PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Συνταγες Μαγειρικης



ανεμος
17-09-2011, 15:38
Καλησπερα!
Νομιζω οτι ενα τετοιο θεμα λειπει αποτο Φορουμ!Εξαλλου η χαρα της ζωης βρισκεται στα μικρα πραγματα!!!!
Σημερα κανω Λαυρακι στο φουρνο.Πολυ απλο...παιρνουμε δυολαυρακια, τα καθαριζει ο ψαρας,τα αλατιζουμε και τα πιπερωνουμε και τα τοποθετουμε πανω σε λεμονια τα οποια εχουμε κοψει σε φετες.Φυσικα βαζουμε ελαιολαδο και λιγο νερο.Πριν τοποθετησουμε το ταψι στο φουρνο βαζουμε αλαμινοχαρτο ωστε να καλυψουμε το πανω μερος του για να μην ξεροψηθει η πετσα τους και στεγνωσει το κρεας τους.Θερμοκρασια γυρω στους 175 βαθμους.....
Συνδυαζονται ωραια με λευκο κρασι οπως με Ρομπολα απο τον τοπο μου!!

υ.γΟποιος μαγειρευει ,ειδικα ψαρια οπου λατρευω, ας γραψει καμια συνταγη..............

Lacrymosa
17-09-2011, 15:52
Ανεμε ωραιο θρεντ !!!! (κ εχω κ διατροφικη γαμωτο, anyways....)
Κι εμεις σημερα καναμε ψαρια στο φουρνο, η μαμα μου βασικα γιατι εγω δεν φημιζομαι κ ιδιαιτερα για τις μαγειρικες μου ικανοτητες !!

Λοιπον ακου!!
Καθαριζεις μισο κιλο σαρδελα κ μισο κιλο νταουκια, τα αλατιζεις κ τα βαζεις στο ψυγειο... Την επομενη μερα αφου τα ξεπαγωσεις τα ξεπλενεις, τα βαζεις στο ταψι με λαδοχαρτο απο κατω για να μην κολλησουν, επισης κοβεις πατατες σε στρογγυλο σχημα κ τις τοποθετεις αναμεσα κ απο πανω βαζεις σαλτσα pummaro.. αν θες προσθετεις κρεμμυδια, δαφνη, ριγανη στις πατατες καθως κ ντοματα κομμενη, το ψηνεις στους 150-200 κ ειναι ετοιμο !!!

Πως σου φανηκε ?? Παω να φαω, φαγαν ολοι, μονο εγω εμεινα !!!!

Lacrymosa
17-09-2011, 15:55
Α, επισης να πω οτι προτιμοτερο ειναι τα ψαρια στο φουρνο παρα στο τηγανι... στο τηγανι καιγεται το λαδι κ μαζευεται περισσοτερο λιπος κ ειναι πιο δυσπεπτα, κ οσο για τις πατατες η κ τα ψαρια ακομη καλυτερα να τα "στραγγιζεις" σε χαρτι κουζινας (δλδ τα ακουμπας πανω) ωστε να απορροφηθει το πολυ το λαδι !!!

ανεμος
17-09-2011, 15:57
Τα νταουκια ειναι ψαρια??νομιζω οτι στην Αθηνα τα λενε περοσφυγες.Εχουν κρεας μαλακο και μοιαζει με αυτο του μπακαλιαρου??
ωραιο διαβαζεται θα το δοκιμασω!!!!!!

Lacrymosa
17-09-2011, 20:56
Ναι βρε ψαρια ειναι, δεν ξερω πως τα λετε στην Αθηνα, στη Θεσσ νταουκια τα λεμε παντως! Ναι, εχουν μαλακο κρεας κ ειναι πιο μεγαλα απο σαρδελα !!
Δοκιμασε το κ πες μου !!!! :)

ανεμος
17-09-2011, 22:51
Ναι βρε ψαρια ειναι, δεν ξερω πως τα λετε στην Αθηνα, στη Θεσσ νταουκια τα λεμε παντως! Ναι, εχουν μαλακο κρεας κ ειναι πιο μεγαλα απο σαρδελα !!
Δοκιμασε το κ πες μου !!!! :)

ναι βρε το πολυ πολυ να παρω μπακαλιαρακια γιατι νταουκια δεν βρισκω ευκολα...δεν πιστευω να υπάρχει προβλημα!!!

