PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Για να μασ φτιαξει γλυκά ...η διαθεση...



Adzik
04-04-2007, 11:09
Κατι ευκολο και γρηγορο.............μνιαμμ,,,


Ρυζόγαλο http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/Rizogalo01.jpg


Υλικά:
1/2 λίτρο γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι για λαπά (γλασέ)
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
λίγη κανέλλα

Τρόπος παρασκευής

Βάζετε το γάλα να βράσει
Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι
Προσθέτετε τη ζάχαρη
Ανακατεύετε να μην κολλήσει
Μόλις πήξει αποσύρετε από τη φωτιά
Σερβίρετε σε ένα μπωλ ή σε πολλά μικρά
Αφήνετε να κρυώσει
Πασπαλίζετε εάν θέλετε με κανέλλα

ή

Ρυζόγαλο (μερίδες έξι)
Υλικά

-4 φλιτζάνια γάλα (0,5% λιπαρά)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
-4 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη
-Κανέλα σκόνη κατά βούληση
-1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
-1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και αφήνετε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμο, διαλύετε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα,
το προσθέτετε στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.
Βάζετε και τη ζάχαρη και το αφήνετε να πάρει μία, δύο βράσεις.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας.
Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και το πασπαλίζετε με κανέλα.
Τρώγεται δροσερό.


Σύσταση μιας μερίδας

Θερμίδες 174
Πρωτεΐνες 7,7gr
Λίπος 0,5gr
Υδατάνθρακες 34,7gr
Χοληστερίνη 3mg


ή

Ρυζόγαλο σοκολάτα

http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/856_01.jpg

Ρυζόγαλο σοκολάταΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
1 lt. γάλα
200 γρ. ρύζι
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μπαιν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.

2.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το γάλα και τη ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

3.Ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά.

4.Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.

αλλα..και νηστισιμο...
http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/carrotcake.jpg
Κέικ καρότου και μήλου (νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ
• 2 κούπες αλεύρι
• 1/2 κούπας λάδι(σπορέλαιο)
• 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
• 1/2 κούπας ζάχαρη
• 2 κουταλάκια baking powder
• 1 κουταλάκι σόδα (διαλυμένη σε λίγο κονιάκ)
• 1/2 κούπας σταφίδες
• 2 καρότα τριμμένα
• 2 μήλα τριμμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το baking συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, το μήλο και το καρότο αφού τα στίψουμε.
Ψήνουμε μέσα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

raphsssodos
04-04-2007, 15:49
λολ!
(το ρυζόγαλα με σοκολάτα πάντως θα δοκιμαστεί)

αννυ
04-04-2007, 17:08
ριζογαλο με σοκολατα..πρωτη φορα το ακουω..θα βαλω τη μαμα μου να το φτιαξει..
ελατε να φατε...

Adzik
04-04-2007, 18:25
Κέικ καρότου και μήλου (νηστίσιμο)

....το εφτιαξα...χεχε....ακομη στο φουρνο ειναι... μοσχοβολησε το σπιτι...((βασικα γι αυτο τοεφτιαξα..αρωματοθεραπεια χεχε)))

λοιπον...

δειτε την...
star... μου κατα την διαρκεια του ψισηματοσ...

...:P:P


παμε ολοι μαζι..
αααααααααααααααα...οοοοοοο ... πωπωπω...χεχεχεχε...:):)
[http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/DSC01014.jpg


...ετοιμαστιτε..καλα μου παιδια για ενα ..ααααααααααα απαραιτητο συνοδευτικο μιασ τεεετοιασ αποκαλυψησ..χεχεχεχεχεχ......

σε λιγο....

και παλι μαζι...... ¨:P

...ημαστε και παλι μαζι λοιπον για την αποκαλυψη...

ταρααταρααααααα....
((την εχω ειδη τσιμπησει λιγακι..και εχω ριξει κουβερτουρα απο πανω...:P))

http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/DSC01027.jpg

....mniam mniam,,,

kanenas
04-04-2007, 19:48
Originally posted by Adzik
Κέικ καρότου και μήλου (νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ
• 2 κούπες αλεύρι
• 1/2 κούπας λάδι(σπορέλαιο)
• 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
• 1/2 κούπας ζάχαρη
• 2 κουταλάκια baking powder
• 1 κουταλάκι σόδα (διαλυμένη σε λίγο κονιάκ)
• 1/2 κούπας σταφίδες
• 2 καρότα τριμμένα
• 2 μήλα τριμμένα

Αντουλα, ενοης μονο 2 καροτα; δεν ινε λιγα;

κι επιδι ιμε ολιγον βλαξ, ποσο κονιακ να ριξο; 1 σφινακι ή ισα-ισα να διαλιθι ι σοδα;

υγ αμα θες εχο μια παρομια. καροτο-σοκολατα.

