PDA

View Full Version : Πού πάω?eirineta
13-11-2007, 21:01
Καλησπέρα! Και καλώς σας βρήκα! Καινούρια στο Forum αν και διάβασα πολά μηνύματα πριν αποφασίσω να γράψω...

Λοιπόν, είμαι 19 χρονών κι εκείνος 32. Τον γνώρισα με το που τελείωσα το σχολείο, δηλαδή πριν 1,5 χρόνο περίπου, μετά από πολλούς μήνες που δεν ήμουν με κάποιον, μετά από 3ετή σχέση.

Αμέσως, αρχίσαμε να βρισκόμαστε καθημερινά, σε μια ολοκληρωμένη σχέση και με την απόλυτη ειλικρίνεια από πλευράς του ότι όπως είναι με εμένα ("δεν έχουμε σχέση απλά περνάμε καλά" κατά τα λεγόμενά του) είναι και με άλλες κοπέλες. Κοινώς, δεν είμαστε μαζί. Ελεύθερη σχέση το λένε κάποιοι... (αν και καθόλου δεν μου αρέσει ο όρος)

Από την αρχή το ήξερα αυτό, όπως και το ότι με τη μια από αυτές είναι ερωτευμένος, έχουν αυτή την...σχέση αν και αυτή είναι επί 14 χρόνια με κάποιον άλλον. Όχι πολύ normal ε?Οι κοπέλες με τις οποίες βρισκόταν ήταν άλλοτε 2 άλλοτε 3...

Τα ήξερα όλα, έλεγα "πέρνα καλά και μην κολλήσεις" μέχρι που κόλλησα. Τον ερωτεύτηκα. Και του το είπα. Πολλές φορές. Στα ίσια. Δεν τα παρατάω εύκολα και κάθε φορά έβαζα καινούρια όρια για μείνω ακόμη λίγο κοντά του. Εγώ ήμουν δίπλα του, εκείνος όχι. Όταν είμαστε μαζί, δεν υπάρχουν άλλες, είμαι εγώ.Το βλέπω. Μου το δείχνει. Όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν οι άλλες...Και οι γονεις μου.

Οι άλλες: Η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος μένει λίγο πιο κάτω από μένα. Τους τελευταίους΄μήνες έχω πάθει ψύχωση με το σπίτι της. Κοιτάω το μπαλκόνι διαρκώς, ψάχνω τη μηχανή του από κάτω, ψυχαναγκαστικά σηκώνομαι από το κρεβάτι 4 και 5 η ώρα τα ξημερώματα γιατί ακούω μηχανή...Με έχει τρελάνει αυτή η κατάσταση και κατά διαστήματα έχω φοβερές αυπνίες για μέρες.

Μετά από περιστατικό που τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι με μια από τις άλλες (στο οποίο πήγε να τραβήξει και μένα) βλέπω που και που εφιάλτες ότι βρίσκομαι πάνω σ' εκείνο το κρεβάτι με άλλες γυναίκες.

Γιατί μου βγαίνουν όλα στο ιερό 8ωρο?

Οι γονείς: Πάντα είχα μια πολύ ειλικρινή σχέση μαζί τους. Ήταν πάντα δίπλα μου σε όλα. Την πρώτη φορά που τους μίλησα γι' αυτόν μου είπαν να βρω κάτι πιο φυσιολογικό. Μετά από μήνες (που τους κρατούσα κρυφό ότι τον έβλεπα) τους ανακοίνωσα ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του. Δεν τους έχω ξαναδεί πιο στενοχωρημένους. Δεν έχω ξανακούσει πιο σκληρά λόγια από αυτούς."Αν κρατήσεις σχέση μαζί του, να ξέρεις ότι διακινδυνεύεις τη σχέση σου με μας" Ήταν η έσχατη λύση για να με κάνουν να μην τον ξαναδω. Αλλά τον ξαναείδα και από τότε τον βλέπω και πάλι κρυφά.

Έχω αρκετό μυαλό ακόμα, για να ξέρω πως η κατάσταση είναι αρρωστημένη. Πονάω για κάποιον που...Είμαι διατεθειμμένη να ρισκάρω ανθρώπους σημαντικούς για μένα για κάπουον που...είναι 32 κι ακόμη με το ζόρι βγάζει το νοίκι (είναι Dj, από κει προκύπτουν και τόσες γυναίκες, γιατί ωραίο δεν τον λες) Με πληγώνει, το ξέρει, ζητάει συγγνώμη αλλά ποτέ δεν με κράτησε να μη φύγω. Λέει πως έτσι είναι και η απόφαση για το τι θα κάνω είναι δική μου. Θέλει να ανοίξω τα φτερά μου λέει. Μα εγώ γιατί νιώθω ότι αυτός μου τα κόβει? Μ' αγαπάει. Το ξέρω. Με τον τρόπο του. "Θα είμασταν σιγουρα μαζί αν ήσουν 5 χρόνια μεγαλύτερη. Αλλά, μωρό μου, εσύ στα 25 σου θα με παρατήσεις για να κοιτάξεις τη ζωή σου"

Δεν ξέρω τι ζητάω. Θέλω να φύγω μακριά του, να σταματήσω να πονάω, κι όταν φεύγω...εγώ ξαναγυρνώ.Θέλω να αρχίσω ξανά να κοιμάμαι (όχι ήρεμα, αυτή την πολυτέλεια την έχασα εδώ και καιρό, απλά να κοιμηθώ)Θέλω να σταθώ δυνατή, έχω αρχίσει να λυπάμαι τον εαυτό μου, κι αυτό δεν το δέχομαι. "Πού΄πήγε η αξιοπρέπειά σου?" ρωτάνε όλοι. Κι εγώ δεν απαντώ.Γιατί έχουν δίκιο.Έχω πέσει πολύ χαμηλά. Κα πονάω.....

Με συγχωρείτε για το χείμμαρο!Τα έγραψα όπως μου βγήκαν! Και συγγνώμη αν σας κούρασα... Αν φτάσατε μέχρι εδώ, θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας και την κριτική σας βέβαια.

Ευχαριστώ για την ανοχή...και πάλι καλώς σας βρήκα...!

Aphelia
14-11-2007, 23:30
Έλα μου ντε (αυτό πάει ως απάντηση στον τίτλο).

Είσαι 19 χρονών. Είχες καιρό να κάνεις σχέση και σου παρουσιάστηκε κάποιος με χάρη στις γυναίκες που σου προσφέρει ένταση, έξαψη, περιπέτεια, δυνατά συναισθήματα (πόνου, απόρριψης).

Θυμάμαι κι εγώ να έχω μια σχέση που μου έδινε αυτά στην εφηβεία μου. Ξέρεις όμως τι είχα πει; Καλή είναι να την περάσεις μια τέτοια εμπειρία αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα, μετά κουράζει πολύ και δεν αξίζει πια.

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις; Οι συμβιβασμοί που κάνουμε κάθε φορά. Με κάθε νέο συμβιβασμό ανεβάζουμε τον πήχη για το τι ανεχόμαστε. Όταν πια έχουμε κάνει αρκετούς συμβιβασμούς ο εαυτός μας προσπαθεί να είναι συνεπής στις αποφάσεις του (που στην προκειμένη περίπτωση είναι η σωρεία των συμβιβασμών) και για αυτό μεταβάλλει την εικόνα που έχουμε για τον άλλο, αυξάνει το πλασματικό μέγεθος των πραγμάτων που σου προσφέρει η σχέση, γενικά παραμορφώνει το πρίσμα από το οποίο βλέπουμε τον άλλον και τη σχέση.

Έχεις σκεφτεί με τι θα ήσουν ευχαριστημένη; Τι θα ήθελες; Να είναι μόνο μαζί σου; Να σε αγαπάει όσο καμία άλλη; Ε, δε γίνεται. Αν γινόταν θα είχε ήδη γίνει. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και προφανώς δεν έχει καμία όρεξη να αλλάξει ούτε μπορείς να τον αλλάξεις εσύ.
Μπορείς να πάψεις να θέτεις \"Αν...\" στον εαυτό σου; Μπορείς να τον δεις αυτόν τον άνθρωπο στις σωστές του διαστάσεις; Τι σου προσφέρει; Έξαψη. Οκ, καλή είναι για λίγο καιρό αλλά υπάρχει ένα όριο όταν πια είναι επιζήμια για σένα.
Σκέψη θέλει και αποδοχή. Αποδοχή για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι είναι καλό για σένα.

Kleiw
14-11-2007, 23:56
Eirineta είναι η πρώτη φορά που νιώθεις ερωτευμένη ??

Καταλαβαίνω τα συναισθήματα σου, αλλα να ξέρεις οτι η μονη λύση στο αδιέξοδο που βρίσκεσαι είναι να φύγεις γιατι καταλαβαίνεις οτι είναι το καλύτερο για σένα και μετά με τον χρόνο θα ξεπεράσεις τα συναισθήματα σου ! Τώρα σου φαίνονται βουνό ! Αλλα αν πάρεις την απόφαση , θα τα καταφέρεις !

Θα ξαναερωτευτείς και θα καταλάβεις οτι αυτό που νιώθεις τώρα δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελες σε μια σχέση ! Θα καταλάβεις οτι το δικό του \'\'αγαπάω\'\' δεν είναι τοσο σημαντικό όσο νομίζεις ! Με άλλη σου λέει είναι ερωτευμένος !! Γιατί πιστευεις οτι σε αγαπάει περισσότερο ? Σου λέει να φύγεις, να ανοίξεις τα φτερά σου, γιατί δεν φεύγεις ???????

Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που κάνει αυτός και να τα έχεις και εσύ με 2 ή 3 τότε φύγε ! Βρές κάτι πιο ισορροπημένο ! Ο χρόνος θα σου μάθει οτι υπάρχει και αλλού έρωτας !!!!

Kleiw
15-11-2007, 00:02
Εχω εμπειρία απο φίλη που είχε ερωτευτεί μεγαλύτερο και δεσμευμένο ! Τρελά ερωτευμένη !! Πίστευε οτι ήταν ο άντρας της ζωής της ! Σκεφτότανε να βρει ισως κάποιον να έχει και αυτή μια δευτερη σχέση και πίστευε οτι θα λυνόταν τότε το πρόβλημα !

Αυτά που λέει τώρα για εκείνη τη σχέση δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτά που έλεγε τότε !!!
Προφανώς δεν θεωρεί πλέον οτι ήταν ο άντρας της ζωής της, απλά δεν μπορούσε να το δει τότε, διότι ήταν μικρή και χωρίς εμπειρίες !

krino
15-11-2007, 00:02
Αφου σου αρεσει για να φυγεις???
εκτος αν τα θες ολα δικα σου να παρατησει τις αλλες για να ειναι ΜΟΝΟ μαζι σου.
Αυτο οπως λες και εσυ δεν γινεται.
Η δουλευεις αυτο που υπαρχει και περνας καλα (αυτο το πως περναω καλα εχει πολλους παραμετρους) η αν δεν το αντεχεις το κοβεις με οποιες συνεπειες.

Θα πρεπει να εκτιμησεις οτι εισαι σε μια κατασταση οπου ο αλλος ειναι ειλικρινης. Αν νομιζεις οτι εχεις καποια πραγματα να παρεις αυτα τα θετικα και να τα ζησεις.
Οσο για τους γονεις σου που σου λενε για κατι πιο νορμαλ, τι σημαινει νορμαλ και τι μη νορμαλ?
Απο οσα γραφεις δεν εχεις ξεκαθαρισει αν μπορεις να μεινεις σε αυτη την κατασταση και αυτο ειναι το προβλημα στην τυποις σχεση που εχεις.
Πιστευω οτι αμα δεν ξεκαθαρισεις αυτο το σημειο, δεν μπορεις να πας παρακατω.

Laura_Woman
15-11-2007, 14:22
Ειρινέτα.......ακου λιγο.......... θεωρώ ότι έχεις το χρόνο να βρείς ενα άνθρωπο ο οποίος θα σου αξίζει πραγματικά........ Βάλε καλά στο μυαλό σου οτι οι εμπειρίες τελικά στη ζωή θα σε κάνουν να κρίνεις αργότερα τι αξίζει και τι δεν αξίζει........ ζησε το αν θές και αν νομίζεις οτι σου προσφέρει κάτι αλλά βάλε στο μυαλό σου ότι πανω από όλα θα πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου...... και να τον σεβεσαι......... ο Τύπος απλά εχει μπεί στο πετσί σου...... γιατι σε γράφει και κάνει τη δουλεία του.... δεν έχει τσίπα πιστεψε με........Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου λοιπόν τι περιμένεις απο αυτόν........γιατι νομίζω ότι δεν ξέρεις τι θες και μετά θα βρείς τον τρόπο που θα το χειριστεις.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ.....φιλακια

krino
15-11-2007, 14:33
Originally posted by Laura_Woman


δεν έχει τσίπα πιστεψε με........


Πως μπορειτε να κρινετε με τοση ευκολια κοσμο χωρις καν να τον ξερετε????
Και μαλιστα απο μια απλη αφηγηση??

:mad:

Laura_Woman
15-11-2007, 14:59
το να εκφράζει κανείς την άποψη του σημαίνει ελευθερία........ δεν νομίζω οτι αυτό ειναιι κακό......άλλωστε μιλάμε για αντιληψη....... ίσως να μην αντιλάμβάνομαι σωστά..... αλλά πάντα υπάρχει η καλή προθεση.

krino
15-11-2007, 15:19
φυσικα μπορεις να εκφρασεις την γνωμη σου, αλλωστε και εγω την δικη μου λεω.
Οσο για την προθεση καλη ειναι δεν αντιλεγω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στο τι μπορει να συμβαινει και να μελεταμε καλυτερα το τι και ποιος ειναι ο αλλος.


Προσωπικα μελετωντας ανθρωπινες συμπεριφορες ειμαι πολυ προσεκτικος στην κριση μου και προσπαθω να βλεπω οσο μακρυτερα μπορω για να κρινω τους ανθρωπους. Η ζωη μας αποτελειται κατα βαση απο μια σωρεια λαθων και κινησεων, εκ των οποιων μακαρι να μπορουσαμε να τα δουμε.
Θα σου πω τελος οτι ολες οι κινησεις μας (τους) εχουν παντα αιτιο και αιτιατο. Τιποτα δεν συμβαινει χωρις να υπαρχουν τα δυο αυτα στοιχεια. Στην κριση σου πρεπει απαρεγκλιτα να ερευνας και να βρισκεις οσα στοιχεια εχουν σχεση με αυτα.

Laura_Woman
15-11-2007, 15:37
Merikes fores den yparhei logos na psahneis...... kapoia pragmata ........sigoura den yparhei mono mia OPSI sto nomisma........
Anyway......sintoma e fili mas pistevo tha vrei to dromo tis...... oloi stin anazitisi den eimaste alloste

eirineta
15-11-2007, 20:55
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά εκτιμώ την ανταπόκριση!

Κατ\' αρχάς Aphelia σε όσα λες έχεις δίκο. Είναι σκληρά κάποια από αυτά που διάβασα στο μήνυμά σου αλλά τα έχω ξανακούσει και τα ξέρω κι εγώ. Έχεις πάντως δίκιο πως το πρόβλημα είναι οι συμβιβασμοί που κάνουμε.Ίσως μάλιστα οι \"συμβιβασμοί\" σαν θέμα είναι τόσο σημαντικό που θα έπρεπε να δημιουργηθεί ξεχωριστό topic.

Kleiw για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ναι, έχω ερωτευτεί ξανά...Ήταν όμως ο πρώτος μου και μεγάλος έρωτας και αρκετά διαφορετικός από αυτή την κατάσταση. Πάντως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, όπως και η φίλη σου, ξέρω ότι μετά από χρόνια όλα αυτά που ζω τώρα και τα βλέπω σα βουνό, θα τα σκέφτομαι και θα γελάω. Και θα τον φτύνω που μου φέρεται έτσι...

Κι έτσι έρχομαι σε σένα Laura...Το βρίσκω λογικό που θεωρείς ότι δεν έχει τσίπα επάνω του. Κι εγώ αν διάβαζα το πρώτο μου μήνυμα το ίδιο θα σκεφτόμουν. Ίσως και να μην έχει. Όχι όση θα έπρεπε. Αλλά είναι καλή ψυχή.

\"όλοι καλά παιδιά είμαστε για σένα, κούκλα μου, κι όλοι πονάμε τελικά!\" που λέει και μια φίλη μου!

Και τελικά krino πώς ξέρουμε αν η εντύπωση που έχουμε για κάποιον άνθρωπο είναι σωστή? Θέλω να πω, πολλές φορές έχω πέσει έξω στις προβλέψεις μου για τους ανθρώπους επειδή ήθελα να πιστεύω ότι είναι καλύτεροι απ\' ότι ήταν πραγαμτικά...

Όσο για το δρόμο που θα βρω Laura, να είσαι σίγουρη..Όλοι θα τον βρόυμε..\"Όπως βούτηξα σ\' αυτή τη θάλασσα έτσι και θα βγω.Τις πρώτες απλωτές κιόλας προς τον αφρό τις έκανα. Κι όταν θα βγω θα πάρω την ανάσα που όλοι τους μου χρωστάνε. Και θα είναι μεγάλη, και καθαρή, και φρέσκια. και θα μυρίζει μόνο χρώματα και άνοιξη και τη φρεσκάδα της εποχής\"

Kleiw
15-11-2007, 21:04
Καλή τύχη !!

krino
15-11-2007, 21:33
Originally posted by eirinetaΚαι τελικά krino πώς ξέρουμε αν η εντύπωση που έχουμε για κάποιον άνθρωπο είναι σωστή?
Μπες στην θεση του, στο μυαλο του και σκεψου τι θα εκανες εσυ αν ησουν αυτος. Μεταβιβασε το μυαλο σου στο δικο του και σκεψου οπως εκεινος, τι θα εκανες εσυ υπο τις ιδιες περιστασεις.

Εκει ειναι η απαντηση που γυρευεις.

eirineta
15-11-2007, 21:38
Αυτό που περιγράφεις λέγεται μήπως ενσυναίσθηση? Μπορεί να είπα και βλακεία, αλλά το να \"μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου\" που λένε, αυτό δεν είναι η ενσυναίσθηση?Να μπαίνεις στη θέση του, να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του και όχι μέσα από το πρίσμα των δικών σου απόψεων και εμπειριών?

Κι όμως, αν μπω στη θέση του και αναγνωρίσω ότι κάτω από τις ίδιες συνθήκες θα συμπεριφερόμουν αλλιώτικα από αυτόν, σε κάποια θέματα ίσως να κάνω εγώ το λάθος....Έτσι δεν είναι?

krino
15-11-2007, 22:07
ακριβως αγαπητη μου,
ισως ναι - ισως οχι βεβαια αυτο θα φανει απο την κριση που θα κανεις.

Ποτε ομως μην κρινεις καποιον ετσι απλα απο την θεση που εισαι,
μελετησε οτι συμβαινει απο ολες τις πλευρες.
Τοτε, συγχωρεσε, κατηγορησε και οτι αλλο θες.

eirineta
15-11-2007, 23:30
Μου λες δηλαδή να μην κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια?
Μεγαλή σοφία κατά τη γνώμη μου krino! Πάντως ακριβώς αυτό που τονίζεις νομίζω ότι είναι και το δυσκολότερο κομμάτι για μένα. Όχι τόσο το να απελευθερωθώ από όλες μου τις εμπειρίες, όσο από το να απελευθεωθώ απ\' όλα μου τα συναισθήματα γι\' αυτόν και να τον ΚΡΙΝΩ σαν έναν άνγωστο.

ΥΓ. Νομίζω ότι ανάμεσα στο \"συγχώρεσε, κατηγόρησε\" που γράφεις, σου ξέφυγε το πολύ σημαντικό ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ. Γιατί τελικά είναι δύσκολο να κατανοούμε κάτι ακόμα κι όταν δεν το αποδεχόμαστε ή δεν το συγχωρούμε...

krino
16-11-2007, 15:29
Originally posted by eirineta
ΥΓ. Νομίζω ότι ανάμεσα στο \"συγχώρεσε, κατηγόρησε\" που γράφεις, σου ξέφυγε το πολύ σημαντικό ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ. Γιατί τελικά είναι δύσκολο να κατανοούμε κάτι ακόμα κι όταν δεν το αποδεχόμαστε ή δεν το συγχωρούμε...


τα ρηματα στην ελληνικη γλωσσα ειναι χιλιαδες και σταματησα με ενα \"οτι αλλο θες\".
Δεκτη η σημειωση σου λοιπον.

Κατα τα αλλα συμφωνουμε.

eirineta
16-11-2007, 15:44
No offense λοιπόν, :P

krino
16-11-2007, 15:47
jamais...
;)

celia
16-11-2007, 15:58
Ax θα ξαναπώ βρε παιδιά πως όλοι μα όλοι αξιζουμε το καλύτερο!!! Ας εκτιμήσουμε λοιπόν τον εαυτό μας για να διεκδηκήσουμε αυτό που αξίζουμε

krino
16-11-2007, 18:14
Originally posted by celia


Ας εκτιμήσουμε λοιπόν τον εαυτό μας για να διεκδηκήσουμε αυτό που αξίζουμεεμμμ δεν ειναι τοσο απλο σελια...
αμα ηταν 100 τονοι βιβλια και χιλιαδες ανθρωποι πανω σε αυτο το θεμα θα ηταν αχρηστα σημερα....
Οχι οτι ειναι και ιδιαιτερα χρησιμα εδω που τα λεμε, αλλα υπαρχει ενας κυκλος συζητησης ας πουμε.

Reina
16-11-2007, 18:58
[quote]Originally posted by celia
Ας εκτιμήσουμε λοιπόν τον εαυτό μας

αν το \"εκτιμήσουμε\" το βάλουμε σε εφαρμογή υπό την έννοιαν του \"υπολογίζουμε, αναλύουμε, σχεδιάζουμε\", ίσως να έχουμε και πολλές πιθανότητες να το επιτύχουμε.

;)

eirineta
16-11-2007, 19:27
Και ίσως αν το να \"εκτιμήσουμε τον εαυτό μας\" σημαίνει ζυγίζουμε τους συμβιβασμούς που κάνουμε και δεν γατζωνόμαστε/γραπωνόμαστε πάνω από άλλους ανθρώπους θεωρόντας ότι αυτοί θα μας φέρουν την ευτυχία, θα είναι πιο εύκολο...

Γιατί τελικά μόνο αν αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας και ευτυχήσουμε μέσα μας, πάει κι η υπόλοιπη (και κατά συνέπεια και η ερωτική) ζωή μας καλά, έτσι δεν είναι?

Reina
16-11-2007, 20:09
...έτσι.

(κι αλλιώς - σε πρόλαβα κρίνο) :P
κι αλλιώτικα..:D

Lef
16-11-2007, 20:33
ετσι κ
αλλιως κ
αλλιωτικα κ
ζουζουνοαλλιωτερώτικα!

celia
16-11-2007, 21:56
eirineta μου εισαι σε καλό δρόμο μου φαίνεται. Αγάπησε λοιπον αυτόν τον καημενούλη τον εαυτό σου πολύ για να μπορέσεις να προσφέρεις αγάπη σε κάποιον που το αξίζει. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει διάθεση να αγαπήσει κάποιον που δε νοιώθει καλά μέσα του και πιστεψέ με αυτό ειναι κάτι που φαίνεται. Οι κακομοίρες καλές κοπελίτσες κάνουν για κάτι 32αρηδες σαν τον κύριο που περιέγραψες μόνο για snack στο κύριο μενου τους.
Εισαι πολυ σημαντική κοπέλα μου για να αποτελείς ενα πεταχτό διαλειμματάκι.
Εκτίμησε την αξία σου για να βρείς οταν θα ρθει η ωρα τον κατάλληλο που θα είσαι γι αυτόν η βασίλισσα του και για τον οποίο θ αξίζει το κόπο(αν χρειαστεί) και να κλαψεις και να ξενυχτήσεις

alexandros3
16-11-2007, 23:08
Originally posted by eirineta
Και ίσως αν το να \"εκτιμήσουμε τον εαυτό μας\" σημαίνει ζυγίζουμε τους συμβιβασμούς που κάνουμε και δεν γατζωνόμαστε/γραπωνόμαστε πάνω από άλλους ανθρώπους θεωρόντας ότι αυτοί θα μας φέρουν την ευτυχία, θα είναι πιο εύκολο...

Γιατί τελικά μόνο αν αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας και ευτυχήσουμε μέσα μας, πάει κι η υπόλοιπη (και κατά συνέπεια και η ερωτική) ζωή μας καλά, έτσι δεν είναι?

Έτσι... και τότε έρχονται οι άλλοι σε μας :)

Δικαιολογώ από το γεγονός ότι είσαι 19 και μάλλον λίγο άπειρη σε σπασοκαρδίσματα. Εν πάση περιπτώσει, καταλαβαίνεις και \'συ τη θέση που βρίσκεσαι, εφιστώ απλώς την προσοχή ότι το συναίσθημα περνάει τη λογική συχνά πυκνά γι\' αυτό και μερικές σχέσεις διαλύονται οικιοθελώς και με πρόθεση από την αρχή τους ακριβώς για να μην \"κολλήσεις\" σε κάτι που ξέρεις ότι δεν.


Απλά να συνεχίσω ωστόσο και να πω ότι η ελευθερία ενός ανθρώπου όπως του εν λόγω DJ είναι άκρως θελκτική. Όσο πιο ελεύθερος είναι κάποιος /κάποια τόσο πιο τραβηκτικός....

Και δεύτερον τι σπουδαίο είναι το γεγονός του πως μας φέρονται. Σε μας. Ο εν λόγω έχει άλλες δυο τρεις αλλά το θέμα είναι πως φέρεται στην μία, πως την κάνει να αισθάνεται.

Βέβαια το τελευταίο δεν έχει τρομερή βαρύτητα από τη στιγμή που η αλήθεια για τις παράλληλες σχέσεις είναι γνωστή και η κοπέλα είναι μικρή. (λίγο μεγαλύτερη νομίζω ότι απλώς δεν θα το δέχονταν τόσο εύκολα - αν και αυτό σχετικό είναι. )

Ολα_ειναι_δανεικα
16-11-2007, 23:22
Όταν αγαπάς πρέπει να τα δίνεις όλα. Όπως λέω θέλω μια κοπέλα για να αναπνέω από την αναπνοή της. Μη συμβιβαστείς στο θέμα της σχέσης με κάποιον ο οποίος δεν θα σε λατρεύει. Τέτοιους θα βρεις πολλούς. Άτομα όμως που να αγαπάνε πραγματικά θα είναι λίγα. Όταν βρεις τον κατάλληλο απλά κοίταξε να μην τον χάσεις

eirineta
17-11-2007, 18:06
Και η συνέχεια...

Ξέρετε΄σε πόσο καλό δρόμο ημουν αυτήν την εβδομάδα? Λιγότερες ώρες σκέψης, περισσότερος ύπνος...γιατί? Γιατί δεν είχαμε καμία επαφή, ούτε καν ένα μήνυμα.

Αλλά ο άνθρωπος αν θέλει, ξέρει τι πρέπει να πει για να σε ρίξει. Και όλα όσα μπορούσε να πει τα είπε μαζεμένα χθες.

Γιατί τελικά όταν νιώθουμε ότι χάνουμε κάποιον ΑΚΟΜΗ κι αν δεν τον θέλουμε πραγματικά, κάνουμε τα πάμτα για να τον ξαναφέρουμε κοντά μας?

Δεν ξέρω γιατί το έκανε αλλά ξέρω τι περίμενε να βρει απέναντι του...Την Ειρήνη που θα έλιωνε στις πρώτες γλυκές του κουβέντες...Τι βρήκε όμως? Έναν τοίχο. Και δεν ντρέπομαι καθόλου που με παρομοιάζω με τοίχο!!!(δέχομαι συγχαρητήρια:cool:)

Μάλλον δεν το περίμενε. Είχε καιρό βλέπεις να με δει κάπως αλλιώς από μια γλυκιά μπέμπα/ υποταγμένο σκυλάκι!Οι μέγάλες κουβέντες δεν μ\' αρέσουν και προτιμώ να πω ότι δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Πάντως στο τελευταίο μου μήνυμα δεν απάντησε...Σε καμιά βδομάδα, θα ξανακάνει την προσπάθειά του!

Να \'ναι καλά οι δυο μου φίλοι που με βγάλαν έξω για να μην μελαγχολήσω!

ΥΓ. Έχετε όλοι απόλυτο δίκιο (είμαι ένα μικρό σνακ πχ -> πολύ μ\' άρεσε! ειλικρινά! δεν θίγμαι, don\'t worry!;))Έτσι είναι η ζωή! Κάποιοι μας πονάνε, κάποιους πονάμε εμείς και τελικά όλοι κάποτε θα βρούμε το δρόμο μας. Κάποιον που θα αναπνέουμε την αναπνοή τους.

ΜΑΝΤΗΕS μου θύμισες το παρακάτω αγαπημένο άσμα:

From the start I hang on every word you said
oh tonight are you trying to fall in love again
does it make it alright
are you trying to fall in love again

Every breath you blew I was around to inhale...

Δεν είναι καταπληκτικό? Ήμουν εκεί για να αναπνέω κάθε ανάσα που εξέπνεες...Να ξέρετε, είναι των Tindersticks...Τους συστήνω ανεπιφύλακτα!

ΥΓ.Σήμερα παρά το ότι με αποσυντόνισε η χθεσινή συνομιλία μου μαζί του...νιώθω μια απίστευτη αισιοδοξία!

Να είστε καλά...Χαμογελάστε!:)

celia
17-11-2007, 19:11
Ειρήνη μου(έτσι δε σε λένε?) υπάρχει η σοφή παροιμία πως τα γραμματοσημα όσο τα φτύνεις τοσο κολάνε.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Θα θελες να αναλώσεις τα ευωδιαστά 19 σου χρόνια κάνοντας απο καιρού εις καιρόν τον αποστολέα σε κάτι ανασφαλείς 32αρηδες σαν τον κύριο με τον οποίο τη πάτησες (εύχομαι προσωρινά)?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Πήγαινε λοιπόν παρακάτω σε κάποιον αρκετά ΑΝΤΡΑ που θα σε σέβεται οσο το αξίζεις.
Μη κάνεις ερωτικά παιχνιδάκια με καραγκιόζηδες που δε διστάζουν να σου μιλούν για πρώην νύν και επόμενες μόνο και μόνο για να ψηλώσουν λίγο μια και οι έρμοι όταν ο καλός Θεούλης μοιραζε προσωπικότητα, αυτοί κρατούσαν ομπρελα.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ για το σκληρό υφάκι αλλα έχω θυμώσει πολύ με τον κύριο LOSER

eirineta
17-11-2007, 19:26
Celia έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!

Nothing lefto to say! Ναι, είναι σκληρά τα λόγια σου αλλά σωστά! Τα ξέρω. Τα ήξερα από την αρχή. Δεν είμαι από αυτούς που εθελοτυφλούν. Έλεγα και λέω πως ήταν συνειδητή επιλογή. Μεχρί εκεί όμως. Όταν αρχίζεις να ερωτεύεσαι και να πονάς, τότε πρέπει να πάρεις μεγάλες αποφάσεις και να κάνεις μεγάλα βήματα κοιτώντας μπροστά. Κι όχι ένα μπρος δύο πίσω...

Έχεις δίκιο. Το να μιλάς για πρώην νυν και επόμενες, να τις φέρνεις όλες σε επαφή (άθελά σου πάντα!)και να έχεις την απαίτηση να μην σε ερωτεύονται, ε, είναι κάπως εγωιστικό θα έλεγα!Άσε που ποτέ δεν ήμουν από αυτές τις γυναίκες που ήθελαν το φτύσιμο για να κολλήσουν.ούτε μ\' αρέσει θα έλεγα η ένταση σε μια σχέση. Μ\' αρέσει να είμαι με κάποιον που αγαπάω για καιρό και να ζω ήρεμα. Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι όλοι έτσι!

Τώρα για το Loser, δεν ξέρω αν είναι αυτός ή εγώ...Πραγματικά ακόμη το ψάχνω...

eirineta
17-11-2007, 19:32
όσο γι\' αυτό που είπε ο alexandros3...ότιμια μεγαλύτερη κοπέλα δεν θα το δεχόταν...τις παράλληλες σχέσεις...

Οι 4 από τις 5 κοπέλες με τις οποίες γνωρίζω ότι είχε σχέσεις ήταν πάνω από 24!όλες. Μόνο εγώ κι άλλη μία είμασταν οι \"μικρές\", αλλά και πάλι αν μας βάλεις δίπλα δίπλα αυτή (ενώ είναι μόνο 21) φαίνεται για 30!

Alexandros3.......Σε απογοήτευσα?

celia
17-11-2007, 19:51
ειρηνάκι μου δε παίζει ρόλο η ηλικία στο να μη δεχτούμε παράλληλες σχέσεις. Συμφωνώ μαζί σου.
Η αξιοπρέπεια και η εικόνα μας για τον εαυτό μας είναι που κανει τη διαφορά.
ΣΗΜ. το γραμματόσημο που είπα δεν είσαι εσύ αλλα ο καραγκιοζάκος. Εσύ γλυκειά μου είσαι ο αποστολέας τώρα που τις τελευταίες μέρες του κάνεις ερωτικά σκωτσεζικα ντουσ.
Θέλω να πω ότι ισως μ αυτά κολλήσει αλλά θέλεις να τα έχεις με ένα γραμματόσημο?
Εξοντωτικό δεν είναι? Εκεί έξω σε περιμένουν παληκάρια σα τα κρύα τα νερά.
Απαγκίστρωσε τη καρδούλα σου και θα ρθουν αυτά σε σένα

eirineta
17-11-2007, 20:14
Α ρε celia μ\' έκανες και γέλασα...Σαν τα κρύα τα νερά...Κι εγώ νόμιζα το λέγανε μόνο για τις κοπέλες αυτό! Πολύ καλό πάντως!

Και ναι, η αξιοπρέπεια που νιώθω σιγά σιγά να ξαναβρίσκω είναι που μετράει για όλους μας

Και όχι, δεν θέλω νά τα έχω με ένα γραμματόσημμο! (αν και αυτό αποκλείεται να γίνει στον αιώνα τον άπαντα!)

Και έχεις για άλλη μια φορά δίκιο...αν δεν πετάξουμε από πάνω μας αυτό το ύφος που λέει

\"ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ, ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ\"

εννοείται πως κανείς δεν θα πλησιάσει...και για κάποιο λόγο αυτό το ύφος το έχω εδώ και 1,5 χρόνο καρφωμένο στο πρόσωπό μου...και πάνω απ\' όλα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!

Kleiw
17-11-2007, 20:23
Originally posted by eirineta
\"ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ, ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ\"

εννοείται πως κανείς δεν θα πλησιάσει...και για κάποιο λόγο αυτό το ύφος το έχω εδώ και 1,5 χρόνο καρφωμένο στο πρόσωπό μου...και πάνω απ\' όλα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!


Διώξε το τώρα !! Πραγματικά χωρίς λόγο !

Αν έβλεπες τα πράγματα όπως εκείνος, δεν θα είχες αυτο το ύφος , όπως και δεν το έχει εκείνος !!!

eirineta
17-11-2007, 20:28
Right! Επιχείρηση \"αλλάζω ύφος\" ξεκινά! Από σήμερα κιόλας!

Thanks για την υποστήριξη! Όλους σας!Πραγματικά σας ευχαριστώ!

Kleiw μου αυτός έχει ένα άλλο ύφος που λέει

\"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ
(κατά προτίμηση αναίσθητες!)\"

και η πλάκα είναι ότι τελικά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι!

celia
17-11-2007, 20:32
Μου φαίνεται πως αρχισε το ειρηνάκι ν ανθίζει. Ετσι μπράβο. Πέτα το υφάκι του δαρμένου σκύλου τίναξε το μαλλί αλα εθνικός σταρ (Αντρέα Ευαγγελόπουλο) και άσε να σε παρακαλάνε τα παληκαρια και να εισαι εσύ αναποφασιστη για το σε ποιον θα δώσεις τον εαυτό σου

Reina
17-11-2007, 22:17
Originally posted by eirineta

και για κάποιο λόγο αυτό το ύφος το έχω εδώ και 1,5 χρόνο καρφωμένο στο πρόσωπό μου...και πάνω απ\' όλα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!


ο λόγος είναι οτι υπάρχει στο κεφάλι σου- όταν θα φύγει η σκέψη, θα φύγει και το ύφος..

(σαν διαφήμιση ακούστηκα...:P)

eirineta
17-11-2007, 23:44
Κι όταν ξεκινάς να βγεις με μια τόσο ωραία διάθεση (όπως είχα στο τελευταίο μνμ) γιατί πρέπει κάτι να σου τη χαλάσει?

Αυτή τη φορά δεν προκάλεσα την τύχη μου.
Δεν πέρασα από το μαγαζί που δουλεύει.
Δεν πέρασα από τη γειτονιά του.
Δεν πέρασα \"τυχαία\" από κει που περνάει για να πάει στη δουλειά...

κι όμως...

Γιατί έπρεπε να δω τη μια απ\' όλες τις γκόμενες?
Γιατί έπρεπε να δω έναν από τους κολλητούς του στο μαγαζί που θα πήγαινα με τη φίλη μου για ποτό?
Γιατί έπρεπε να δω έναν ΑΛΛΟ φίλο του και πρώη συνεργάτη του εκεί που τελικά πήγα για ποτό
Και γιατί έπρεπε να δω ΑΥΤΟΝ την ώρα που γυρνούσα σπίτι?