Lacrymosa
17-09-2011, 22:55
Οχι, δεν υπαρχει προβλημα.... Επισης κ χταποδι στο φουρνο με σαλτσα κ καρυ γινεται γαματο, παλι βαζεις κρεμμυδια κ πατατες ενδιαμεσα καθως κ μαιντανο, ειναι τελειο !!!!!!!!!!!

BloodyKate
18-09-2011, 01:45
Θα βάλω κι εγώ τη συνταγούλα μου στη Νάξο το φτιάχνουμε συχνά.. είναι ποτό.. αν δεν ταιριάζει πετάξτε το στα άκυρα και μην δώσετε σημασία! :) είναι πανεύκολο και ΝΟΣΤΙΜΟ!!!
ΠΟΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Υλικά: 5 τριαντάφυλα εκατόφυλλα
5 κόκκινα τριαντάφυλλα
1,5 κιλό ρακή :)))
1 κιλό ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας

Μαδάμε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε καθαρή πετσέτα βάζουμε σε γυάλα που σφραγίζει τη ρακή, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα πέταλα και τα αφήνουμε για περίπου 2 μήνες στον ήλιο. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη. όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε το βάζουμε σε μπουκάλι και......... πίνουμε!!

vince8
18-09-2011, 01:48
Ψάρια δεν ξέρω να μαγειρεύω (πολλές φορές τρώω ψάρια απο κονσέρβα, η καπνιστό σολωμό-φάλαινα) αλλά θα δώσω μια απλά συνταγή , πιστεύω αρέσει στους περισσότερους.

Σαλάτα ντομάτα με φέτα.
Υλικά: 1 η 2 ντομάτες, φέτα τυρί, πιπέρι τριμμένο, ελαιόλαδο, αλατι
Τρόπος παρασκευής: κόβουμε τις τομάτες σε φέτες , βάζουμε τη φέτα από πάνω (σε κομμάτια η ολόκληρη), προσθέτουμε λάδι, αλάτι , πιπέρι (προαιρετικά προσθέτουμε φέτες από αγγούρι η/ και κρεμμύδι)
Εύκολο δεν είναι; (και αρκετά ωφέλημο θα έλεγα)

vince8
18-09-2011, 01:51
ΠΟΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Υλικά: 5 τριαντάφυλα εκατόφυλλα
5 κόκκινα τριαντάφυλλα


Ποια ...; ποια τριαντάφυλλα; Δεν βλέπω και πολλά (εκ του φυσικού) να σε πω την αλήθεια. Εδώ τουλάχιστον τα έκοψαν όλα.

Lacrymosa
18-09-2011, 01:58
Κειτ εχω δοκιμασει ροφημα τριανταφυλλο (κυπριακο ηταν) κ ειναι γαματο, αν κ λιγο δυνατο, κανεις λιγο κεφαλι !!
βινς αυτο που περιγραφεις ειναι ρε συ η κλασικη σαλατα, ευκολη ειναι, νοστιμοτατη κ υγιεινη !!

BloodyKate
18-09-2011, 02:07
Κειτ εχω δοκιμασει ροφημα τριανταφυλλο (κυπριακο ηταν) κ ειναι γαματο, αν κ λιγο δυνατο, κανεις λιγο κεφαλι !!
βινς αυτο που περιγραφεις ειναι ρε συ η κλασικη σαλατα, ευκολη ειναι, νοστιμοτατη κ υγιεινη !!