Adzik
04-04-2007, 20:05
Originally posted by kanenas

Originally posted by Adzik
Κέικ καρότου και μήλου (νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ
• 2 κούπες αλεύρι
• 1/2 κούπας λάδι(σπορέλαιο)
• 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
• 1/2 κούπας ζάχαρη
• 2 κουταλάκια baking powder
• 1 κουταλάκι σόδα (διαλυμένη σε λίγο κονιάκ)
• 1/2 κούπας σταφίδες
• 2 καρότα τριμμένα
• 2 μήλα τριμμένα

Αντουλα, ενοης μονο 2 καροτα; δεν ινε λιγα;

κι επιδι ιμε ολιγον βλαξ, ποσο κονιακ να ριξο; 1 σφινακι ή ισα-ισα να διαλιθι ι σοδα;

υγ αμα θες εχο μια παρομια. καροτο-σοκολατα.

Κανενα μου..βαλε οσο θελεισ...εγω πχ εβαλα και κομματακια σταγονιτσεσ κουβερτουρα μεσα..... και εβαλα περισσοτερο μηλο παρα καροτο..παντοσ η ζυμη βγαινει πολυ καλη-ωραια σφυχτη...

εξαρταται και απο τα καροτα ετσι...αν ειναι βιολογικα((αρα και μικρουλια))..ε ναι ειναι λιγο....

για το κονιακ ε νομιζω 1-2 κουταλιεσ... ειναι αρκετεσ..

..:):):) για να δεισ αν ειναι ετοιμη.... ((προσωπικα λεω να την αφησεισ 60 λεπτα))...βαλε ενα μαχαιρι μεσα... και βγαλτο..αν εχει υγρη ζυμη πανω...εε.. δεν ειναι ακομη ετοιμη....
...και οταν γινει αστην να κρυωσει μεσα στον φουρνο....

..εχουμε γινει.... εξπερ...:P

για δωσε πασα....:):)

kanenas
05-04-2007, 12:54
Κέικ Σοκολατα- Καρότο
Κεικ
1 ½ φλ. αλευρι
½ φλ. καρυδια
½ φλ. σταφιδα
1/3 φλ. γλυκια καρύδα (σκονη)
1/3 φλ. σκονη κακαο
1 κ.τ. κανελα
1 κ.τ. μπέηκιν- πάουντερ
½ κ.τ. σόδα
½ κ.τ. τζιντζερ (= πιπεροριζα)
1/4 κ.τ. μοσχοκαριδο
1/4 κ.τ. αλάτι
150 γρ. σοκολατα γαλακτος, χοντροκομμενη
3/4 φλ. μαυρη ζαχαρη
3 φλ. τριμμενο καροτο (περιπου 600 γρ.)
½ φλ. φυτικο λαδι
3 μεγαλα αβγα ολιγον χτυπημενα (θερμ. δωματιου)

Επικαλυψη
180 γρ. σοκολα γαλατος, χοντροκομμενη
1 πακε τυρι κρεμα (240 γρ.)
2 φλ. ζαχαρι αχνη [εγο βαζο πολι λιγοτερι]

1. ανακατεψε αλευρι, καρυδια, σταφιδες, καρυδα, κακαο, κανελα, μπεηκιν, σοδα, τζιντζερ, μοσχοκαριδο, αλατι,
2. λιωσε σοκολα σε μπεν-μαρι
3. σ\' αλλο μπολ ανακατεψε ζαχαρη, αβγα και λαδι. Χωσε εναλλαξ καροτα κ σοκολα.
4. ριξε, σιγα- σιγα, το μειγμα του αλευριου.
5. βαλε σε φορμα 33 επι 22 εκ. και ψησε για 40- 50\'

επικαλυψη: λιωσε σοκολα σε μπεν-μαρι κι ασε να κρυωσει. Χτυπα σε μεσαια ταχυτητα τυρι και αχνη και μετα ριξε τη σοκολα. Πασαλειψε στο κεηκ. Προσεχε μη λερωθεις.


Τραγανο κέικ με νιφαδες σοκολατας κ καρυδια
Για την επικαλυψη
½ φλ. μαυρη ζαχαρη
½ φλ. αλευρι
1/4 φλ. κρυο βουτυρο, σε κομματακια
1 φλ. νιφαδες σοκολατας
½ φλ. καρυδια χοντροκομμενα

Για το κέικ
2 ½ φλ. αλευρι
2 κ.τ. μπεηκιν παουντερ
½ κ.τ. σοδα
1/4 κ.τ. αλατι
3/4 φλ. βουτυρο μαλακο
1 πακε τυρι κρεμα
1 ½ φλ. ζαχαρη
1 βανιλια
3 μεγαλα αυγα, σε θερμοκρασια δωματιου (= για να μι μιριζουν!)
3/4 φλ. γαλα

Επικαλυψη
ανακατεψε ζαχαρη με αλευρι. Με μιξερ χειρος χτυπα το βουτυρο. Χωσε σοκολα κ καρυδι.