Και ναι πήγε στη δουλειά μισή ώρα αργότερα και έπρεπε να περάσει ΕΚΕΙΝΗ την ώρα από ΕΚΕΙ που περνούσα εγώ...Κι η τραγική ειρωνία (μετά τον τοίχο που βρήκε χθες μπροστά του)...

ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕ ΦΙΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ...

Celia πάνω που άνθιζα, τώρα μαραίνομαι...

Τελικά ο κόσμος \"της νύχτας\" είναι μικρός κι έχω γνωρίσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ώστε να βλέπω παντού μπροστά μου ανθρώπους που σχετίζονται μ΄αυτόν...Και με πονάει που πρέπει να φανώ δυνατή και να κρατήσω τις αποφάσεις που πήρα αλλά και που με πονάνε...

Reina πώς φεύγει η σκέψη?

Reina
17-11-2007, 23:47
με εκλογίκευση καλή μου..

προάσπισε τον εαυτό σου και βάλε τις σκέψεις σου απέναντι και ανέκρινέ τες λαίμαι..

eirineta
17-11-2007, 23:52
Thanks for support! Λογική και έρωτας δύσκολα συμβιβάζονται μάλλον...

Σας ευχαριστώ που με ανέχεστε...

Reina
18-11-2007, 00:07
Originally posted by eirineta
Thanks for support! Λογική και έρωτας δύσκολα συμβιβάζονται μάλλον...

Σας ευχαριστώ που με ανέχεστε...


αν δεν υπήρχε η λογική δεν θα υπήρχε και ο έρωτας παιδί μου..

Kleiw
18-11-2007, 00:11
Δοκίμασε και το \'\'ο έρωτας με έρωτα περνάει\'\' (αν και δεν το εχω εφαρμόσει ποτε.)

Reina
18-11-2007, 00:30
Originally posted by Kleiw
Δοκίμασε και το \'\'ο έρωτας με έρωτα περνάει\'\' (αν και δεν το εχω εφαρμόσει ποτε.)

δεν έχεις άδικο σ\'αυτό. Θα ήταν μία αναπλήρωση του κενού αρχικά, κάτι πιο ουσιαστικό στη συνέχεια. Για να το κάνει πρέπει να δημιουργήσει κενό όμως. Κι εκείνη είναι ακόμα γεμάτη...

Παρόλα αυτά, ντύσου, πλύσου, βάψου, φτιάξου και όρμα. Με μικρές προσδοκίες παρακαλώ για αρχή..Μην περάσουμε από μια απογοήτευση σε άλλη..

celia
18-11-2007, 00:31
Αχ βρε ειρηνάκι μου! Η Μαγκιά βρε ειναι στο να τον βλέπεις και να μη σου κάνει κλικ.
Σου στειλε φιλί είπες? ΣΙΓΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΕ!
Δες τον γλυκεια μου στις πραγματικές του διαστάσεις
Ενας ανασφαλής σιτεμένος για σένα γκομενάκος είναι που ούτε μια δουλειά της προκοπής δε κατάφερε να βρεί στα 32 του. Το να κάνεις ειρηνάκι στα 32 τον DJ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥ εκτός πια και αν είσαι ΤΟ αστέρι πανελληνίως και ο περιζήτητος επαγγελματίας που δε προλαβαίνει να κλείνει δουλειές.
Οι ΑΝΤΡΕΣ στα 32 δε παιζουν τους γκομενάκους. ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
Και μόνο αυτό φτάνει να τον απομυθοποιήσεις και να δεις ποσο αξίζει να χτυπάει τρυφερή 19χρονη καρδούλα σου για κάποιον που δε ξέρει που πάνε τα τεσσερα.
Ελπίζω αποψε να κοιμηθεις

Reina
18-11-2007, 00:32
Originally posted by celia
Αχ βρε ειρηνάκι μου! Η Μαγκιά βρε ειναι στο να τον βλέπεις και να μη σου κάνει κλικ.
Σου στειλε φιλί είπες? ΣΙΓΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΕ!
Δες τον γλυκεια μου στις πραγματικές του διαστάσεις
Ενας ανασφαλής σιτεμένος για σένα γκομενάκος είναι που ούτε μια δουλειά της προκοπής δε κατάφερε να βρεί στα 32 του. Το να κάνεις ειρηνάκι στα 32 τον DJ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥ εκτός πια και αν είσαι ΤΟ αστέρι πανελληνίως και ο περιζήτητος επαγγελματίας που δε προλαβαίνει να κλείνει δουλειές.
Οι ΑΝΤΡΕΣ στα 32 δε παιζουν τους γκομενάκους. ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
Και μόνο αυτό φτάνει να τον απομυθοποιήσεις και να δεις ποσο αξίζει να χτυπάει τρυφερή 19χρονη καρδούλα σου για κάποιον που δε ξέρει που πάνε τα τεσσερα.
Ελπίζω αποψε να κοιμηθεις

αυτό κι αν είναι εκλογίκευση...:)

gog_magog
18-11-2007, 00:46
Originally posted by celia
Αχ βρε ειρηνάκι μου! Η Μαγκιά βρε ειναι στο να τον βλέπεις και να μη σου κάνει κλικ.
Σου στειλε φιλί είπες? ΣΙΓΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΕ!
Δες τον γλυκεια μου στις πραγματικές του διαστάσεις
Ενας ανασφαλής σιτεμένος για σένα γκομενάκος είναι που ούτε μια δουλειά της προκοπής δε κατάφερε να βρεί στα 32 του. Το να κάνεις ειρηνάκι στα 32 τον DJ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥ εκτός πια και αν είσαι ΤΟ αστέρι πανελληνίως και ο περιζήτητος επαγγελματίας που δε προλαβαίνει να κλείνει δουλειές.
Οι ΑΝΤΡΕΣ στα 32 δε παιζουν τους γκομενάκους. ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
Και μόνο αυτό φτάνει να τον απομυθοποιήσεις και να δεις ποσο αξίζει να χτυπάει τρυφερή 19χρονη καρδούλα σου για κάποιον που δε ξέρει που πάνε τα τεσσερα.
Ελπίζω αποψε να κοιμηθεις

Δηλαδη εγω και τοσοι αλλοι που στα 30-40-50 ειμαστε ανεργοι, αλλοι τοσοι που δουλευουν σε δουλειες των 700 ευρω, τι ακριβως ΧΤΙΖΟΥΜΕ; Το ΤΙΠΟΤΑ; \'Η μηπως υποσκαπτουμε το ΜΕΛΛΟΝ μας; Δεν ξερουμε που μας πανε τα τεσσερα; Και δεν καταλαβα, τι το κακο εχει το επαγγελμα του DJ;

Τεσπα, δεν καθησα να διαβασω ολο το thread, ισως κατι μου διαφευγει. Αλλα τα οσα λες σε αυτο το post δεν μου αρεσαν.

Reina
18-11-2007, 00:51
-βρε gog μου μην το παίρνεις προσωπικά.. εδώ έχουμε μία πώρωση να επιτελέσουμε..;)
το πακέτο πάει ολόκληρο..

-δεν κατηγόρησε κανείς τους ανθρώπους που είναι σε φάση δημιουργίας, αλλά εκείνους που νομίζουν οτι είναι οι ίδιοι οι Δημιουργοί, χωρίς να είναι.

επίσης, άλλο 30, άλλο 40, άλλο 50. ε?

gog_magog
18-11-2007, 01:00
Originally posted by Reina
-βρε gog μου μην το παίρνεις προσωπικά.. εδώ έχουμε μία πώρωση να επιτελέσουμε..;)
το πακέτο πάει ολόκληρο..

-δεν κατηγόρησε κανείς τους ανθρώπους που είναι σε φάση δημιουργίας, αλλά εκείνους που νομίζουν οτι είναι οι ίδιοι οι Δημιουργοί, χωρίς να είναι.

επίσης, άλλο 30, άλλο 40, άλλο 50. ε?

Γκρρρ... Με αναγκαζεις να διαβασω ολο το thread τωρα. Επανερχομαι σε λιγο...

Reina
18-11-2007, 01:02
xexe..

celia
18-11-2007, 01:12
λοιπον σου απαντάω gog magog για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
1. Ανεργος τι θα πει στα 30 στα 40 η στα 50? Aπο τα 30 εως τα 50 μεσολαβουν 20 ολοστρογγυλα χρονάκια. Αν κάποιος δε δουλεψε ποτε αυτά τα 20 χρονάκια, η έχει προβλημα υγείας η επιλέγει να ειναι άνεργος.
2. Αν απολύθηκε προσφάτως τότε σίγουρα θα αναζητήσει εν ευθετω χρονω μια δουλίτσα έστω και των 600 ευρω για να επιζήσει και αυτό είναι φυσιολογικό και απόλυτα αξιοπρεπές
Η Δουλεια του DJ είναι μια καθόλα αξιοπρεπής δουλειά αρκεί να σε παίρνει ηλικιακα και να μη τη χρησιμοποιείς για να βγάζεις γκομενίτσες τις οποίεσ στη συνέχεια τις πληγώνεις παιζοντας τες σα μπεγλέρι.
Πρέπει κατά τη ταπεινή μου γνώμη να βάζουμε όρια ανάμεσα στο τι θα κανουμε με τη ζωη μας σε ποιο χρονο θα το κανουμε και γιατί πρέπει να το κανουμε. Αν κάτι δε μας κάθεται για μελλοντική κατάσταση κάνουμε μια στροφούλα και αναζητάμε κάτι καλύτερο.

gog_magog
18-11-2007, 03:12
Αρχικα να πω, οτι διαφωνω με το να βαζεις οριο ηλικιας σε μια δουλεια σαν του DJ. Αυτο ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω. Δεν θα σχολιασω το οτι \"βγαζει γκομενιτσες\" καποιος απο αυτη τη δουλεια, αφου δεν το εθιξα ουτε στο προηγουμενο post μου και δεν ειναι αυτο που με ενδιαφερει.

Οταν ειπα οτι \"στα 30-40-50 ειμαστε ανεργοι\" εννοουσα οτι στατιστικα, καθε μερα, υπαρχουν πολλοι ανεργοι, οι οποιοι εχουν και διαφορετικες ηλικιες, οι οποιες ξεκινανε απο 30 και φτανουν εως και 50. Δεν ημουν αρκετα σαφης σε αυτο.

Αν καποιος απολυθει, λογικο ειναι οτι θα ψαξει για δουλεια και ειναι πιθανο να βρει.

Οταν ομως λες αυτο:

\"ούτε μια δουλειά της προκοπής δε κατάφερε να βρεί στα 32 του\"

τοτε αυτοματα διαχωριζεις τις δουλειες σε 2 κατηγοριες:

1. Δουλειες προκοπης
2. Δουλειες \"μη προκοπης\"

Αν μαλιστα λαβουμε υποψη μας και το οριο ηλικιας που βαζεις στην δουλεια του DJ, τοτε υπαρχει και μια κατηγορια με δουλειες που αναλογα με την ηλικια ειναι δυνατο να ανηκουν ειτε στην κατηγορια 1 ειτε στην 2. Αρα:

3. DJ

(Σε περιπτωση που βρεθει και αλλη δουλεια παρομοια με του DJ, πρεπει να βρουμε και ενα ονομα στην κατηγορια)

Αυτα ολα προκυπτουν απο τα λεγομενα σου, συμφωνα με τον τροπο που τα αντιλαμβανομαι εγω.
Και διαφωνω καθετα.

Θεωρω οτι το θεμα της δουλειας ή εργασιας ή οπως αλλιως μπορει να γραφτει, ειναι ενα πολυ λεπτο θεμα και πολυ σημαντικο. Και κοσμωντας το με λεξεις οπως \"προκοπης\" ή αναφεροντας το ως \"δουλιτσα\" σε φαση που μιλαμε γενικα γι αυτο, το απαξιωνουμε.

Δυστυχως δεν ζουμε στην τελεια κοινωνια. Οι εργασιες που εχουμε να επιλεξουμε δεν προεκυψαν απο τις πραγματικες μας αναγκες, αλλα απο την αναγκη του συστηματος για κερδος. Και δεν φτανει αυτο, εχουμε και ανεργια. Σε μια τετοια πραγματικοτητα ειναι δυνατον να εχουμε ολοι ισες ευκαριες; Ειναι δυνατον να εχουμε ολοι επιλογες βασισμενες στις προσωπικες μας αναγκες; Ειναι δυνατον ολοι να μπορουμε να χτισουμε το μελλον μας, οπως λες;

Αυτη η μικρη \"παρενθεση\" απο εμενα. Συνεχιστε με το θεμα σας. :P

Reina
18-11-2007, 03:39
gog?

τα διάβασες όλα?:(

gog_magog
18-11-2007, 05:40
Originally posted by Reina
gog?

τα διάβασες όλα?:(

Ναι. Γιατι;

krino
18-11-2007, 09:17
Originally posted by MANTHES


Όπως λέω θέλω μια κοπέλα για να αναπνέω από την αναπνοή της.


Δεν μπορεσα να μην το απομονωσω και να μην το σχολιασω.
Σε πρωτη φαση μου φανηκε απολυτα αυτοκαταστροφικο.

eirineta
18-11-2007, 12:01
Καλημέρα παίδες!

Κατ\' αρχάς, ο φίλος μας εννοείται ότι δεν θα το άφηνε στο χθεσινό αιωρούμενο φιλί. Τα μηνύματα συνεχίστηκαν και σήμερα και μάλιστα με πολύ περίεργο ύφος. Δεν είναι καλά, αλλά να μην ανησυχώ. Από την άλλη πονάει και δεν μπορεί να κοιμηθεί...

Κι εγώ τι να κάνω ρε φίλε? Να ρθω να σου φτιάξω τσαγάκι και να σε χαιδεύω να κοιμηθείς?

Σα βρεμένη γάτα στα μηνύματα και με μικρές εκρήξεις έρωτα κι αγάπης...Ελπίζει να είμαι καλά, ότι θελήσω είναι εεκί για μένα...και άλλα τέτοια άκυρα!

Τι έγινε? Χθες δεν ήρθε καμιά από το μαγαζί και γύρισες σπίτι μόνος και σου τη βάρεσε?

Παρ\' όλα αυτά κρατάω χαρακτηρα! Μικρά βήματα, καλή αρχή...Και ναι, το βράδυ κοιμήθηκα...Μόνο που γμτ με ξύπνησε χαράματα όταν γυρνούσε από τη δουλειά....γιατί δεν μπορούσε να μου στείλει το βράδυ....Έπρεπε να με ξυπνήσει χαράματα (και ξέρει ότι μετά δεν ξανακοιμάμαι)

Όσο για το επάγγελμα του dj. Γνώρισα πολλούς και οι πιο πολλοί από αυτούς είναι πιτσιρίκια. Ο \"δικός μας\" είναι από τους μεγλύτερους και παλαιότερους στο κουρμπέτι. Βέβαια αυτό δεν τον κάνει πανελλήνιο αστέρι...Το θέμα δεν είναι το τι δουλειά κάνεις. Όλες καλές είναι, της προκοπής και όχι της ντροπής. Ούτε έχει να κάνει ο σκοπός. Ένας πιτσιρικάς μπορεί να αρχίσει αυτή τη δουλειά για να βγάζει γκομενίτσες, να μπει στη \"νύχτα\" που ακούγεται προκλητική κλπ. Αλλά δεν εναποθέτει τις ελπίδες του εκεί.

Συο πρώτο μήνυμα έγραψα πως καλά καλά δεν βγάζει το νοίκι. Δεν εννοούσα ότι με ενδιφέρουν τα λεφτά. Εννοούσα το εξής:

Δεν μπορείς ρε φίλε να είσαι 32, να δουλεύεις σ\' αυτή τη δουλειά που σε διαλύει σωματικά και πνευματικά (τη σιχίνεσαι μετά από λίγα χρόνια!) και να έχεις και την απαίτηση να γνωρίσεις μια σοβαρή κοπέλα κοντά στην ηλικία σου για μια σοβαρή σχέση...Έχει δίκιο η άλλη που σε απορρίπτει 3 χρόνια. Πώς θέλεις να κάνεις οικογένεις παιδί μου? Εδώ όντως δε σου φτάνουν για το νοίκι. Το παιδί πως θα το μεγαλώσεις?Θα το βάλεις ατραξιόν στο μαγαζί?Α, βέβαια, την απάντηση μου την έχεις δώσει...Θα δουλεύει η γυναίκα σου κι εσύ θα φροντίζεις το σπίτι και το παιδί. \"Αν είχα το μυαλό που έχω τώρα στα 18 μου θα σπούδαζα\"... Μα παιδί μου, και τώρα μυαλό 18χρονου έχεις...

Είμαι πολύ σκληρή? μα συγγνώμη αλλά είναι πράγματα αυτά?

ΥΓ. gog_magog η δουλειά του dj έχει από μόνη της ημερομηνία λήξης. Πίστεψέ με. Είμαι μικρή ακόμα αλλά τουλάχιστον αυτά τα είδα από μέσα. Μετά τα 30 δύσκολα σε παίρνουν για δουλειά. (κι αυτός επειδή είναι καλός στη δουλειά του έχει ακόμη πού να δουλέψει αλλά δεν είναι όλοι έτσι) Αλλιώς πρέπει να είσαι ο Tiesto. Και ναι, οι μαγαζάτορες παίρνουν και djs πιτσιρίκια, ψιλοωραίους που όταν θα κεράσουν τη γκόμενα σφινάκι, αυτή την επόμενη φορά θα ξαναπάει στο μαγαζί. Όσο άσχημο κι αν ακούγεται, ΕΤΣΙ βγάζουν γκομενίτσες...

eirineta
18-11-2007, 12:10
Originally posted by Kleiw
Δοκίμασε και το \'\'ο έρωτας με έρωτα περνάει\'\' (αν και δεν το εχω εφαρμόσει ποτε.)

Το έχω κάνει αλλά τελικά κατάλαβα ότι
1. αυτό που βρίσκεις για να ξεχαστείς δεν είναι έρωτας και δουλεύεις τον εαυτό σου

2.Πολύ πιθανό να πληγώσεις κάποιον άλλον που δε φταίει
(γι\' αυτό και ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω κι εγώ παράλληλες σχέσει όπως κι εκείνος για να μην πονάω)
Το βρίσκω ηθικά απαράδεκτο να παίζεις με τον χρόνο και την καρδιά κάποιου κι αν εκείνος ποτέ να σε ερωτευτεί να του λες αυτά που ακούω εγώ τώρα\"μα τα ήξερες από την αρχή τα πράγματα, ν θες φύγε κλπ\"

3.Αν δεν τα βρούμε πρώτα με τον εαυτό μας πώς θα δημιουργήσουμε κάτι αξιόλογο? Είμαι η πρώτη που φοβάται να μείνει μόνη της αλλά ξέρω ότι κάποιες φορές είναι το πιο υγιές...Έτσι δεν είναι?

Ολα_ειναι_δανεικα
18-11-2007, 12:22
Συμφωνώ με την Κλειώ. Χρειάζεσαι κάποιον που να σε αγαπάει και να τον αγαπάς πραγματικά. Δεν είπε να κάνεις σχέση απλά για να είσαι με κάποιον. Και μια διευκρίνηση. Είμαι 31χρ και σχετίζομαι με μια 20αρα. Το θέμα είναι να βρεις κάποιον να σε λατρεύει. Αν κάποιος θέλει να το παίζει γκομενάκιας η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα

eirineta
18-11-2007, 12:29
Συμφωνώ και δεν βάζω όλους του άντρες τις ηλικίας σου που σχετίζονται με κοπέλες της ηλικίας μου στην ίδια κατηγορία...Αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος και όπως σωστά λες το πώς φέρεσαι είναι θέμα χαρακτήρα αι όχι ηλικίας...Μιλάω για αυτούς που βρίσκονται στη δική ΤΟΥ κατηγορία...

Όσο για το να \"είμαι απλά με κάποιον\"...δεν ξέρω...Μπορεί να έχει αποτέλεσμα...Μπορεί και όχι πάλι...Αλλά (τουλάχιστον για μένα) είναι δύσκολο να είσαι με κάποιον ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ και να μπορείς να μη δεθείς μαζί του. Γιατί δεν δένεσαι? Δε σ\' αρέσει αρκετά? Τοτε γιατί να περνάς έστω και μερικές ώρες μαζί του?

Και πάλι το λέω, το θεωρώ \"ανήθικο\" να περνάς το χρόνο σου με κάποιον έτσι, ακόμη κι αν το έχει δεχτεί κι ο ίδιος, γιατί αν αλλάξουν τα συναισθήματα, κάποιος θα πληγωθεί...For sure!

Kleiw
18-11-2007, 12:38
δεν το έχω κάνει ποτέ ..........

ομως , αν και έμενα διάστημα μόνη μου για να το ξεπεράσω (και μεγάλα διαστήματα), οταν έρχεται ενας άλλος στο προσκήνιο πολλά υποσχόμενος, τα πράγματα γίνονται πιο ευκολα .
τώρα βλέπω καλύτερα οτι είχα πάρει την σωστή απόφαση να τελειώσω σχέσεις , παρόλο που δεν μου ήταν ευκολο .......... την ώρα που το ζεις έχεις τις αμφιβολίες σου, γιατί παλευει η λογική με το συναίσθημα ............. μεχρι να νικήσει η λογική , θα αμφιταλαντευεσαι .......

Kleiw
18-11-2007, 12:40
Κοιτα να δεις πάντως, τον έφτυσες και κόλλησε . :P

eirineta
18-11-2007, 12:48
έχεις δίκιο σε όσα λες περί \"έρωτα που γιατρέυεται με έρωτα\" αλλά αφενός δεν βρήκα κάποιον πολλά υποσχόμενο και αφετέρου εμμένω στην άποψη περί πόνου...

Όσο για το φτύσιμο και το κόλλημα...άσε! Δεν έχει νόημα. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν 5-6 φορές ακόμη. Τον φτύνω ή του λέω να το τελειώσουμε, κολλάει, λέει ότι του λείπω κλπ κλπ, εγώ νιώθω τύψεις και ξαναγυρνάω! Ξέρει τι να κάνει για να τον \"λυπηθώ\" μου τα ρίχνει εμμέσως (πχ σήμερα -> \"δεν μπορώ να κοιμηθω\") και πάντα έχει αποτέλεσμα...Λες αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά?

Δεν ξέρω αλλά ο σημερινός ήλιος με κάνει να τραγουδώ αισιόδοξα!Καλημέρα ξανά! Με τον δεύτερο καφέ!!!

celia
18-11-2007, 12:59
Συμφωνώ απόλυτα με την Κλειώ. Ερωτεύσου!!!
Δώσε σε κάποιον που το αξίζει το πλούτο των συναισθημάτων που κρύβεις μέσα σου. Μη σπαταλάς σάλιο και φαιά ουσία για ανεπαρκείς τύπους σα το κύριο \"στριβειν δια του αρραβώνος\"
Αυτό που έχεις γλυκειά μου με τον τύπο δεν είναι σχέση. Επομένως για ποια παραλληλη σχέση μιλάς? Η σχέση χρειάζεται δύο καρδιες που ακουμπάνε η μια στην αλλη και χτυπάνε μαζί για όσο αυτό κρατήσει. Δεν εξαπατας κανένα αν δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να βιώσει εναν όμορφο έρωτα.Και ξέρεις γιατί δεν εξαπατάς? Γιατί το έτερο ημισυ απλώς δεν υπάρχει.
Είναι αλλού!!!!!! ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ εκεί που φαντάζεσαι. Σε καμμιά άλλη γκομενίτσα. Είναι κρυμένος στον εαυτό του και κουκουλωμένος με τις ανασφάλειες του. Το μόνο που ζητάει από σένα και από τις άλλες κοπέλες είναι να του κάνετε που και που καμμιά τονωτική ένεση εγωισμού έτσι για να πορευεται κι αυτος ο έρμος στη ζωή του

Kleiw
18-11-2007, 13:01
ΟΧΙ ! Δεν λέω να περιμένεις καμια αλλαγή ! Αυτο είναι παραμύθιασμα . Απο την στιγμή που φοράτε διαφορετικές ταμπελίτσες και ο καθένας ψάχνει άλλου είδους σχέση, δεν εχει νόημα να τρέφεις αυταπάτες οτι μπορεί να αλλάξει .

Προσπάθησε μόνο να αλλάξεις την ταμπελίτσα σε \'\'Είμαι ελευθερη, διαθέσιμη και θέλω να γνωρίσω νέους ανθρώπους , μεχρι να βρω αυτο που μου ταιριάζει \'\'

Θα βρεθεί ο καινουργιος ερωτας.........είναι θέμα χρονου .........

Kleiw
18-11-2007, 13:04
Στο φτύσιμο αναφερόμουν .......... και στο τι αλλαγή μπορεί να φέρει .

eirineta
18-11-2007, 13:14
Τι να πω?Το \"στρίβειν δια του αρραβώνος\" δεν βοήθησε ποτέ κανέναν το ξέρω!

Και επίσης, δεν αυταπατώμαι ότι αυτό που έχουμε λέγεται σχέση...Ούτε κατά προσέγγιση...Ξέρω ότι είναι τόνωση εγωισμού (με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα) και κάλυψη των ίδιων ανασφαλειών...Έχει συζητηθεί ανοιχτά αυτό μεταξύ μας...

Είναι θέμα χρόνου, ε kleiw? Τις προάλλες συζητούσα ακριβώς αυτό με έναν πολύ καλό μου φίλο...Γιατί να έχω απαίτηση να βρω τον έρωτα της ζωής μου, ή εν πάση περιπτώσει έναν΄δυνατό και όμορφο έρωτα, στα 19 μου? Άλλοι πεθαίνουν και δεν το έχουν ζήσει αυτό το συναίσθημα...Γιατί εγώ (και κάθε εγώ) να περιμένω να το ζήσω τώρα?

\"Άντρα θέλω τώρα τον θέλω\" αλλά δεν γίνεται μάλλον ε? ;Ρ

Kleiw
18-11-2007, 13:17
μην περιμένεις ............ να ξέρεις όμως να τον καλοδεχτείς .................... πολλές φορές οι ίδιοι βάζουμε εμπόδια στη ζωή μας .
Και αν είναι παλι μια σχέση που δεν σε καλύπτει, να τολμήσεις να την τελειώσεις . Είσαι πολύ μικρή για να συμβιβάζεσαι .

Kleiw
18-11-2007, 13:21
Να επικεντρωθείς σε εσένα και στο να σου αρέσεις και ολα θα γίνουν . Να έχεις εμπιστοσύνη στην τυχη σου . Εσυ απλά μην την διώξεις , οταν σου χτυπήσει την πόρτα .

eirineta
18-11-2007, 13:26
Το είπα εγώ ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστό topic για τους συμβιβασμούς...!

Δηλαδή όταν έρθει να μην βάλω τα χεράκια μου και βγάλω τα ματάκια μου,έτσι?Το έχω ξανασκεφτεί αυτό...Μήπως απλά πάντα νομίζουμε ότι το γρασίδι βρίσκεται από την άλλη μεριά του φράχτη. Πάντα από εκεί που δεν είμαστε εμείς?

Κι όμως...Ίσως απλά δεν είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για να δούμε ότι βρισκόμαστε κι εμείς από εκείνη την πλευρά!

Τώρα θυμήθηκα πάλι το \"μικρό πρίγκηπα\"...Τι ωραίο βιβλίο...Μάλλον ο σημερινός ήλιος έκανε τη σκέψη μου να πετάει από εδώ εκεί.

Είστε καλά σήμερα? Είστε αισιόδοξοι?Χαμογελάτε και ονειρεύεστε ακόμα?Πείτε μου ναι, να χαρώ για σας...Pleasssssssssssse!

Kleiw
18-11-2007, 13:33
Ναι , είμαστε καλά !

:)

Και χαμογελάμε !

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Και βάζουμε και πολλά θαυμαστικά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

:P

eirineta
18-11-2007, 13:36
Έτσι μπράβο!!!!!!!!

Kleiw με έκανες ακόμη πιο ευτυχισμένη απ\' ότι ήμουν!!!!!!!!!

Να χαμογελάτε....Και στέλνω και πολλά δικά μου χαμόγελα και αγκαλιές σε σας!!!!!!!!!

pagwmenos
20-11-2007, 13:36
Χωρις να θελω να φανω κακος... πιστευω οτι καλα σας κανουν. Γιατι παντα λετε οτι δεν θελτε τετοιους τυπους ανδρων αλλά οι περισσοτερες εκει καταληγετε. Αφου σας αρεσουν αυτοι οι χαρακτηρες και αυτου του τυπου οι σχεσεις τοτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι μετα γκρινιζετε, αφου παλι εκει θα γυρισετε ή ο επομενος που θα διαλεξετε παλι αυτη την συμπεριφορα θα εχει. Ο συγκεκριμενος κυριος αφου βλεπει οτι μπορει και σας εχει σηκω-κατσε και 2-3 ταυτοχρονα το κανει γιατι ετσι περναει ευχαριστα .
Μια παρενθεση, αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως απο την αλλη βριζετε τους νεαρους και ειδικα τα ατομα που ειναι κοντα στην ηλικια σας, για ανωριμοτητα, για χιλια δυο πραγματα, στην ουσια τιποτε ομως απο αυτα δεν ισχυουν.

krino
20-11-2007, 15:10
παγωμενε,
αυτοι που μιλανε για σηκω και κατσε,
στην συνεχεια οταν ενα ζευγαρι παραγνωριστει αυτα τελειωνουν.
Οι \"καλοι\" πετανε την μασκα τους καιτους μενει η πραγματικοτητα.

Δεν μιλαω για αντρες μονο, αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχουν καλα και κακα παιδια.
Υπαρχουν στιγμες, χαρακτηρες και συνδιασμοι αυτων αναλογα τις συνθηκες.

Ολοι ειμαστε ανωριμοι, ανυπομονοι, εγωιστες και οτι αλλο θες.
Θελει πολλη δυναμη για να δεις την αλλη οχθη, ποσο μαλλον να περασεις απεναντι.
Εν ολιγεις δεν φαινεσαι κακος, απλα νομιζεις οτι εχεις περασει καπου αλλου και μας κοιτας.
Διπλα εισαι απλα δεν το εχεις καταλαβει....

eirineta
20-11-2007, 18:52
Αφού εγώ άνοιξα το τόπικ και γκρίνιαξα, μάλλον εγώ πρέπει να δώσω και την εξήγηση που ζητάς παγωμένε...

Λοιπόν όχι, δε γουστάρω τους άντρες που δείχνουν την αντρίλα τους με τον αριθμό των γυναικών που έχουν πη...ει. Όπως επίσης δεν γουστάρω τους άντρες που με έχουν σήκω κάτσε. Όπως κι αυτούς που είναι ανώριμοι, εγωιστές και ό,τι άλλο θες να προσθέσεις...

>Και τότε τι έκανες μ\' αυτόν τον άνθρωπο θα με ρωτήσεις, και δικαίως...

Εδώ θα συμφωνήσω με τον krino πως η μάσκες κάποια στιγμή θα πέσουν. Και από τους δύο. Ούτε εγώ είμαι τέλεια και προφανώς έχω πληγώσει (πιο ήπια βέβαια) άλλους ανθρώπους. Όταν λοιπόν οι μάσκες θα πέσουν τότε έχω την επιλογή να μείνω ή να φύγω...Το περίεργο μ\' αυτόν ήταν πως μάσκα δεν φορούσε. Από την αρχή τα ΄\'ηξερα όλα είπαμε. Και το επέλεξα πιστεύοντας ότι δεν θα κολλήσω (κάτι σαν εξάρτηση από ηρωίνη φαντάσου το!)

>Και γιατί έμεινες αφού είδες αυτή την πλευρά του που δε σ\' άρεσε? θα ρωτήσεις...

Γιατί όταν κάποιον τον ερωτευτείς (αν το \"τον αγαπήσεις\" δεν σας πέφτει βαρύ) πλέον οι αποφάσεις τέτοιου τύπου είναι δύσκολες. Και τις έχω πάρει και μια και δυο και πέντε και έξι φορές...Αυτή δεν ξέρω ποια φορά είναι. Έχω χάσει το μέτρημα. Πάντως κάποια στιγμή δε θα ξαναγυρίσω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...Και γιατί δεν άφησα ίσως τον εαυτό μου να γνωρίσει αυτούς τους νεαρούς που λες...Λάθος μου!

Δείτε το εξής: ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ!

Αυτό ήταν το μόνο μου επιχείρημα για να πάψω τα στόματα όλων! Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν γίνεται να έχουν όλοι άδικο κι εγώ δίκιο! Και είδα τις συμπεριφορές του με το πραγματικό τους νόημα. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Είπες παγωμένε πιο πάνω ότι αφού μπορεί να μας έχει 2-3 ταυτόχρονα και σήκω κάτσε...Εγώ ήμουν έτσι. Εγώ γκρίνιαξα. Εγώ πόνεσα και καμία άλλη από όλες αυτές. Η κάθε μια για άλλους λόγους. Η μια έχει γκόμενο εδώ και χρόνια, η άλλη βγαίνει μόνο με ματσώ και ο δικός μας, της έκανε μόνο για το κρεβάτι γιατί κατά τα άλλα δεν το φυσάει, η άλλη δούλευε κι αυτή dj και δεν έλεγε...και το καλύτερο, η άλλη ήταν ψυχολόγος, οπότε μάλλον κάποια στιγμή είπε \"η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά\"

Τώρα, εγώ που κόλλησα, και τον ερωτεύτηκα και πόνεσα και έκλαψα και του τα είπα όλα και νιώθω ακόμη πράγματα γι\' αυτόν και γκρινιάζω.....είμαι η μοναδική. Οι άλλες no problema! ΑΡΑ? Άρα οι άλλες δεν ξέρω αν θα πέσουν πάλι πάνω σε τέτοιους...

Όσο για μένα...ούτε εγώ δεν ξέρω...Μεγάλα λόγια δε λέω...Από κυκλοθυμία αλλό τίποτα και γενικά ο αυθορμητισμός μου παραπάει. Μπορεί να πέσω σε άλλον τέτοιο, ναι. Μπορεί να πέσω και σε χειρότερο, μπορεί να γυρίσω και στον ίδιο...

Το έχω ξαναπεί...Ούτε εγώ η ίδια δεν εναποθέτω τις ελπίδες μου πάνω μου. Δεν με εμπιστεύομαι...Μπορεί να είναι και θένα ανασφάλειας, ότι δεν αξίζω κατι καλύτερο. και πράγματι, ίσως δεν αξίζω...

Σε κάλυψα λοιπόν, παγωμένε? Με συγχωρείς αν το ύφος μου σου φαίνεται απότομο...δεν στοχεύει σε σένα. Απλά πονάω. Κι όταν ακούω ότι φταίω (ενώ όντως φταίω) ε, πονάει παραπάνω...

krino
20-11-2007, 19:59
αν και δεν απευθυνεσαι σε μενα
εχω πραγματα να πω.Originally posted by eirinetaΤο έχω ξαναπεί...Ούτε εγώ η ίδια δεν εναποθέτω τις ελπίδες μου πάνω μου. Δεν με εμπιστεύομαι...Μπορεί να είναι και θένα ανασφάλειας, ότι δεν αξίζω κατι καλύτερο. και πράγματι, ίσως δεν αξίζω...
Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην αξιζει κατι καλο στη ζωη του.
Ακομα και αυτος που ειναι ο χειροτερος εχθρος σου.
Απλα εισαι ανασφαλης οπως ΟΛΟΙ μας σε αυτο πλανητη.
Δεν χρειαζεται να σκεφτεσαι κατι αλλο, ειναι κατι που θα ζησεις με αυτο και σιγα σιγα θα το ξεπερνας.Σε κάλυψα λοιπόν, παγωμένε? Με συγχωρείς αν το ύφος μου σου φαίνεται απότομο...δεν στοχεύει σε σένα. Απλά πονάω. Κι όταν ακούω ότι φταίω (ενώ όντως φταίω) ε, πονάει παραπάνω...φταις?
που φταις?
Λαθος σου αυτο και απεγκλωβισου απο αυτη την λογικη.
Εζησες κατι και απο αυτο πηρες καλες στιγμες και κακες.
Φυσικα και δεν ηταν τα πραγματα οπως πραγματι τα ηθελες και αυτο ειναι το σωστο που εκανες.

Μην φοβασαι να χωθεις, να πληγωθεις, να σε απορριψουν.
Απο ολα αυτα θα μαθεις να ζεις καλυτερα και θα μπεις βαθυτερα σε αυτο που λεμε το νοημα της ζωης....

Αν ειναι δυνατον να σκεφτεσαι ετσι εσυ που εχεις ολη την ζωη μπροστα σου.

Και μιας και τα συζηταμε,
αν πληγωθηκες τωρα ετσι, ετοιμασου για πιο χειροτερα πιο μετα.
:P

Θα ξαναπληγωθεις και αρκετες φορες μαλιστα, να μαθεις ομως απο αυτο να παιρνεις πραγματα και να γινεσαι δυνατοτερη και οχι να εχεις αυτο το μιζερο μουτρακι που φορας τωρα.
Οσο σε πληγωνουν τοσο θα γινεσαι καλυτερη και σοφοτερη.
Αν επιδιωξεις το αντιθετο, ετοιμαζεσαι να σκαψεις το λακο σου.
Γιατι θα νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι ενα υπεροχο πραγμα, κατι που δεν ισχυει φυσικα.
Μαθε να ζεις με αυτο που μισεις και αγαπησε το οπως του πρεπει για να μπορεσεις να το αντιμετωπισεις....
Μαθε να ζεις με αξιοπρεπεια οτι και να σου συμβαινει, σε οτι φαση και αν γινεται αυτο.


