχω πρόβλημα αλλά αυτό μου φάνηκε πιο μυστήριο απ\'τις πάνες...

Άπλα πιστεύω ότι έτυχε.. Γιατί έχουμε να φοβηθούμε κάτι?,. Όντως είναι ποιο μυστήριο απο τις πάνες (που δεν νομίζω οτι αποτελούν και μυστήριο στην τελική)

φιλικα

eleana`
16-03-2010, 19:34
Καλησπέρα και από εμένα
Το δικό μου θέμα έχει να κάνει με μια νευρογενή κύστη που δυστυχώς εμφανίστηκε πριν από λίγους μήνες και οδήγησε σε νυχτερινή κυρίως ενούρηση.
Είχα υποβληθεί σε αρκετές εξετάσεις αλλά και σε ουροδυναμικό έλεγχο και σε μαγνητική εγκεφάλου. Δεν έλαβα κάποια φαρμακευτική αγωγή και το πρόβλημα μπορώ να πω ότι το έχω ξεπεράσει .Έως ένα βαθμό έχει σχέση και το stress αφού η ακράτεια εμφανίστηκε μετά από ένα οικογενειακό πρόβλημα.
Οι γονείς μου, μου συμπαραστάθηκαν πάρα πολύ και πιστεύω ότι φοβήθηκαν και για την υγεία μου.
Τις πρώτες μέρες το έκρυψα αλλά όταν είδα ότι δεν περνάει μίλησα με την μητέρα μου και την ίδια μέρα πήγαμε σε γιατρό. Αποφάσισα να φορέσω πάνα ακράτειας αφού αναγκαζόμουν να ξυπνάω πολλές φορές το βράδυ , να έχω ατυχήματα και το πρωί να νιώθω πολύ κουρασμένη.Ντράπηκα πάρα πολύ τον πρώτο καιρό που φορούσα πάνες (ευτυχώς μόνο τις βραδινές ώρες )
Βασικά πριν καταλήξουμε στις πάνες το είχαμε συζητήσει με τους δικούς μου. Επειδή ο γιατρός μας είχε πει ότι μάλλον θα είναι παροδικό δεν ήθελα να βάλω babylino, Όμως επειδή είχα σχεδόν κάθε βράδυ ατυχήματα για 2 εβδομάδες τελικά δέχτηκα να φορέσω.
Εδω και ένα μήνα ξυπνάω στεγνή και έχω σταματήσει να φοράω πάνα. Πάντως επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς γιατρούς το πρόβλημα της ακράτειας στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλο και πολλές νέες κοπέλες κάνουν χρήση πάνας χωρίς να μιλάνε για το πρόβλημα τους. Από την εμπειρία αυτή που είχα πιστεύω ότι θα πρέπει να σταματήσει η χρήση πάνας να είναι taboo και να μπορεί κάποιος χωρίς προκαταλήψεις να μιλάει γι αυτό

whitecandle
17-03-2010, 14:42
Γειά σας παιδιά, κι εγώ έχω πρόβλημα ακράτειας. Όχι σε μόνιμη βάση να φοράω πάνες, αλλά άμα γελάσω πολύ το παθαίνω με αποτέλεσμα να γίνομαι ρεζίλι. Πιστεύω ότι και με τις πάνες γίνεσαι ρεζίλι, επειδή είναι κακός ο κόσμος. Εγώ το\' χω από μικρή αυτό το πρόβλημα, ξεκίνησα στο κρεββάτι όταν ήμουν πολύ μικρή, και από τότε συχνά όταν γελάω έχω ακράτεια. Πολύ άσχημο αν είσαι μπροστά σε κόσμο και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

RainAndWind
17-03-2010, 17:02
Το με τι γινόμαστε ρεζίλι,είναι υποκειμενικό.Για μένα καμία μας σωματική \"δυσλειτουργία\"ας το πούμε έτσι,ή και αναπηρία ακόμη δεν αποτελεί ρεζίλι.Ο κόσμος δεν είναι κακός,αν εγώ δεν τον βλέπω έτσι.Ρεζίληδες και βλάκες θεωρώ όσους θα γέλαγαν με κάποιον που έχει ακράτεια εν προκειμένω.Όπως και όσους άλλους κάνουν καζούρα σε άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες-σε κάθε τομέα.Μαλάκες,που για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους κάνουν το\"τρωτό\"των γύρω τους σφεντόνα να τους χτυπήσουν,εισπράττοντας μία σαδιστική ευχαρίστηση από κάτι τέτοιο.

eleana`
17-03-2010, 17:16
Σωστά RainAndWind.Εχεις απόλυτο δίκιο.Πάντως για μένα η ακράτεια αποτελεί κοινωνική μάστιγα και ένα taboo που πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί οδηγεί πολλή κόσμο στην κοινωνική απομόνωση.