Κέικ
Ανακατεψε αλευρι, μπεηκιν, σοδα κ αλατι.
Χτυπα βουτηρο, τυρι κρεμα, ζαχαρη κ βανιλια στο μιξερ στη μεσαια ταχυτητα. Προσθεσε τα αυγα, ενα- ενα, περιμενοντας να ενσωματωθουν πρωτα στο μειγμα πριχου ριξεις το επομενο.
Με το μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα, ριξε σταδιακα στο βουτυρο, το γαλα κ το αλευρι.
Ψησε για 50-60\' σε φορμα 32,5 επι 22 εκ. ωσπου το μαχαιρι στο κεντρο να βγαινει στεγνο.


κι ενα για οσους (καλη ορα) δεν ενθουσιαζοντε με τι σοκολατα:

Κέηκ Γιούρτι- Καρότο
1 1/4 φλ. αλεβρι
1 κ.τ. μπέηκιν- πάουντερ
1 κ.τ. κανελα
1 κ.τ. μοσχοκαριδο
½ κ.τ. σόδα
1/4 κ.τ. αλάτι
1 γλ. μαβρι ζαχαρι
2 φλ. τριμενο καροτο (400- 450 γρ.)
½ φλ. φιτικο λαδι
2 αβγα ολιγον χτιπιμενα (θερμ. δοματιου)
½ φλ. γιαουρτι
3/4 φλ. καριδια

Επικαλιψι
90 γρ. τιρι κρεμα μαλακο
2 κ.σ. βουτιρο σοφτ
2 κ.τ. ξισμα λεμονι (ή πορτοκαλι)
1 ½ φλ. ζαχαρι αχνι (ισος 1 φλ.)

1. ανακατεψε αλεβρι, μπεηκιν, κανελα, μοσσχοκαριδο, σοδα, αλατι
2. σε αλο μπολ ανακατεψε ζαχαρι και καροτα.
3. Ριξε μετα λαδι, αβγα, γιουρτι κε καριδια.
4. ριξε μετα, σιγα- σιγα το μιγμα του αλεβριου.
5. βαλε σε στρογγιλι φορμα (25 εκ.) με τριπα κε ψισε για 45- 55\'

επικαλιψι: ανακατεψε τιρι, βουτιρο κε ξισμα μεχρι να φουσκοσι. Μετα ριξε τιν αχνι κε πασαλιψε στο κεηκ.

Adzik
05-04-2007, 15:34
...α.... ξερεισ κανενα μου... ειμαι αλλεργικη και δεν τρωω αυγα γαλα...βουτυρα κλπ....γι αυτο και το νηστησιμο...αλλα ευχαριστουμε πολυ:):):):):):)

raphsssodos
05-04-2007, 15:53
δάσκαλε και ζαχαροπλάστης;

Adzik
05-04-2007, 16:20
Originally posted by raphsssodos
δάσκαλε και ζαχαροπλάστης;

lolll....Yes master...

ala yoda....
http://i153.photobucket.com/albums/s216/AR0224740/DontFwithYoda.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v328/ABKRulz/19c90.jpg ((enoite xoris pareksigisiiiii))))
http://i130.photobucket.com/albums/p250/robert817/Star%20Wars/MuppetStarWars.jpg

raphsssodos
05-04-2007, 16:31
ποιος είναι αυτός ο yoda; :ninja:

Adzik
05-04-2007, 18:02
Originally posted by raphsssodos
ποιος είναι αυτός ο yoda; :ninja:
kaleee....απο τον πολεμο των αστρων.... η πιο αγαπημενη ταινια των αρσενικων αυτου του κοσμου....
......ο Μαστερ γιοντα....
αα..χανεισ καλε μου....δεσ το... τριλογια των πολεμων των αστρων...
μακια...

kanenas
06-04-2007, 12:15
Originally posted by Adzik
...α.... ξερεισ κανενα μου... ειμαι αλλεργικη και δεν τρωω αυγα γαλα...βουτυρα κλπ....γι αυτο και το νηστησιμο...αλλα ευχαριστουμε πολυ:):):):):):)

δες αφτα: ολα γινοντε χορις πολες δισκολιες. το κεικ πρεπι να ιταν το προτο μου γλικο!