Κανε ολα τα παραπανω, και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα....
Ολα τα εμποδια μπροστα σου θα τα μεριαζεις με απλη κινηση του χεριου σου, θα το κανεις τοσο απλα που θα σου φανει απιστευτα απλο....Οσον με αφορα, οι καλυτερες μου φασεις στην ζωη μου ειναι οταν ειχα προβληματα, οταν με χωριζαν κλπ κλπ....
Απο αυτες τις φασεις εγινε καλυτερος, καταλαβα τους ανθρωπους και εμαθα να περπαταω παντα με το κεφαλι ψηλα....


Φιλακια στα γλυκα σου μαγουλακια
;)

eirineta
20-11-2007, 20:24
krino μου με συγκίνησες...σνιφ...τα δέχομαι τα φιλάκια αλλά να σου πω κάτι για τα υπόλοιπα...

Κατ\' αρχάς όταν λέω φταίω, φταίω που ταλαιπωρώ τον εαυτό μου πρώτα και μετά τους ανθρώπους που είναι γύρω μου και πρέπει να με ανέχονται όταν δεν είμαι και στα καλύτερά μου...Οκ, φίλοι είναι, γι\' αυτό υπάρχουν αλλά είναι κουραστικό και το ξέρω. Άσε το ότι επειδή δεν ακούω τις συμβουλές τους (που είναι οι ίδιες και με εδώ -> φύγε, ασ\' τον ,κα) θεωρούν μερικές φορές ότι τους γράφω στα...

Κατά δεύτερον, ΠΑΝΤΑ έπαιρνα ρίσκα και πολλές αποφάσεις που ήξερα ότι στο τέλος θα φάω τα μούτρα μου...Ήξερα ότι δε θα μου βγει σε καλό τέλος πάντων και θα πονέσω. Παρ\' όλα αυτά ΠΟΤΕ δε φοβήθηκα να προχωρήσω. Και γι\' αυτό είμαι περήφανη. Ξέρω παιδιά στην ηλικία μου (που όπως λες έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας) και φοβούνται να βγουν από τη γυάλινη σφαιρα τους. Κι εγώ μέσα σ\' αυτή ζούσα αλλά αν δεν βγήκα εντελώς, τουλάχιστον άρχισα να τη χτυπάω για να σπάσει...Και θα σπάσει σύντομα..

Τέλος, μια-δύο ιστορίες που με πλήγωσαν δεν με αλλάζουν από αυτό που είμαι. Δε θα σταματήσω να παίρνω ρίσκα. Και στην τελική έτσι είμαι. Δεν θα αντέξω μετά από χρόνια να λέω έχασα την ταδε ευκαιρία (και δε μιλάω μόνο για έρωτα), δεν προσπάθησα αρκετά το ένα ή το άλλο. Δεν θέλω να μετανιώνω αργότερα για πράγματα που έχω κάνει και πολύ περισσότερο για αυτά που θα φοβήθηκα να κάνω. Γι\' αυτό βάζω το κεφάλι κάτω και λέω ακριβώς ό,τι είπες: ΠΑΝΤΑ υπάρχουν καλά στοιχεία που παίρνουμε από τέτοιες καταστάσεις, ζούμε καλές στιγμές. Και τελικά, δεν με ενδιαφέρει αν αυτές οι καλές στιγμές είναι οι περισσότερες ή οι λιγότερες. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν...

Όσο γι\' αυτό που λες...οι καλύτερες φάσεις στη ζωή σου ήταν όταν σε χώριζαν, όταν είχες προβλήματα κλπ....Δεν θα πω ότι ήταν οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ αλλά οι πιο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ φάσεις της ζωής μου. Πάντα έβγαζα τον εαυτό μου πιο καθαρό, πιο διάφανο, για τους άλλους και για μένα μέσα από αυτές. Λίγη περισσότερη αυτογνωσία, πολλά περισσότερα γραπτά...

Ξέρεις κάτι krino? Το βρίσκω μεγάλη μαλακία να φοβάσαι να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου επειδή κάποιος, κάπου, κάποτε σε πλήγωσε. Χάνεις πολλά. Και δεν αξίζει. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα έρθει η ώρα που θα μετανιώνεις για όσα ΔΕΝ έκανες αλλά τότε θα είναι αργά...ο χρόνος δε θα σου κάνει τη χάρη να γυρίσει πίσω...

χαίρομαι για αυτά που είπες krino. δεν ξέρω, αλλά σε νιώθω. ίσως να με νιώθεις κι εσύ...

ανταποδίδω τα φιλιά (στις μύτες των ποδιών σε φιλάει το πακετάκι!!!)
;)

alexandros3
20-11-2007, 21:59
Originally posted by pagwmenos
Χωρις να θελω να φανω κακος... πιστευω οτι καλα σας κανουν. Γιατι παντα λετε οτι δεν θελτε τετοιους τυπους ανδρων αλλά οι περισσοτερες εκει καταληγετε. Αφου σας αρεσουν αυτοι οι χαρακτηρες και αυτου του τυπου οι σχεσεις τοτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι μετα γκρινιζετε, αφου παλι εκει θα γυρισετε ή ο επομενος που θα διαλεξετε παλι αυτη την συμπεριφορα θα εχει. Ο συγκεκριμενος κυριος αφου βλεπει οτι μπορει και σας εχει σηκω-κατσε και 2-3 ταυτοχρονα το κανει γιατι ετσι περναει ευχαριστα .
Μια παρενθεση, αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως απο την αλλη βριζετε τους νεαρους και ειδικα τα ατομα που ειναι κοντα στην ηλικια σας, για ανωριμοτητα, για χιλια δυο πραγματα, στην ουσια τιποτε ομως απο αυτα δεν ισχυουν.


Φίλε παγωμένε,
επειδή και \'γω για λίγο ήμουν \"αυτός ο DJ\" όχι με παράλληλες σχέσεις αλλά με πολλές σχέσεις διαδοχικά τη μία μετά την άλλη μπορώ να σου πω ότι οι κοπέλες που \"χτύπησα\" είχαν όλες ανεξαιρέτως πολλά προβλήματα και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όπως και \'γω εξάλλου γι\'αυτό κι έκανα τη μία σχέση μετά την άλλη.
Προσωπικά δεν μου έχει μείνει τίποτα από όλα αυτά. Μόνο σεξουαλικές αναμνήσεις και νέα κόλπα στο κρεββάτι.

Είμαι σε μια σχέση τώρα για αρκετούς μήνες με μία κοπέλα που αφενός είναι πολύ ισσοροπημένη η ίδια αφετέρου με ωθεί νμα γίνω και \'γω καλύτερος. Η ηρεμία που δίνει αυτό το πράγμα κι η σιγουριά δεν συγκρίνεται.
Το να είσαι \"γκομενάκιας\" είναι πολύ πιο εύκολο απ\'ό,τι νομίζει κανείς. Χρειάζεται απλά θράσσος. Το άλλο, το αληθινό, είναι το δύσκολο. Χρειάζεται ωριμότητα.

eirineta
20-11-2007, 22:06
Originally posted by alexandros3


Φίλε παγωμένε,
επειδή και \'γω για λίγο ήμουν \"αυτός ο DJ\" όχι με παράλληλες σχέσεις αλλά με πολλές σχέσεις διαδοχικά τη μία μετά την άλλη μπορώ να σου πω ότι οι κοπέλες που \"χτύπησα\" είχαν όλες ανεξαιρέτως πολλά προβλήματα και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όπως και \'γω εξάλλου γι\'αυτό κι έκανα τη μία σχέση μετά την άλλη.
Προσωπικά δεν μου έχει μείνει τίποτα από όλα αυτά. Μόνο σεξουαλικές αναμνήσεις και νέα κόλπα στο κρεββάτι.

Είμαι σε μια σχέση τώρα για αρκετούς μήνες με μία κοπέλα που αφενός είναι πολύ ισσοροπημένη η ίδια αφετέρου με ωθεί νμα γίνω και \'γω καλύτερος. Η ηρεμία που δίνει αυτό το πράγμα κι η σιγουριά δεν συγκρίνεται.
Το να είσαι \"γκομενάκιας\" είναι πολύ πιο εύκολο απ\'ό,τι νομίζει κανείς. Χρειάζεται απλά θράσσος. Το άλλο, το αληθινό, είναι το δύσκολο. Χρειάζεται ωριμότητα.


Να τη πάλι η χαμηλή αυτοπεποίθηση...alexandros να είσαι σίγουρος ότι το άκουσα κι εγώ πολλές φορές από το ίδιο του το στόμα...

Και να σου πω την αλήθεια δεν κατακρίνω ούτε εσένα ούτε αυτόν που το κάνετε, ή το κάνατε με κάποιον τρόπο. Ίσως κάνει κάποιο καλό και στους δύο. Μαθαίνεις μέχρι πού αντέχεις, τι γουστάρεις και τι όχι. Στην τελική και οι κοπέλες με τις οποίες έκανες σχέσεις εσύ, κι εγώ η ίδια, σκληραίνουμε...μάλλον καλό είναι αυτό. το θέμα είναι αν γίνεται με τον σωστό τρόπο...

Καλά τα κόλπα στο κρεβάτι ( ;Ρ ) αλλά μην είσαι σίγουρος ότι και στις κοπέλες έμεινε μόνο αυτό. Τις πιο πολλές φορές μας μένει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό...

Όσο για τα περί ωριμότητας...συμφωνώ κι επαυξάνω!

alexandros3
20-11-2007, 22:42
Originally posted by eirineta

Originally posted by alexandros3


Φίλε παγωμένε,
επειδή και \'γω για λίγο ήμουν \"αυτός ο DJ\" όχι με παράλληλες σχέσεις αλλά με πολλές σχέσεις διαδοχικά τη μία μετά την άλλη μπορώ να σου πω ότι οι κοπέλες που \"χτύπησα\" είχαν όλες ανεξαιρέτως πολλά προβλήματα και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όπως και \'γω εξάλλου γι\'αυτό κι έκανα τη μία σχέση μετά την άλλη.
Προσωπικά δεν μου έχει μείνει τίποτα από όλα αυτά. Μόνο σεξουαλικές αναμνήσεις και νέα κόλπα στο κρεββάτι.

Είμαι σε μια σχέση τώρα για αρκετούς μήνες με μία κοπέλα που αφενός είναι πολύ ισσοροπημένη η ίδια αφετέρου με ωθεί νμα γίνω και \'γω καλύτερος. Η ηρεμία που δίνει αυτό το πράγμα κι η σιγουριά δεν συγκρίνεται.
Το να είσαι \"γκομενάκιας\" είναι πολύ πιο εύκολο απ\'ό,τι νομίζει κανείς. Χρειάζεται απλά θράσσος. Το άλλο, το αληθινό, είναι το δύσκολο. Χρειάζεται ωριμότητα.


Να τη πάλι η χαμηλή αυτοπεποίθηση...alexandros να είσαι σίγουρος ότι το άκουσα κι εγώ πολλές φορές από το ίδιο του το στόμα...

Και να σου πω την αλήθεια δεν κατακρίνω ούτε εσένα ούτε αυτόν που το κάνετε, ή το κάνατε με κάποιον τρόπο. Ίσως κάνει κάποιο καλό και στους δύο. Μαθαίνεις μέχρι πού αντέχεις, τι γουστάρεις και τι όχι. Στην τελική και οι κοπέλες με τις οποίες έκανες σχέσεις εσύ, κι εγώ η ίδια, σκληραίνουμε...μάλλον καλό είναι αυτό. το θέμα είναι αν γίνεται με τον σωστό τρόπο...

Καλά τα κόλπα στο κρεβάτι ( ;Ρ ) αλλά μην είσαι σίγουρος ότι και στις κοπέλες έμεινε μόνο αυτό. Τις πιο πολλές φορές μας μένει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό...

Όσο για τα περί ωριμότητας...συμφωνώ κι επαυξάνω!


Δεν ξέρω... για μένα πήγαζε από το ότι γενικά πίστευα ότι είμαι το δώρο του θεού στις γυναίκες. Δεν έβγαινε αλλαζονικό αυτό απλά μεταφέρονταν ως μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κι όταν τους τα ριχνα πάντα είχα από μέσα μου ότι τους έκανα χάρη και πάντα με τον τρόπο μου αδιαφορούσα αν έμεναν ή έφευγαν. Και δεν ήμουν ποτέ \"άγιος\". Ούτε κατάπεινα το θυμό μου όταν τον είχα ούτε τίποτα. Ήταν μια περίοδος πάρα πολύ έντονων συναισθημάτων, αχαλίνωτων ερωτικών στιχομυθιών και σεξουαλικότητας.

Είχα για κάποιο λόγο πιστέψει ότι οι νόμοι που ισχύουν για τους άλλους δεν ισχύουν για μένα. Δεν υπολόγιζα καθόλου την κοπέλα αλλά μόνο τον εαυτό μου. Δεν κρατούσα τίποτα πίσω και δρούσα υπό τη διττή αυταπάτη ότι όπως είπα οι κανόνες των άλλων δεν αφορούν εμένα κι ότι ο κόσμος είνα κατά βάση ανάξιος/κακός/κατώτερος. Αυτό μου έδινε την ελευθερία για τα πάντα καθώς και μια απαξίωση. Δεν ήταν και τόσο υγιεινό.
Αυτά από την δική μου πλευρά. Βάλε τώρα και των κοριτσιών και έδενε το γλυκό.

eirineta
20-11-2007, 22:54
Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να το ψάξω...Μόνο που τα διάβασα μ\' έπιασε σύγκρυο...Χαίρομαι πάντως που είσαι τώρα σε μια σχέση όπως την περιέγραψες πιο πριν....Είναι τουλάχιστον πιο υγιεινή...

Όσο για το σεξ...Τελικά και οι άντρες και οι γυναίκες θυσιάζουν πάρα πολλά για την πάρτη του. Και οι κοπέλες ίσως (κάποιες από αυτές έστω) ίσως σε έβλεπαν σαν αρσενικό, μόνο σεξ, no strings attached, που έλεγα κι εγώ...

Άλλες πάλι μπορεί τώρα να σε βρίζουν και να κάνουν βουντού με τριχούλες που μάζευαν όταν κοιμόσουν δίπλα τους ;)

Τί να σου πω βρε παιδί μου? Πληγώνεις όταν απορρίπτεις τον έρωτα του άλλου. Δεκτόν βέβαια. Φιλανθρωπικό ίδρυμα είμαστε? αλλά να μωρέ, είναι που με πιάνει κι εμένα ο εγωισμός ρε γμτ! Γιατί όχι? Τέσπα...

Δεν ξανακάνω περπατιστά το φαύλο κύκλο των άλυτων ερωτημάτων...

Όσο για το θείο δώρο στις γυναίκες...ναί...έχει μια βάση...΄μόνο για αυτές που θέλαν να ζήσουν μια περιπετειούλα...για τις υπόλοιπες που μπορεί να το πήραν σοβαρά, πίστεψέ με, όπως είπες το γλυκό έδεσε! :)

Θέλεις να μου πεις πώς έγινε και δεν ερωτεύτηκες ή δε σε ερωτεύτηκε κάποια από αυτές?

Reina
20-11-2007, 22:58
alexandre, είσαι πολύ ειλικρινής και ουσιαστικός.

celia
20-11-2007, 23:11
Ειρηνούλα ακου τον Αλεξανδρο. Ξέχνα όλους εμάς και δες μέσα από τη δική του εξομολόγηση αν τελικά αξίζει το κόπο να ξενυχτας.
Ο Dj σου μπορεί να γίνει στο μέλλον ένας καλός σύντροφος αλλά στη παρούσα φάση \"περί αλλων μεριμνά και τυρβάζει\".
Αστον λοιπόν να ωριμάσει με την ησυχία του και κοίτα να κανακέψεις τη δική σου καρδούλα.
Κάποιος εκεί έξω περιμένει να του τη δώσεις για να σου δώσει κι αυτός τη δική του

krino
21-11-2007, 08:17
Originally posted by eirineta
krino μου με συγκίνησες...σνιφ...τα δέχομαι τα φιλάκια αλλά να σου πω κάτι για τα υπόλοιπα...


ατιμο κοριτσι και εμενα με συγκινησες, για αυτο σου τα εγραψα ολα αυτα...

τα υπολοιπα ειναι μονο ενα πραγμα,


\"απαλλαξου απο οτι σε φοβιζει και κολυμπα\"

eirineta
21-11-2007, 08:40
celia θα έρθει κι αυτό, στην ώρα του όμως...κάτσε να βρω πρώτα τον εαυτό μου και μετά θα τη δώσω την καρδούλα μου...σωστό?

Krino μου, να είσαι καλά...έχει δίκιο στα περί φόβου και κολυμβησης...κι επειδή σήμερα ξύπνησα χαμογελαστή και αισιόδοξη, η συμβουλή σου δε μου φαίνεται παρά ένα παιχνιδάκι...

;)

pagwmenos
21-11-2007, 11:37
Originally posted by krino
παγωμενε,
αυτοι που μιλανε για σηκω και κατσε,
στην συνεχεια οταν ενα ζευγαρι παραγνωριστει αυτα τελειωνουν.
Οι \"καλοι\" πετανε την μασκα τους καιτους μενει η πραγματικοτητα.

Δεν μιλαω για αντρες μονο, αλλα πιστευω οτι δεν υπαρχουν καλα και κακα παιδια.
Υπαρχουν στιγμες, χαρακτηρες και συνδιασμοι αυτων αναλογα τις συνθηκες.

Ολοι ειμαστε ανωριμοι, ανυπομονοι, εγωιστες και οτι αλλο θες.
Θελει πολλη δυναμη για να δεις την αλλη οχθη, ποσο μαλλον να περασεις απεναντι.
Εν ολιγεις δεν φαινεσαι κακος, απλα νομιζεις οτι εχεις περασει καπου αλλου και μας κοιτας.
Διπλα εισαι απλα δεν το εχεις καταλαβει....

τωρα βγαζει καποιο νοημα αυτο΄το τελευταιο που λες; οχι απλα παιζεις με τις λεξεις. Δεν θελετε να δειτε την πραγματικοτητα, αφου σας αρεσουν τετοιου ειδους σχεσεις και χαρακτηρες απο την άλλη μερια γεμιζετε ατελειωτες σελιδες υποβιβαζοντας και μειωνοντας τον συντροφο σας και παρουσιαζοντας τον εαυτο σας ως θυμα εκμεταλευσης, ενω στην ουσια παλι εκει θα γυρίσετε ή θα διαλεξετε παλι συντροφο με τον ιδιο χαρακτηρα. Και παλι το ιδιο απο την αρχη. Ενας κυκλος ειναι. Δεν ξερω ομως τι περνετε απο αυτες τις σχεσεις ...σας αρεσει αυτη η συναισθηματικη ταραχη, ο αλλος να σας εχει στο \"σηκω-κατσε\", η ερωτικη περπετεια, να σας συμπεριφερετε ο άλλος ασκημα και στο τελος να περνατε ολη αυτη την θλιψη και το παραπονο..αυτο δεν το γνωριζω μονο εσεις ξερετε την αληθεια. εκει πρεπει να εστιασετε κατα την γνωμη μου... Το λεω γιατι εχω δει και ατομα που ειναι 50+ ετων, τα γνωριζω πολλά χρονια, και ακουω τα ιδια αλλά παλι μενουν στις σχεσεις αυτες για δεκαετιες, άρα εχω καταληξει οτι τους αρεσει αυτη η συμπεριφορα και αυτου του ειδους οι σχεσεις, ασχετος εαν μετα παραπονουντε, θελουν την κακη συμπεριφορα για να παραπονουντε το εχουν αναγκη και αυτο απλά δεν το παραδεχοντε.

eirineta---- δεν εχω καμια διαθεση να σου επιτεθω ουτε περνω το μερος κανενος, απλα πιστευω ο,τι θα πρεπει να δεις τι περνεις απο αυτες τις σχεσεις. Εκει ειναι η ουσια κατα την γνωμη μου.

krino
21-11-2007, 12:04
δεν παιζω με τις λεξεις αγαπητε μου,
Καταλαβαινω οτι θεωρεις εσυ εισαι ο καλος και οι αλλοι αντρες οι κακοι λυκοι, σωστα??

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις τετοια σταση.
Δεν μου αρεσει να εξειδικευω αλλα θα σου πω σε γενικες γραμμες οτι δεν υπαρχουν καλοι και κακοι ανθρωποι, καλοι και κακοι αντρες.
Υπαρχουν συγκυριες, συνθηκες και γωνιες αυτων.
Αναλογα το ρου του χρονου μπορουμε ολοι να περασουμε απο αυτες και να υοθετησουμε μια κακη σταση, την επομενη στιγμη μια καλη. Αυτο τι μας κανει καλους η κακους ανθρωπους??

Κρινεις αλλους αντρες οτι συμπεριφερονται ασχημα υπονοωντας οτι εσυ εισαι ενας αγιος.
Να ξερεις οτι η κριση για τον εαυτο μας ειναι πολυ υποκειμενικη και αν πουμε οτι θα ρωταγες μια Χ κοπελα πως σε βλεπει μπορει να ακουγες οτι εισαι ενα κακος ανθρωπος.... λεει αληθεια η ψεμματα??Τελος,
απο ολες τις σχεσεις, απο ολους τους ανθρωπους εχουμε να κερδισουμε κατι.
Για μενα θα πρεπει αυτο το κατι να κοιταξουμε να το παρουμε πολυ προσεκτικα, οσο και οποτε μας το δινουν.

pagwmenos
21-11-2007, 12:15
Originally posted by krino
δεν παιζω με τις λεξεις αγαπητε μου,
Καταλαβαινω οτι θεωρεις εσυ εισαι ο καλος και οι αλλοι αντρες οι κακοι λυκοι, σωστα??

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις τετοια σταση.
Δεν μου αρεσει να εξειδικευω αλλα θα σου πω σε γενικες γραμμες οτι δεν υπαρχουν καλοι και κακοι ανθρωποι, καλοι και κακοι αντρες.
Υπαρχουν συγκυριες, συνθηκες και γωνιες αυτων.
Αναλογα το ρου του χρονου μπορουμε ολοι να περασουμε απο αυτες και να υοθετησουμε μια κακη σταση, την επομενη στιγμη μια καλη. Αυτο τι μας κανει καλους η κακους ανθρωπους??

Κρινεις αλλους αντρες οτι συμπεριφερονται ασχημα υπονοωντας οτι εσυ εισαι ενας αγιος.
Να ξερεις οτι η κριση για τον εαυτο μας ειναι πολυ υποκειμενικη και αν πουμε οτι θα ρωταγες μια Χ κοπελα πως σε βλεπει μπορει να ακουγες οτι εισαι ενα κακος ανθρωπος.... λεει αληθεια η ψεμματα??Τελος,
απο ολες τις σχεσεις, απο ολους τους ανθρωπους εχουμε να κερδισουμε κατι.
Για μενα θα πρεπει αυτο το κατι να κοιταξουμε να το παρουμε πολυ προσεκτικα, οσο και οποτε μας το δινουν.

Παλι δεν καταλαβαινω το νοημα της απαντησης σου....παλι παιζεις με τις λεξεις. Δεν νομιζω ο,τι εγραψα καπου πως θεωρω τον εαυτο μου ως \"αγιο\" και τους αλλους ως κακους. προσπαθεις να με ενοχοποιησεις για κατι που δεν ειπα και να με συρεις σε απολογια. Εαν κοιταξεις στις πισω σελιδες εσεις ειστε που δωσατε διαφορους χαρακτηρισμους στον συντροφο της κυριας και σε οσους αλλους εχουν παρομοια συμπεριφορα και τους σκιαγραφισατε ως ατομα με ασκημη συμπεριφορα.

celia
21-11-2007, 12:37
Ελάτε βρε παιδια μη διαφωνήτε για το ποιος ειναι κακός η καλός. ΟΛΟΙ είμαστε \"εν δυναμει\" και απο τα δύο. Ο χρόνος ο τόπος οι συγκυρίες και ο αποδέκτης ειναι που μετρανε.
Οσο για την ειρηνούλα απλώς χρειάζεται το χρόνο της γιατί ειλικρινά ποτέ δε θυμάμαι να εχω αλλάξει συναισθήματα έπειδη με παρότρυναν καποιοι αλλοι να το κάνω ακόμα κι αν αναγνώριζα οτι είχαν 100% δίκιο.

eirineta
21-11-2007, 13:49
παγωμένε, καταλαβαίνω ότι δεν κάνεις επίθεση και απλά ζητάς να μάθεις το λόγο αυτών των συμπεριφορών...

Δεν είμαι σίγουρη αν θα σε καλύψω αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να εμφανίζεται αυτή η συμπεριφορά:

- μπορεί μια γυναίκα να ζητάει μόνο το ερωτικό παιχνίδι αλλά μετά να γκρινιάζει γιατί θέλει κάτι παραπάνω (πχ σχέση)

- μπορεί να θέλει πάντα μόνο το σεξ αλλά αυτός να το μοιράζει και σε άλλες πέρα από αυτήν. Τότε μάλλον γκρινιάζει από εγωισμό, γιατί τον θέλει μόνο για την πάρτη της, ή από ζήλια.

- μπορεί από την αρχή να τον βλέπει σοβαρά, να ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ για να μην τον χάσει να συμβιβαστεί με τις παράλληλες σχέσεις και να γκρινιάζει γενικά για την κατάσταση.

- μπορεί να γκρινιάζει γιατί απλά δε νιώθει ξεχωριστή για κάποιον. γιατί νιώθει ότι δεν της αξίζει κι από την άλλη φοβούμενη μη τα χάσει όλα παραμένει στην κατάσταση αλλά...γκινιάζει

- μπορεί να γκρινιάζει για αυτόν και για όλους τους άντρες που φέρονται παρόμοια, επειδή ίσως έχει κι αυτή μια κρυφή επιθυμία να φερθεί έτσι, ξέρει κατα βάθος όμως ότι αν το κάνει θα τη χαρακτηρίσουν που...να

- μπορεί να γκρινιάζει στην τελική για τον τύπο, βγάζοντας έτσι το θυμό και τη νρτοπή για τον εαυτό της που έμπλεξε εκεί που δεν ξέρει πώς να χειριστεί καταστάσεις...


Προσωπικά μιλώντας, νομίζω ότι η γκρίνια είναι ένα πάντρεμε όλων των παραπάνω αλλά για την κάθε μια, κάτι από ολα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα..Παράδειγμα εγώ, κλίνω προς το να γκρινιάζω αφενός γιατί θα ήθελα κάτι παραπάνω, να είμαι τόσο σημαντική γι\' αυτόν όσο είναι αυτός για μένα και μπλα μπλα μπλα...και αφετέρου γιατί μου τη σπάει που βρίσκομαι \"μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα\" δηλαδή ή συμβιβάζομαι ή τον χάνω...

Θα μου πεις και τι σε νοιάζει τόσο αν τον χάσεις. Έτσι που ζει, αφού δε σ\' αρέσει, σήκω και φύγε...

Όταν όμως κάποιον άνθρωπο τον αγαπάς λίγο ακόμα κάθε στιγμή, στις στενοχώριες του, στην κούραση, στα νεύρα του, ακόμη κι όταν σου μιλάει για άλλες...δυσκολεύεσαι να τον αφήσεις.
ΣΥΝ το ότι κρατάς μέχρι το τέλος μια μικρή ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο...
(μιλάω στο β\' ενικό γιατί ΕΥΤΥΧΩΣ το α\' ενικό δε μου βγαίνει, δεν απευθύνομαι όμως στη δική σου στάση)


Έτσι λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γκρινιάξει μια τέτοια γυναίκα. Α! Επίσης, όταν νιώθω ότι δεν είμαι καλά, θέλω να κλάψω, να ξεσπάσω, σκέφτομαι για λίγο αυτή την ιστορία και να δεις για πότε ξεσπάω! Δρα και θεραπευτικά λοιπόν...(εντάξει, είπα να αλαφρύνω λίγο το κλίμα!)

Όσο για το αν εξακολουθούμε να πέφτουμε μετά σε τέτοιους...δεν ξέρω! Όταν βρω τον επόμενο θα σου πω αν είναι από αυτούς...Πάντως, ειλικρινά, δεν έχω τέτοιες βλέψεις...

Τέλος,
1. ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΡΟΤΑΝ ΑΣΧΗΜΑ! (είπα πολλά που δεν τα έδωσες σημασία.) Η στάση ζωής του ήταν άσχημη αλλά και αυτή δεν μπορώ να την κατακρίνω γιατί:
- δεν έχω το δικαίωμα
- είναι στάση ζωής τα τελευταία δύο χρόνια (πριν ήταν αλλιώς, και το πιστεύω ότι θα ξαναλλάξει)
- πάντα ακόμη και οι συμπεριφορές ενός ανθρώπου που χαρακτηρίζουμε ως μη φυσιολογικές, γι\' αυτόν έχουν σημασία και νόημα...υπάρχουν γιατί εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.

2. Πίστεψέ με πήρα πολλά καλά και πολλά άσχημα...και δεν το μετανιώνω...και αυτό που έλεγε ο Νιτσε...ότι τη ζωή που ζεις τώρα θα τη ζεις αιώνια και αυτή θα επναλαμβάνεται αυτούσια...αν το ξέρεις αυτό θα πρέπει να αναλογιστείς τι αποφάσεις θα πάρεις, τι βήματα θα κάνεις ωστε τα αποτελέσματά τους να μπορείς να τα βαστάξεις για όλες τις επόμενες ζωές σου. Λοιπόν, εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη θα ξανάπαιρνα την ίδια απόφαση...Να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο να τον αγαπήσω για τα καλά του κι ας μην ξέρω ακόμα πώς θα τελειώσει...

ΥΓ.celia τα συναισθήματα δεν αλλάζουν...αλλά πήρα μια απόφαση κι αυτή τη φορά νιώθω να κρατάω γερά...σαν να πατάω πιο στέρεα στο έδαφος. αλλά και πάλι μεγάλα λόγια δε λέω

ΥΓ. όντως όλοι είμαστε \"εν δυνάμει\" καλοί και κακοί και όλοι έχουμε έναν καλό κι έναν κακό εαυτό και τους βγάζουμε νάλογα με την περίσταση

alexandros3
21-11-2007, 18:00
Originally posted by eirineta
Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να το ψάξω...Μόνο που τα διάβασα μ\' έπιασε σύγκρυο...Χαίρομαι πάντως που είσαι τώρα σε μια σχέση όπως την περιέγραψες πιο πριν....Είναι τουλάχιστον πιο υγιεινή...

Όσο για το σεξ...Τελικά και οι άντρες και οι γυναίκες θυσιάζουν πάρα πολλά για την πάρτη του. Και οι κοπέλες ίσως (κάποιες από αυτές έστω) ίσως σε έβλεπαν σαν αρσενικό, μόνο σεξ, no strings attached, που έλεγα κι εγώ...

Άλλες πάλι μπορεί τώρα να σε βρίζουν και να κάνουν βουντού με τριχούλες που μάζευαν όταν κοιμόσουν δίπλα τους ;)

Τί να σου πω βρε παιδί μου? Πληγώνεις όταν απορρίπτεις τον έρωτα του άλλου. Δεκτόν βέβαια. Φιλανθρωπικό ίδρυμα είμαστε? αλλά να μωρέ, είναι που με πιάνει κι εμένα ο εγωισμός ρε γμτ! Γιατί όχι? Τέσπα...

Δεν ξανακάνω περπατιστά το φαύλο κύκλο των άλυτων ερωτημάτων...

Όσο για το θείο δώρο στις γυναίκες...ναί...έχει μια βάση...΄μόνο για αυτές που θέλαν να ζήσουν μια περιπετειούλα...για τις υπόλοιπες που μπορεί να το πήραν σοβαρά, πίστεψέ με, όπως είπες το γλυκό έδεσε! :)

Θέλεις να μου πεις πώς έγινε και δεν ερωτεύτηκες ή δε σε ερωτεύτηκε κάποια από αυτές?

Δεν ερωτεύτηκα γιατί δεν θεωρούσα εκείνες ικανές να μου προκαλέσουν αυτό το συναίσθημα (να μην συγχέεται με ζήλεια). Πάντα ήταν λειψές σε κάτι. Έτσι το έβλεπα εγώ. Δεν ήταν \"αξιόλογες αρκετά\". Εκείνες με ερωτεύτηκαν ή τουλάχιστον έτσι έδειχναν τα κλάμματα κτλ κτλ. Ίσως όμως να ήταν και τσαντίλα που δεν ανταποκρινόμουν και δεν κόλλαγα.
Έχω \"ωραίο πακέτο\" ήτοι είμαι σε καλή δουλειά και προβολής, όμορφος κτλ κτλ. Δηλαδή \"παιδί για σπίτι\". Έτσι φαίνομαι εξωτερικά. Μου έλειπε το θάρρος/θράσσος. Όταν βρέθηκε κι αυτό η μία έπεφτε πίσω από την άλλη.

Όμως εσωτερικά ήμουν κι είμαι ακόμα ως ένα βαθμό εξαιρετικά εγωιστής. Όταν περπατάς είσαι σε παρέες και έχεις το θαυμασμό των γυναικών αισθάνεσαι ότι δεν χρειάζεται να κολλήσεις ή να δώσεις.
Στις βραχύβιες σχέσεις μου ήμουν πολύ άγριος συναισθηματικά και έδινα πάρα πολλά αλλά μέσα μου παρέμενα παγερός. Οι κοπέλες ενθουσιάζονταν, αφήνονταν ολοκληρωτικά και με ερωτεύονταν. Κάτι όμως θα γινόταν που θα μου την έσπαγε και θα έφευγα ή θα τις έδιωχνα με τη συμπεριφορά μου. Υπομονή μηδέν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έγω δεν πόναγα. Αλλά ότι έτσι κι αλλιώς δεν \"άξιζαν\".

Ακόμα και τώρα αν με ρωτήσεις αυτό θα σου απαντούσα. Απλά ίσως τώρα να είμαι λίγο πιο τίμιος με τον εαυτό μου και να λέω ότι θα μπορούσα να είχα φερθεί διαφορετικά. Αλλά και πάλι η αλήθεια είναι ότι δεν με πολυενδιαφέρει.
Ειλικρινά μιλάω με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Στην παρούσα σχέση μου υπάρχει κάτι που δεν υπήρχε στις άλλες. Ένα αίσθημα σεβασμού. Σεβασμός σ\' αυτό που είναι η κοπέλα μου. Και θα συνεχίσει να είναι με ή χωρίς εμένα. Το ίδιο υπάρχει κι από την άλλη πλευρά. Αν ήταν να βρω ένα διαφορετικό με τις άλλες κοπέλες είναι αυτό. Άξια για σεβασμό επειδή είναι αυτό που είναι. Επίσης με κάνει να θέλω να γίνω καλύτερος. Δεν βγάζει το κακομαθημένο παιδί από μέσα μου. Με κάνει να βλέπω τον εαυτό μου ως ενήλικα αλλά χωρίς πίεση. Ίσως κι εγώ να είμαι έτοιμος τώρα. Γιατί γνωριζόμασταν αρκετό καιρό σαν φίλοι.

Kleiw
21-11-2007, 18:31
Αλέξανδρε η ειλικρίνεια σου είναι εντυπωσιακή ................

Είναι σα να μιλάς για κάποιον άλλον , εναν προηγούμενο Αλέξανδρο και να τον βλέπεις καθαρά, χωρίς συναισθηματισμούς ............

Μια ερώτηση : \'\' τί σε άλλαξε ? \'\'

eirineta
21-11-2007, 22:34
Αλέξανδρε...να σε χαίρεται η κοπελιά σου!

Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται πραγματικά να έβαλε κι εκείνη το χεράκι της στην αλλαγή αλλά κι εσύ μάλλον ωρίμασες όπως λες...Πάντως το ευχάριστο είναι ότι βλέπεις τα πράγματα όπως είναι χωρίς να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα...

Δεν μπορώ να σου πω...\"οκ, αφού δεν τις γούσταρες καλά έκανες λαι τους φέρθηκες έτσι...\" αλλά παρ\' όλα αυτά μπορώ να σου πω ότι για μένα μετράει που τώρα βλέπεις όλη την αλήθεια του παρελθόντος σου...τα καλά και τα στραβά σου...

Πάντως ίσως είναι μια φάση που περνούν όλοι οι άντρες κάποια στιγμή...απλά κάποιοι το περνάνε για περισσότερο απ\' ότι πρέπει ή σε λάθος φάση της ζωής τους...

- Ε, ΑΝΤΡΕΣ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ?

alexandros3
23-11-2007, 01:35
Originally posted by Kleiw
Αλέξανδρε η ειλικρίνεια σου είναι εντυπωσιακή ................

Είναι σα να μιλάς για κάποιον άλλον , εναν προηγούμενο Αλέξανδρο και να τον βλέπεις καθαρά, χωρίς συναισθηματισμούς ............

Μια ερώτηση : \'\' τί σε άλλαξε ? \'\'

Τελικά αισθάνθηκα ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμουν και ζούσα δεν μου άξιζε. Έκανα σχέσεις υποσυνείδητα με κοπέλες που ήξερα ότι δεν ταίριαζα και δεν θα υπήρχε μέλλον. Σοβάρεψα, είχα μπροστά μου την κοπέλα που μπορούσα να δω τον εαυτό μου να περνάει μια ολόκληρη ζωή μαζί της, να κάνουμε παιδιά και το τόλμησα. Το γιατί τώρα, δεν ξέρω. Μάλλον το ποτήρι ξεχείλισε. Αρκετές λαμακίες κάναμε, καιρός να σοβαρευτούμε. Κάπως έτσι. Βέβαια αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη γυναίκα, δεν επρόκειτο. Ξέρω αρκετά τον εαυτό μου για να το ξέρω αυτό. Γερές βάσεις που σε κάνουν να θέλεις να σταθείς αντάξιος. Να σου πω τι σκεφτόμουν πρiν κάνουμε σχέση αλλά και όσο καιρό γνωριζόμαστε... \"εδώ δεν παίζουμε\"...

alexandros3
25-11-2007, 15:35
Χμ. \'Ακυρο. Τελικά δεν δούλεψε.