:)) ναι!!!!!!!!!!!!!!!!! Και το πορτοκάλι και το κεράσι και το βίσσινο και το βερύκοκο είναι τέλεια!!! κυπριακο? χμ δεν ξέρω δεν έχω ταξιδέψει και πολύ.. ήξερα πως τα φτιάχνουν εδώ τα ποτά με ρακές και φρούτα, δεν ήξερα πως είναι κυπριακά τα κόλπα :\ Θα το ψάξω όμως!! :))

BloodyKate
18-09-2011, 02:09
Ποια ...; ποια τριαντάφυλλα; Δεν βλέπω και πολλά (εκ του φυσικού) να σε πω την αλήθεια. Εδώ τουλάχιστον τα έκοψαν όλα.

Δεν καταλαβαίνω πάντα τι εννοείς, αλλά αν θες το φυσικό που να ταιριάζει σε εσένα διάλεξε το καλύτερο φυντάνι και φύτεψε το σε μια διαθέσιμη γλάστρα στο μπαλκόνι σου :\ ζωγράφισε τη κιόλα να είναι πιο όμορφη! Αν όντως δεν υπάρχουν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου ;)

Lacrymosa
18-09-2011, 02:15
:)) ναι!!!!!!!!!!!!!!!!! Και το πορτοκάλι και το κεράσι και το βίσσινο και το βερύκοκο είναι τέλεια!!! κυπριακο? χμ δεν ξέρω δεν έχω ταξιδέψει και πολύ.. ήξερα πως τα φτιάχνουν εδώ τα ποτά με ρακές και φρούτα, δεν ήξερα πως είναι κυπριακά τα κόλπα :\ Θα το ψάξω όμως!! :))

Θελω να δοκιμασω και Ναξιωτικο !! Α, επισης ενα αλλο παρομοιο κυπριακο με φρουτα κι εκεινο "ζιβανια" λεγοτανε νομιζω, γαματο κι εκεινο !!!

BloodyKate
18-09-2011, 02:18
Θελω να δοκιμασω και Ναξιωτικο !! Α, επισης ενα αλλο παρομοιο κυπριακο με φρουτα κι εκεινο "ζιβανια" λεγοτανε νομιζω, γαματο κι εκεινο !!!

ζιβανι είναι κάποιο φρούτο?? πρώτη φορά το ακούω :)

Lacrymosa
18-09-2011, 02:20
ζιβανι είναι κάποιο φρούτο?? πρώτη φορά το ακούω :)

ναι, ειναι κατι σαν τα "χαρουπια" αν τα χεις ακουστα !! με αλκοολ ειναι κ ειναι τελειο !!

BloodyKate
18-09-2011, 02:21
ναι, ειναι κατι σαν τα "χαρουπια" αν τα χεις ακουστα !! με αλκοολ ειναι κ ειναι τελειο !!

μπα δεν το έχω ακούσει με ρακή το κάνουν κι εκεί?

Lacrymosa
18-09-2011, 02:22
μπα δεν το έχω ακούσει με ρακή το κάνουν κι εκεί?

ναι, με ρακη κ γινεται γαματο αλλα κανεις λιγο κεφαλι !!! :)

ανεμος
18-09-2011, 02:22
Θα βάλω κι εγώ τη συνταγούλα μου στη Νάξο το φτιάχνουμε συχνά.. είναι ποτό.. αν δεν ταιριάζει πετάξτε το στα άκυρα και μην δώσετε σημασία! :) είναι πανεύκολο και ΝΟΣΤΙΜΟ!!!
ΠΟΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Υλικά: 5 τριαντάφυλα εκατόφυλλα
5 κόκκινα τριαντάφυλλα
1,5 κιλό ρακή :)))
1 κιλό ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας

Μαδάμε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε καθαρή πετσέτα βάζουμε σε γυάλα που σφραγίζει τη ρακή, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα πέταλα και τα αφήνουμε για περίπου 2 μήνες στον ήλιο. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη. όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε το βάζουμε σε μπουκάλι και......... πίνουμε!!