Νιστισιμο κέικ
3 ½ φλ. αλεβρι
1 φλ. ζαχαρι
3/4 φλ. ελεολαδο
½ φλ. καριδια κομενα
½ φλ. κονιακ
1 ½ φλ. χιμο πορτοκαλι
1 κ.σ. κανελογαριφαλο
1 κ.σ. ξισμα πορτοκαλι
1 κ.τ. σοδα
1 κ.τ. μπεηκιν παουντερ

1. διαλισε τι σοδα στο χιμο (προσοχι, αφριζι τρελα!)
2. χτιπα λαδι με ζαχαρι μεχρι να αφρατεψι.
3. ριξε καριδι, ξισμα κε κονιακ
4. σε ξεχορο σκεβος, ανακατεψε αλεβρι με κανελογαριφαλο κε μπεηκιν
5. ριξε, σιγα- σιγα το μιγμα του αλεβριου στο λαδι
6. πετα κε τι λιομενι σοδα
βαλε το χιλο σε λαδομενι φορμα κε ψισε σε μετριο φουρνο για 1 ορα.

Μαφιν πορτοκαλι (18 κοματια)
3/4 φλ. αραβοσιτελεο
1,5 φλ. ζαχαρι
3,5 φλ. αφτοφουσκοτο αλεβρι
1 κ.τ. κανελογαριφαλο
½ φλ. κονιακ
1 κ.σ. (ή κ.τ;) σοδα
3/4 φλ. νερο χλιαρο

Για τι σαλτσα
1 ποτιρι νερου χιμο πορτοκαλι
2 κ.σ. ζαχαρι
1 κ.τ. κορν φλαουρ
1 φλ. σταφιδε

1. χτιπα στο μιξερ το λαδι με τι ζαχαρι για 3’ μεχρι να αφρατεψι.
2. ανεμιξε το αλεβρι με το μπεηκιν- παουντερ κε το κανελογαριφαλο.
3. διαλισε τι σοδα στο κονιακ κε ριχτι στο μιξερ. Προσθεσε κε το χλιαρο νερο, ανακατεβοντας.
4. ριξε στο μιγμα του μιξερ το αλεβρι, ανακατεβοντας σινεχος.
5. λαδοσε κε πασπαλα με ζαχαρι 18 φορμακια για μαφιν κε ψιστα για 40’. Αστα να κριοσουν
ετιμασε τι σαλτσα, βραζοντας σε κατσαρολακι το χιμο με τι ζαχαρι κε τις σταφιδε. Διαλα το κορν- φλαουρ σε λιγο κριο νερο κε ριχτο στι σαλτσα περνοντας το από σουροτιρι. Βρασε μεχρι να πιξι ι σαλτσα.


Τρούφες ινδικις καριδας
2 φλ. ινδικι καριδα τριμενι
2 φλ. φριγανια
½ φλ. ψιλοκομενο αμιγδαλο (π.χ. σε φλοίδες)

Ιλικα για το σοροπι
2 φλ. ζαχαρι
½ φλ. νερο
2 βανιλιες
Μερικες σταγονες χιμο λεμονιου

Για τι διακοσμισι
3/4 φλ. καριδα

1. φτιαξε το σοροπι, βραζοντας σε κατσαρολακι όλα τα ιλικα μεχρι να δεσι. Προσοχι μιν καραμελοσι [ή μιν πιξι πολύ- γιαφτο μου βγικαν πολι σκλιρα μετα!]
2. ριξε στο σοροπι προτα τιν καριδα, μετα τι φριγανια κε τελος τα μιγδαλα. Ανακατεψε με ξιλινο κουταλι μεχρι να ομογενοπιηθι το μιγμα κε να ξεκολα από τα τιχοματα τις κατσαρολας.
3. βγαλε το μιγμα απτι φοτια κι αστο να κριοσι.
4. πλασε μικρες μπαλιτσες (40) κε περασετες πανο από τιν καριδα τις διακοσμισις.


Τρουφακια καροτου
1 κιλο καροτο
400 γρ. ζαχαρι
Ξισμα από 3 μεγαλα πορτοκαλια
200 γρ. ινδικι καριδα τριμενι

1. τριψε καροτα
2. ριξε σε κατσαρολα, σε μετρια φοτια, ζαχαρι, καροτο κε ξισμα.
3. νακατεβε σινεχος με ξιλινι κουταλα μεχρι να βγαλουν τα ζουμια τους κε να τα πχιουνε!
4. τοτε ριξε τιν καριδα, ανακατεψε, βγαλε από φοτια κι αστο να κριοσι.
πλαστο σε μπαλιτσες (30- 40)

Adzik
06-04-2007, 12:42
πωπωωωω κανενα μου με τισ τελευταιεσ τρουφεσ καροτου με εφτιαξεσ θα τα φτιαξω σιγουρα,,,..χεχεε...καλο μασ πασχα σε οολουσ.....
και σε ευχαριστω..:):)