Kleiw
25-11-2007, 15:37
Εχω παρατηρήσει οτι υπάρχουν άντρες (σε νεαρές κυρίως ηλικίες) που μπλέκουν σε μια σχέση αλλα μιλούν άσχημα για την κοπέλα τους ...............
Εντάξει , έμπλεξαν για το σέξ και μόνο , ενδεχομένως το ίδιο ισχύει και για την κοπέλα, αλλα απο την στιγμή που έμπλεξαν, σημαίνει οτι κατι παίρνουν απο αυτή τη σχέση και νομίζω οτι θα έπρεπε να σέβονται αυτόν που τους το δίνει ............... ακόμη και αν αυτό το κατι είναι μόνο σεξ, δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να κακοχαρακτηρίζεται η παρτενέρ τους ?

Δεν αναφέρομαι σε εσένα Αλέξανδρε, αλλα αυτό μου ήρθε στο μυαλό, και αν θέλετε το συζητάμε ...................

(Δεν ισχύει βέβαια μόνο για τους άντρες, γιατί και στην ιστορία της Λάουρα κολλάει κάπως)

eirineta
25-11-2007, 18:33
What should I do I\'m just a little baby
what if the lights go out and maybe
I just hate to be all alone
outside the door he followed me home

now goodnight moon I want the sun
and if it\'s not here soon
I might be done
no, it won\'t be to soon
till I say \"goodnight moon\"

Μου είχε πει ότι τα φώτ δε θα σβήσουν ποτέ αλλά και να σβήσουν θα είσαι εκεί για μένα. Τώρα τα νιώθω να σκοτεινιάζουν κι όμως είμαι μόνη μου...

Απόψε φοβάμαι τόσο πολύ. Φοβάμαι αυτή την ηρεμία που υπάρχει έξω στο δρόμο, μέσα στο σπίτι, μέσα στο κεφάλι μου. Απόλυτη ησυχία. Σαν πάγος είναι. Μ’ αυτό το ύπουλο κάψιμο…Θα ήθελα να βγω έξω, να έρθω στο μαγαζί και να γίνω κομμάτια από το ποτό. Η μουσική να τρυπάει τ’ αφτιά και να χύνεται μέσα στο άδειο μου κεφάλι.

Είχα πολύ καιρό να νιώσω τόσο άδεια όσο σήμερα. Άδεια από λέξεις και από σκέψεις. Άδεια από συναισθήματα. Άδεια από εικόνες μας κοινές, δικές μας, ταυτόχρονες…Δεν έχουμε τίποτα στον κόσμο,παρά όσα έχουμε ζήσει. Κι αυτά δεν είναι κανενός άλλου. Όσα ζήσαμε, όσα νιώσαμε ο ένας για τον άλλον και όταν ήμαστε μαζί, αυτά είναι τα δικά μας, τα μόνα κοινά μας…Τα άλλα νομίζω είναι μόνο δικά μου.

You never gave me your word for anything. You owe me nothing. “Tonight, are you trying to fall in love again?” Νιώθω πως θέλω να σε ερωτευτώ ξανά από την αρχή, κι ούτε αν ήξερα πως η πορεία θα είναι η ίδια θα φοβόμουν το κάνω. Δε μετανιώνω τίποτα, δεν αλλάζω τίποτα. Σ’ αγαπώ. Όπως είσαι. Δεν μπορώ να σε αλλάξω. Κι ούτε θέλω. Γιατί αγαπώ εσένα. Αυτό που είσαι, το είναι σου. Τα καλά σου και τα στραβά σου. Το να με χώνεις όταν είναι για το καλό μου. Στις χαρές και στις λύπες σου.Το να μου μιλάς αγγλικά πάνω στα νεύρα και στην κούρασή σου.Να γινόμαστε κομμάτια από τα σφινάκια και να κάνουμε λάθη…μαζί. Δεν ήμουν μόνη τότε,δεν τα έζησα μόνη μου όλα αυτά. Μαζί ήμαστε. Τώρα είμαι μόνη. Τώρα που τα σκέφτομαι. Τώρα που σιγά σιγά γεμίζει με εικόνες και στιγμές μας το άδειο μου κεφάλι.

Σ\' ευχαριστώ για όσα μου είπες χθες. Σ\' ευχαριστώ που μου έδειξες στ\' αλήθεια ότι μ\' αγαπάς. Έκανες το καλύτερο για μένα. Το ξέρω ότι το πάλεψες για να πεις τα λόγια που άκουσα.κι εσύ ήθελες το ξέρω.Ξέρω πως τα πράγματα είναι και για σένα δύσκολα. Μακάρι να μπορούσα να πάρω και το δικό σου πόνο, να σηκώσω διπλό φορτίο.

\"Μη μου το κάνεις αυτό ρε ψυχούλα μου. σε ήθελα αγκαλιά. σούρωσα, μη μ\' ακούς. και μην ξανακλάψεις για μένα ποτέ. δεν το αξίζω.δε θα καταλάβεις ποτέ πόσο μόνος νιώθω κάθε σάββατο βράδυ.αλλά εσύ είσαι πρώτα!για σένα το κάνω ρε μωράκι μου...Σ\' αγαπάω τιγράκι.τέρμα γιατί θα αρχίσω να σε παρακαλάω σε λίγο.καλή σου μέρα.κούθκια\"
(*συγγνώμη αν το post είναι άσχετο, άχρηστο και ασήμαντο αλλά έπρεπε να υπάρχει και το τέλος της ιστορίας γραμμένο σ\' αυτό το θέμα νομίζω. Και πάλι με συγχωρείτε...)

Kleiw
25-11-2007, 18:42
Είναι λίγο μπερδεμένο το μήνυμα σου Ειρήνη .......... όπως μπερδεμένα είναι τα συναισθήματα μας πολλές φορές ...........

Δεν ξέρω αν θες κάτι να συζητήσεις ..........

eirineta
25-11-2007, 19:06
Το μήνυμα είναι μπερδεμένο γιατί είναι ό,τι βγαίνει από μέσα μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Τεχνική του ελεύθερου συνειρμού.

Είναι το τι νιώθω σήμερα. Είναι και η χαρά γι\' αυτά που άκουσα και το κλάμα που μετά από τόσες μέρες ανέβηκε από το στομάχι στα μάτια κι επιτέλους βρήκε έξοδο. Είναι κι ο δικός του πόνος που με κάνει κομμάτια. Αυτή τη φορά δεν ήταν τρόπος να με γυρίσει κοντά του. Έκανε ό,τι ήταν καλύτερο για μένα. Αντιστάθηκε στα δικά του \"θέλω\", και στα δικά μου πισωγυρίσματα, για να μην με ξαναπάρει η κατηφόρα.

\"και μη ξανακλάψεις για μένα ποτέ.δεν το αξίζω.\" Δεν είναι έτσι. Εγώ ξέρω τι αξίζει. Μου λέγατε να αγαπήσω τον εαυτό μου.Κι είχατε δίκιο, δεν τον αγαπάω αρκετά. Κι εκείνος πρέπει να αγαπήσει τον δικό του. Αν ήταν άλλος θα έλεγε ότι τον αγαπάει υπερβολικά. Ούτε αυτός όμως ξέρει τι αξίζει. Και είναι κρίμα.Κι όμως εγώ το βλέπω.

Και δεν είναι μέσα απ τα μάτια του έρωτα. Είναι που βλέπω ότι απ\' τη μια μου έκανε όλα τα \"χατήρια\" που περνούσαν από το χέρι του και από την άλλη μου έβαζε φρένα όπου ήξερε ότι με παίρνει σβάρνα το απόλυτο συναίσθημα. Όταν έβλεπε ότι πρέπει να πάρει θέση και να κάνει αυτό που είναι καλύτερο για μένα. Όπως χθες. Όπως άλλες δυο τρεις φορές στο παρελθόν που χρειάστηκε...

Κι αν αυτό δεν είναι αγάπη τί είναι? Έστω με τον τρόπο του. Αν βάζεις κάτω τα δικά σου θέλω για να είναι καλά αυτός που αγαπάς τότε τι? Αυτό δεν είναι αγάπη? ΚΑΙ αυτό...Χθες με σκότωσε και με ξαναγέννησε μέσα σε ένα βράδυ. Με έριξε στη φωτιά και με ανέβασε στα σύννεφα.Χαίρομαι που τελικά δεν τον είδα. Τώρα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο...

Χαίρομαι που μου είπε τι νιώθει ξεκάθαρα.Χαίρομαι που μου έδειξε ότι δεν είναι βράχος. Που μου έδειξε ότι με χρειάζεται. Που κατάλαβε ότι τον χρειάζομαι αλλά θα είναι καλύτερα να πούμε όχι. Χαίρμαι που μου δείχνει ότι θέλει να είμαι καλά. Που δεν κοιτάει μόνο την πάρτη του. Που ξέρει να λέει όχι στα θέλω του ακόμη κι αν αυτό πονάει.

Κι εκείνος τα περνάει δύσκολα. Κι ήμουν διατεθειμένη να είμαι εκεί γι\' αυτόν. Κι εγώ δυσκολεύτηκα να κρατηθώ. Αυτό που λέει ο aexandros στο \"χωρισμός\". κάθε φορά που δεν παίρνει τηλ την κοπέλα νιώθει ότι είναι μια μικρή νίκη στον εαυτό του. Έτσι νιώθω κι εγώ .όσο κι αν πονάει. κι ας τα περνάμε κι οι δυο δύσκολα.ο ένας δεν θα είναι εκεί για τον άλλον αυτή τη φορά.

Ερωτήσεις?

Kleiw
25-11-2007, 19:17
Ειρήνη , ο κάθε άνθρωπος αξίζει .................. δεν είναι όμως αυτό το θέμα ................ το θέμα είναι τι ζητάει ο καθένας απο μια σχέση ...........................

Kleiw
25-11-2007, 19:20
Και σίγουρα ο άνθρωπος αυτός νιώθει συναισθήματα για εσένα, αλλα δεν είναι αναγκαστικά αυτά που νομίζεις ....................
Εσυ θέλεις να αγαπάει εσένα και μόνο, σωστά ? Αυτο νομίζεις οτι συμβαίνει ? Αν σας αγαπάει όλες, με τον τρόπο του , σε ικανοποιεί μια τέτοια αγάπη ?

Kleiw
25-11-2007, 19:23
Αυτο που πρέπει να σε απασχολεί είναι αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να σου δώσει τη σχέση που θέλεις ....................

οχι αν σε αγαπάει ......................... δεν αρκεί .........................

eirineta
25-11-2007, 19:27
Ναι Κλειώ μου. τι ζητάει ο κάθε άνθρωπος από τη σχέση του. Εγώ αυτά ζητάω. Κι αν ήμουν λίγο μεγαλύτερη θα μου τα έδινε.

Μου έχει πει ότι δίνομαι ολοκληρωτικά. Κι αυτό μ\' αφήνει μισή. Αλλά εγώ άκουσα ότι η πιο δυνατή αγάπη είναι αυτή χωρίς ανταπόκριση. Και δεν είναι στο χέρι μου. Τα συναισθήματα δεν φεύγουν. Δεν αλλάζουν. και δεν θέλω να αλλάξουν. Μ\' αρέσει να αγαπάω. Όχι μόνο αυτούς που μου αξίζουν.

Μπορεί να φάνηκα εγωίστρια χθες. Στην αρχή μου έβαλε αυτός φρένο να μην βρεθούμε και μετά εγώ. Μήπως κοίταξα μόνο την πάρτη μου. Έκανα ό,τι ήταν καλύτερο για μένα? Κι αυτός το έκανε επίσης για μένα? Μήπως τελικά είμαι τόσο εγωίστρια που θέλω να κάνουν οι άλλοι το καλύτερο για μένα?

Αυτά που γράφω πάλι δεν έχουν νόημα. Δεν είναι μάλλον εγωιστικό. Αλλά γιατί νιώθω ότι έπρεπε να είμαι εκεί όταν μου το ζήτησε? Γιατί τα έχω τόσο χαμένα. Νιώθω πως δεν πατάω πια πουθενά. Απλά αιωρούμε. Χορεύω πάνω στο φτερό του καρχαρία....

eirineta
25-11-2007, 20:12
Originally posted by Kleiw
Και σίγουρα ο άνθρωπος αυτός νιώθει συναισθήματα για εσένα, αλλα δεν είναι αναγκαστικά αυτά που νομίζεις ....................

εννοείς ότι δεν είναι αγάπη? μπορεί και να μην είναι έτσι όπως την εννοούμε όλοι οι άλλοι που και καλά ξέρουμε να αγαπάμε. αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής σ\'αυτά που λέει. Του είπα παλιότερα σ\' αγαπώ και μου είπε \"κι εγώ σ\' αγαπώ αλλά διαφορετικά.\" και μετά μου είπε να μην το δέχομαι από κανέναν αυτό.

Είναι ειλικρινής κι αυτό μου φτάνει με τα τωρινά δεδομένα. Δεν μπορώ να έχω κάτι παραπάνω και γι\' αυτό που έχουμε, που είχαμε, κι αυτά που μου έλεγε ήταν αρκετά και δεν είχε καμιά υποχρέωση.

Εσυ θέλεις να αγαπάει εσένα και μόνο, σωστά ? Αυτο νομίζεις οτι συμβαίνει ? Αν σας αγαπάει όλες, με τον τρόπο του , σε ικανοποιεί μια τέτοια αγάπη ?

Δε θέλω να αγαπάει εμένα και μόνο, όχι. Αυτό είναι εγωιστικό και δεν έχει νόημα να αγαπάει μόνο εμένα εφόσον δεν είμαστε μαζί, δεν ήμασταν και δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε. Θέλω να μ\' αγαπάει, όχι να αγαπάει μόνο εμένα. Οι άλλες δε με ενδιαφέρουν. Η σχέση που έχει μαζί τους δε με αφορά. Όσον αφορά εμένα όμως, ναι, θέλω να μ\' αγαπάει.Ή τουλάχιστον να με νοιάζεται.

Kleiw
25-11-2007, 20:59
Originally posted by eirineta

Δε θέλω να αγαπάει εμένα και μόνο, όχι. Αυτό είναι εγωιστικό και δεν έχει νόημα να αγαπάει μόνο εμένα εφόσον δεν είμαστε μαζί, δεν ήμασταν και δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε. Θέλω να μ\' αγαπάει, όχι να αγαπάει μόνο εμένα. Οι άλλες δε με ενδιαφέρουν. Η σχέση που έχει μαζί τους δε με αφορά. Όσον αφορά εμένα όμως, ναι, θέλω να μ\' αγαπάει.Ή τουλάχιστον να με νοιάζεται.


Αν δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα και αφού αυτό συμβαίνει , γιατί δεν είστε αυτή τη στιγμή μαζί ?
Τι σε σταματάει ? Μηπως ο εγωισμός σου ?
Μήπως όλοι οι άνθρωποι είμαστε σε ένα βαθμό εγωιστές και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ?

eirineta
25-11-2007, 21:05
Originally posted by Kleiw

Αν δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα και αφού αυτό συμβαίνει , γιατί δεν είστε αυτή τη στιγμή μαζί ?
Τι σε σταματάει ? Μηπως ο εγωισμός σου ?
Μήπως όλοι οι άνθρωποι είμαστε σε ένα βαθμό εγωιστές και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ?

Δεν κατάλαβα. Με συγχωρείς. Να το ξαναπιάσουμε λίγο?

\"Αν δε θέλω να αγαπάει μόνο εμένα και αφού αυτό συμβαίνει?\" Ποιος είπε ότι μόνο αυτό συμβαίνει? Ότι αγαπάει μόνο εμένα? Και βέβαια δεν αγαπάει μόνο εμένα.

Αν το έκανε, πίστεψε με, θα τα παρατούσα όλα και θα ήμουν μαζί του.

Kleiw
25-11-2007, 21:17
Δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα , είπες
Δεν αγαπάει μόνο εσένα , είπες

Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα που δεν αγαπάει μόνο εσένα ?

Τι δεν καταλαβαίνεις ?

Kleiw
25-11-2007, 21:22
Originally posted by Kleiw

Originally posted by eirineta

Δε θέλω να αγαπάει εμένα και μόνο, όχι. Αυτό είναι εγωιστικό και δεν έχει νόημα να αγαπάει μόνο εμένα εφόσον δεν είμαστε μαζί, δεν ήμασταν και δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε. Θέλω να μ\' αγαπάει, όχι να αγαπάει μόνο εμένα. Οι άλλες δε με ενδιαφέρουν. Η σχέση που έχει μαζί τους δε με αφορά. Όσον αφορά εμένα όμως, ναι, θέλω να μ\' αγαπάει.Ή τουλάχιστον να με νοιάζεται.


Αν δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα και αφού αυτό συμβαίνει , γιατί δεν είστε αυτή τη στιγμή μαζί ?
Τι σε σταματάει ? Μηπως ο εγωισμός σου ?
Μήπως όλοι οι άνθρωποι είμαστε σε ένα βαθμό εγωιστές και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ?

Επαναλαμβάνω την ερώτηση :

Θες ή δεν θες να αγαπάει μόνο εσένα ?

eirineta
25-11-2007, 21:27
Όχι, δεν έχω κανένα τέτοιο κόλλημα, να αγαπάει ΜΟΝΟ εμένα. Απλά θέλω να αγαπάει ΚΑΙ εμένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν αγαπάει μόνο εμένα!

Οκ, τώρα κατάλαβα!

Kleiw
25-11-2007, 21:32
Τότε γιατί δεν είστε μαζί ?

Αφου σε αγαπάει , όπως λές ...........

eirineta
25-11-2007, 22:02
δεν ξέρω. δε μ\' αγαπάει. τι να πω? δεν μπορώ να τα αναπαράγω μέσα μου. πονάνε ακόμη. όταν κρυώσουν θα σου απαντήσω γιατί δεν είμαστε μαζί...
(αν λες ότι η αγάπη δεν αρκεί για να είναι δυο άνθρωποι μαζί πάντως, την απάντηση τη δίνεις εσύ σ\' αυτό που με ρωτάς.)

Kleiw
25-11-2007, 22:11
Γιατί πονάνε ? Τι σε πονάει ?

Αν οχι το οτι αγαπάει πολλές γυναίκες όπως λες και αυτό δεν σε πειράζει , τότε τι ?

Δεν μπορει να μην ξέρεις που πονάς ?

Εχω την αίσθηση οτι δεν παραδέχεσαι στον εαυτό σου οτι θέλεις την αποκλειστική αγάπη του .........

άλλωστε πριν απο λίγο είπες οτι αν αγαπούσε μόνο εσένα , θα έτρεχες πίσω του , ή κατι τέτοιο ........................

Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι τι θέλεις ................... και ο εγωσμός υπάρχει σε όλους τους ανθρωπους και είναι φυσιολογικός ...........

liberchild
25-11-2007, 22:15
Δεν υπάρχουν αποκλειστικότητες σ αυτή τη ζωή. Τον καθένα τον αγαπάμε γι αυτό που μας δίνει και του δίνουμε. Αυτή είναι η ύψιστη αλήθεια. Οποιος έχει τα κότσια ας το παραδεχτεί.

Kleiw
25-11-2007, 22:20
Οτι αυτο που αγαπάμε είναι αυτό που μας δίνει και αυτό που δίνουμε είναι αλήθεια..............κατα κάποιον τρόπο...............αλλα αυτό που μας δίνει μπορει να είναι αποκλειστικότητα στην αγάπη...........και να θέλουμε και να αγαπάμε αυτήν την αποκλειστικότητα........... μπορεί, δεν συμφωνείς ?

eirineta
25-11-2007, 22:26
Το πρόβλημα είναι εξωτερικό. Το είχα ξαναγράψει σε ένα από τα πρώτα μνμτα μου. Αν ήμουν μεγαλύτερη θα ήθελε να είμαστε μαζί. σε λίγα χρόνια αν θέλω ακόμη, αυτός με διαβεβαιώνει ότι θα είμαστε μαζί

δε χάνομαι. μπορεί να είναι λόγια όλα αυτά, οκ. αλλά το πιστεύω ότι η ηλικία παίζει, γι\' αυτόν τουλάχιστον, ένα σημαντικό ρόλο.και για μένα βέβαια αλλά δεν αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα.

αυτό είναι που με πονάει νομίζω. δε μ\' αρέσει να ρίχνω ό,τι δε μου κάθεται σε έναν εξωτερικό παράγοντα. αλλά εδώ δεν ξέρω...είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω αν όντως το εννοεί ή όχι.

όχι, δε ζητώ την αποκλειστική αγάπη του. κάποιοι άνθρωποι είναι έτσι. τι να κάνουμε τώρα? όταν είδα το thread πολυγαμία- μονογαμία και τα σχόλια, έμεινα. Η μονογαμία είναι μύθος? Ναι, για κάποιους είναι, κι αυτός είναι ένας από αυτούς που ασπάζονται την άποψη.

Εγώ όχι. Είμαι υπέρ της μονογαμίας. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα τα παρατούσα όλα για την πάρτη του ΑΝ είχα κάτι σίγουρο. Τώρα δεν έχω τίποτα. Το να είχα την αποκλειστική του αγάπη είναι αδύνατο. είναι τέτοιος άνθρωπος.Αν την είχα θα τα παρατούσα όλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ζητάω να αγαπήσει αποκλειστικά εμένα.

Kleiw
26-11-2007, 00:31
Οποτε θα έμενες μαζί του και χωρίς να έχεις την αποκλειστική αγάπη του ?

Να ήσουν εσύ μονογαμική, εκείνος πολυγαμικός, αλλα να σε αγαπάει και να είστε μαζί ? (αν υποθέσουμε οτι ήσουν και μεγαλύτερη, για να σε θέλει)

Συγνώμη που σε ξαναρωτάω, αλλα μπερδευομαι λίγο .......................

eirineta
26-11-2007, 22:16
Ναι. Το πράγμα είναι πολύπλοκο (μέσα μου) και δεν έχει νομίζω νόημα να το αναλύουμε πια αφού τελείωσε ολοκληρωτικά. Το μόνο που γίνεται είναι να τα ξαναθυμάμαι όλα.

Καταλαβαίνω την καλή πρόθεση αλλά δε με βοηθάει τώρα να τα συζητάω ξανά και ξανά. Με τον καιρό θα ξεχαστούν.

Από \'κει και πέρα το τι σκέφτομαι και πώς θα ήθελα να είναι τα πράγματα δεν έχουν νόημα αφού όλα είναι στο μυαλό μου.

Σωστά?

Kleiw
26-11-2007, 22:31
οπως εσυ νομίζεις .........

:)

eirineta
03-01-2008, 18:32
Να \'μαι πάλι στα ίδια λημέριαααα....

Τελικά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί που την αφήσαμε...

Έγιναν πολλά, πάρα πολλά που μάλλον βαριέστε να διαβάσετε και τώρα πια δεν έχουν νόημα. Κάποια απόαυτά θύμιχζαν σκηνές από ελληνική ταινία με τον πατέρα να φωνάζει κατά κάποιο τρόπο \"Γυναίκα, το δίκανοοοοο!!!\"

Παρ\' όλα αυτά, ξαναγράφω για ένα και μόνο λόγο...Μια ερώτηση. Μιά μικρή απορία...

Γιατί όταν νιώθει κάποιος ότι σε χάνει, κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σε κερδίσει πίσω?
Είναι pure love όπως λέει, ή ο εγωισμός του που τον φτάνει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης?
Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ή να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου μετά από ενάμιση χρόνο και τότε να είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για σένα?
Πόσο ηθικό είναι κάποιος που λέει πως σ\' αγαπάει να σε ρίχνει πιο βαθιά στο ψέμα και τις ενοχές?
Κι από την άλλη αν δε σ\' αγαπάει γιατί να τα κάνει όλα αυτά?
Γιατί να κλαίει? Απλά ξεπουλάει τον εαυτό του?
Και τώρα τι εντύπωση θα έχει για μένα?

\"Να, ενάμιση χρόνο μου ζητούσε να είμαστε μαζί και στη βδομάδα πάνω που τα έχουμε τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία...\"

Θα σκεφτεί ότι δεν περνάει πια από το χέρι μου?
Ότι δεν μπορώ να φύγω έτσι για την πλάκα μου από το σπίτι?
Ότι προσπάθησα, πολύ, αλλά πλέον ξεπέρασα τις δυνάμεις μου?


Τελικά οι ερωτήσει είναι κάπως πολλές.Μάλλον πολλά είναι μέσα στο μυαλό μου που ζητούν απάντηση ακόμη κι αν ξερω ότι αυτό μόνο πόνο φέρνει. Παρ\' όλα αυτά αν ακόμη δε σας έχω πρήξει μ\' αυτή την ιστορία, αν ακόμη δε βαρεθήκατε να τη διαβάζετε, απαντήστε μου...

Γιατί νιώθω να πονάω παραπάνω γι\' αυτόν, για το πώς βλέπει την κατάσταση, πώς βλέπει εμένα, για το αν θα τα βγάλει πέρα κλπ αντί να πονάω για το χωρισμό αυτό καθεαυτό?
Μήπως όλο αυτό είναι εγωισμός?
Γιατί νιώθω προστατευτική απέναντί του?Και πάλι συγγνώμη αν σας κούρασα...:(

konman
04-01-2008, 01:37
erineta,διαβασα ολο το topic σου και μπορω να πω πως αν το ειχα διαβασει νωριτερα,δεν θα ανοιγα δικο μου..Εχω περασει περιπου οτι κι εσυ,με τη Μαρια που λεγαμε και τελικα διαπιστωνω πως οντως οι απαντησεις στις ερωτησεις μας,βρισκονται στο μυαλο μας τελικα.Το θεμα ειναι,τι ακριβως ζηταμε απο μια σχεση και αν το ατομο που επιλεξαμε να ειμαστε μαζι,ειναι το καταλληλο για να μας τα προσφερει ( κοιτα ποιος μιλαει τωρα :-) ).Αλλα ελα μου ομως που μας αρεσει και η περιπετεια,οποτε μπλεκουμε σε καταστασεις που πιστευουμε πως δεν ειναι φτιαγμενες για μας!Γιατι μπλεκουμε ομως?Μα αυτο ειναι το θεμα,οτι ψαχνουμε για κατι μυστηριωδες,ανεξερευνητο και καινουριο για μας,χωρις να αναλογιζομαστε τις συνεπειες που μπορει να προκαλεσει στη ζωη μας οταν φτασει σε κορεσμο,δηλαδη ρισκαρουμε επιπολαια..Αλλα τελικα αυτο που μας κολλαει σε τετοιου ειδους περιπετειες ειναι τα θετικα της σχεσης που εχουν τη δικη τους μαγεια.Οταν καποια πραγματα αρχιζουν να πηγαινουν κοντρα στα δικα μας δεδομενα,τοτε αλλαζει η κατασταση και ολα παιρνουν το δικο τους δρομο.Και ο δικος σου δρομος ειναι προς αλλη κατευθυνση απ\'οτι νομιζεις και ας μη μπορεις να ξεκολλησεις το μυαλο σου απ\' αυτον,γιατι οτι εζησες δεν διαγραφεται και δεν πρεπει να διαγραφει.Αλλα τι λεω...αφου και γω τα ιδια κανω...μια λεω θα ξεκοψω και θα προχωρισω και μετα τη βλεπω μπροστα μου και χωρις να το θελω ξεκινα την προβολη,αυτο το φιλμ των αναμνησεων που εχω στο μυαλο μου,μεσα σε αυτο το μικρο και καλα φυλαγμενο,μονακριβο κουτακι...

Μια συμβουλη μονο..Μην κανεις το λαθος και κλειστεις στο καβουκι σου,οπως εχω κανει εγω μεχρι τωρα..Ο ερωτας δεν ξερω αν γιατρευεται με ερωτα,ομως σε κανει να προχωρας παρακατω μαλλον...Αρα πρεπει επιγοντως να βρω κοπελα και να βγω επιτελους απ\'το σπιτι...(μη δινεις σημασια στα τελευταια,απλα σκεφτομουν δυνατα..)

Κουραγιο(σε σενα και σε μενα) και να ξερεις πως υπαρχει τουλαχιστον καποιος που σε καταλαβαινει...;-)

konman
04-01-2008, 01:46
Α και να ξερεις πως οτι κι αν κανει για να σε κερδισει ξανα,σιγουρα ειναι θεμα εγωισμου,επειδη ησουν το αγαπημενο του παιχνιδι και αφου σε εχασε βαζει σε εφαρμογη το σχεδιο μαχης για την κατακτηση σου..και θα το πετυχει γιατι ξερει τα κουμπια σου...Γι\'αυτο απομακρυνσου,ή γυρνα πισω και συμβιβασου με τα θελω του και προπαντως με τον εαυτο σου...

eirineta
04-01-2008, 12:11
Καλημέρα konman...

Γι\' αυτό και άνιξα ξανά αυτό το τόπικ μετά από καιρό. Μετά που διάβασα το δικό σου. Είδες πόσο μοιάζουν οι δυο ιστορίες?

Η αλήθεια είναι ότι φαίνεσαι κι εσύ να έχεις στο μυαλό σου τη λογική φωνή που σου λέει τα δικά της, αλλά και την άλλη, τη φωνή του συναισθήματος, που για κάποιο λόγο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να μην ακούσεις.

Θες είναι το κουτάκι με τις αναμνήσεις?
Θες είναι ότι ο άλλος κάνει τα πάντα για να σε κερδίσει και εσύ \"ανεβαίνεις\" χωρίς να σκέφτεσαι ότι από τον εγωισμό του τα κάνει και μπορεί να σκάει κιόλας απ\' αυτόν?
Θες λίγο το σπίτι, το φοβερό σεξ...?

Ε, βάλ\' τα όλα μαζί, κάνε τη σούμα, και θα δεις γιατί γυρνάμε!!!!

Παρ\' όλα αυτά κάπου λες ότι ρισκάρουμε επιπόλαια.
Δεν ξέρω αν είναι επιπολαιότητα για σένα. Το να σε πληγώνει κάποιος σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα κι εσύ να είσαι εκεί, κι όταν φεύγεις να ξαναγυρνάς και να ξέρεις ότι τίποτα δεν θα αλλάξει αλλά εσύ θέλεις να είσαι μαζί του/ της....ε, αυτό εγώ δεν το λέω επιπολαιότητα (πες το άμα θες μαζοχισμό...)

Όσον αφορά για τον εγωισμό του...Κι οι δυο έχουμε εγωισμό. Τον δικό μου τώρα τον βλέπω. Αλλά έχουμε. Κι αυτός μπορεί να παίξει τέτοιο θέατρο για αυτόν τον εγωισμό που δεν φανταζόμουν. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι όσα είδα με τα μάτια μου (δεν ήταν απλά λόγια) τα έκανε απλά εγωιστικά...

Τέλος πάντων, μεγάλο θέμα ο εγωισμός...Και δύσκολο να το παραδεχτεις...

ΚΑι τώρα, τι? Βγαίνεις από το σπίτι και βουρ για άλλον? Μπαααα...

konman
04-01-2008, 14:14
\"ΚΑι τώρα, τι? Βγαίνεις από το σπίτι και βουρ για άλλον? Μπαααα... \"

Καλησπερα μικρη μου erineta.Δεν ξερω που να απαντησω τωρα,απο \'δω ή απο \'κει!
Μη μεινεις στο σπιτι ομως απομονομενη,δεν ωφελει σε κατι.Δεν ξεχνιεσαι ευκολα και ανοιγεις συνεχεια εκεινο το κουτακι που λεγαμε..οποτε βγες εξω να ξεσκασεις..Εγω δεν μπορω να το κανω ομως,γιατι δε μου αρεσει να βγαινω,οποτε ξεχνιεμαι με τα χομπι μου...

eirineta
04-01-2008, 14:22
\"Μικρή μου eirineta?\"

Άντε, δεύτερος που με λέει μικρό....χιχιχιχι ;)

Κοίτα, κι εγώ όταν περνάω τέτοιες φάσεις προτιμώ να κλείνομαι σπίτι και να παρασιτώ. Έτσι είμαι. Γενικά μ\' αρέσει να περνάω ώρες μόνη μου, απλά τότε ανοίγει αυτό το αναθεματισμένο κουτάκι που λες κι εσύ...

Πάντως να ξέρεις ότι το \"ξεχνιέμαι με τα χόμπυ μου\" είναι και λίγο fake...Έτσι μου φαίνεται εμένα. Κι εμένα για παράδειγμα μ\' αρέσει να περνάω ώρες με \"σπιτικά χόμπυ\" ΑΛΛΑ κάπως μέσα από αυτά ανοίγει και πάλι το κουτάκι.

Πάντως αν δε σ\' αρέσει να βγαίνεις, βρες ένα δυο καλούς φίλους σου (οι φίλου του αντίθετου φύλου σε μένα λειτουργούν καλύτερα πάντως) και ΜΙΛΑ ΤΟΥΣ! Όσο το συζητάς, απομυθοποιείς τα πράγματα! (κοίτα ποια μιλάει!)

Οι άλλοι θα σου εκλογικεύσουν την εικόνατης τόσο πολύ που θα τους σιχαθείς που μιλάνε έτσι για τον έρωτά σου, για τη γυναικάρα που θες στην αγκαλιά σου. Θα τους σιχτηρίσεις, θα σε βρίσουν, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να σου ανοίξουν τα μάτια!

Κι εγώ σ\' ατή τη φάση είμαι τώρα....του σιχτηρίσματος και της απομυθοποίησης...

Thw game is over. Keep on moving people.

Και να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω. Απόλυτα!Ό,τι θες...
;)

konman
04-01-2008, 14:31
Μικρουλι δεν εισαι,παρα μονο οσον αφορα την ηλικια σου.Σιγουρα βλεπεις τα πραγματα πολυ πιο οριμα και απο μενα που κοντευω τα 27,αλλα εχουμε πεσει κι δυο στην παγιδα των παρορμησεων της καρδιας μας εναντι στη λογικη και το συναισθημα κυριαρχει..Αλλα ηξερα πως συνηθως οι γυναικες βαζουν πιο πανω τη λογικη απ\'το συναισθημα..Πως και τους ξεφυγες?

konman
04-01-2008, 14:35
Παντως αυτο με τους φιλους το εχω δοκιμασει και δεν αποδιδει,πιστεψε με..Πρεπει να βρεις καποιον που να σε καταλαβαινει απολυτα και πιστεψε με στις ανδροπαρεες δεν υπαρχουν και πολλοι τετοιοι τυποι,Φιλες να σου πω την αληθεια,δεν εχω..

eirineta
04-01-2008, 14:44
Είδες πώς ξέφυγα το άτιμο???
Και φαντάζεσαι τώρα τι contrast κάνω με τις φίλες μου και γιατί πετυχαίνει η απομυθοποίηση...

Να βρεις φίλες...Κάνουν καλό. Θα το δουν από άλλη οπτική γωνία. Όχι από αυτή που το βλέπεις εσύ και οι φίλοι σου.
Και το ξέρω ότι οι ανδροπαρέες λειτουργουν αλλιώς. Μπορεί κάποιος να σου πει \"έλα μωρε άσ\' την τόσες γκόμενες μπορείς να ρίξεις\" και να σε πιέζουν να την πέσεις στη μια και στην άλλη. I know. Για καλό το κάνουν όμως. Και θα σου κάνει και σένα καλό να βρεις έστω και έναν άνθρωπο για να του ανοίξεις την καρδιά σου και να τα πεις ΟΛΑ!

ΥΓ. Τα πράγματα δε νομίζω ότι τα βλέπω πιο ώριμα, απλά πέρασε πολύς καιρός που συμβαίνουν και αναγκαστικά βλέπεις όλες τις γωνίες...Κι εσύ έτσι θα τα βλέπεις σε λίγο καιρό. Δε σου λέω ότι ντε και καλά θα έχεις βρει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σε βασανίζουν και δε θα πονάς αλλά τουλάχιστον θα βλέπεις πιο καθαρά.
Λέω εγώ τώρα...

konman
04-01-2008, 15:06
Λοιπον,λεω να μεταφερθουμε στο δικο μου τοπικ,γιατι μιλαμε για το ιδιο πραγμα και στα δυο και αφηνουμε τη φοιβη απεξω + οτι ζαλιστηκα λιγο μια απο δω και μια απο κει:P

eirineta
07-01-2008, 23:06
Ξανά στο ίδιο, άδειο δωμάτιο
-δεν έχει σημασία πια αν είναι σπίτι ή φυλακή-
μόνη πάω να ξεπεράσω τους φόβους μου
πώς κάποιοι άνθρωποι πέφτουν σε τέλμα
Τέρμα.
Μέχρι εδώ η θλίψη.
Χάπια. Χάπια.
Ασθένεια Χ.
Ποιος ξέρει πόσο ακόμα θ\' αντέξουν
τα τριμμένα μου κόκκαλα
Πόσο θα μπορούν ακόμα να με κουβαλάνε.
Πόσο ακόμα θα μπορώ να ακουμπάω επάνω τους τη βρώμικη σάρκα μου.
Ίσως να εναποθέσω και τις ελπίδες μου σ\' αυτά.
Ξέρεις, μόνη μου έμαθα να ζω.
Ανέλυα πάντα τα λόγια των άλλων.
Και τα λόγια τα δικά μου, τα έπνιγα.
Μέσα μου και μέσα στο νερό.
Πόσο ακόμα?
Θλίψη μου έιπαν ότι είναι
Άγχος και αυτοτιμωρία.
Λες να δολοφονηθώ μόνο με τη σκέψη?
Τα έχεις ξανακούσει αυτά.
Είμαι σίγουρη ότι σε κάποιο όνειρο
τα έλεγα φωναχτά και ήσουν δίπλα.
Μα πώς να ξεφύγω?
Συγκόλληση στο παρελθόν.
Ζω για το χθες?
Το χθες καθορίζει
το σήμερα
και το αύριο, αν θες να ξέρεις...
Βλέπεις το έχω αναλύσει κι αυτό.
Κάτι βραδια σαν και σήμερα
που το άδειο, ίδιο δωμάτιο
έχει σημασία να μοιάζει με σπίτι
πιο πολύ όμως φέρνει σε φυλακή.