μοιαζει πολυ ενδιαφερον αυτο,δεν εχω δοκιμασει ποτε!!!ειναι γλυκο φανταζομαι κατι σε λικερ??

BloodyKate
18-09-2011, 02:28
μοιαζει πολυ ενδιαφερον αυτο,δεν εχω δοκιμασει ποτε!!!ειναι γλυκο φανταζομαι κατι σε λικερ??


Εμμ δεν ξέρω αν λέγεται λικέρ.. ίσως μπορείς να το πεις κι έτσι μόνο που θα έχει άρωμα ρακή και τριαντάφυλλο. Τα εκατόφυλλα που λέω είναι τα τριαντάφυλα που έχουν τη μυρωδιά. Εμείς τα βρίσκουμε εδώ. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχουν σε μαγαζί στην πόλη. ξέχασα να το διευκρινήσω. Αυτά είναι που έχουν τη μυρωδιά

πιεσμενη
18-09-2011, 02:35
πατσαβουροπιτα

6 φυλλα κρουστας
4 μεγαλα αυγα
150 γρ ανθοτυρο
250 φετα
μισο γιαουρτι
γαλα(να αραιωσουμε αρκετα το μιγμα)
αλατι,πιπερ,μοσχοκαρυδο κ αν θελετε λιγο δυοσμο

Ανακατευουμε ολα τα υλικα κ μετα περνουμε ενα ενα τα φυλλα κρουστας κ τα βουταμε μεσα
τα βαζουμε σε ελαφρως λαδομενο ταψακι
μολις ριξουμε ολα τα φυλλα στ ταψι ριχνουμε κ λιγο λαδι απο πνω
ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 γυρω στα 40-45 λεπτα

ανεμος
18-09-2011, 02:50
Εμμ δεν ξέρω αν λέγεται λικέρ.. ίσως μπορείς να το πεις κι έτσι μόνο που θα έχει άρωμα ρακή και τριαντάφυλλο. Τα εκατόφυλλα που λέω είναι τα τριαντάφυλα που έχουν τη μυρωδιά. Εμείς τα βρίσκουμε εδώ. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχουν σε μαγαζί στην πόλη. ξέχασα να το διευκρινήσω. Αυτά είναι που έχουν τη μυρωδιά
Εμαθα οτι στην Ναξο κανετε τους κολιους με εναν πολυ ωραιο τροπο ξερεις την συνταγη να μας την γραψεις??

BloodyKate
18-09-2011, 02:56
Εμαθα οτι στην Ναξο κανετε τους κολιους με εναν πολυ ωραιο τροπο ξερεις την συνταγη να μας την γραψεις??

εμμ.. δεν ξέρω.. όταν έφτιαχνε η μάνα τα έβαζε στο φούρνο με φέτες ντομάτα από πάνω. Τώρα δεν θυμάμαι κάτι άλλο για τους κολιούς :\

ανεμος
18-09-2011, 02:58
κριμα........

πιεσμενη
18-09-2011, 03:05
κριμα........

ανεμος μηπως εννοεις την γουνα??? τον κολιο που τον βαζουν στον ηλιο κ μετα τον ψηνουν στα καρβουνα?? ειχα φαει στην Παρο....

BloodyKate
18-09-2011, 03:06
Αύριο θα ρωτήσω τη γιαγιά ή τη μαμά και θα σου πω

ανεμος
18-09-2011, 12:08
ανεμος μηπως εννοεις την γουνα??? τον κολιο που τον βαζουν στον ηλιο κ μετα τον ψηνουν στα καρβουνα?? ειχα φαει στην Παρο....