whitecandle
17-03-2010, 18:46
Originally posted by RainAndWind
Το με τι γινόμαστε ρεζίλι,είναι υποκειμενικό.Για μένα καμία μας σωματική \"δυσλειτουργία\"ας το πούμε έτσι,ή και αναπηρία ακόμη δεν αποτελεί ρεζίλι.Ο κόσμος δεν είναι κακός,αν εγώ δεν τον βλέπω έτσι.Ρεζίληδες και βλάκες θεωρώ όσους θα γέλαγαν με κάποιον που έχει ακράτεια εν προκειμένω.Όπως και όσους άλλους κάνουν καζούρα σε άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες-σε κάθε τομέα.Μαλάκες,που για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους κάνουν το\"τρωτό\"των γύρω τους σφεντόνα να τους χτυπήσουν,εισπράττοντας μία σαδιστική ευχαρίστηση από κάτι τέτοιο.
Άντε πες τα αυτά σε αυτούς που τα λένε, ξέρεις πόσοι είναι αυτοί; Πολλοί και με το στίγμα και όλα.. Πως δεν είναι κακός ο κόσμος τόσοι πολλοί που είναι..Αυτοί που δεν τα κοροιδεύουν είναι μόνο αυτοί που τα έχουν ζήσει ή λίγοι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι... δυστυχώς.

afrodit
19-07-2011, 17:17
- σορρυ λαθος -

afrodit
19-07-2011, 17:21
ουάου!! Φωτεινή να είσαι καλά,
ήταν κάτι που κι εγώ δε γνώριζα ότι υπάρχει σαν επιλογή!!


Ακουσε (Διαβασέ με) πολυυυυ προσεκτικά..
Εκανε επεμβαση μια πολυ φίλη μου.Δεν ξέρω τιποτα για τα προβλήματα αναπαραγωγης αλλα δεν εχει κανει ακομα παιδια οποτε σιγουρα θα εχει λαβει υποψιν της ολες τις παραμέτρους.
Την χειρούργησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου που με ξεγέννησε.(Οχι εμενα ,τα παιδια μου)
Λοιπον τι ξέρω:Γίνεται Λαπαροσκοπικά απο τον ομφαλό,και τοποθετείται ενα διχτάκι(ταινια TVT?) το οποιο συγκρατει το οργανο που πιέζει την ουροδόχο κύστη.Πριν απο αυτό διενεργειται μια ειδική εξέταση απο ουρολόγο που δείχνει ακριβως την έκταση του προβλήματος.
Ειναι περδίκι ,εκανε για 2 χρόνια προσεκτικά τα παντα,απαγορεύονται τα βάρη κτλ.
Αν δεν τα εχεις υποψιν σου συζητησε το με τον γιατρό σου.

afrodit
19-07-2011, 17:31
να είσαι καλά φίλε, χαίρομαι για το κουράγιο και την απλότητα που αντιμετωπίζεις το θέμα, καλή συνέχεια!


Καλησπέρα Μαρία & Κατερίνα,

γράφτηκα στο φόρουμ για να σας πω οτι :

Είμαι 32 χρόνων και για κάποιο πρόβλημα που έπαθα έπειτα από ατύχημα με το μηχανάκι, (ευτυχώς δεν έμεινα ανάπηρος) φοράω πάνες. Δυστυχώς αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα από τους γύρω μου. Δεν μπορώ να καταλάβω, εντάξει αντιλαμβάνομαι μεν ότι μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο σε ορισμένους/νες το να βλέπουν κάποιον που φοράει πάνα, άλλα από την αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται και θέμα. Επίσης η πάνα δεν με περιορίζει σε τίποτα, πέρα το ότι μπορεί να φαίνεται ορισμένες φόρες.
Πρέπει λοιπόν να συνεχίσετε να ζείτε την ζωή σας και άπλα να μην δίνετε σημασία. Ο κόσμος δυστυχώς είναι κακός όπως λένε.

ΝεοΞεκινημα
19-07-2011, 19:02
Λαθος Λαθος

κοκοπικος
16-11-2011, 18:56
Γεια σε όσους φοράνε πάνες !!! εγώ ανήκω σε μια περίεργη κατηγορία δεν έχω ακράτεια αλλά μου αρέσει πολύ να φοράω πάνες και το θέλω πολύ !!! ζηλεύω εσάς που φοράτε πάνες!!!!! Θα ήθελα και εγώ να έχω ακράτεια και να φοράω πάνες .
Φοράω πάνες μόνο όταν μένω μόνος μου στο σπίτι

Θεοφανία
16-11-2011, 20:56
Γεια σε όσους φοράνε πάνες !!! εγώ ανήκω σε μια περίεργη κατηγορία δεν έχω ακράτεια αλλά μου αρέσει πολύ να φοράω πάνες και το θέλω πολύ !!! ζηλεύω εσάς που φοράτε πάνες!!!!! Θα ήθελα και εγώ να έχω ακράτεια και να φοράω πάνες .
Φοράω πάνες μόνο όταν μένω μόνος μου στο σπίτι

καιρό είχαμε να δούμε τρολ....:ΡΡΡ

manos1
21-04-2014, 21:12
γεια σας πεδια και εγω φοραω πανες απο τα 15 μου τωρα ειμε 18 στα 19 απλα νιοθω ασφαλεια με τις πανες και τις φοραω γαι αυτο το λογο και μονο δεν ειμε troll!