-----------------------------------------------------------------------------------

Έχω σκίσει τις σάρκες μου, τόσες φορές
συνοδεύοντας μια μελαγχολία απαλή, του χρόνου.
Το φεγγάρι ακολουθεί τις κινήσεις μου,
σαν ιεροτελεστία σ\' αρχαία τραγωδία.
Μην αγγίζεις τα βιβλία.
Η αλήθεια των γραπτών πονάει. Των δικών μου γραπτών περισσότερο.
Ούτε τους δίσκους μην αγγίζεις. Οι χορδές σπάνε μέσα μου σαν ήχοι φάλτσας νότας.
Όσο θυμάμαι εκείνα τα καλοκαιρινά απογεύματα...
Τη σκόνη να κολλάει πάνω στο σώμα
κι η ζέστη να μη σ\' αφήνει να αναπνεύσεις...
Τώρα, βροχή, βροχή και βροχή...
\"Πέμπτη. Κι άλλη Πέμπτη σήμερα
Να κάνω υπομονή
Να τρώω το φαγητό που δεν τρώνε οι σκύλοι\"
που έλεγε και η Κατερίνα..
Πού πήγε το χρώμα ρε φίλε απ\'τη ζωή μας?
Πώς έγινε μέσα σε μια στιγμή απρόμαυρη?
Πες μου \"υπομονή\"
Κράτα μου το χέρι.
Χάιδεψε τα μαλλιά μου.
Αν μ\' αγαπάς εαυτέ μου, καθησύχασέ με...
Η μορφή ενός παιδιού, τόσο αθώα αναδύεται.
Πόσο ματωμένη μπορεί να καταλήξει...
Πόσο πόνο να χαρίζει κανείς.
Αλώβητα. Ανέγγιχτα.
\"θα περάσουν, όλα αύριο θα είναι καλύτερα, κρατήσου\"
Αύριο, όλα θα είναι καλύτερα
επαναλαμβάνω το ρεφρέν
Αύριο, όλα θα είναι καλύτερα.
Ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να το πιστέψω...
Τα λόγια σου τότε μου έδιναν πνοή
Τώρα την ίδια πνοή παίρνουν μαζί τους
καθώς φεύγουν από το ανοιχτό παράθυρο που κοιτάει στο φωταγωγό
Σκοτάδι εξω
Και μέσα μου τα ίδια.
Η σελήνη δακρύζει ακόμη
Οι στάλες πέφτουν στον κήπο μου,
Στον δικό μου ονειρεμένο κήπο.
Κι όπως στέκεσαι στο παράθυρο,
έτοιμος να πετάξεις όπως μου φαίνεσαι,
οι στάλες κυλούν από τους ώμους, στις παλάμες, στα γόνατά σου
Κι έπειτα στις πλάκες.
Ριγούν, κρυώνουν.
Μου λες πως το φεγγάρι στραφταλίζει
Μα εγώ βλέπω χιλιάδες μικρά φεγγάρια να αιμρραγούν στις πλάκες του μπαλκονιού.
Αποπνέουν ζωή.
Λες κι είσαι από κόσμο ξένο, γυάλινο, έτσι δείχνεις κάτω από τη σελήνη.
Ασημένιος. Δυνατός σαν τον ήλιο,
φοβάμαι να πλησιάσω.Θα χαθώ.
Κλείσε το παράθυρο γιατί χειμώνιασε
και κρυώνουν οι στιγμές μας.
Για λίγο μόνο έγιναν κοινές, δικές μας
Όμως σκούπισε τα μάτια μου με τη φούχτα σου
Γιατί είναι βαρύ να σηκώνω στους ώμους μου το χρόνο
Έλα μέσα και κλείσε το παράθυρο.
Πάω για ύπνο.
Καλό βράδυ.

Φοίβη
07-01-2008, 23:10
Ειρηνέτα μου είναι πολύ όμορφο αυτό που έγραψες...πρέπει να σε πόνεσε όμως πάρα πολύ...Πώς είσαι?

eirineta
07-01-2008, 23:18
Πώς είμαι?
Καλά.
Κάνω αστειάκια με τον εαυτό μου.
Ποιος θα αντέξει περισσότερο.Εγώ ή αυτός.

Πονάω πολύ ρε γμτ.
\"Πέρασαν μέρες χωρίς να σε δω
κι αν σε πεθύμησα δεν ξέρεις\"
Έχω κάψει το ρημάδι το κεφάλι μου να σκέφτομαι τι θα σκέφτεται αυτός.

Αν θα πονάει.
Αν με μισεί.
Αν φταίω κάπου και πού?

Εϊδα τον ξάδερφό του σήμερα (έχει παιχτεί κάτι μεταξύ μας για πολύ λίγο αλλά τον πλήγωσα πολύ με τα λόγια μου) και τα λόγια του με έκαψαν. \"Ο δικός σου\"... Για 3 μέρες ήταν \"δικός μου\". Κι έδιωξα αυτόν, γιατι ήμουν έτοιμη να τα τινάξω όλα στον αέρα για...τον \"δικό μου\"....Και τι κατάλαβα?

Χόρτασα τον εγωισμό μου
Πόνεσα πολύ.
Πόνεσε κι αυτός άλλο τόσο.
Αν δεν ήταν θέατρο.

Φοίβη μου, το υγρό έχι γίνει πιο κολλώδες απ\' ότι ήταν
και με τραβάει μέσα της αυτή η κινούμενη άμμος, ο βούρκος.
Και δεν έχω ούτε το κλαδί που έλεγες να κρατηθώ.

Φοίβη
07-01-2008, 23:26
Δεν ξέρω για κείνον. Δεν ξέρω αν ήταν θέατρο και δεν ξέρω τι σκέφτεται. Ξέρω για σένα και ξέρω οτι πονάς πολύ, σφαδάζεις...και βουλιάζεις. Δεν έχεις κλαδί αλλά είμαι σε στέρεο έδαφος δίπλα σου και σου απλώνω το χέρι.

eirineta
07-01-2008, 23:30
Κλαίω και μόνο που σε διαβάζω
Που υπάρχει το έξω, το στέρεο έδαφος.
Θέλω να το πατήσω κι εγώ.
Θέλω.Στ\' αλήθεια, το χρειάζομαι.

Κι αυτός.
Αυτός \"μας τελείωσε.\"
Πώς το παίρνεις απόφαση αυτό?
Γιατί ακόμη τον δικαιολογώ?
Πώς να βγω από αυτό το βούρκο?
Ποιος είναι ο τρόπος.

Όχι ο χρόνος.
Αυτός κάνει καλό αλλά όχι πάλι.

Σφαδάζω.
Ωραία λέξη. Σφαδάζω.
Το νιώθεις?
Τον έχεις νιώσει σίγουρα αυτό τον πόνο που είναι σα σφάχτης.
Έτσι?

Κι εσύ είσαι εκεί...
Και μου απλωνεις το χέρι...
Κι ακόμη κλαίω...που είσαι εκεί.
Γιατί είσαι?

Φοίβη
07-01-2008, 23:37
Υπάρχει το στέρεο έδαφος, καλή μου, υπάρχει. Δεν είναι άπιαστο όνειρο, υπάρχει και μπορείς να το πατήσεις αρκεί να βρεις τον δικό σου προσωπικό τρόπο. Και είμαι εδώ γιατί ξέρω τι θα πει σφάχτης. Και έχω βουλιάξει κι εγώ σε βούρκο. Και ξέρω πως έιναι να βουλιάζεις και να μην υπάρχει κλαδί. Είμαι εδώ και θα ΄μαι παρέα σου.

eirineta
07-01-2008, 23:43
Αχ Φοίβη μου και τι ανακούφιση να ξέρεις ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα
Κι άλλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ
που πόνεσαν.
Να \'σαι καλά..
Μεγάλη ανακούφιση.

Πού θα πάει?
Στο χέρι του είναι?
Και τα καλά περνούν και τ\' άσχημα...

Και αν δεν έχεις κλαδί να κρατηθείς
ε, τυχερός να \'σαι να βρεις κανέναν που θα σου απλώσει το χέρι...

Τελικά πρέπει να το αφήσω να φύγει από τη σκέψη μου, έτσι?
Να μην κάνω τίποτα.
Να μην ενδώσω...

Φοίβη
07-01-2008, 23:48
Εσύ ξέρεις, ειρηνέτα μου. Εσύ ξέρεις. Τι θέλεις να κάνεις? Θέλεις να τον σκεφτείς?Να τον αισθανθείς?Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του? Τι θέλεις να κάνεις αυτή τη στιγμή?

eirineta
07-01-2008, 23:53
Να φύγω από το σπίτι χωρίς δεύτερη σκέψη
να πάω να τον βρω
και ναμείνω μαζί του όπως αυτός με παρακαλούσε.

Αλλά δεν μπορώ να το κάνω.
Είμαι αδύναμη. Φοβισμένη.
Και όταν είχα την ευκαιρία, όταν η προοπτική ήταν εκεί, μπροστά μου, δεν το έκανα.

Τώρα?
Τι νόημα θα έχει?
Δεν γίνονται αυτά που βλέπουμε στις ταινίες.
Δεν είναι ο πρίγκιπας.
Κι εγώ δεν είμαι η ερωτοχτυπημένη που ΜΠΟΡΕΙ να τα αφήσει ΟΛΑ πισω της.

Απλά αναρωτιέμαι τώρα...
Λίγο καιρό μετά.
Αν άξιζε να πονέσω
αυτόν,
τους ανθρώπους που αγαπάω
κι εμένα
για να λέω τώρα
\"δεν μπορώ να κάνω πια τίποτα παρά να τον ξεπεράσω\"

Κι αυτό δεν θα μου το απαντήσει κανένας...

Φοίβη
08-01-2008, 00:00
Είναι σαν η μισή να θέλεις και η άλλη μισή να σου λέει να κάτσεις στ\' αυγά σου. Θέλεις αλλά δεν μπορείς...και κατηγορείς τον εαυτό σου για την απόφαση που έχεις πάρει, μια απόφαση-μονόδρομο:\"Φεύγω και τον ξεπερνάω\".Κατηγορείς τον εαυτό σου και για όλο τον πόνο που έχει αυτή η απόφαση για πολλούς ανθρώπους.
Κι εγώ σε ρωτάω γιατί πιστεύω οτι υπάρχει η απάντηση και βρίσκεται μέσα σου: Έσύ τι λες? Άξιζε?

eirineta
08-01-2008, 00:08
Δεν ξέρω τελικά.
Εδώ νομίζω ότι μου χρειάζεται ο χρόνος.

Αν το δω εγωιστικά, ναι άξιζε.
Μετά από ενάμιση χρόνο τρβήγματος μου είπε τελικά ότι θέλει να είμαστε μαζί και πόνεσε κι έκλαψε και πάλεψε κι αυτός με τους γονείς μου για να σταθεί δίπλα μου (ασχέτως αν παίζει κι ο δικός του εγωισμός)

Αν το δω ψυχρά, όχι δεν άξιζε. Πόνεσα πολλούς και πολύ. Έχασα την εμπιστοσύνη ανθρώπων που ήταν και είναι σημαντικοί. Για τι? Για να είμαι με κάποιον 3, 4 μέρες.

Αν το δω συναισθηματικά, άξιζε και με το παραπάνω. Είπα θα το πετύχω και το πέτυχα. Νιώθω τρομερή ικανοποίηση. Αλλά αυτός? Εδώ τον σκέφτομαι...Αυτός θα λέει \"καλά της έλεγα τόσο καιρό ότι δε γίνεται να είμαστε μαζί, τώρα στην πρώτη βδομάδα...προσπαθήσαμε αλλά δε μας βγήκε.\"

Βέβαια, άξιζε, συναισθηματικά.
Κατά τ\' άλλα, πόνεσαν όλοι πολύ εξαιτίας μου.
Και νιώθω τόσε τύψεις μέσα μου.
Πολλές από αυτές χωρίς λόγο
Αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος

τα έκανα όλα μπάχαλο
πλήγωσα όλους γύρω μου
πλήγωσα εμένα την ίδια
κλώτσησα το κάτι που θα με τραβούσε μακριά από όλα
αυτόν που θα με λάτρευε
για να μπορώ τώρα να λέω
\"θυμάστε τον Αλέξη πώς ήταν? τι έλεγε?
Ε, τελικά τα φτιάξαμε\"

Και?
Μπράβο μας!
3 μέρες, άντε 4...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
όπως είπες μονόδρομος.
Φεύγω και τον ξεπερνάω

Το πώς είναι άλλο θέμα.

Φοίβη
08-01-2008, 00:17
Ήταν τρείς τέσσερις μέρες που άξιζαν λοιπόν, τουλάχιστον συναισθηματικά...αλλά είχαν ένα βαρύ τίμημα: τον πόνο τον δικό σου και των αγαπημένων σου προσώπων...και τις τύψεις σου, που υπάρχουν, άσχετα αν έχουν λόγο ύπαρξης ή όχι.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά έχω την αίσθηση οτι το μύνημά σου βγάζει μια αίσθηση ματαιότητας...Αυτό το \"μπράβο μας\" εκεί στο τέλος.Μπορεί να κάνω και λάθος.

eirineta
08-01-2008, 00:27
Καλά τα λες.
Ματαιότητα.
Αλλά δεν ξέρω μήπως εγώ είμαι τελικά κυνική ή απλά θέλω να αυτοτιμωρηθώ με κάποιο τρόπο και βγάζω αυτό το συναίσθημα της ματαιότητας.

Από τη φύση του ο άνθρωπος θέλει να δικαιολογήσει τις πράξεις του ως συνεπείς, σωστές.
Αυτό κάνω?
Κατά βάθος πιστεύω ότι ήταν μάταιη η προσπάθεια?
Δε νομίζω...
Για μένα άξιζε
αλλά ήταν πολύ βαρύ το τίμημα.
Και οι συνέπειες δεν έπεσαν μόνο πάνω στους δικούς μου ώμους
εκεί προκύπτουν οι τύψεις

ΕΓΩ φταίω που πόνεσαν άλλοι
(ξεχνώντας ότι εγώ πονούσα 1,5 χρόνο κι ήμουν ΜΟΝΗ στο λούκι)

ΕΓΩ πόνεσα τον Αλέξη που ΤΩΡΑ κατάλαβε ότι μ\' αγαπάει και θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί μου
(ξεχνώντας ότι 1,5 χρόνο μου κατέβαζε χιλιάδες επιχειρήματα για να μην είμαστε μαζί)

ΕΓΩ πόνεσα τους γονείς μου που τρελάθηκαν Χριστουγεννιάτικα
(ξεχνώντας ότι....τι? Αυτοί έχουν δίκιο σ\' αυτά που λένε...)

Και ναι, είμαι δύσπιστη ως προς το αν όλα τα κλάματα κι οι οδυρμοί του....\"δικού μου\" είναι original ή όπως μου είπαν όλοι είναι ο εγωισμός του ότι θα μ\' έχανε και ξεπούλησε τον εαυτό του με τον πιο γελοίο τρόπο...

Άρα΄ή εγώ είμαι ο μα...κας που τα χάφτει και τα κλάματα και τα λόγια και τα \"έρχομαι να σε πάρω σηκωτή από \'κει μέσα\" (και ήρθε, και γιατί να έρθει αν δεν είναι ερωτευμένος, τόσο εγωισμός πια?)

ή Ο Αλέξης μ\' αγαπάει και πονάει τώρα εξαιτίας μου και βρίζει τον εαυτό του που αφέθηκε να μ\' ερβτευτεί παρ\' όλο που ήξερε ότι θα τον πληγώσω αλλά που ποτέ δε φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο γρήγορα. Άρα τι ωραία, πλήγωσα τον άνθρωπο που αγαπώ...

Φοίβη
08-01-2008, 00:32
Σαν να μιλάω με δυο ειρηνέτες...έτσι μου φαίνεται. Και έχουν και οι δυο τους πολύ δυνατές φωνές. Η μια ξεκινάει τη φράση της με ένα ηχηρό ΕΓΩ και κατηγορεί τον εαυτό της για τα πάντα. Η άλλη εκφράζεται μέσα σε παρένθεση και είναι ο συνήγορος του εαυτού της...Κι είναι λίγο σαν δίκη αυτό που γίνεται. Έχεις στήσει τον εαυτό σου στον τοίχο κι απ\' τη μια τον πετροβολείς κι απ\' την άλλη τον χαιδεύεις.

eirineta
08-01-2008, 00:38
Έτσι νιώθω.
Χωρισμένη στα δύο
Μόνο που για κάποιο λόγο (τα ενοχικά μου μέσα) η ειρήνη που κατηγορεί τον εαυτό της φαίνεται να έχει το πάνω χέρι.
Τέλος πάντων.
Αν προσπαθήσω να βγάω απόφαση σ\' αυτή τη δίκη, το έχασα το μυαλό μου...

Δεν είμαι αντικειμενικός κριτής και φοβάμαι να πληγώσω κι άλλο, κι άλλους.
Γι\' αυτό σου λέω.
Μονόδρομος είναι κι από τη μία το ότι δεν έχω επιλογή είναι υπέρ μου
Δεν έχω να βασανιστώ για κάτι
Είναι εύκολο
Απλά αφήνεις χρόνο

Τι να λέω?
Λες και τα πιστεύω αυτά που γράφω...
Πάντως όντως δεν έχω επιλογή.
Τα βράδια μόνο να περνούσαν λίγο πιο γρήγορα
εγώ να μπορούσα να κοιμηθώ λίγο πιο εύκολα, να μη σκέφτομαι
και θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα

Πού θα πάει?
Θα περάσει...

Φοίβη
08-01-2008, 00:47
Έτσι όπως τα λες βρε Ειρήνη μου πρέπει να είναι πολύ φρικτό να κάνει κανείς παρέα μαζί σου. Αλήθεια, τόσο πολύ πληγώνεις τους ανθρώπους? Τόσο κακό κάνεις στους γύρω σου?
Όσο για την επιλογή που δεν έχεις και τον μονόδρομο, πάλι νομίζω δυο ειρήνες υπάρχουν...Η μια τα βλέπει ψυχρά τα πράγματα κι ο μονόδρομός της είναι απλός, ζωρίς βάσανα...άντε με κάτι ταλαίπωρες νύχτες μόνο. Η άλλη νιώθει όμως, το βλέπει το πράγμα με το συναίσθημα. Κι εκείνη μονόδρομο έχει μπροστά της...κι είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε εκείνον.

konman
08-01-2008, 01:46
Οχι ρε γαμωτο...δε σε προλαβα..κριμα..
θα μαι για σενα το κλαδι σου να κρατηθεις αν χρειαστει..ειλικρινα..και ξερεις γιατι?Γιατι τον νιωθω πολυ τον πονο που υπαρχει στην καρδια σου.
Τι κ΄αν τα περασα και ΄γω και εψαξα πολυ να βρω το γιατρικο μεσα μου?Δυστυχως τοτε δεν ειχα κανεναν να μου συμπαρασταθει,δεν ειχα σε ποιον να μιλησω,αυτο to foroum δεν το ηξερα και ο χρονος αργησε να μου γιατρεψει τις πληγες και πιστεψε με,τουλαχιστον με τη δικη μας συμπαρασταση και τις συμβουλες ,σωστες ή λαθος,θα περασει ο πονος σου πιο γρηγορα..Τι αλλο να πω..διαβαζοντας τα μηνυματα σου μου \'ρχεται να βαλω τα κλαματα και ξερεις γιατι?Επειδη ολα αυτα που περασα πριν 2 χρονια και που μοιαζουν παρα πολυ με οσα περιγραφεις και ζεις,κανουν την καρδια μου να σταματα να χτυπα,οταν βλεπω πως καποιος αλλος,καπου εκει εξω πισω απο την οθονη που κοιταζω,περνα τα ιδια με μενα και δεν μπορω να κανω κατι για να τον προστατευσω και να του γεμισω την καρδουλα του με θαρρος και ελπιδα,οπως καποτε κι εγω χρειαζομουν...
Κουραγιο βρε μικρουλα μου,θα δεις πως δεν αξιζει να γυρισεις πισω...
Κουραγιο,θα περασει...
Και θα ξυπνησουμε μαζι εκεινο το πρωι,
που ο ηλιος θα δειχνει τοσο ομορφος και θα σε προκαλει ν\'απλωσεις τα φτερα σου...

krino
08-01-2008, 01:50
χμμμ ειρινετα.....

liberchild
08-01-2008, 09:23
Eιρηνέττα μου γλυκειά ο μόνος δρόμος που αξίζει να ακολουθήσεις είναι αυτός της καρδιάς σου. Τα υπόλοιπα περί διχασμών τριχασμών ενοχών και τα τοιαύτα δεν τα καταλαβαίνω.

krino
08-01-2008, 09:31
Originally posted by eirineta

Κι αυτό δεν θα μου το απαντήσει κανένας...


οριστε λοιπον να σου απαντησω εγω.
Να βγαλεις το σκασμο και να μην γκρινιαζεις.
Ολα στην ζωη θελουν και κοπο και τροπο και συνηθως και πονο.

Θα πρεπει να μαθεις οτι, αυτο που ζεις στη ζωη σου θα εχει καποια στιγμη ενα τελος.
Ειναι εγωιστικο να απαιτεις να υπαρχει και συνεχεια με το ζορι μαλιστα.
Αυτο που εχει σημασια ειναι να αξιολογησεις τις μερες που εζησες και οχι οτι τελειωσε.
Δυστυχως αρχιζεις την γκρινια και χανεις την ουσια,
αντι να αναπολησεις τις ομορφες στιγμες τις απεμπολεις για να μεταπηδησεις στο οτι τελειωσε!!!

Μα και η επομενη σχεση σου καλη μου θα τελειωσει, οποτε ποιο ειναι το ζητουμενο??? να μην κανουμε σχεσεις για να μην κλαιμε?? η τελικα να μην μπορουμε να χαρουμε καμια στιγμη??


Σκεψου επιτελους τι λαθος κανεις τοσο καιρο που εχει ριξει 10 κουβαδες κλαμα και σταματο το.

Οσο για την ερωτηση του θρεντ, η απαντηση ειναι,
εκει που κοιτας.

Bonnie
08-01-2008, 09:51
Στην Ειρήνη ήθελα να απαντήσω αλλά πως γίνεται κρίνο και όλο κάτι λές και θέλω να απαντήσψ σε εσένα. Καταρχήνα καλημέρα, είμαι η ξενιτεμένη αλλά εφτιαξα αλλο λογαριασμο, τεσπα. Να σε ρωτησψ κατι κρινο. Γιατι καλε μου ανθρωπε θελεις να πεισεις ολο τον κοσμο ιτι οι σχεσεισ δημιουργουνται για να διαλυονται τελικα? Γιατι τοσο απολυτος οτι η Ειρηνη ας πουμε θα κανει και αλλη σχεση και θα τελειωσει?
Το γιατι εισαι τοσο απολυτος μαλλον δεν το αναρωτιεμαι γιατι νομιζω ξερω η υποψιαζομαι. Απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι θελεις να περασεις την γνωμη σου ως αντικειμενικη πραγαμτικοτητα. Θα μου πεις ο καθενας αυτο κανε με τη γνωμη του αλλα παλι ξερεις οτι αυτο το επιχερημα ειναι ενα επιχειρημα του φαινεσθαι και οχι ουσιας....
Ο καθενας καποια κοσμοθεωρια εχει φτιαξει για να τα βγαλει περα σ\'αυτη τη ζωη, οποτε σε καταλαβαινω αλλα αν ο αλλος θελει να πιστευει σε αυτα που εσυ δεν πιστευεις μην γινεσαι ειρωνικος. Επισης ο αλλος μπορει να θελει να κλαιει μια ζωη, τι αντρικη θεωρηση ειναι αυτη μην κλαις γιατι δεν ειναι τροπος ? Ποιος ειναι ο τροπος να εκφραστει κανεις δηλαδη αν θελει να εκφραστει ετσι?
Φιλικα παντα και με διαθεση επικονωνιακή
καλημερα

Bonnie
08-01-2008, 09:54
Υ.Γ. Συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα εχω συνηθισει να πληκτρολογω αγγλικα η Greeklish και κανω λαθη.

krino
08-01-2008, 10:41
Originally posted by Bonnie
Στην Ειρήνη ήθελα να απαντήσω αλλά πως γίνεται κρίνο και όλο κάτι λές και θέλω να απαντήσψ σε εσένα.


Με αυτο που λες δειχνεις να το εχεις καημο,
αρχισες παντως καλη καριερα με το πρωτο - δευτερο κιολας μυνημα σου....
Οντως δεν θα ηθελα να σε δω να σπαταλιεσαι εδω μεσα απαντωντας σε εμενα και μονο.
Καταρχήνα καλημέρα,


ολη μερα :)
είμαι η ξενιτεμένη


και εγω ξενιτημενος ειμαι.
αλλά εφτιαξα αλλο λογαριασμο, τεσπα. Να σε ρωτησψ κατι κρινο.

οτι θες, στην διαθεση σου....
Γιατι καλε μου ανθρωπε θελεις να πεισεις ολο τον κοσμο


καταρχην δεν πειθω κανενα εγω απο μονος μου,
οι αλλοι πειθονται αρκει να μπορεις να το κανεις, βαζωντας τις σωστες λεξεις στο μυαλο του αλλου, οχι ομως του οποιουδηποτε.
Στην παρουσα φαση επικεντρωθηκα στην ειρηνετα και στο τι ειναι η ειρηνετα.
Αν μιλαγα μαζι σου θα εγραφα κατι αλλο διαφορετικο.
Αυτο γιατι εσυ δεν εχεις πειστει απο οτι διαβασες.
ιτι οι σχεσεισ δημιουργουνται για να διαλυονται τελικα?


Εσυ ποσες σχεσεις εχεις κανει???
και ποσες εχουν διαλυθει???
πες μας την προσωπικη σου εμπειρια.....
Γιατι τοσο απολυτος οτι η Ειρηνη ας πουμε θα κανει και αλλη σχεση και θα τελειωσει?


θες να συζητησουμε και το νομο της βαρυτητας στο καπακι??
Το γιατι εισαι τοσο απολυτος μαλλον δεν το αναρωτιεμαι γιατι νομιζω ξερω η υποψιαζομαι.


εμμμ.... και δεν μου λες και εμενα???
ειναι ενα ερωτημα που με ταλανιζει χρονια....
Απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι θελεις να περασεις την γνωμη σου ως αντικειμενικη πραγαμτικοτητα. Θα μου πεις ο καθενας αυτο κανε με τη γνωμη του αλλα παλι ξερεις οτι αυτο το επιχερημα ειναι ενα επιχειρημα του φαινεσθαι και οχι ουσιας....


χαιρομαι για τις ερωτησεις σου οσο και για τις απαντησεις σου.
Με ξεκουραζεις και ειναι στα συν σου αυτο.
Το φαινεσθαι με την ουσια ειναι μια κατασταση πολυ μπερδεμενη μιας και κινειται σε πολυ λεπτες γραμμες, συμφωνεις???
Ο καθενας καποια κοσμοθεωρια εχει φτιαξει για να τα βγαλει περα σ\'αυτη τη ζωη, οποτε σε καταλαβαινω αλλα αν ο αλλος θελει να πιστευει σε αυτα που εσυ δεν πιστευεις μην γινεσαι ειρωνικος.


ειμαι ειρωνικος απο τοτε που με εβαλαν στην κολυμπηθρα και εκτοτε πολυ τσαντισμενος.
Ωστοσο στην ειρηνετα δεν απαντω ειρωνικα.
Αντιθετα επειδη την συμπαθω πολυ της απανταω με οση σοβαροτητα διαθετω.
Που την ειδες την ειρωνια ακριβως???Επισης ο αλλος μπορει να θελει να κλαιει μια ζωη, τι αντρικη θεωρηση ειναι αυτη μην κλαις γιατι δεν ειναι τροπος ?


Αντρικη θεωρηση???
μηπως εισαι λιγο σεξιστρια???
Το κλαμα απο μονο του δεν ειναι κακο, αρκει να μην ειναι ξοδεμα ζωης. το κλαμα (οπως και το γελιο) πρεπει να εχει θετικο προσημο σε οτι κανουμε αλλιως ειναι αχρηστο και φθοροποιο. Και στην παρουσα φαση οταν συμπαθω ενα ανθρωπο θελω να του μεταδωσω αυτη την σκεψη.
Που με βρισκει λαθος ακριβως???
Ποιος ειναι ο τροπος να εκφραστει κανεις δηλαδη αν θελει να εκφραστει ετσι?


Κοιτα σε καθε περιπτωση η Χ ειρηνετα θα κανει το σωστο.
Της αρεσει η οχι, θα σταματησει να κλαιει και αυτο ειναι μια σωματικη διαδικασια, εστω αν θες γιατι θα βαρεθει.
Θεωρω οτι αν μπορεσω να την κανω να το καταλαβει (οτι μπορει να σημαινει αυτο) θα εχει η ιδια κερδισει πολλα στη ζωη της.
Οχι μονο το τι θα κανει στην παρουσα φαση, αλλα και στο πως θα δομησει τις επομενες σχεσεις στην ζωη της.

Ειναι πολυ σαφες αυτο που εγραψα, πριν.
Εστιαζοταν στο χωρισμο και στο πονο που προκαλει αυτος και στην χαρα που εζησε.
Το προβλημα ειναι οτι αφηνει να κυριαρχει το αρνητικο συναισθημα, παραμεριζωντας οτι θετικο βγηκε απο ολο αυτο.
Κατι τετοιο ειναι πολυ συνηθες στους ανθρωπους ομως πιστευω οτι πρεπει να παλευουμε για το αντιθετο, τουλαχιστον να ειναι σε μια ισορροπια.

Μπορω να στο αναλυσω και αλλο αν θες.
Φιλικα παντα και με διαθεση επικονωνιακή
καλημερα


επισης φιλικα....
τουλαχιστον προσπαθω.
:cool:

Bonnie
08-01-2008, 11:13
Μαλιστα¨)¨)¨)¨)
Αν ειχα χρονο και δεν ειχα εργασια να κανω που δεν μου αρεσει κιολας για να ειμαι σιγουρη οτι θα βγει, θα επαιρνα και εγω ενα ενα τα πραγματα και θα σου παντουσα ναλογα ετσι για να ειμαστε σε αρμονια.
Ειρωνικο σε βρισκω γενικοτερα, οχι στο συγκεκριμενο τοσο με την Ειρινετα, ωστοσο το λεω με την εννοια του τσαντισμενου απο την κοιλια της μανας του, οπως το ειπες (γιατι για μενα απο τοτε αρχιζει η κοινωνικοποιηση και νομιζω, αν δεν κανω λαθος οτι αυτο λες...?)
Αν μου πεις την ηλικια σου μπορω ισως να σκιαγραφησω λιγο γιατι νομιζω οτι εισαι απολυτος¨)
Δεν κανω την κυρια ξερολα απλα ετσι νομιζω. Μορει να κανω και μεγα λαθος ομως...μπορει και οχι...
Οι προσωπικες μου εμπειριες δεν ειναι το μετρο ουτε της παρουσης....Ειμαι λιγο απο αλλο ανεκδοτο....οχι οτι θεωρω με αυτο που λεω οτι οι υπολοιπι ειναι απο καποιο κοινο και εχω καποια μοναδικοτητα, απλα μου ετυχαν καποια καθολου τυχαια πραγματα στη ζωη μου.
Το μονο που θα σου πω σχετικα με τις σχεσεις αυτη τη στιγμη ειναι οτι πιστευω στη θεωρια του χαμενου μισου του Πλατωνα. Εσυ μαλλον αυτο το βρισκεις τραγικο η κωμικοτραγικο η νομιζεις οτι εχω ακομα παιδικες αρρωστιες¨) Μπορει, μπορει απλα και να ειμαι ευτυχισμενη στην γνωση μου η στην αγνοια μου. Βλεπεις προσπαθω να παρω και την πλευρα σου μιας και η γλωσσα κανει μαγικα πραγματα.
Κατα τα αλλα νομιζω οτι καποιος βγαινει στην επιφανεια μονο αφου πιασει πατο και νομιζω οτι εκει ειναι τωρα η Ειρινετα και πρεπει να παθει μια μικρη ασφυξια μπας και κανει καμια κινηση προς τα πανω...
Σεξιστρια δεν ειμαι αλλα ξερω πολυ καλα οτι This is a man\'s world και οποτε θελεις το συζηταμε.....για αυτο ειναι και σκατα γιατι δεν υπαρχει ισορροπια.
Δεν λεω οτι η Ειρινετα πρεπει να κλαιει συνεχεια αλλα αυτο με το \'ξοδεμα ζωης\' που λες θεωρω οτι ειναι απλα λογικο. Οι ανθρωποι ομως καθε αλλο παρα λογικοι ειμαστε. Αυτο το total control πανω στα συναισθηματα μας το θεωρω πολυ δυτικο και καθολου μεσογειακο και μπορει να ειμαι ξενιτεμενη αλλα ειμαι μεσογεια. Αυτα προς το παρον.
Καλη σου μερα ολη μερα¨)

krino
08-01-2008, 12:13
Μπον,
βαζεις πολλα ζητηματα, ωστοσο επι της παρουσης επιλεγω να απαντησω σε καποια απο αυτα, μιας και οπως λες δεν εχεις χρονο. Δεν θεωρω οτι πρεπει να βρεις χρονο, ωστοσο προτιμω να ανοιγω ολοκληρωμενες συζητησεις και οχι κομματια αυτων.

Ετσι,
1. Δεν αναιρεσα οτι ειμαι ειρωνικος, αν σε δικαιωνει κατα περιπτωση ειμαι πολυ ειρωνικος.

2. Την ηλικια μου προτιμω να την μαντεψεις εσυ.

3. Δεν θεωρω οτι εισαι ξερολας, εχεις την γνωμη σου και την σεβομαι,
αυτο δεν με υποχρεωνει να την αποδεχτω κιολας.

4. Οκ αν δεν θες να μιλησεις για τον εαυτο σου, μιλα για την γειτονια σου, η το μεσο ορο οπως εσυ τον νομιζεις.
Βλεπω ομως οτι τελικα οταν κατι δεν βρισκει εφαρμογη πανω μας, ειμαστε αλλο ανεκδοτο. Ξερεις ποσους μπορεις να βρεις εδω μεσα και να σου πουν το ιδιο???

5. Δεν υοθετω το μαζοχισμο του πατου οπως ευκρινως αναφερεις. Απο την αλλη αν για σενα ειναι σταση ζωης ειναι σαφεστατα δικαιωμα σου, οχι ομως αποψη μου, επισης και αυτο σαφεστατο.

6. Σχολιαζω οτι γραφεις εξου και το σεξιστρια. Το οτι ετσι ειναι, this is man\'s man\'s world (το τραγουδι εχει 2 man\'s) δεν μου λεει κατι. Σε ενα σεξιστικο κοσμο εγω προσπαθω να ειμαι κατι αλλο, και επισης να κατακρινω οτιδηποτε αναπαραγει στερεοτυπα. Ξερω - ξερεις που ζουμε δεν γεννηθηκαμε στον Αρη. Οποτε εχεις χρονο ριξε μπαλακι.


7. Δεν ειμαι υπερ του total control ακριβως, οσο του αναλυση του τι νιωθω.
Εκει εστιαζω τις διαφορες μας. Δεν μπορω να συναινεσω οτι νιωθω και οποιον παρει ο χαρος που ακολουθεις.
Θελω να ξερω απο που προερχονται τα συναισθηματα μου και αν τελικα τα θελω, τοτε να τα νιωσω.
Ξερεις το χυμα και το απορσδιοριστο, ενεχει πολλες παγιδες και εδω μιλαω για ψευδα συναισθηματα τα οποια εχουν εμφυτευθει σαν πλαστες αναγκες.
Και εγω σε αυτη την λουμπα δεν θα πεσω.
Για παραδειγμα μπορω να πω για την πλαστη αναγκη της αναπαραγωγης.

χμμμ και εγω μεσογειος ειμαι....Bonjour.......

eirineta
08-01-2008, 12:50
Το αν είμαι κακός άνθρωπος ή όχι δεν κρίνεται μόνο από το πόσο πόνο χαρίζω στους γύρω μου...
Ναι, πλήγωσα πολλούς ανθρώπους ...
Το θέμα είναι όταν βάζεις τον εαυτό σου ανάμεσα.
Αν κάνω αυτό πληγώνω εμένα και τον άνθρωπο που αγαπάω.
Αν κάνω το άλλο πληγώνω όλους τους υπόλοιπους. Όλους.

Είμαι ακόμη πολύ βαθιά χωμένη και δεν μπορώ να δω καθαρά.
Νιώθω σαν τυφλωμένη ακόμη από έρωτα που θα έπρεπε να έχει ξενερώσει, τσατιστεί, σιχαθεί, ίσως και μισήσει έναν άνθρωπο που όμως λέω ότι αγαπάω.
Πλύση εγκεφάλου.
Σαν να το μυαλό μου είναι ένα υγρό και όποιος πατάει πάνω του αφήνει το δικό του σημάδι.
Οι γονείς μου...αφήνουν το δικό τους.
Οι φίλοι μου...αφήνουν το δικό τους.
Χθες το βράδυ μίλησα με το Αλέξη....κι άφησε το δικό του.

Το \'ξερα ρε γμτ ότι αν μιλούσαμε θα μου έλεγε όσα μου είπε!
Το ξερα και παρ\' όλα αυτ΄μιλήσαμε.
Ένας τρόπος υπάρχει για να ξεκολλήσει από μένα.
Να του πω ότι δεν τον αγαπώ...
Θέλει να με δει, να τα πούμε από κοντά,
και ξέρω ότι αν βρεθούμε θα είμαστε χάλια και οι δύο.

Δεν γυρνάω πίσω.
Αυτό που έλεγα και χθες.
Είναι μονόδρομος.
Και δεν θέλω να πονέσω άλλο τους γύρω μου.
Γιατί θα πονέσω ανθρώπους που θα είναι δίπλα μου εφ\' όρου ζωής.
Ο Αλέξης καλώς ή κακώς θα τελειώσει.

Τα όνειρα που λέγαμε.
Μου είπε να πάω να μείνω μαζί του, να με ζει κοινώς μέχρι να τελειώσω τις σπουδές μου.
Να φύγουμε κάπου οι δυο μας.Μόνοι μας.
Ότι αφού λέω ότι τον αγαπάω, αυτός θα με περιμένει είναι δικός μου ψυχή τε και σώματι.

Πώς μπορώ να τα κάνω αυτά?
Πώς θα φύγω μαζί του?
Πώς γίνεται να τον κρατάω δεμένο σε μένα?
Του είπα να με ξεχάσει, να πει ότι πέθανα, να προχωρήσει...
Δεν θέλει, δεν μπορεί...

Μου είπε ότι αν τον έβλεπα δεν θα τα έλεγα όλα αυτά
Το ξέρω ότι γι\' αυτό θέλει να βρεθούμε.
Για να νιώσω ακόμη χειρότερα?
Τελικά είπαμε ότι θα τον πάρω τηλ.
Να πούμε τι....δεν ξέρω.
Έχει απλά την ανάγκη να μου μιλήσει, να συζητήσει μαζί μου.

Κρίνο έχεις δίκιο...το κλάμα σταματάει μόνο του. Αυτά είναι ξεσπάσματα φυσιολογικά όμως...
Και μόλις έχω όμορφες αναμνήσεις, ναι, μεταπηδώ στο χωρισμό.
Τώρα τελείωσε, είναι φρέσκο.΄
Θέλει λίγο καιρό για να μένω μόνο στις αναμνήσεις

Konman και Φοίβη ευχαριστώ για το άπλωμα του χεριού...
Μου δίνετε πολύ κουράγιο.
ΑΝ και από το βούρκο πρέπει να βγει ο καθένας μόνος του αυτή τη φορά.
Χωρίς να είναι ο άλλος εκεί να τον κρατήσει...

Καλημέρα κι από μένα...

Bonnie
08-01-2008, 12:53
Δεσμευομαι να απαντησω συντομα. Ωστοσο να θιξω εντωμεταξυ κατι. Ειπα ηδη οτι λεγοντας οτι ειμαι απο αλλο ανεκδοτο δεν θεωρω οτι ειμαι ετσι μονο εγω, οποτε ηταν περιττο το σχολιο νομιζω αλλα μαλλον το ειχες αναγκη¨) Τα στερετυπα τα αναπαραγουμε ολοι μας, θελουμε δεν θελουμε. Ηδη εσυ και εγω εχουμε βγαλει καποια συμπερασματα οενας για τον αλλο βαση αυτων η οχι...?????
Νομιζω εισαι περιπου σαρανταρης.

Yours in solidaruty.

Sofia
08-01-2008, 13:08
Eirineta,

δεν διαβασα και τις 11 σελιδες παρα μονο το πρωτο σου μηνυμα και ενα αλλο που αναφέρεις οτι πληγωσες 3-4 ατομα μ αυτη τη σχεση.

Πως εμπλεκονται τα αλλα 3-4 ατομο με την σχεση που επιλεγεις εσυ? πιστευεις οτι με τις επιλογες σου πρεπει να εοναι ευχαριστημενα και αυτα τα ατομα? πρεπει να τους βρισκουν συμφωνους? διαφορετικα, τι?

Φοίβη
08-01-2008, 13:32
Originally posted by eirineta
Αν κάνω αυτό πληγώνω εμένα και τον άνθρωπο που αγαπάω.
Αν κάνω το άλλο πληγώνω όλους τους υπόλοιπους. Όλους.

Σαν να το μυαλό μου είναι ένα υγρό και όποιος πατάει πάνω του αφήνει το δικό του σημάδι.
Οι γονείς μου...αφήνουν το δικό τους.
Οι φίλοι μου...αφήνουν το δικό τους.
Χθες το βράδυ μίλησα με το Αλέξη....κι άφησε το δικό του.Αν καταλαβαίνω καλά, η επιλογή που έχεις να κάνεις είναι ποιούς θα πληγώσεις. Γιατί ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιοι θα πληγωθούν.
Παρόλα αυτά με τρομάζει πολύ η εικόνα που χρησιμοποιείς για την επιρροή που έχουν οι άλλοι πάνω σου. Για τη ρευστότητα του μυαλού σου...Πρέπει να σε τρελαίνει αυτό το πράγμα, καθένας να περνάει από πάνω σου και να αφήνει τη στάμπα του...

krino
08-01-2008, 13:50
Originally posted by Bonnie
Νομιζω εισαι περιπου σαρανταρης.
χωρις το περιπου.
:P

eirineta
08-01-2008, 14:13
Ναι Φοίβη σίγουρα κάποιοι θα πληγωθούν.
Κι είναι βαρύ φορτίο να ξέρεις ότι οι ΔΙΚΕΣ σου κινήσεις είναι υπεύθυνες γι\' αυτό.

Όσο για την επιρροή, ναι, έτσι νιώθω.
Ο καθένας αφήνει τη στάμπα του γιατί θέλω να βρω έναν τρόπο που δεν θα πληγώσει κανέναν.
Άντε, να πληγώσει μόνο εμένα
Αλλά τα \"στρατόπεδα\" είναι Αλέξης- Εγώ, και όλοι οι άλλοι.

Liberchild δεν είναι τόσο απλό.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γίνεται να τους πονέσω άλλο.
Τόσο απλά. Δεν γίνεται....Μιλήσαμε τελικά τώρα.
Πολλά είπαμε, λίγα τα συμπεράσματα.
Να βρισκόμαστε έστω για 10\'.
Όποτε μπορώ εγώ.
Ούτε ζευγάρι, ούτε άγνωστοι.
Δεν μμπορεί να προχωρήσει τη ζωή του.
Τον κέρδισα. Με αγαπάει. Αξίζω χρυσάφι.
Τι να τα κάνω όλα αυτά?
Να εχουμε σχέση του τετάρτου την ημέρα. Όποτε μπορώ, για λίγο. Χωρίς πίεση.
Θέλει να βλεπόμαστε, να μιλάμε, να είμαστε στις χαρές και τις λύπες του άλλου
Σαν άνθρωποι, αν δεν γίνεται σα ζευγάρι
Να πούμε τουλάχιστον ότι αν δεν το αντέξουμε αυτή είναι μια φυσική κατάληξη μεταξύ μας που την αποφασίσαμε ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ
Δεν μπορεί να δώσει αλλού την καρδιά του είναι δική μου
Δεν μπορεί να είναι ο Αλέξης που ήξερα
Αυτός που του ζήτησα χθες το βράδυ να είναι
Αυτός που γελάει, πίνει σφινάκια, παίζει μουσική, ΖΕΙ
Αφού κι εγώ δεν είμαι η Ειρήνη που ήμουν
Αυτή που έκανε τα πάντα για να τον δει, που τον πολιορκούσε όταν δεν άξιζε
ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Είναι εδώ για ό,τι θέλω, όποτε θέλω, όσο θέλω.

Τι θα γίνει?
Έτσι θα πάει?
Πάλι ψέματα, πάλι στα κρυφα
Περιμένωντας τι?
Και σταματώντας κι οι δυο τη ζωή μας?

Sofia
08-01-2008, 14:18
Eirineta,
αλλα αν σκεφτεσαι πως με τις επιλογες σου να ειναι ευχαριστημενοι οι αλλοι, το πιθανοτερο ειναι να καταληξεις να ζεις τη ζωη που θελουν οι άλλοι.Αν αυτο σε ευχαριστει, τοτε....οκ!

Reina
08-01-2008, 14:22
Εirineta,

εγώ με τη σειρά μου θα σου ζητούσα να είσαι πολύ επιφυλακτική με το πως οι άλλοι άνθρωποι δηλώνουν οτι πληγώνονται.
Δεν μπορούμε να κινούμε τη ζωή μας σύμφωνα με τα όρια των άλλων, αλλά χαράζοντας και τα δικά μας.

eirineta
08-01-2008, 14:41
Sofia όχι δεν έιναι αυτό που θέλω.
Και γι\' αυτό άλλωστε προσπαθώ ακόμα να συμβιβάσω τα ασιμβίβαστα.
Αλλά είναι άνθρωποι που ήδη τους πλήγωσα μια φορά μ αυτό το θέμα και τώρα δεύτερη, χειρότερη
Και χτυπιούνται να μου δείξουν ότι έχουν δίκιο (γονείς και φίλοι)
και πιστεύουν ότι το βλέπω
Αλλα εγώ μέσα μου δεν ξέρω τελικά...

Φοίβη
08-01-2008, 14:52
Originally posted by eirineta
Ναι Φοίβη σίγουρα κάποιοι θα πληγωθούν.
Κι είναι βαρύ φορτίο να ξέρεις ότι οι ΔΙΚΕΣ σου κινήσεις είναι υπεύθυνες γι\' αυτό.

Όσο για την επιρροή, ναι, έτσι νιώθω.
Ο καθένας αφήνει τη στάμπα του γιατί θέλω να βρω έναν τρόπο που δεν θα πληγώσει κανέναν.
Άντε, να πληγώσει μόνο εμένα


Καλή μου, αναρωτιέμαι, γίνεται αυτό που λες? Γίνεται να μην πληγωθεί κανένας από τους άλλους? Ξέρω οτι δεν θες να κουβαλάς πια αυτό το φορτίο, είναι πολύ πολύ βαρύ, αλλά ειλικρινά και μιλώντας από δική μου εμπειρία, δεν ξέρω αν γίνεται να μείνουν όλοι οι άλλοι ευχαριστημένοι, έτσι κι αλλιώς. Τουλάχιστον εγώ όποτε το προσπάθησα, απέτυχα παταγωδώς.

Φοίβη
08-01-2008, 14:54
Originally posted by eirineta
Sofia όχι δεν έιναι αυτό που θέλω.
Και γι\' αυτό άλλωστε προσπαθώ ακόμα να συμβιβάσω τα ασιμβίβαστα.
Αλλά είναι άνθρωποι που ήδη τους πλήγωσα μια φορά μ αυτό το θέμα και τώρα δεύτερη, χειρότερη
Και χτυπιούνται να μου δείξουν ότι έχουν δίκιο (γονείς και φίλοι)
και πιστεύουν ότι το βλέπω
Αλλα εγώ μέσα μου δεν ξέρω τελικά...

Έχουν δίκιο τελικά, Ειρήνη?

eirineta
08-01-2008, 15:01
Originally posted by Φοίβη

Originally posted by eirineta
Sofia όχι δεν έιναι αυτό που θέλω.
Και γι\' αυτό άλλωστε προσπαθώ ακόμα να συμβιβάσω τα ασιμβίβαστα.
Αλλά είναι άνθρωποι που ήδη τους πλήγωσα μια φορά μ αυτό το θέμα και τώρα δεύτερη, χειρότερη
Και χτυπιούνται να μου δείξουν ότι έχουν δίκιο (γονείς και φίλοι)
και πιστεύουν ότι το βλέπω
Αλλα εγώ μέσα μου δεν ξέρω τελικά...

Έχουν δίκιο τελικά, Ειρήνη?


Τι να σου πω?
Δεν είμαι σίγουρη
Ναι, σε πολλά έχουν δίκιο.Σε άλλα όχι

Ότι ο Αλέξης με τραβάει πίσω, δεν μπορώ να εξελιχθώ μαζί του, δεν είναι για τα κυβικά μου, δεν μπορεί ο ένας να ακολουθήσει τη ζωή του άλλου, η ηλικία του, η δουλειά του, η ζωή του.ΣΥΝ το ότι πιστεύουν ότι δεν μ\' αγαπάει, δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου, όλα είναι θέατρο και ψέματα και εγωισμοί.

Από την άλλη η καρδιά μου λέει ότι είναι άδικο. Τον αγαπώ. Και μ\' αγαπάει. Μου το δείχνει. Οκ, λόγια? Το πρωί μου είπε αυτά, το βράδυ πηδάει άλλη? ΟΧΙ. Ο Αλέξης ήταν ΠΑΝΤΑ απόλυτα ειλικρινής μαζί μου. ΠΑΝΤΑ. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο χάρισμά του. Κι αυτό ισχύει και για μένα απέναντί του. Επικοινωνούμε σε άλλη σφαίρα. Ακούγεται γελοίο αλλά έτσι είναι. Σαν να όταν μιλάμε δεν υπάρχει η λέξη ψέμα, θέατρο.

Δεν μπορώ να του πω \"δε σ\' αγαπώ\"
Και να του το πω δε θα με πιστέψει
Γιατί όπως μου είπε ξέρει κάθε σπιθαμή μου, μέσα, έξω, και ΞΕΡΕΙ ότι τον αγαπώ.


Άρα, αν έχουν δίκιο?
Τι καταλαβαίνεις εσύ?
Κι αν έχουν?
Τι αλλάζει για μένα ή γι\' αυτόν?
Μπορεί να έχουν αλλά εγώ δεν το βλέπω.

Sofia
08-01-2008, 15:15
Eirineta,
το τί γινεται μεταξύ σας δεν αφορα κανεναν αλλον παρα μονο εσας. Μη δινεις χωρο σε τριτους να ανακατευονται. Δεν εισαι ανηλικη ουτε κ αυτος. Αναλαμβανεις την ευθυνη εσυ για σενα. Το αν θα πληγωθουν οι αλλοι ειναι δικο τους θεμα και οχι δικο σου.

Ο καθε ενας μπορει να κρινει τον αλλο οπως θελει.Τί σημασια εχει τί λενε οι αλλοι για ένα ατομο?σημασια δεν εχει πως αισθανεσαι κ πως σκεφτεσαι εσυ γι αυτον? Εγω μπορει να αντιπαθω καποιον που για τα δικα μου γουστα ειναι εμετικος κ εσυ να τον γουστάρεις τρελα. Τι θα κανεις? Κανεις δεν αρεσει σε ολους κ ποτε κανεις δεν μπορει να συμβιβασει τις επιθυμιες ολων . Ακομα κι αν το κανει θα ναι ο πρωτος που θα αισθανεται τρομερα απομονωμενος:απο τις επιθυμιες του κ τη ζωή που ονειρευεται.

Φοίβη
08-01-2008, 15:19
Originally posted by eirineta
Άρα, αν έχουν δίκιο?
Τι καταλαβαίνεις εσύ?
Κι αν έχουν?
Τι αλλάζει για μένα ή γι\' αυτόν?
Μπορεί να έχουν αλλά εγώ δεν το βλέπω.

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Τι κι αν έχουν δίκιο? Αφού εσύ μέσα σου δεν το πιστεύεις. Δεν το βλέπεις. Εσύ βλέπεις αυτό που έχετε με τον Αλέξη. Αυτή την ειλικρινή σχέση. Αυτή την κατανόηση σε άλλο επίπεδο. Το αν οι άλλοι έχουν δίκιο φαντάζει τόσο άσχετο...τόσο εκτός θέματος.

eirineta
08-01-2008, 15:22
Σοφία τα έχω σκεφτεί άπειρες φορές αυτα που γράφεις.
αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα
Μιλάμε για γονείς.Οκ?
Άνθρωποι που θα είναι εκεί ΠΑΝΤΑ
που λένε ότι θα μαζεύουν τα κομμάτια μου όταν θα χωρίσω
που \"βλέπουν\" τους κινδύνουν που εγώ δεν μπορώ να δω
Και ο μόνος τρόπος για να κάνω αυτό που θέλω (πληγώνονατς τους τρίτους) είναι να φύγω από το σπίτι

Πώς σου ακούγεται ότι η Ειρήνη, 19 χρονών κοπέλα, με τις σπουδές της, με γονείς που όλοι θα ζηλεύαν (τα ακούω κάτι τέτοια και τρελαίνομαι) ΕΦΥΓΕ από το σπίτι της και μένει μαζί με κείνον το dj, τον 33άρη, που κάθε βράδυ ήταν με άλλη...

Πώς σου ακούγεται?
Στον Αλέξη για παράδειγμα φαίνεται ΚΑΠΩΣ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΟΚ
Σε μένα φαίνεται ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Εσένα?

eirineta
08-01-2008, 15:24
Originally posted by Φοίβη

Originally posted by eirineta
Άρα, αν έχουν δίκιο?
Τι καταλαβαίνεις εσύ?
Κι αν έχουν?
Τι αλλάζει για μένα ή γι\' αυτόν?
Μπορεί να έχουν αλλά εγώ δεν το βλέπω.

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Τι κι αν έχουν δίκιο? Αφού εσύ μέσα σου δεν το πιστεύεις. Δεν το βλέπεις. Εσύ βλέπεις αυτό που έχετε με τον Αλέξη. Αυτή την ειλικρινή σχέση. Αυτή την κατανόηση σε άλλο επίπεδο. Το αν οι άλλοι έχουν δίκιο φαντάζει τόσο άσχετο...τόσο εκτός θέματος.

Ναι, αλλά έλα που σου λένε ότι έχουν δίκιο.
Και σου το λένε όλοι,έτσι?
Γονείες, φίλοι, άσχετοι.Όλοι.
Κι εσύ λες (εγώ δηλαδή) ότι δε γίνεται όλοι να έχουν άδικο
Μάλλον εγώ έχω τυφλωθεί και δε βλέπω.

Φοίβη μπορείς να μου απαντήσει κι εσύ στο παραπάνω post?

Φοίβη
08-01-2008, 15:37
Originally posted by eirineta

Πώς σου ακούγεται ότι η Ειρήνη, 19 χρονών κοπέλα, με τις σπουδές της, με γονείς που όλοι θα ζηλεύαν (τα ακούω κάτι τέτοια και τρελαίνομαι) ΕΦΥΓΕ από το σπίτι της και μένει μαζί με κείνον το dj, τον 33άρη, που κάθε βράδυ ήταν με άλλη...

Πώς σου ακούγεται?
Στον Αλέξη για παράδειγμα φαίνεται ΚΑΠΩΣ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΟΚ
Σε μένα φαίνεται ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Εσένα?

Γιατί μου ζητάς να απαντήσω?Μπορώ να το κάνω αλλά θα είναι απλά η γνώμη μου. Αυτό που ΕΓΩ θα έκανα, αυτό που ΓΙΑ ΜΕΝΑ θα ήταν το σωστό. Άν σου απαντήσω, το ποστ μου κινδυνεύει να είναι απλά άλλη μια πατημασιά στο υγρό μυαλό σου. Δεν θέλω να το κάνω. Θέλω να βρεις ΕΣΥ τι θέλεις να κάνεις, ποιό είναι το καλύτερο ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Sofia
08-01-2008, 15:39
Απαντησε μου σε παρακαλω..τί σημασια έχει η γνωμη μου? πως μου φαινεται εμενα?εγω ζω με τον Αλέξη? προφανως κ οχι? οι γονεις σου? προφανως κ οχι!

επισης, τί σημαινει οι γονεις σου θα ειναι διπλα σου για παντα? τί παει να πει γονεις που ολοι θα ζήλευαν? εσύ τί λες για τους γονεις σου? επισης να σου υπενθυμισω οτι δεν εισαι μωρο, εισαι 19 χρονων. οσο για τον 33 αρη δεν σας χωριζει ηλικιακη αβυσσος. Τελος για το οτι καθε βραδυ ειναι με άλλη ειναι και δικη σου ευθυνη να εισαι σε μια σχεση οπου ο αλλος ειναι καθε βραδυ αλλου. Εννοω: ή το δεχεσαι αφου στο λεει-ειναι ξεκαθαρος κ ενταξει απεναντι σου- ή οχι κ συνεχιζεις...απλα!

eirineta
08-01-2008, 15:44
Τι θέλω ΕΓΩ να κάνω?

Να είμαι μαζί του.Να τον αγαπώ και να μ\'αγαπάει. Να είμαι εκεί γι\' αυτόν και να είναι εκεί για μένα.Να ζήσω αυτό το παραμύθι που μόνο τη μυρωδιά του πήρα για 4 μέρες.

Ποιο είναι το καλύτερο για μένα?
Τι σημαίνει αυτό?
Πώς ορίζεται το καλύτερο?
Εγώ ξέρω το καλύτερο για μένα αφού είμαι εγώ
ή οι άνθρωποι που μ\'αγαπούν και έχουν παραπάνω πείρα στη ζωή και ως τρίτοι είναι πιο αντικειμενικοί?

Ποιό είναι το καλύτερο για μένα?

Να κάτσω στ\'αυγά μου, να σφίξω τα δόντια και να προχωρήσω
Η κατάσταση ήταν αρρωστημένη
Ο ίδιος μου λέει ότι ποτέ δεν θα έχουμε μια φυσιολογική σχέση όπως όλοι.
άρα πρέπει να κάτσω στ\' αυγά μου, να βγάλω το σκασμό και να μη νιώθω και τύψεις αφού αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνω

eirineta
08-01-2008, 15:48
Originally posted by Sofia
Απαντησε μου σε παρακαλω..τί σημασια έχει η γνωμη μου? πως μου φαινεται εμενα?εγω ζω με τον Αλέξη? προφανως κ οχι? οι γονεις σου? προφανως κ οχι!Ωστόσο καμία από τις δύο δεν απαντησε πώς θα σας φαινόταν.
Έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάνω.
Είπαμε είχα την ευκαιρία και κωλωσα.

Τώρα, οι γονείς μου δε ζουν με τον Αλέξη αλλά μαζί μου.
Αυτό σημαίνει ότι σε ένα βαθμό εξαρτώμαι από αυτούς.
Και είναι κάθετοι στο ΟΧΙ.
Δεν αλλάζουν
Εγώ πρέπει να κάνω κάτι

Επιλογές:

-φεύγω
-καθομαι στ\' αυγά μου
-κάνουμε υπομονή με τον Αλέξη 3-4 χρόνια, βλέπουμε πώς πάει......κι έχει ο Θεός

Εγώ άλλη επιλογή δε βλέπω.

Sofia
08-01-2008, 15:50
Originally posted by eirineta

Ποιο είναι το καλύτερο για μένα?
Τι σημαίνει αυτό?
Πώς ορίζεται το καλύτερο?
Εγώ ξέρω το καλύτερο για μένα αφού είμαι εγώ
ή οι άνθρωποι που μ\'αγαπούν και έχουν παραπάνω πείρα στη ζωή και ως τρίτοι είναι πιο αντικειμενικοί?Εσυ βεβαια.Για σενα εσυ ξερεις, εσυ νιωθεις τί θέλεις...Η πειρα ειναι δική τους, να τη χαιρονται. Δεν μεταβιβάζεται.

Ζησε τη ζωή σου με κανονες που νιωθεις πως μιλανε μεσα σου, που σε κανουν να ερχεσαι πιο κοντα σε σενα, στη δική σου αληθεια. Αυτο θα θελα να σου πω...

Bonnie
08-01-2008, 15:55
Ειλικρινα το μονο που μπορω να σου πω Ειρήνη είναι οτι είσαι πάρα πολυ μικρη, μα παρα πολυ μικρη για σοβαρές αποφάσεις. Αυτό που εγω θα έκανα στη θέση σου ειναι να μην πάρω κάποια αποφαση που δεν θα μπορουσα να αλλαξω στο μελλον η που θα είχε σοβαρές επιπτωσεις για τη ζωη μου. Δεν μου αρεσει να ειμαι προαγγελος ασχημων πραγματων αλλα προσεξε γιατι το παραμυθι μπορει πολυ ευκολα να εξελιχθει σε εφιαλτη.

Sofia
08-01-2008, 16:01
Originally posted by eirineta

Ωστόσο καμία από τις δύο δεν απαντησε πώς θα σας φαινόταν.
Έτσι κι αλλιώς δεν θα το κάνω.
Είπαμε είχα την ευκαιρία και κωλωσα.

Τώρα, οι γονείς μου δε ζουν με τον Αλέξη αλλά μαζί μου.
Αυτό σημαίνει ότι σε ένα βαθμό εξαρτώμαι από αυτούς.


Δε νομιζω οτι υπεκφεύγουμε εγω ή και η Φοιβη (συγγνωμη Φοιβη αν περνω το θαρρος να μιλησω και για σενα, αλλα έτσι νιωθω).
Το νοημα των οσων ειπα ειναι οτι ο εαυτος μας μας μιλαει μεσα μας. Η τον ακουμε ή κανουμε οτι δεν ακουμε. Στην πρωτη περιπτωση πλησιαζουμε στο τι μας γεμιζει στη δευτερη κοροιδευομαστε. Κάπως έτσι....

Αν ρωτας (που ρώτησες) κ εμενα, μια χαρά θα μου φαινοταν. Στα 21 μου πήρα την αποφαση να μεινω με το αγαπημενο μου κ δεν το μετάνιωσα. Δεν σημαινει οτι καθε μερα ήταν ονειρικη, αλλα έκανα αυτο που ήθελα..Οσο για σενα με τις σπουδες σου κ τον Αλεξη που ειναι dj μου φαινονται ταμπελες χωρις καμια ουσια κ νοημα. Τα αναφέρεις ως στοιχεια που δεν μπορουν να συνυπαρξουν.Τί συνεπαγονται οι σπουδές κ τί το επάγγελμα του dj?

eirineta
08-01-2008, 16:02
Με ρώτησες πριν τι σημαίνει \"γονείς που όλοι τυος ζηλεύουν\"

Μια μαμά που πάντα ήταν εκεί και σαν φίλη
Με αγάπη, νοιάξιμο, ειλικρίνεια

Ένας μπαμπάς που όλοι θαυμάζουν κι αγαπούν
Όλοι μου οι φίλοι τον θαυμάζουν σαν άνθρωπο
σαν καθηγητη που είχαν και γνώρισαν μέσα από το σχολείο
του βγάζουν το καπέλο σαν άνθρωπο και εύχονται να είχαν κι αυτοί έναν τέτοιο
Η σκέψη του πάει παραπέρα

Μου τα λένε και ξέρεις τι απαντάω \"δεν τον ξέρετε σαν πατέρα\"
είναι σκληρός, καταπιεστικός πολλές φορές, αλλά και επαναστατικός, ακόμη και στα 50 του
Πάντα καχύποπτος με τους ανθρώπους, αντίθετα με μένα
Πάντα ζητώντας περισσότερα από μένα, εκτιμώντας όσα κάνω, αλλά ζητώντας κι άλλα, κι άλλα
Ο πρώτος μου φίλος κι αυτός ένιωθε ότι ο πατέρας μου τον αδικεί
Κι ο Αλέξης το ίδιο. Γι\' αυτό μιλήσανε.

Αλλά δεν αλλάζει. Κι είναι σκληρό γιατί νιώθω καταπίεση αλλά και τύψεις ταυτόχρονα που μου δώσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν κι εγώ τους ανταμοίβω με πόνο.
Τους απογοήτευσα και νιώθω τύψεις να το τραβήξω κι άλλο
Και αναγκαστικά πρέπει να πιστέψω αυτά που μου λένε για να μην πονάω...
Και δε θέλω.Και δεν μπορώ.

Αυτοί είναι οι γονείς μου και πάντα θα μου δυσκολεύουν τις σχέσεις μου
Δεν αλλάζουν αλλά μέχρι να μην εξαρτώμαι καθόλου από αυτούς έτσι θα είναι νομίζω

Φοίβη
08-01-2008, 16:04
Originally posted by eirineta
Τι θέλω ΕΓΩ να κάνω?

Να είμαι μαζί του.Να τον αγαπώ και να μ\'αγαπάει. Να είμαι εκεί γι\' αυτόν και να είναι εκεί για μένα.Να ζήσω αυτό το παραμύθι που μόνο τη μυρωδιά του πήρα για 4 μέρες.

Ποιο είναι το καλύτερο για μένα?
Τι σημαίνει αυτό?
Πώς ορίζεται το καλύτερο?
Εγώ ξέρω το καλύτερο για μένα αφού είμαι εγώ
ή οι άνθρωποι που μ\'αγαπούν και έχουν παραπάνω πείρα στη ζωή και ως τρίτοι είναι πιο αντικειμενικοί?

Ποιό είναι το καλύτερο για μένα?

Να κάτσω στ\'αυγά μου, να σφίξω τα δόντια και να προχωρήσω
Η κατάσταση ήταν αρρωστημένη
Ο ίδιος μου λέει ότι ποτέ δεν θα έχουμε μια φυσιολογική σχέση όπως όλοι.
άρα πρέπει να κάτσω στ\' αυγά μου, να βγάλω το σκασμό και να μη νιώθω και τύψεις αφού αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνω

Το καλύτερο για σένα το όρισες εσύ πάρα πολύ όμορφα:\"Εγώ ξέρω το καλύτερο για μένα αφού είμαι εγώ\".
Απο κει και πέρα, πιστεύω οτι αυτή ακριβώς τι στιγμή που μιλάμε εσύ θέλεις και να είσαι μαζί του, αφού τον αγαπάς και να προχωρήσεις, αφού η κατάσταση ήταν αρρωστημένη. Θέλεις και τα δυο, έτσι νομίζω.

eirineta
08-01-2008, 16:08
Originally posted by Bonnie
Ειλικρινα το μονο που μπορω να σου πω Ειρήνη είναι οτι είσαι πάρα πολυ μικρη, μα παρα πολυ μικρη για σοβαρές αποφάσεις. Αυτό που εγω θα έκανα στη θέση σου ειναι να μην πάρω κάποια αποφαση που δεν θα μπορουσα να αλλαξω στο μελλον η που θα είχε σοβαρές επιπτωσεις για τη ζωη μου. Δεν μου αρεσει να ειμαι προαγγελος ασχημων πραγματων αλλα προσεξε γιατι το παραμυθι μπορει πολυ ευκολα να εξελιχθει σε εφιαλτη.

Αυτό μου λένε και όλοι οι άλλοι και πιστεύω (ή θέλω να πιστεύώ) ότι έχουν δίκιο

Αυτό έλεγα και τις προάλλες. Ίσως πρέπει να δείξω εμπιστοσύνη σ\' αυτά που μου λένε άνθρωποι που πραγματικά μ\'αγαπούν και δεν έχουν κανένα όφελος από την ιστορία (ο Αλέξης έχει αρά δεν μιλάω γι\' αυτόν) και να κάνω αυτό.

Γιατί τέτοιες επιλογές είναι μη αναστρέψιμες.
Ή ακόμη κι αν είναι αναστρέψιμες (όπως είπε σε κάποια φάση ο Αλέξης, \"φύγε και σε δυο βδομάδες θα σου ζητούν να γυρίσεις με τους δικούς σου όρους) πληγώνεις κόσμο ΙΣΩΣ χωρίς λόγο και αιτία.

δεν ξέρω γιατί προτιμώ να πληγώσω τον εαυτό μου παρά αυτούς αλλά πιστεύω ότι είναι λόγω των τύψεων που με κάνουν ΑΥΤΟΙ να νιώθω.

Bonnie
08-01-2008, 16:17
Μην μπεις στο τρυπακι οτι ειναι θεμα ποιος θα κερδισει γιατι τοτε θα σου βγει αντιδραση σε καποια φαση νομιζω. Καποια ενδιαμεση λυση θα υπαρχει, εστω να τον βλεπεις κρυφα, ετσι ωστε και να το ζησεις, και να δεις τι ειναι τελικα ο Αλεξης και να μην βρεθεις σε ακραια κατασταση με το σπιτι σου.

eirineta
08-01-2008, 16:30
Μπόνι το ζούσα κρυφά 6 μήνες και μετά τους το είπα πέρσυ τα Χριστούγεννα
Από τότε τον ξαναέβλεπα κρυφά για έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι φέτος τα Χριστούγεννα που τους το είπα και πάλι.

Φαντάζεσαι τι έγινε?
Μπορείς να φανταστείς?
Και φαντάζεσαι πόσο ψυχο΄φθόρο ήταν αυτό για μένα 1,5 χρόνο?
Και πόσο λάθος να το κάνω αυτό μέσα σε ένα σπίτι που ΠΑΝΤΑ ήμαστε ειλικρινής?
Και πόσο τους πλήγωσε αυτό?

Και στην τελική, δεν αντέχω άλλα ψέματα
Δεν είμαι ΑΥΤΗ
Είμαι ειλικρινής και το ψέμα με τρελαίνει.
Και τώρα πια χάθηκε η εμπιστοσύνη τους σε μένα
Εντελώς. Δεν ξέρω πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να την κερδίσω ξανά.
Τώρα είναι πιο δύσκολο το ψέμα

Οι γονείς που πέρσυ πήγαιναν με το σταυρό στο χέρι.
Ήμουν ειλικρινής, και ντόμπρα. πάντα
Τώρα χάθηκαν αυτά. Πάνε. Και με το δίκιο τους.

και από τα ψέματα προκύπτουν κι άλλες τύψεις και δεν τις αντέχω...

Στην τελική, λες να ζήσω αυτό που θέλω...πάλι δεν θα το ζήσω...ούτε στα κρυφά...να βλέπεις τον άνθρωπο που αγαπάς ένα τέταρτο όποτε μπορείς με το άγχος μη σε βρούνε.
Γιατί και κωλόφαρδη ήμουν που δεν με ανακάλυψαν 1,5 χρόνο και πρόλαβα να το πω εγώ.
Τώρα, πάλι ρίσκο? Και μάλιστα τέτοιο σιχαμένο ρίσκο?

Φοίβη
08-01-2008, 16:30
Originally posted by eirineta

δεν ξέρω γιατί προτιμώ να πληγώσω τον εαυτό μου παρά αυτούς αλλά πιστεύω ότι είναι λόγω των τύψεων που με κάνουν ΑΥΤΟΙ να νιώθω.

Δηλαδή η κατάσταση μέσα σου είναι λιγάκι σαν φαύλος κύκλος? Αυτοί σε κάνουν να νιώθεις τύψεις κι έτσι εσύ πληγώνεις εσένα για να μην νιώσεις αυτές τις τύψεις. Σε πληγώνεις για να προστατευτείς από τις τύψεις?

keep_walking
08-01-2008, 16:35
Επειδη ειναι πολλες οι σελιδες να ρωτησω κατι ή εχει απαντηθει ηδη ερωτηση? (θαπρεπε)
Eirineta εισαι οικονομικα ανεξαρτητη?
Αν ναι κανεις οτι θελεις.
Αν οχι τοτε πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα...οχι γιατι προκειται να σε εγκαταλειψουν οι ανθρωποι που σε αγαπουν...αλλα για τους σωστους λογους.
Εισαι ετοιμη να δουλευεις και να σπουδαζεις ταυτοχρονα για να εισαι με αυτον που αγαπας?
Εκτος αν σκεφτεσαι να εγκαταλειψεις και τις σπουδες σου.
Α ναι και κατι αλλο...γιατι επιλεγεις καθε φορα τα Χριστουγεννα για να τους πεις το \"ευχαριστο\" νεο?
Και γιατι να τους το πεις εντελει?
Ηταν πιεστικοι?

eirineta
08-01-2008, 16:37
Originally posted by Φοίβη

Originally posted by eirineta

δεν ξέρω γιατί προτιμώ να πληγώσω τον εαυτό μου παρά αυτούς αλλά πιστεύω ότι είναι λόγω των τύψεων που με κάνουν ΑΥΤΟΙ να νιώθω.

Δηλαδή η κατάσταση μέσα σου είναι λιγάκι σαν φαύλος κύκλος? Αυτοί σε κάνουν να νιώθεις τύψεις κι έτσι εσύ πληγώνεις εσένα για να μην νιώσεις αυτές τις τύψεις. Σε πληγώνεις για να προστατευτείς από τις τύψεις?

Κάπως έτσι.

Η αυτοτιμωρία νομίζω με χαρακτήριζε πάντα σαν άνθρωπο

Πάντα πίστευα ότι ήμουν κατώτερη από τους άλλους και ένιωθα ενοχη κόμα και για πράγματα που φαίνονταν γελοία.

Όταν ήμουν μωρό, πιτσιρίκι, ρωτούσα τη μαμά κάθε βράδυ που έπεφτα για ύπνο αν \"ήμουν υπάκουο κορίτσι σήμερα\"
Αν δεν το ρωτούσα δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Το έίπα πριν λίγα χρόνια στη μαμά μου και ούτε το θυμόταν
Για μένα όμως το να μου πει \"ναι αγάπη μου, ήσουν υπάκουο κορίτσι\" ήταν το φάρμακό μου.

Πάντα ήθελα να είμαι εντάξει απέναντι σε άλλους.
Δεν έχω βρίσει άνθρωπο
Δεν έχω πληγώσει γκόμενό μου (παρά για μικροπράγματα)
Δεν είχα πληγώσει τους γονείς μου πριν από αυτό

Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικοί είναι?
Όχι για μένα.
Συχνά εύχομαι να είχα γονείς που να μην νοιάζονται
Αλλά καταλαβαίνεις πόσο καταπιεστική νιώθω τη σκιά τους από πάνω μου?

konman
08-01-2008, 16:38
Καποτε βρεθηκα στην αντιστοιχη θεση.Το σκεφτηκα πολυ και τυρρανουσα το μυαλο μου για εβδομαδες.Γνωστοι,φιλοι και γονεις με αποθαρρυναν απο το να γυρισω παλι σε αυτη που,ελεγαν,οτι δεν εκανε για μενα και που ηξερα οτι τα λογια της εκεινα που με τοση ειλικρινεια εβγαιναν απο μεσα της εκεινες τις στιγμες,ισως και να ηταν καθαρα πραξεις εγωισμου..Ξερεις,ακουσα απ την ιδια τα γνωστα..οτι οταν χανεις καποιον τοτε το εκτιμας,οτι νιωθει τοσο μεγαλο πονο στην καρδια και θα εκανε τα παντα για να ειναι μαζι μου,οτι ολα θα διορθωθουν και θα ειμαστε καλα κλπ. Ενω ηξερα οτι ισως να κατεληγε για ακομη μια φορα σε αδιεξοδο και οι γυρω φωναζαν για το \"καλο μου\",τους αγνοησα και ακολουθησα αυτο που ελεγε η καρδια μου.Και βρεθηκα και παλι διπλα της περνοντας για ενα 3μηνο πολυ ομορφες στιγμες..Αλλα ηταν πραγματικα η τελευταια φορα που της εδωσα την καρδια μου και δυστυχως αυτη την πεταξε στα σκουπιδια..Επειδη ομως καθως ζουσα αυτο που πραγματικα ποθουσα,δηλ. το να ειμαι μαζι της ξανα,
ο ιδιος ο χρονος,μου εδωσε την ευκαιρια να καταλαβω κατα ποσο ενιωθε αυτα που μου ειχε αναφερει για να με κερδισει ξανα.Ετσι καταλαβα οτι στη δικη μου περιπτωση δεν ηταν αγαπη αυτο που ενιωθε και ο εγωισμος της ειχε κερδισει,οποτε καποια στιγμη αργοτερα την κλειδωσα εξω απ την καρδια μου και το μονο που ενιωθα ηταν απλα ελξη χωρις συναισθημα..Το ξερω,ηταν δυσκολο να γινω σαν αυτη,αναισθητος,ομως με εκπαιδευσε με τον τροπο της..Τοτε ηταν πραγματικα πιο ευκολα να φυγω μακρια της και το εκανα οντως λιγοτερο απογοητευμενος,αφου τελικα ειχαν πεσει οι μασκες...Βεβαια,κρατησα τις καλες στιγμες σ εκεινο το κουτακι που λεγαμε,και το ανοιγω που και που για να κλεβω λιγη χρυσοσκονη..
Αλλα μετα απ ολα αυτα,συνειδητοποιω οτι δεν πρεπει να το ανοιγεις,
γιατι ισως δεν υπαρχει λογος,απ τη στιγμη που μπορεις να εχεις ενα αλλο καινουριο,το οποιο περιμενει να το γεμισεις με καινουρια συναισθηματα και ισως να μη χρειαστει να το κλεισεις ξανα...

eirineta
08-01-2008, 16:40
Originally posted by keep_walking
Επειδη ειναι πολλες οι σελιδες να ρωτησω κατι ή εχει απαντηθει ηδη ερωτηση? (θαπρεπε)
Eirineta εισαι οικονομικα ανεξαρτητη?
Αν ναι κανεις οτι θελεις.
Αν οχι τοτε πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα...οχι γιατι προκειται να σε εγκαταλειψουν οι ανθρωποι που σε αγαπουν...αλλα για τους σωστους λογους.
Εισαι ετοιμη να δουλευεις και να σπουδαζεις ταυτοχρονα για να εισαι με αυτον που αγαπας?
Εκτος αν σκεφτεσαι να εγκαταλειψεις και τις σπουδες σου.
Α ναι και κατι αλλο...γιατι επιλεγεις καθε φορα τα Χριστουγεννα για να τους πεις το \"ευχαριστο\" νεο?
Και γιατι να τους το πεις εντελει?
Ηταν πιεστικοι?

Οχι δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητη και τις σπουδές μου δεν τις σταματάω για κανέναν λόγο ή άνθρωπο.Το λατρεύω αυτό που κάνω...

Τα Χριστούγεννα...Φέτος έμαθαν κάτι και με πίεσαν να τους πω παραπάνω. Τελικά τα είπα όλα. Μια ψυχή που \'ναι να βγει...

Πέρσυ το είπα απλά κι ωραία μην περιμένωντας ότι θα με πάρει και θα με σηκώσει...

Τα \'θελα και τα παθά, αλλά όπως είπα δεν μπορώ να μην είμαι ειλικρινής.

eirineta
08-01-2008, 16:45
Originally posted by konman
Καποτε βρεθηκα στην αντιστοιχη θεση.Το σκεφτηκα πολυ και τυρρανουσα το μυαλο μου για εβδομαδες.Γνωστοι,φιλοι και γονεις με αποθαρρυναν απο το να γυρισω παλι σε αυτη που,ελεγαν,οτι δεν εκανε για μενα και που ηξερα οτι τα λογια της εκεινα που με τοση ειλικρινεια εβγαιναν απο μεσα της εκεινες τις στιγμες,ισως και να ηταν καθαρα πραξεις εγωισμου..Ξερεις,ακουσα απ την ιδια τα γνωστα..οτι οταν χανεις καποιον τοτε το εκτιμας,οτι νιωθει τοσο μεγαλο πονο στην καρδια και θα εκανε τα παντα για να ειναι μαζι μου,οτι ολα θα διορθωθουν και θα ειμαστε καλα κλπ. Ενω ηξερα οτι ισως να κατεληγε για ακομη μια φορα σε αδιεξοδο και οι γυρω φωναζαν για το \"καλο μου\",τους αγνοησα και ακολουθησα αυτο που ελεγε η καρδια μου.Και βρεθηκα και παλι διπλα της περνοντας για ενα 3μηνο πολυ ομορφες στιγμες..Αλλα ηταν πραγματικα η τελευταια φορα που της εδωσα την καρδια μου και δυστυχως αυτη την πεταξε στα σκουπιδια..Επειδη ομως καθως ζουσα αυτο που πραγματικα ποθουσα,δηλ. το να ειμαι μαζι της ξανα,
ο ιδιος ο χρονος,μου εδωσε την ευκαιρια να καταλαβω κατα ποσο ενιωθε αυτα που μου ειχε αναφερει για να με κερδισει ξανα.Ετσι καταλαβα οτι στη δικη μου περιπτωση δεν ηταν αγαπη αυτο που ενιωθε και ο εγωισμος της ειχε κερδισει,οποτε καποια στιγμη αργοτερα την κλειδωσα εξω απ την καρδια μου και το μονο που ενιωθα ηταν απλα ελξη χωρις συναισθημα..Το ξερω,ηταν δυσκολο να γινω σαν αυτη,αναισθητος,ομως με εκπαιδευσε με τον τροπο της..Τοτε ηταν πραγματικα πιο ευκολα να φυγω μακρια της και το εκανα οντως λιγοτερο απογοητευμενος,αφου τελικα ειχαν πεσει οι μασκες...Βεβαια,κρατησα τις καλες στιγμες σ εκεινο το κουτακι που λεγαμε,και το ανοιγω που και που για να κλεβω λιγη χρυσοσκονη..
Αλλα μετα απ ολα αυτα,συνειδητοποιω οτι δεν πρεπει να το ανοιγεις,
γιατι ισως δεν υπαρχει λογος,απ τη στιγμη που μπορεις να εχεις ενα αλλο καινουριο,το οποιο περιμενει να το γεμισεις με καινουρια συναισθηματα και ισως να μη χρειαστει να το κλεισεις ξανα...

Τα ίδια τα γνωστά
Πόσο γνώριμα μου φαίνονται αυτά που λες
Τελικά το έκανες, κράτησε 3 μήνες

Κι ο Αλέξης μου λέει τα ίδια
Κάπου ανάμεσα σα λόγια του βλέπω κάτι μικρό και εγωιστικό να ξεπροβάλλει. Ελάχιστο.
Μήπως όμως το κρύβει τόσο καλά όσο και η δικιά σου?

Και τελικά τα λόγια? Κι άντε τα λόγια είναι λόγια...Τα κλάματα οι οδυρμοί?
Κι αυτά εγωισμός?
Αυτα με βασανίζουν..
λέει ότι μου έδωσε την καρδιά του, δεν μπορεί να είναι πια όπως πριν, με πολλές
Τώρα γυρνάμε στον ακόμη παλιότερο Αλέξη που εγώ δεν γνώρισα. Ή μόνος ή μ\' εμένα.

Δεν μπορώ να το ζήσω
Δεν συμβιβάζονται τα γαμημένα τα \"θέλω\" μας...
Αδιέξοδο και κανονική απόγνωση έτσι?

konman
08-01-2008, 16:53
Originally posted by eirineta

Και τελικά τα λόγια? Κι άντε τα λόγια είναι λόγια...Τα κλάματα οι οδυρμοί?
Κι αυτά εγωισμός?
Αυτα με βασανίζουν..
λέει ότι μου έδωσε την καρδιά του, δεν μπορεί να είναι πια όπως πριν, με πολλές...

Εγω παντως τη Μαρια δεν την ειχα ξαναδει να κλαιει και να οδυρεται,να παλευει με νυχια και με δοντια και να μην αφηνει να παρεις ανασα απο τις προσπαθειες να κερδισει αυτο που ενιωθε να χανεται και που μεχρι τοτε θεωρουσε δεδομενο..Οντως,ομολογω οτι με ξαφνιασε,με συγκινησε και τελικα υπεκυψα..Δεν μπορω να πω ομως οτι μετανιωνω κιολας για καποια απ\'τα μου τα λαθη...

Sofia
08-01-2008, 16:53
Eirineta,

πολυ καλα κανεις κ εισαι ειλικρινης κ σπουδάζεις αυτο που λατρεύεις κ δεν σκοπευεις να το αφήσεις.Εγω θα σου ελεγα οτι απο καποια ηλικια κ μετα (μετα την ενηλικιωση) καθε εξάρτηση οπως κ οι οικονομικη εχει ενα τιμημα.Σκεψου αν θες να το πληρωσεις.

Επισης,για να σαι ενταξει απεναντι στους αλλους δεν σημαινει οτι δεν θα τους πληγωσεις. Πολλες φορες ειναι αναποφευκτο! Αλλωστε τί παει να πει ενταξει με τους άλλους? Να κανεις οτι φαινεται σωστο γι αυτους?

konman
08-01-2008, 16:56
και αν με ρωτουσες και σημερα τι θα εκανα αν μου συνεβαινε ξανα,παρολο που ξερω την κατασταση,θα εκανα ξανα το ιδιο..Θα υπεκυπτα..Κερδιζοντας μερικες ακομη καλες αναμνησεις..

Sofia
08-01-2008, 17:03
Και κατι ακομα: αποδεκτη κ αγαπητη γινεσαι εκφραζοντας τις πραγματικες σου επιθυμιες,αυτο που εισαι ή κανοντας οτι θελει ο καθε ενας? η πραγματικη αγαπη και ο σεβασμος γνωριζουν την 1η οδο. σκεψου το λιγο....

eirineta
08-01-2008, 17:04
Σοφία, έχεις δίκιο για το τίμημα.
Ίσως πρέπει να συνεχίσω την ειλικρίνειά μου λέγοντας κι άλλα πράγματα που θα τους πληγώσουν
Ίσως πάλι πρέπει να κάνω αυτό που ΠΡΕΠΕΙ κι όχι αυτό που ΘΕΛΩ. Το άκουσα κι αυτό σαν επιχείρημα
Μπορεί να είμαι πχ με τον Αλέξη και ένα βράδυ να ΘΕΛΩ να κοιμηθώ με κάποιον ξένο.
ΘΕΛΩ να το κάνω αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ γιατί θα πληγώσω κάποιον που αγαπάω και μ\' αγαπάει για κάτι εφήμερο
Ε, μεταβίβασέ το αυτό τώρα με τη σχέση με τους γονείς μου και τον εφήμερο Αλέξη.
έχουν ή δεν έχουν δίκο?

Κονμαν, ούτε εγώ μετανιώνω για ό,τι έκανα
Ούτε για τον πόνο που έδωσα με αντάλλαγμα αυτά που κέρδισα
αλλά τώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο...

Και τελικά ίσως η Μαρία κι ο Αλέξης να μοιάζούν παααααααρα πολύ.
Με νύχια και με δόντια...αυτό που μας συγκινεί και υποκύπτουμε...

konman
08-01-2008, 17:07
μηπως ηρθε η ωρα να διεκδικησεις λιγο εγωιστικα αυτα που δικαιουσαι?Να πατησεις λιγο ποδι και να κρυψεις για λιγο το καλο παιδι βαθια μεσα σου?Να δειξεις πως μεγαλωσες πια και εχεις και συ προσωπικη ζωη που οι αλλοι πρεπει να σεβονται?Λεω,μηπως?Και γω μεγαλωσα με υπερπροστατευτικους γονεις,αλλα καποιο πρωι ξυπνησα και ειδα τη ζωη με αλλο ματι..Και δε μου κρατησε κανεις κακια..Trust me..

eirineta
08-01-2008, 17:12
Originally posted by konman
μηπως ηρθε η ωρα να διεκδικησεις λιγο εγωιστικα αυτα που δικαιουσαι?Να πατησεις λιγο ποδι και να κρυψεις για λιγο το καλο παιδι βαθια μεσα σου?Να δειξεις πως μεγαλωσες πια και εχεις και συ προσωπικη ζωη που οι αλλοι πρεπει να σεβονται?Λεω,μηπως?Και γω μεγαλωσα με υπερπροστατευτικους γονεις,αλλα καποιο πρωι ξυπνησα και ειδα τη ζωη με αλλο ματι..Και δε μου κρατησε κανεις κακια..Trust me..

Αυτό που λες ξέρεις τι σημαίνει όμως ε?
Τα ξανακάνω μπάχαλο.
Τα γαμάω ξανά όλα.
Τους βάζω και πάλι σε δεύτερη μοίρα.

Και πάλι το λέω. Εύχομαι να μην ήταν υπερπροστατευτικοί και να μην ενδιαφέρονταν τόσο πολύ.
Αλλά είναι.
Και νιώθω ότι τους χρωστάω.
Είναι λογικό να το νιώθω αυτό?

Σαν να μου έγραψαν επιταγή πολλών χιλιάδων και χωρίς να μου ζητάνε τόκο εγώ επιμένω να τους δώσω τα λεφτά+τους τόκους για να είμαι οκ.

Είναι λογικό?
Αχ θα τρελαθώ..

eirineta
08-01-2008, 17:14
ωραία διάθεση konman
:(

Φοίβη
08-01-2008, 17:15
Originally posted by eirineta
Όταν ήμουν μωρό, πιτσιρίκι, ρωτούσα τη μαμά κάθε βράδυ που έπεφτα για ύπνο αν \"ήμουν υπάκουο κορίτσι σήμερα\"
Αν δεν το ρωτούσα δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Το έίπα πριν λίγα χρόνια στη μαμά μου και ούτε το θυμόταν
Για μένα όμως το να μου πει \"ναι αγάπη μου, ήσουν υπάκουο κορίτσι\" ήταν το φάρμακό μου.

Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικοί είναι?
Όχι για μένα.
Συχνά εύχομαι να είχα γονείς που να μην νοιάζονται
Αλλά καταλαβαίνεις πόσο καταπιεστική νιώθω τη σκιά τους από πάνω μου?

Καταλαβαίνω οτι είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ένα υπάκουο κορίτσι. Κι αυτό που συμβαίνει με τον Αλέξη σε κάνει να μην είσαι ένα υπακουο κορίτσι στους γονείς σου. Καταλαβαίνω οτι κάτω από αυτό το πρίσμα η αγάπη των γονιών σου σε πνίγει.
Πως λοιπόν να εξακολουθήσεις να είσαι υπάκουη που τόσο το θες και ταυτόχρονα να χαρείς τον έρωτά σου? Ο εαυτός σου κόντρα στα συναισθήματά σου, που είναι πάλι δικά σου.

Sofia
08-01-2008, 17:18
Eirineta,

πολύ γονεις ειναι έτσι. Υπερπροστατευτικοι και φέρονται με τον τροπο που περιγραφεις. Οταν λες οτι σου υπέγραψαν επιταγη χιλιαδων ευρω χωρις να σου ζητάνε τοκο ομως? Πώς ισχύει? Δεν σου ζητουν να ακολουθήσεις το δικο τους σωστο? Να κανεις αυτο που οι ιδιοι θεωρουν σωστο?

Τους βάζεις σε δεύτερη μοιρα. Ειναι κακο? Σκοπευεις να ναι κυριαρχοι στη ζωή σου? Στις επιλογές σου? Αν δεν ειναι σημαινει οτι δεν τους αγαπας ή οτι δεν τους σέβεσαι? Απο ποτε σεβασμος κ αγάπη σημαινει ταύτιση σε ολα?

eirineta
08-01-2008, 17:21
Originally posted by Φοίβη

Originally posted by eirineta
Όταν ήμουν μωρό, πιτσιρίκι, ρωτούσα τη μαμά κάθε βράδυ που έπεφτα για ύπνο αν \"ήμουν υπάκουο κορίτσι σήμερα\"
Αν δεν το ρωτούσα δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Το έίπα πριν λίγα χρόνια στη μαμά μου και ούτε το θυμόταν
Για μένα όμως το να μου πει \"ναι αγάπη μου, ήσουν υπάκουο κορίτσι\" ήταν το φάρμακό μου.

Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικοί είναι?
Όχι για μένα.
Συχνά εύχομαι να είχα γονείς που να μην νοιάζονται
Αλλά καταλαβαίνεις πόσο καταπιεστική νιώθω τη σκιά τους από πάνω μου?

Καταλαβαίνω οτι είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ένα υπάκουο κορίτσι. Κι αυτό που συμβαίνει με τον Αλέξη σε κάνει να μην είσαι ένα υπακουο κορίτσι στους γονείς σου. Καταλαβαίνω οτι κάτω από αυτό το πρίσμα η αγάπη των γονιών σου σε πνίγει.
Πως λοιπόν να εξακολουθήσεις να είσαι υπάκουη που τόσο το θες και ταυτόχρονα να χαρείς τον έρωτά σου? Ο εαυτός σου κόντρα στα συναισθήματά σου, που είναι πάλι δικά σου.

Γι\'αυτό λέω ότι πονάω και ανρωτιέμαι ακόμη πού πάω...
Αλλά είναι σαν να έχω τοίχο μπροστά μου.
Η πλάκα είναι που όταν με είδαν οι γονείς μου ανένδοτη μου είπαν να κάνουμε κάποιου είδους συμβιβασμό
\"Ωραία λέω, τώρα πάμε καλά\"

\"Εμείς είμαστε κάθετοι στο ΟΧΙ\" μου είπαν
Ωραίος συμβιβασμός
\"Κι εγώ είμαι κάθετη στο ΝΑΙ\"τους είπα

\"Ωραία, δεν υπάρχει συμβιβασμός!\" λέει ο μπαμπάς μου
Έλα ρε! Για νέο μας το λες?

Τοίχος.
Γι\' αυτό λέω \"κατάπιε το Ειρήνη\"
και μετά \"κατάπιε το κι αυτό\"

Έτσι ένιωθα από την πρώτη μου σχέση και ο Αλέξης ήταν αυτός ου με έκανε για λίγο το \"κακό κορίτσι\" που κοιτάει μέσα του τι θέλει

αλλά καλοέμαθαν οι γριες στα σύκα (δηλ οι γονείς μου στην υπακοή) και τη θεωρούν δεδομένη...Και σ\' αυτό φταίω πάλι εγώ

Ποιος μου είπε να μην λέω ποτέ όχι?

liberchild
08-01-2008, 17:24
Originally posted by eirineta

Originally posted by konman
μηπως ηρθε η ωρα να διεκδικησεις λιγο εγωιστικα αυτα που δικαιουσαι?Να πατησεις λιγο ποδι και να κρυψεις για λιγο το καλο παιδι βαθια μεσα σου?Να δειξεις πως μεγαλωσες πια και εχεις και συ προσωπικη ζωη που οι αλλοι πρεπει να σεβονται?Λεω,μηπως?Και γω μεγαλωσα με υπερπροστατευτικους γονεις,αλλα καποιο πρωι ξυπνησα και ειδα τη ζωη με αλλο ματι..Και δε μου κρατησε κανεις κακια..Trust me..

Αυτό που λες ξέρεις τι σημαίνει όμως ε?
Τα ξανακάνω μπάχαλο.
Τα γαμάω ξανά όλα.
Τους βάζω και πάλι σε δεύτερη μοίρα.

Και πάλι το λέω. Εύχομαι να μην ήταν υπερπροστατευτικοί και να μην ενδιαφέρονταν τόσο πολύ.
Αλλά είναι.
Και νιώθω ότι τους χρωστάω.
Είναι λογικό να το νιώθω αυτό?

Σαν να μου έγραψαν επιταγή πολλών χιλιάδων και χωρίς να μου ζητάνε τόκο εγώ επιμένω να τους δώσω τα λεφτά+τους τόκους για να είμαι οκ.

Είναι λογικό?
Αχ θα τρελαθώ..


Ειρήνη δεν χρωστάς τίποτα και σε κανένα. Προσωπικά έκοψα τον ομφάλιο λώρο στα 15 μου και διεκδίκησα την ελευθερία μου και την αποσταση από τη μητρική ασφυκτική αγκαλιά. Μιλάς για όλα αυτά που σου συμβαίνουν πάντα σε σχέση με την οικογένειά σου. Δεν είσαι καθόλου μικρή για να απαιτήσεις πράγματα για τον εαυτό σου και μάλιστα άργησες. Δεν έχεις ουδεμία υποχρέωση στους δικούς σου επειδή σε γέννησαν και σε ανάθρεψαν και θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι οι σωστοί γονείς αφήνουν ελεύθερο πεδίο εμπειριών στα βλαστάρια τους από μικρά μένοντας στην πάντα και δίνοντας το παρόν εφόσον τους ζητηθεί από τα ίδια τα παιδιά τους. Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ δίχως να τους δημιουργήσω την παραμικρή ενοχή.

Κόψε μόνη σου αυτές τις εξαρτήσεις και με όμορφο τρόπο βάλε στο τραπέζι τις ανάγκες σου χωρίς να αναφέρεσαι συγκεκριμμένα.

eirineta
08-01-2008, 17:27
Originally posted by Sofia
Eirineta,

πολύ γονεις ειναι έτσι. Υπερπροστατευτικοι και φέρονται με τον τροπο που περιγραφεις. Οταν λες οτι σου υπέγραψαν επιταγη χιλιαδων ευρω χωρις να σου ζητάνε τοκο ομως? Πώς ισχύει? Δεν σου ζητουν να ακολουθήσεις το δικο τους σωστο? Να κανεις αυτο που οι ιδιοι θεωρουν σωστο?

Τους βάζεις σε δεύτερη μοιρα. Ειναι κακο? Σκοπευεις να ναι κυριαρχοι στη ζωή σου? Στις επιλογές σου? Αν δεν ειναι σημαινει οτι δεν τους αγαπας ή οτι δεν τους σέβεσαι? Απο ποτε σεβασμος κ αγάπη σημαινει ταύτιση σε ολα?

Δε ζητάνε τόκο.
Δε ζητάνε να τα φτιάξω με γιατρό ή δικηγόρο (dj)
Δε ζητάνε να τα φτιάξω με 19άρη (33)

Ζητάνε κάτι \"φυσιολογικό\" όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.
Κάποιον στα κυβικά μου που να έχουμε κοινούς στόχους, παρόμοιο τρόπο ζωής.

Αυτά ζητούν. Και σεβασμός και αγάπη δε σημαίνει ταύτιση σε όλα αλλά εδ΄ψ μου φέρνουν το επιχείρημα που δεν μπορώ να αντικρούσω

\"Σε δουλεύει. Δε σ\' αγαπάει. Είναι εγωιστής.
Όταν σε παρατήσει ΕΜΕΙΣ θα είμαστε εδώ να σε μαζεύουμε\"

Τους είπα. \"δε σας ζητάω να είστε.αφήστε να τα βγάλω πέρα μόνη μου\"

ΑΠλά γέλασαν και το θεώρησαν χαζό και παιδικό. Ή μάλλον χαζοφιλοσοφία που θεωρούν οτι Ο Αλέξης μου πέρασε...

Τι συμπεράσματα βγάζεις τώρα?

konman
08-01-2008, 17:35
Ειρηνακι,βγες απ το σπιτι,
πηγαινε στο περιπτερο,
αγορασε μια ΜΕΓΑΛΗ σοκολατα με αμυγδαλα
και πες του περιπτερά οτι ειναι κερασμενη απ τον Κωστα για την Ειρηνη,με αγαπη..
Εκεινος θα σε κοιταξει παραξενα και ισως να σε ρωτησε γεματος απορια: \"Τι?\"
Και τοτε εσυ θα του χαμογελασεις φευγοντας
και αφου ανοιξεις τη σοκολατα και φας το πρωτο κομματι,
θα νιωσεις μια γλύκα μεσα στη πικρη αυτη σου μερα..
Μετα ελα ξανα εδω να συνεχισουμε τη συζητηση ;-)

eirineta
08-01-2008, 17:41
Originally posted by konman
Ειρηνακι,βγες απ το σπιτι,
πηγαινε στο περιπτερο,
αγορασε μια ΜΕΓΑΛΗ σοκολατα με αμυγδαλα
και πες του περιπτερά οτι ειναι κερασμενη απ τον Κωστα για την Ειρηνη,με αγαπη..
Εκεινος θα σε κοιταξει παραξενα και ισως να σε ρωτησε γεματος απορια: \"Τι?\"
Και τοτε εσυ θα του χαμογελασεις φευγοντας
και αφου ανοιξεις τη σοκολατα και φας το πρωτο κομματι,
θα νιωσεις μια γλύκα μεσα στη πικρη αυτη σου μερα..
Μετα ελα ξανα εδω να συνεχισουμε τη συζητηση ;-)

Αχ βρε Κώστα μου με συγκίνησες...
Θα το κάνω...
Θα πάω στον περιπτερά που είναι και λίγο τρελάρα και δε θα με παρεξηγήσει...
Μόνο που μετά θα πάω στο μάθημα αυτής της σχολής που λατρεύω...
;)

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Όλους σας...Μεγάλη δύναμη πάιρνω...(τι θα την κάνω δεν ξέρω...)

Πάω στη σχολή μου και συνεχίζουμε την ψυχανάλυση αργότερα...

Πολλά φιλιά Κώστα! Θα σου κρατήσω ένα κομμάτι...
;)

konman
08-01-2008, 17:44
Οκ,καλο μαθημα.Φιλια και απο μενα!

krino
08-01-2008, 18:06
Originally posted by eirineta
Και νιώθω ότι τους χρωστάω.


αηδιες, δεν χρωστας τιποτα σε κανενα,
τετοια να σκεφτεσαι και μετα δεν θες να μαθεις που και πως θα καταλαηξεις.


Είναι λογικό να το νιώθω αυτό?


παρα πολυ λογικο,
οι μηχανισμοι δημιουργιας ενοχων ειναι παντα σε εγρηγορση.

Sofia
08-01-2008, 18:14
Originally posted by eirineta

Ζητάνε κάτι \"φυσιολογικό\" όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται.
Κάποιον στα κυβικά μου που να έχουμε κοινούς στόχους, παρόμοιο τρόπο ζωής.αυτο τί ειναι? δεν ειναι τοκος? ζητάνε για σενα...με ποιο δικαιωμα? μα δεν εισαι ανηλικη! ουτε νοητικα καθυστερημενη....

Sofia
08-01-2008, 18:16
Originally posted by eirineta


\"Σε δουλεύει. Δε σ\' αγαπάει. Είναι εγωιστής.
Όταν σε παρατήσει ΕΜΕΙΣ θα είμαστε εδώ να σε μαζεύουμε\"
αν ειναι αυτος ο τροπος τους να δειξουν την αγάπη οπως αυτοι την εννοουν τί να πω? λυπάμαι!

Φοίβη
09-01-2008, 09:34
Originally posted by eirineta

\"Σε δουλεύει. Δε σ\' αγαπάει. Είναι εγωιστής.
Όταν σε παρατήσει ΕΜΕΙΣ θα είμαστε εδώ να σε μαζεύουμε\"

Τους είπα. \"δε σας ζητάω να είστε.αφήστε να τα βγάλω πέρα μόνη μου\"Καλημέρα Ειρήνη. Ελπίζω να πέρασες καλά χθες στο μάθημά σου. Διάβασα πιο μετά τα τελευταία ποστ και μ\' άρεσε τόσο πολύ αυτό εδώ. Μ\'άρεσε η απάντησή σου. Μου μοιάζει λίγο σαν \"Αφήστε με να κάνω τα δικά μου λάθη. Αφήστε με να ζήσω τη δική μου ζωή.\" Ξέρεις, έχεις δικαίωμα σ\' αυτό.

eirineta
09-01-2008, 09:51
Originally posted by Φοίβη

Originally posted by eirineta

\"Σε δουλεύει. Δε σ\' αγαπάει. Είναι εγωιστής.
Όταν σε παρατήσει ΕΜΕΙΣ θα είμαστε εδώ να σε μαζεύουμε\"

Τους είπα. \"δε σας ζητάω να είστε.αφήστε να τα βγάλω πέρα μόνη μου\"Καλημέρα Ειρήνη. Ελπίζω να πέρασες καλά χθες στο μάθημά σου. Διάβασα πιο μετά τα τελευταία ποστ και μ\' άρεσε τόσο πολύ αυτό εδώ. Μ\'άρεσε η απάντησή σου. Μου μοιάζει λίγο σαν \"Αφήστε με να κάνω τα δικά μου λάθη. Αφήστε με να ζήσω τη δική μου ζωή.\" Ξέρεις, έχεις δικαίωμα σ\' αυτό.

Καλημέρα κι από μένα!

Ναι, έχεις δίκιο Φοίβγη, είναι δίκαιο να κάνει κανείς στη ζωή τα δικά του λάθη. Είδες όμως και τι μου απάντησαν?

Γενικά μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι γίνεται να αποφύγεις τον πόνο αν αυτοί μπορούν να σου μεταβιβάσουν την εμπειρία και τη θεωρία τους. Αλλά πολλές φορές ο άνθρωπος μέσα από την πράξη μαθαίνει.

Δηλαδή άμα τους έλεγα ότι είμαι έγκυος, ή ναρκομανής ή ομοφυλόφιλη τι θα έκαναν? Και τι τους είπα πια? Ότι είμαι ερωτευμένη με κάποιον που σ\' αυτούς δεν αρέσει...

Φοίβη
09-01-2008, 10:50
Δεν τους είπες πια και τίποτα τραγικό, έτσι δεν είναι? Απλά τους είπες κάτι που δεν αρέσει σε εκείνους αλλά αρέσει σε εσένα.

eirineta
09-01-2008, 11:05
Ακριβώς!

Αλλά ούτε κι αυτό το δέχονται..
Μάλλον πρέπει να κάνω αυτό που λέει η liber

\"Κόψε μόνη σου αυτές τις εξαρτήσεις και με όμορφο τρόπο βάλε στο τραπέζι τις ανάγκες σου χωρίς να αναφέρεσαι συγκεκριμμένα. \"

Δεν ξέρω πώς θα το πάρουν και πολύ φοβάμαι τις αντιδράσεις τους αλλά γίνεται κι αλλιώς?

Φοίβη
09-01-2008, 11:18
Δεν θα είναι εύκολο μάλλον. Αλλά είσαι κι εσύ εκεί και έχεις τις δικές σου ανάγκες. Με κάποιο τρόπο πρέπει να μπουν κι αυτές στο τραπέζι.
Νομίζω οτι αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια. Και από κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Εσύ τι λες?

eirineta
09-01-2008, 12:37
Μάλλον ναι!
Τώρα είναι μια φίλη μου σπίτι και τα συζητούσαμε...
Κι αυτή τα ίδια μου λέει
Τελικά, νομίζω πως η καταπίεση που νιώθω τόσα χρόνια έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμεναν οι γονείς μου.
Κι ας λένε ότι όλα αυτά έγιναν λόγω των πολλών ελευθεριών που μου έχουν δώσει...

Αυτό ρε γαμώτο, πώς θα καταλάβουν ότι με καταπίεζαν?
Κι αν δεν το καταλάβουν όμως?

Sofia
09-01-2008, 12:40
Eirineta,

το πιθανοτερο ειναι να μη το καταλαβουν .Επισης κατα τη γνωμη μου σημασια εχει να κατανοησεις εσυ οσα περισσοτερα γινεται σε σχεση με τον εαυτο σου. Δυστυχως ή ευτυχως αυτη τη δουλεια δεν μπορεις να την επιβάλεις στους άλλους.

eirineta
09-01-2008, 12:44
ΠΡΕΠΕΙ να το καταλάβουν
ΠΡΕΠΕΙ να θέλουν να με βλέπουν ευτυχισμένη
αλλιώς τι?
Θα συνεχίσουν να με βλέπουν στα μαύρα μου τα χάλια και να πιστεύουν ότι με τον καιρό θα το ξεπεράσω...

Κι αυτό καταπίεση δεν είναι όμως?
Μπορούν να είναι τόσο σκληροί και να με βλέπουν να πονάω για καιρό?
Δε θα λυγίσουν?

Κι αν αυτό είναι και πάλι καταπίεση, πάλι τα αντίθετα αποτελέσματα δεν θα έχει?
πχ να ξαναρχίσω να τον βλέπω κρυφά ή κάτι άλλο πιο τραγικό?

Sofia
09-01-2008, 12:49
Eirineta,

πολλα πρεπει αν κοιτταξεις γύρω σου...αλλα δεν τηρουνται. Ναι,χαιρω πολυ πρεπει! Αλλα αν φας τον χρονο σου με το τι πρεπει να γινεται κ τί οχι καηκες! Αλλωστε δεν μπορεις να ορισεις ουτε τί θα κανουν οι γονεις σου ουτε τί θα σκεφτουν.

Δεν ξέρω ποσο σκληροι ειναι ή οχι. Αλλα αν περιμενεις να δεις...μπορει να περιμενεις για παντα να δεις κατι που μπορει να μη γινει ποτε.

Γι αυτο σου ειπα κοιττα τον εαυτο σου

eirineta
09-01-2008, 12:53
Πώς να κοιτάξω τον εαυτό μου?
Τι εννοείς?
Να κοιτάξω να είμαι εγώ καλά?

Ναι, αλλά για να κοιτάξω τον εαυτό μου, δηλ για να είμαι καλά, πρέπει να έχω χωρο, να πάρω αποφάσεις, να ζησω εγώ με τη δική μου ζωή...

Άρα εκεί δεν μπλέκονται το τι θα κάνουν και πώς θα σκεφτούν?

Sofia
09-01-2008, 13:04
Originally posted by eirineta

Ναι, αλλά για να κοιτάξω τον εαυτό μου, δηλ για να είμαι καλά, πρέπει να έχω χωρο, να πάρω αποφάσεις, να ζησω εγώ με τη δική μου ζωή...συμφωνω απολυτα. κι εγω το πιστευω αυτο. αυτο προυποθετει να αναλαβεις ευθυνες λοιπον. των αποφάσεων σου δλδ. ειναι δύσκολο eirineta, αλλα αξιζει...

το τί θα κανουν κ τί θα σκεφτουν ειναι ενα θέμα αλλο. δικο τους. ας ωριμασουν κ αυτοι μαζι σου. εκτος αν θες να σαι παντα το κοριτσακι που θα οριζουν αυτοι

eirineta
09-01-2008, 13:10
έχεις δίκιο.
ίσως αν ήταν όσο ώριμοι νομίζουν θα φέρονταν αλλιώς.
και ίσως είναι καιρός να καταλάβουν ότι δεν είμαι πια το κοριτσάκι που ορίζουν κι αυτό υπακούει χωρίς δύτερη κουβέντα.
;)

Sofia
09-01-2008, 13:12
και το βασικοτερο: πως αγαπη σημαινει αποδοχη κ οχι κανε οτι κανω ή κανε οτι λεω για να σ αγαπω. εισαι αυτη που εισαι κ αξιζεις γι αυτο ακριβως που εισαι κ οχι για αυτο που ο καθε ενας θα θελε να εισαι.

Sofia
09-01-2008, 13:13
σου ευχομαι καθε δυναμη που θα χρειαστεις να την αντλεις απο μεσα σου:)

eirineta
09-01-2008, 13:23
Thanks Sofi!

Σήμερα θα μιλήσω με τη μαμά πρώτα.
Ελπίζω να καταλάβει έστω και τα ελάχιστα...

Θα σας πω τα αποτελέσματα...

Sofia
09-01-2008, 13:32
περιμενουμε:)

Φοίβη
09-01-2008, 13:49
Originally posted by eirineta
Thanks Sofi!

Σήμερα θα μιλήσω με τη μαμά πρώτα.
Ελπίζω να καταλάβει έστω και τα ελάχιστα...

Θα σας πω τα αποτελέσματα...

Σου εύχομαι τουλάχιστον να καταφέρει να σε ακούσει...να ακούσει αυτό το κοριτσάκι που μεγαλώνει και γίνεται μια πολύ όμορφη γυναίκα, μια γυναίκα που διεκδικεί τη δική της ζωή. Θα περιμένω κι εγώ νέα σου!

konman
09-01-2008, 17:22
Εγω περιμενω να φαω το κομματι σοκολατας που μου φυλαξες..:P

eirineta
09-01-2008, 21:02
Τελικά της τα είπα όλα
Κατάφερε να μ\' ακούσει αλλά εμμένει στις δικές τους απόψεις.
Ότι δηλαδή:

1.Ο Αλέξης τα κάνει όλα από εγωισμό
2.Ο Αλέξης θα μου καταστρέψει τη ζωή
3.Δεν νιώθει ότι με καταπίεσαν αλλά πάλι δεν αρνείται ότι μπορεί να νιώθω έτσι
4.Νιώθει υποχρέωσή της όπως θα ΕΠΕΒΑΛΛΕ σε έναν ναρκομανή την αποτοξίνωση, έτσι να μου ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να μην βλέπω τον ΑλέξηOriginally posted by konman
Εγω περιμενω να φαω το κομματι σοκολατας που μου φυλαξες..:P

Πότε?

konman
09-01-2008, 21:19
Απολογία δεν χρειάζεται να δίνεις σε κανεναν...Πρεπει να ξεπερασεις αυτη σου τη φοβια οτι θα τους πληγωσεις αν κανεις κατι για τον εαυτο σου,χωρις να το εγκρινουν..Να σου κανω μια ερωτηση βρε Ειρηνακι?Αλλα αδερφια εχεις?

eirineta
09-01-2008, 21:23
Originally posted by konman
Απολογία δεν χρειάζεται να δίνεις σε κανεναν...Πρεπει να ξεπερασεις αυτη σου τη φοβια οτι θα τους πληγωσεις αν κανεις κατι για τον εαυτο σου,χωρις να το εγκρινουν..Να σου κανω μια ερωτηση βρε Ειρηνακι?Αλλα αδερφια εχεις?

Δε χρειάζεται ε?
Ναι, για σένα και για όλους τους γύρω μου
Σήμερα που είπα στη αμά αυτά τα περί \"σας χρωστάω\" το πήρε και στραβά.
Της λέω \"εντάξει, να μη σου πω τι νιώθω?\"

Δηλαδή, εμ το νιώθω, εμ το καταπιέζω, κι όταν το λέω δεν της αρέσει κιόλας...

Άλλα αδέλφια δεν έχω κι αυτό σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο.
Και το ότι νιώθω αυτό το \"χρωστάω\" είναι επειδή τα έδωσαν όλα σε μένα...Υπερ του δέοντος...

eirineta
09-01-2008, 21:28
Α! Και παρεπιπτόντως, αν διάβασες και παραπάνω, θεωρούν υποχρέωσή τους να με προστατέψουν από έναν κίνδυνο σαν τον Αλέξη...(ο κίνδυνος είναι λέξη που τη χρησιμοποιούν με όλη τη σημασία της)

Φυσικά πουθενά δεν καταλήξαμε...έπεται συνέχεια...κι αν μιλήσω και με τον μπαμπά....

konman
09-01-2008, 21:44
Πως θα καταστρεψει τη ζωη σου παντως ο Αλεξης,δε μπορω να καταλαβω..Αυτο σημαίνει οτι δε μπορουν να βασιστουν επανω σου,γιατι δεν τους εμπνεεις εμπιστοσυνη.Αν τους υποσχεθεις οτι θα συνεχισεις τις σπουδες σου,οτι θα εισαι μαζι τους και δεν προκειται να φυγεις μακρια τους,με την προυποθεση οτι θα συνεχισεις να βλεπεις τον Αλεξ,θα μπορουσε να ηταν μια προταση συμβιβασμου απο σενα.Μην προσπαθεις να παρεις την εγκριση τους γι αυτα που επιθυμεις να κανεις στη ζωη σου,γιατι παντα μεταξυ εμας και των γονιων μας παντα θα υπαρχει αυτο που λενε \"χασμα γενεων\"..Κι να σου πω κατι?Αν ησουν γιος τους,τοτε δε θα ειχαν προβλημα..Τα ιδια τραβηξε κι αδερφη μου με τους δικους μου,αλλα υστερα με τη δικη μου υποστηριξη,σταματησαν να τη βλεπουν σα μικρο παιδι και παροτι την πηρα μαζι μου στην Αθηνα οταν ηταν 20 χρονων,\"υπο την προστασια μου\" δηθεν,τωρα δεν εχουν προβλημα που μενει μονη,μακρια τους..

eirineta
09-01-2008, 21:50
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι ΤΩΡΑ έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Μετά τον ένα χρόνο ψέματα.

Αλλά τότε πριν γιατί δεν έπαθα κάτι? Είναι θέμα πιθανοτήτων. Κάποια στιγμή θα το πάθω.
(μέχρι που μου είπαν το εξής τραγικό: ότι ο Αλέξης τώρα με γνώρισε σε έναν ξάδερφό του και προέκυψε κάτι μεταξύ μας και σε λίγα χρόνια θα μουπει \"ρε αγάπη μου, δεν έχουμε λεφτά, κοιμήσου με τον τάδε\" και θα με προωθεί)

Άντε βγάλε άκρη τώρα...

Και επίσης συμβιβασμούς δεν επιδέχονται, τουλάχιστον προς το παρόν.
Δλδ είναι ακόμη κάθετη στο ΟΧΙ και είπαμε έπεται συνέχεια να δούμε αν θα βγάλουμε καμία άκρη


Φιλάκια πολλά Κώστα μου!!!
Τα λέμε αύριο αν μπεις!!!
Και πέρνα καμιά βόλτα από εδώ να φας τη σοκολάτα σου! ;)

Εσύ πώς είσαι με το θέμα σου?
Δεν είδα εξελίξεις...
Και πάλι φιλιά...Καληνύχτες...

konman
09-01-2008, 21:52
Βεβαια,το παραδειγμα με την αδερφη μου το ανεφερα,για να σου δωσω να καταλαβεις πως αφου δεν εχεις μικροτερο αδερφο και αφου εισαι μοναχοκορη,τοτε πρεπει να υποστηριξεις τον εαυτο σου σαν να ηταν το μικρο σου αδερφακι..Ε? φευγεις κιολας?:(

konman
09-01-2008, 21:56
Ηταν μια κριση χριστουγενιατικων αναμνησεων θα ελεγα,που μου περασε προς το παρον χαρη σε σας.Βεβαια ακολουθει σταθεροτητα στη ζωη μου,αλλα κατι πρεπει να γινει να προκύψουν νεες καταστασεις..Αραγε ποσο μακρια να βρισκεσαι για τη σοκολατα?

konman
09-01-2008, 22:24
Originally posted by eirineta
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι ΤΩΡΑ έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Μετά τον ένα χρόνο ψέματα.

Και θα συνεχισεις να τους λες ψεματα,γιατι ετσι τους αρεσει τελικα.Αφου πιστευουν οτι ο κοσμος ειναι τελειος και οτι μαλλον θα σε παντρεψουν με προξενιο οπως συνηθιζαν να κανουν στη δικη τους γεννια..Παντως,αν συνεχισουν ετσι,τοτε δε βλεπω το λογω να σταματησεις να τους λες ψεματα..

Αλλά τότε πριν γιατί δεν έπαθα κάτι? Είναι θέμα πιθανοτήτων. Κάποια στιγμή θα το πάθω.
(μέχρι που μου είπαν το εξής τραγικό: ότι ο Αλέξης τώρα με γνώρισε σε έναν ξάδερφό του και προέκυψε κάτι μεταξύ μας και σε λίγα χρόνια θα μουπει \"ρε αγάπη μου, δεν έχουμε λεφτά, κοιμήσου με τον τάδε\" και θα με προωθεί)

Κατι μου χει διαφυγει εδω και δε μπορω να το διασταυρωσω..Εκανες σχεση με τον ξαδερφο του,πότε?Κατι πηρε το ματι μου για μια σχεση 4 ημερων αλλα δεν πολυεδωσα σημασια..Για λεει!


Άντε βγάλε άκρη τώρα...

Και επίσης συμβιβασμούς δεν επιδέχονται, τουλάχιστον προς το παρόν.
Δλδ είναι ακόμη κάθετη στο ΟΧΙ και είπαμε έπεται συνέχεια να δούμε αν θα βγάλουμε καμία άκρη

Μη το συνεχισεις με τον τροπο που νομιζεις οτι ειναι σωστος,γιατι δε θα καταληξεις πουθενα,,Βρες το καλο τους το κουμπι...

Φιλάκια πολλά Κώστα μου!!!
Τα λέμε αύριο αν μπεις!!!
Και πέρνα καμιά βόλτα από εδώ να φας τη σοκολάτα σου! ;)

Γιατι εχω την εντυπωση οτι μας χωριζει χλμ αποσταση τουλαχιστον 300 χλμετρων?

ΠΟΛΛΑ φιλια και σε σενα ;*

konman
09-01-2008, 22:33
Α και που \'σαι?Φιλια και στη μικρη σου αδερφη,τη μικρη Ειρηνη και κοιτα μεχρι αυριο να εχεις βρει τροπο να την προστατεψεις..Γιατι τελικα εσυ εισαι η μεγαλη Ειρηνη που εχει δικαιωμα να ζησει τη ζωη της οπως θελει και επιλεξει..Ωρες-ωρες μου θυμιζεις την κοπελα στον τιτανικο...Κακο παιδι ο di caprio ,αλλα αν δεν ηταν αυτος,τωρα η Ροουζ δε θα ειχε ζησει τιποτα και θα εσκυβε το κεφαλι μια ζωη για τους αλλους..Μηπως πρεπει να κανεις τη δικη σου επανασταση?Βεβαια,δεν εννοω σε καραβι...:)

Φοίβη
10-01-2008, 01:09
Ειρήνη μου, όλο αυτό που συμβαίνει με τους δικούς σου μου θυμίζει το καναρινάκι στο χρυσό του κλουβάκι. Ο ιδιοκτήτης του το αγαπάει πάρα πάρα πολύ. Το έκλεισε στο κλουβάκι για να το προστατεύσει από όλα τα κακά του κόσμου. Το ταίζει κάθε μέρα τα καλύτερα φαγητά και κάθεται και του μιλάει, να μην αισθάνεται μοναξιά. Ο ιδιοκτήτης τα κάνει όλα αυτά από τη μεγάλη του αγάπη για το καναρινάκι και επειδή φοβάται να μην του πάθει τίποτα. Όμως το καναρινάκι δεν είναι ευτυχισμένο. Μπορεί να είναι προστατευμένο αλλά στερείται ένα βασικό του προνόμιο και δικαίωμα: να χρησιμοποιεί τα φτερά του. Και μπορεί, αν βγει από το κλουβάκι να το φάει η γάτα, αλλά βρε αδερφέ, αυτή είναι η ζωή των πουλιών! Να πετάνε και να κινδυνεύουν απ\' τις γάτες!

eirineta
10-01-2008, 10:09
Καλημέρα και πάλι...

Τελικά το πιστεύετε ή όχι μου λέτε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με όσα μου λέει ο Αλέξης κι ένας δυο καλοί μου φίλοι. ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Κι εγώ βλέπω ότι η προσωπική ζωή που θα έπρεπε να έχω στα -σχεδόν- 20 μου έχει πάει περίπατο. Όσο τα σκέφτομαι τόσο θυμώνω...

Χθες το βράδυ ακριβώς αυτό που έλεγες για τα ψέματα Κώστα μου έλεγε κι ένας φίλος.Να συνεχίσω να λέω ψέματα. Ή εν πάση περιπτώση να μην τους λέω όλη την αλήθεια, αφού δεν την αντέχουν. Αλλά οι γονείς μου θεωρούν το ψέμα και την απόκρυψη της αλήθειας ένα και το αυτό. Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιον, (και να πω ότι ήταν και πολλοί, ε δεν ήταν,) με περνάνε από ανάκριση. Κανονική όμως.Άνευ πλάκας, θέλουν να ξέρουν τα πάντα λες και τον θέλουν για φακέλωμα ή για γαμπρό. Μάλλον το πρώτο όμως. Ο έλεγχος τους καθησυχάζει.

Ο ξάδερφος είναι μια ιστορία που κράτησε όντως 3 μέρες. Γνωριστήκαμε, αυτός ενώ νόμιζα ότι ήξερε από τον Αλέξη, δεν ήξερε ότι εγώ με τον Αλέξη ήμουν κολλημένη, και στις 3 μέρες πάνω που είμαι με τον ξάδερφο, του λέω \"τέρμα\", με απόλυτη ειλικρίνεια για το τι νιώθω, το σεβάστηκε, ήθελε να το κυνηγήσει αλλά του είπα όχι και εκεί τελείωσε.

Και θα με ρωτήσετε τώρα ΓΙΑΤΙ με τον ξάδερφο...Όταν έγραφες konman για της πάσας σε άλλους....Ε, αυτό ήταν κάτι που πάντα μου έλεγε ο Αλέξης \"να βρεις ένα καλό παιδί να σ\' αγαπάει και να το αγαπάς...\". Ο ξάδερφος είχε όλα τα φόντα να είναι αυτό το καλό παιδί που θα μ\' αγαπούσε και θα αγαπούσα. Στο μέλλον. Επίσης είχε το πλεονέκτημα ότι ήταν ξάδερφος του Αλέξη και άρα δεν θα μου επιτρεπόταν κανένα πισωγύρισμα στον Αλέξη και ούτε στον Αλέξη κανένα πισωγύρισμα σε μένα. Ήταν η έσχατη λύση για να φύγω μακριά του. Είχα πει στον ξάδερφο ότι όσο είμαστε μαζί δεν πρόκειται να του κάνω λαδιά, να μην ανησυχεί γι\' αυτό και να περνάει καλά, και μέχρι όταν τελειώσαμε όντως δεν έγινε κάτι με τον Αλέξη και το τέρμα ήρθε πριν να σοβαρέψουν οι σχέσεις μας με τον ξάδερφο (εννοείτε τι εννοώ) κάτι που έκανα φυσικά και για μένα (γιατί δεν ήθελα) και γι\' αυτόν που έβλεπα ότι κολλάει με ταχύτατους ρυθμούς και έπρεπε να του πω να το κόψουμε πριν γίνω σημαντική γι\' αυτόν.Αυτή είναι η ιστορία με τον ξάδερφο.

Όσο για το ποιος τρόπος είναι σωστός και λάθος...και πώς να κινηθώ...δεν ξέρω...
Είμαι απφασισμένη να προσπαθήσω γι\' αυτούς να είμαι σωστή. Τέρμα τα ψέματα. Με απόλυτη ειλικρίνεια και με συζήτηση όπως αυτοί μου έμαθαν (έχεις δίκιο Φοίβη στο παράδειγμα, έτσι είναι) θέλω να προσπαθήσω να τους πείσω. Όχι να συμπαθήσουν τον Αλέξη και να μου δώσουν την ευχή τους. Απλά να έκτιμήσουν ότι δεν κάνω τα περσινά λάθη και να δεχτούν έναν κάποιο συμβιβασμό τέλος πάντων που εμένα θα με δεσμεύει στην ειλικρίνεια και στους περιορισμούς με τους οποίους ζω τώρα κι αυτοί στο να μου λένε τη γνώμη τους αλλά μέχρι εκεί, αφήνοντάς μου χώρο...

ΥΓ 1. Νιώθω σαν να ξαναέγινα μωρό. Το φοβισμένο κοριτσάκι που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Χθες αυτός ο φίλος μου μου έλεγε:

\"Πες τους, \"μαμά, μπαμπά, το βράδυ θα κοιμηθώ στον Αλέξη\".Αυτοί θα αρχίσουν να γελάνε, να λένε ότι το παιδί τους τρελάθηκε, θα φωνάζουν...ε, κλείσε την πόρτα, φύγε, κλείσε και το κινητό και κοιμήσου ήσυχα\"

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω φυσικά. Ποτέ δεν έχω φερθεί έτσι και ποτέ δεν μου έδωσαν \"πατήματα\" για να φερθώ έτσι. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να τους ακούσει να φωνάζουν, να ωρύονται, να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (αυτό το λέω πραγματικά) και να κάνω το δικό μου. Όχι τίποτε άλλο, μου λένε \"θα μας ξεκάνεις πριν την ώρα μας\" και το φοβάμαι στ\' αλήθεια!!!
Γι\' αυτό πρέπει να κάνω πρώτα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τα βρούμε μόνο με συζήτηση. Μετά βλέπουμε...

ΥΓ 2. Ο μπαμπάς χθες μου πέταξε να κάτσουμε το ΣΚ να μιλήσουμε γιατί του είπε η μαμά τι είπαμε. Μετά φιλί, καληνύχτα, \"το \'χουνε χάσει\" λέω...

ΥΓ 3. Κώστα στην πιο ερωτική πόλη λένε ότι βρίσκομαι (που μόνο για ανθρώπους να χωρίζουν ακούω), με τον καθαρό Θερμαικό (που δεν είναι πλέον καθαρός) και το Λευκό Πύργο (που δεν είναι πια Λευκός)...Είναι όντως 300χλμ? ;)


\"Ειρήνη μου, όλο αυτό που συμβαίνει με τους δικούς σου μου θυμίζει το καναρινάκι στο χρυσό του κλουβάκι. Ο ιδιοκτήτης του το αγαπάει πάρα πάρα πολύ. Το έκλεισε στο κλουβάκι για να το προστατεύσει από όλα τα κακά του κόσμου. Το ταίζει κάθε μέρα τα καλύτερα φαγητά και κάθεται και του μιλάει, να μην αισθάνεται μοναξιά. Ο ιδιοκτήτης τα κάνει όλα αυτά από τη μεγάλη του αγάπη για το καναρινάκι και επειδή φοβάται να μην του πάθει τίποτα. Όμως το καναρινάκι δεν είναι ευτυχισμένο. Μπορεί να είναι προστατευμένο αλλά στερείται ένα βασικό του προνόμιο και δικαίωμα: να χρησιμοποιεί τα φτερά του. Και μπορεί, αν βγει από το κλουβάκι να το φάει η γάτα, αλλά βρε αδερφέ, αυτή είναι η ζωή των πουλιών! Να πετάνε και να κινδυνεύουν απ\' τις γάτες! \"

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το παράδειγμα με το πουλί και το κλουβί μου έφερε κι ο Αλέξης...Αλλά ως γονείς οι άλλοι θεωρούν υποχρέωσή τους να μην αφήσουν το καναρίνι να βγει ΤΩΡΑ έξω από το κλουβί γιατί δεν ξέρει να πετάει και θα το φάει η γάτα στα σίγουρα.Και μάλιστα θεωρούν ότι τώρα το καναρίνι κάνει μλκς γιατί του ανοίξαν το κλουβί πριν λίγα χρόνια, τότε που νόμιζαν ότι μπορεί να πετάξει, αλλά τελικά δεν μπορεί και τώρα βρίσκεται στο στόμα της γάτας που ΟΠΟΤΕ αυτή θελήσει θα το καταπιεί όμορφα κι ωραία...

Είδες τι καλά?
Α, ρε ζόρια...

Kleiw
10-01-2008, 22:58
Originally posted by eirineta

Είμαι απφασισμένη να προσπαθήσω γι\' αυτούς να είμαι σωστή. Τέρμα τα ψέματα. Με απόλυτη ειλικρίνεια και με συζήτηση όπως αυτοί μου έμαθαν (έχεις δίκιο Φοίβη στο παράδειγμα, έτσι είναι) θέλω να προσπαθήσω να τους πείσω. Όχι να συμπαθήσουν τον Αλέξη και να μου δώσουν την ευχή τους. Απλά να έκτιμήσουν ότι δεν κάνω τα περσινά λάθη και να δεχτούν έναν κάποιο συμβιβασμό τέλος πάντων που εμένα θα με δεσμεύει στην ειλικρίνεια και στους περιορισμούς με τους οποίους ζω τώρα κι αυτοί στο να μου λένε τη γνώμη τους αλλά μέχρι εκεί, αφήνοντάς μου χώρο...Ειρήνη μου αρέσει ο δρόμος που επέλεξες ........ Μακάρι να τα καταφέρεις .
Επειδή όμως γονείς είναι και ανησυχούν και γι΄αυτούς είναι δυσκολο να σε αφήνουν να κάνεις τα λάθη σου (μην πάθει κάτι το καναρινάκι τους :P) , πρέπει να δείξεις αποφασισμένη να υπερασπίσεις το δικαίωμα σου σε προσωπική ζωή και προσωπικές επιλογές .
Αν δεν μπορούν να αντέξουν την ειλικρίνεια , ίσως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην πολυσυζητάς τα προσωπικά σου με τους γονείς σου . Δεν είναι ανάγκη να τους λές ψέμματα , αλλα δεν είσαι πλέον κοριτσάκι για να τους λές τα πάντα .
Να θέσεις ενα όριο . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ και αποφασίζεις εσύ .

Αν εγω ήμουν γονιός , εκείνο που θα ήθελα περισσότερο απο την ειλικρίνεια (που σκοπευεις να τους προσφέρεις) είναι να ξέρω οτι το παιδί μου θα κάνει αυτο που είναι καλό για τον εαυτό του και ξέρει να προσέχει τον εαυτό του . Αν καταφέρεις σε αυτό να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, θα ησυχάσουν .

liberchild
11-01-2008, 09:55
Ειρήνη για κάποιο λόγο η υπογραφή σου μου θυμίζει τη σχέση σου με τους γονείς σου.

ε ?


:)

eirineta
11-01-2008, 12:16
Κλειώ ίσως έχεις δίκιο σ\' αυτά που λες αλλά είναι δύσκολο για τον εξής λόγο. Θεωρύν πως ό,τι έκανα εδώ και ένα χρόνο (δλδ σχέση με Αλέξη) ήταν ένα τεράστιο λάθος από το οποίο αυτοί θα έπρπε να με έχουν προστατέψει αλλά... \"τι λάθος κάναμε ρε γαμώτο μ\' αυτό το παιδί\"...


Originally posted by liberchild
Ειρήνη για κάποιο λόγο η υπογραφή σου μου θυμίζει τη σχέση σου με τους γονείς σου.

ε ?


:)

Αυτό είναι αρκετά σκληρό που λες Liber...Παρ\' όλα αυτά ίσως πρέπει να βάλω υπογραφή το εξής:

\"είναι κάτι αγάπες που σ\' εμποδίζουνε να ζήσεις\"

και το βιβλίο λέγεται \"Η μάνα\"...φαντάσου...

:)

liberchild
11-01-2008, 12:40
Originally posted by eirineta:)

Αυτό είναι αρκετά σκληρό που λες Liber...Παρ\' όλα αυτά ίσως πρέπει να βάλω υπογραφή το εξής:

\"είναι κάτι αγάπες που σ\' εμποδίζουνε να ζήσεις\"

και το βιβλίο λέγεται \"Η μάνα\"...φαντάσου...

:) [/quote]
Καλή μου όσο σκληρή είναι και η πραγματικότητα που περιγράφεις.
Είμαι γενικώς κατά των υπογραφών. Μου θυμίζουν παιδικό λεύκωμα.

eirineta
11-01-2008, 13:16
Originally posted by liberchild

Originally posted by eirineta:)

Αυτό είναι αρκετά σκληρό που λες Liber...Παρ\' όλα αυτά ίσως πρέπει να βάλω υπογραφή το εξής:

\"είναι κάτι αγάπες που σ\' εμποδίζουνε να ζήσεις\"

και το βιβλίο λέγεται \"Η μάνα\"...φαντάσου...

:)
Καλή μου όσο σκληρή είναι και η πραγματικότητα που περιγράφεις.
Είμαι γενικώς κατά των υπογραφών. Μου θυμίζουν παιδικό λεύκωμα. [/quote]


Σωστή...(κατά ένα μέρος, ναι, σωστή...)

konman
11-01-2008, 23:26
Originally posted by eirineta
Τελικά το πιστεύετε ή όχι μου λέτε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με όσα μου λέει ο Αλέξης κι ένας δυο καλοί μου φίλοι. ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Μηπως τελικα οι πολλοι εχουν δικιο?

Κι εγώ βλέπω ότι η προσωπική ζωή που θα έπρεπε να έχω στα -σχεδόν- 20 μου έχει πάει περίπατο. Όσο τα σκέφτομαι τόσο θυμώνω...

Μην το λες αυτο..Σκεψου οτι καποιοι απο μας(κ\' εγω δηλ.) στα 20 μας δεν ειχαμε καν ουτε γευση παρει οσον αφορα τον τομεα των σχεσεων...

Χθες το βράδυ ακριβώς αυτό που έλεγες για τα ψέματα Κώστα μου έλεγε κι ένας φίλος.Να συνεχίσω να λέω ψέματα. Ή εν πάση περιπτώση να μην τους λέω όλη την αλήθεια, αφού δεν την αντέχουν. Αλλά οι γονείς μου θεωρούν το ψέμα και την απόκρυψη της αλήθειας ένα και το αυτό.

Εδω θα μου επιτρεψεις να συμφωνησω με το φιλο σου..

Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιον, (και να πω ότι ήταν και πολλοί, ε δεν ήταν,) με περνάνε από ανάκριση. Κανονική όμως.Άνευ πλάκας, θέλουν να ξέρουν τα πάντα λες και τον θέλουν για φακέλωμα ή για γαμπρό. Μάλλον το πρώτο όμως. Ο έλεγχος τους καθησυχάζει.

Δεν το γλυτωνεις το προξενιο,το βλεπω εγω..Καποια μερα θα γυρισεις σπιτι και θα βρεις το γαμπρο τυλιγμενο δωρακι με κορδελιτσα να καθεται στον καναπε...

Ο ξάδερφος είναι μια ιστορία που κράτησε όντως 3 μέρες. Γνωριστήκαμε, αυτός ενώ νόμιζα ότι ήξερε από τον Αλέξη, δεν ήξερε ότι εγώ με τον Αλέξη ήμουν κολλημένη, και στις 3 μέρες πάνω που είμαι με τον ξάδερφο, του λέω \"τέρμα\", με απόλυτη ειλικρίνεια για το τι νιώθω, το σεβάστηκε, ήθελε να το κυνηγήσει αλλά του είπα όχι και εκεί τελείωσε.
Και θα με ρωτήσετε τώρα ΓΙΑΤΙ με τον ξάδερφο...Όταν έγραφες konman για της πάσας σε άλλους....Ε, αυτό ήταν κάτι που πάντα μου έλεγε ο Αλέξης \"να βρεις ένα καλό παιδί να σ\' αγαπάει και να το αγαπάς...\". Ο ξάδερφος είχε όλα τα φόντα να είναι αυτό το καλό παιδί που θα μ\' αγαπούσε και θα αγαπούσα. Στο μέλλον. Επίσης είχε το πλεονέκτημα ότι ήταν ξάδερφος του Αλέξη και άρα δεν θα μου επιτρεπόταν κανένα πισωγύρισμα στον Αλέξη και ούτε στον Αλέξη κανένα πισωγύρισμα σε μένα. Ήταν η έσχατη λύση για να φύγω μακριά του. Είχα πει στον ξάδερφο ότι όσο είμαστε μαζί δεν πρόκειται να του κάνω λαδιά, να μην ανησυχεί γι\' αυτό και να περνάει καλά, και μέχρι όταν τελειώσαμε όντως δεν έγινε κάτι με τον Αλέξη και το τέρμα ήρθε πριν να σοβαρέψουν οι σχέσεις μας με τον ξάδερφο (εννοείτε τι εννοώ) κάτι που έκανα φυσικά και για μένα (γιατί δεν ήθελα) και γι\' αυτόν που έβλεπα ότι κολλάει με ταχύτατους ρυθμούς και έπρεπε να του πω να το κόψουμε πριν γίνω σημαντική γι\' αυτόν.Αυτή είναι η ιστορία με τον ξάδερφο.


Η ιστορια με τον ξαδερφο ηταν ενα ξεσπασμα,με το οποιο η λογικη προσπαθησε να υπερισχυσει των συναισθηματων,αλλα διαμεσω της οδου καρδιας και Αλεξης γωνια..

Όσο για το ποιος τρόπος είναι σωστός και λάθος...και πώς να κινηθώ...δεν ξέρω...

Γυρνα πλαι του..


Είμαι απφασισμένη να προσπαθήσω γι\' αυτούς να είμαι σωστή. Τέρμα τα ψέματα. Με απόλυτη ειλικρίνεια και με συζήτηση όπως αυτοί μου έμαθαν (έχεις δίκιο Φοίβη στο παράδειγμα, έτσι είναι) θέλω να προσπαθήσω να τους πείσω. Όχι να συμπαθήσουν τον Αλέξη και να μου δώσουν την ευχή τους. Απλά να έκτιμήσουν ότι δεν κάνω τα περσινά λάθη και να δεχτούν έναν κάποιο συμβιβασμό τέλος πάντων που εμένα θα με δεσμεύει στην ειλικρίνεια και στους περιορισμούς με τους οποίους ζω τώρα κι αυτοί στο να μου λένε τη γνώμη τους αλλά μέχρι εκεί, αφήνοντάς μου χώρο...

Δε θελω να σ\'απογοητευσω αλλα δυσκολα θα το πετυχεις,γιατι μεσα σου πιστευεις ακριβως το αντιθετο και θα θελες να καταφερεις να σου δωσουν την ευχη τους..


ΥΓ 1. Νιώθω σαν να ξαναέγινα μωρό. Το φοβισμένο κοριτσάκι που δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Χθες αυτός ο φίλος μου μου έλεγε:\"Πες τους, \"μαμά, μπαμπά, το βράδυ θα κοιμηθώ στον Αλέξη\".Αυτοί θα αρχίσουν να γελάνε, να λένε ότι το παιδί τους τρελάθηκε, θα φωνάζουν...ε, κλείσε την πόρτα, φύγε, κλείσε και το κινητό και κοιμήσου ήσυχα\"

Αυτος ο φιλος σου παντως..Μου αρεσουν οι ιδεες του..Θα συμφωνησω και εδω..


Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω φυσικά. Ποτέ δεν έχω φερθεί έτσι και ποτέ δεν μου έδωσαν \"πατήματα\" για να φερθώ έτσι. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να τους ακούσει να φωνάζουν, να ωρύονται, να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (αυτό το λέω πραγματικά) και να κάνω το δικό μου. Όχι τίποτε άλλο, μου λένε \"θα μας ξεκάνεις πριν την ώρα μας\" και το φοβάμαι στ\' αλήθεια!!!
Γι\' αυτό πρέπει να κάνω πρώτα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τα βρούμε μόνο με συζήτηση. Μετά βλέπουμε...

Παντως για ολα υπαρχει πρωτη φορα..


ΥΓ 2. Ο μπαμπάς χθες μου πέταξε να κάτσουμε το ΣΚ να μιλήσουμε γιατί του είπε η μαμά τι είπαμε. Μετά φιλί, καληνύχτα, \"το \'χουνε χάσει\" λέω...

Να σε καψω Γιαννη μ\',να σ\' αλειψω μελι...(Η η γιαγια μου το λεει..:P)


ΥΓ 3. Κώστα στην πιο ερωτική πόλη λένε ότι βρίσκομαι (που μόνο για ανθρώπους να χωρίζουν ακούω), με τον καθαρό Θερμαικό (που δεν είναι πλέον καθαρός) και το Λευκό Πύργο (που δεν είναι πια Λευκός)...Είναι όντως 300χλμ? ;)

Μια φορα περασα απ\'τη πολη σου και \'κεινη ντυμενος στα χακι..Μου εκανε φοβερη εντυπωση οτι ολος ο κοσμος ηταν εξω για καφε και ας ηταν καθημερινη μεσημερι..Ισως να΄ναι 300+300 τα χιλιομετρα τελικα!

\"Ειρήνη μου, όλο αυτό που συμβαίνει με τους δικούς σου μου θυμίζει το καναρινάκι στο χρυσό του κλουβάκι. Ο ιδιοκτήτης του το αγαπάει πάρα πάρα πολύ. Το έκλεισε στο κλουβάκι για να το προστατεύσει από όλα τα κακά του κόσμου. Το ταίζει κάθε μέρα τα καλύτερα φαγητά και κάθεται και του μιλάει, να μην αισθάνεται μοναξιά. Ο ιδιοκτήτης τα κάνει όλα αυτά από τη μεγάλη του αγάπη για το καναρινάκι και επειδή φοβάται να μην του πάθει τίποτα. Όμως το καναρινάκι δεν είναι ευτυχισμένο. Μπορεί να είναι προστατευμένο αλλά στερείται ένα βασικό του προνόμιο και δικαίωμα: να χρησιμοποιεί τα φτερά του. Και μπορεί, αν βγει από το κλουβάκι να το φάει η γάτα, αλλά βρε αδερφέ, αυτή είναι η ζωή των πουλιών! Να πετάνε και να κινδυνεύουν απ\' τις γάτες! \"

Εγω τι ζωο ειμαι αραγε?

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το παράδειγμα με το πουλί και το κλουβί μου έφερε κι ο Αλέξης...Αλλά ως γονείς οι άλλοι θεωρούν υποχρέωσή τους να μην αφήσουν το καναρίνι να βγει ΤΩΡΑ έξω από το κλουβί γιατί δεν ξέρει να πετάει και θα το φάει η γάτα στα σίγουρα.Και μάλιστα θεωρούν ότι τώρα το καναρίνι κάνει μλκς γιατί του ανοίξαν το κλουβί πριν λίγα χρόνια, τότε που νόμιζαν ότι μπορεί να πετάξει, αλλά τελικά δεν μπορεί και τώρα βρίσκεται στο στόμα της γάτας που ΟΠΟΤΕ αυτή θελήσει θα το καταπιεί όμορφα κι ωραία...


..αλλά βρε αδερφέ, αυτή είναι η ζωή των πουλιών! Να πετάνε και να κινδυνεύουν απ\' τις γάτες! \"

Είδες τι καλά?
Α, ρε ζόρια...

Εισαι μικρη ακομα(που λεει κ\' η θωδη¨νομιζω..:D)

konman
12-01-2008, 17:25
Ειρηνετα μου καλησπερα.Νιωθεις καλύτερα σημερα? Ελπιζω να πηρες καποια αποφαση,ωστε να παψει να σε βασανιζει αυτη η κατασταση.. Anyway,σου εστειλα μερικα φιλια,τα εχω αφησει διπλα απ\'τα σκαλοπατια του λευκου πυργου.Παντως και \'γω κοντα σε πυργο μενω,αλλα ουτε ο δικος μας ειναι λευκος...;)

konman
14-01-2008, 22:39
Σημερα ειμαι χαλια..Νιωθω οτι δεν υπαρχει διεξοδο στο οικονομικο μου προβλημα τελικα..
Θα παω να γινω μουτσος σε κανα καραβι μαλλον,να τριβω πατωματα απο το πρωι μεχρι το βραδυ..το βλεπω εγω..
Παει,μας εγκατελειψε και το Ειρηνακι..
Λετε να πηγε στο σπιτι του Αλεξη τελικα?

eirineta
15-01-2008, 09:36
Καλημέρα...

Το Ειρηνάκι δεν πήγε σε κανένα άλλο σπίτι.
Έμεινε στο δικό της και άρχισε την προσπάθεια σ\' αυτό το σπίτι.
Άρχισε να αλλάζει τη ζωή του.
Θα αλλάξει. Θα γυρίσει σελίδα.

Κώστα άσε τα πατώματα χωρίς τρίψιμο.
Τρίψε καλύτερα το κολλώδες υγρό.
Και να θυμάσαι πως όλα λύνονται αρκεί να θες εσύ να αλλάξεις.
Και να θες να βρεις λύσεις.
Σιγά σιγά.

konman
15-01-2008, 13:25
Χαιρομαι που καποιος τουλαχιστον προσπαθει..Εμενα παντως μου συμβαινει κατι πολυ περιεργο..Ειναι σαν να θελω να προχωρησω,ν\' αλλαξω την κατασταση στην οποια βρισκομαι,αλλα ποτε δεν συμφωνουν σωμα και πνευμα..Η\' το ενα θα \'χει ορεξη,ή το αλλο,ή δε θα εχουν και τα δυο..Σαν το ρολοϊ μου να χει σταματησει,εδω και πολυ καιρο,ή το κολλωδες υγρο εχει κολλησει για τα καλα..Ωρες-ωρες νιωθω σαν δεντρο..ΡΙΖΕΣ ΕΒΓΑΛΑ,μες στο μυαλο μου ομως..Ομως αν ημουν δεντρο,θα με ποτιζε κανεις?

konman
16-01-2008, 20:34
Καλησπερα Ειρηνετα μου,ελπιζω να νιωθεις καπως καλυτερα..Θελω να σε ρωτησω κατι,το βιβλιο που μου προτεινες, ο μικρος πριγκιπας, ειναι παιδικο βιβλιο ?Πηγα στο βιβλιοπωλειο και μου ζητουσαν το ονομα του εκδοτη και του συγγραφεα..Μπορεις να μου τα γραψεις εδω?

eirineta
17-01-2008, 10:51
Hello!

Το βιβλίο λέγεται ο Μικρός Πριγκιπας και είναι του Αντουάν Ντε Σεν Εξυπερύ (Antoine de Saint-Exupery)

Δεν είναι παιδικό. Μπορεί το εξώφυλλο να σου φανεί παιδικόκαι η γλώσσα που είναι γραμμένο κάπως απλοική αλλά το νόημα του βιβλίου δεν είναι μόνο για παιδιά...

Καλή ανάγνωση.
;)

Φοίβη
17-01-2008, 12:25
Originally posted by eirineta
Καλημέρα...

Το Ειρηνάκι δεν πήγε σε κανένα άλλο σπίτι.
Έμεινε στο δικό της και άρχισε την προσπάθεια σ\' αυτό το σπίτι.
Άρχισε να αλλάζει τη ζωή του.
Θα αλλάξει. Θα γυρίσει σελίδα.

Και να θυμάσαι πως όλα λύνονται αρκεί να θες εσύ να αλλάξεις.
Και να θες να βρεις λύσεις.
Σιγά σιγά.

Ειρήνη μου χαίρομαι πολύ για σένα! Σου εύχομαι τα καλύτερα σ\' αυτή σου την προσπάθεια.