νομιζω ναι................

vince8
18-09-2011, 12:46
κουράγιο παιδιά. σχεδόν τα ξεκλιρήσατε τα αντολάκια μαζί και μένα. ελπίζω να τα λέμε που και που ε;

ALIA
18-09-2011, 14:23
Συγγνωμη για την "ασχετη" παρεμβαση αλλα με το που ειδα τον τιτλο,μου ηρθε στο νου το ακολουθο πολυ αγαπημενο μου τραγουδι:


http://www.youtube.com/watch?v=_HBXMbPITmM

Καλες μαγειρικες παιδια!!!

secretly
20-02-2012, 01:17
για παμε παιδακια μου
οικονομικη συνταγη 1
ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
μαραθο
1 κρεμυδι
1 σκελιδα σκορδο(για το κακο ματι)
λιγο πουμαρο
αλατι
πιπερι
1 καροτο
αλευρι
1/4 φλιτζανι τσαγιου κουφαλοτυρι τριμμενο(χιχι!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ(εν ψυχρο :-)):
ψιλοκοβουμε μαραθο-κρεμμυδι-σκορδο
τριβουμε το καροτο στον ψιλο τριφτη
βαζουμε τα λοιπα υλικα και αλευρι με το ματι θα το δειτε ωσπου να σφιξει η ζυμη
ολα αυτα σε ενα μπολ
θελουμε 2 κουταλια για να ξεκολλαμε την ζυμη
παιρνεις με το κουταλι λιγο-λιγο μειγμα και ριχνεις σε τηγανι με λαδι
μολις ροδισουν λιγο τα γυρνας κι απο την αλλη
δεν θελει πολυ ωρα αλλα θελει μετρια φωτια για να ψηθουν ωραια μεσα

secretly
20-02-2012, 02:46
κρεπα γλυκια για υπογλυκαιμιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ:
1 1/2 κουπα αλευρι μπλε
1 1/2 κουπα γαλα
3 αυγα
1 κουτ.κοφτη γλυκου αλατι
2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
μιαμιση κουταλια της σουπας βιταμ λιωμενο
λιγο κονιακ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
2 μπανανες
αμυγδαλα
1 μερεντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
βαζουμε ολα τα υλικα για την ζυμη στο μουλτι μαζι με το λιωμενο βιταμ και ανακατευουμε εκει
στη συνεχεια βαζουμε με μια κουταλα τον χειλο σε τηγανι χωρις λαδι,
χωρις τιποτε αλλο σε μετρια φωτια,προσοχη μην καουν ειναι ευαισθητο και αρπαει ευκολα
μολις ψηθει λιγο το γυριζουμε κι απο την αλλη
βαζουμε σε ενα πιατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ:
κοβουμε τις μπανανες μας σε ροδελιτσες
βαζουμε τα αμυγδαλα να τριφτουν στο μουλτι οχι εντελως,να εχει και λιγγα κομματακια
απλωνουμε μερεντα στην μιση μερια της ετοιμης ζυμης
το ιδιο και την μπανανα,βαζω λιγες ροδελες
και τελος τα αμυγδαλα
διπλωνω την ζυμη μια φορα σαν τριγωνακι να γινει,και αλλη μια στις ακρες
καλη ορεξη,σιγα τα σιροπια!

secretly
20-02-2012, 03:37
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΥΦΑ ΜΟΥΖΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΡΕΜ:
ΥΛΙΚΑ:
1/4 ρεγκατο τριμμενο
4-5 πατατες
αλατι-πιπερι
λιγο βιταμ
10 φετες τυρι του τοστ
10 φετες ζαμπον του τοστ
2 ντοματες
κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
κοβουμε τις πατατες σε ροδελες,τηγανιζουμε να ροδισουν
τις στρωνουμε σε ενα βουτυρωμενο πυρεξ
απο πανω ριχνω λιγο τυρι τριμμενο
τριβω τις ντοματες πανω απο το τυρι
απο πανω μια στρωση ζαμπον σου τοστ
στην συνεχεια βαζω μια στρωση τυρι του τοστ
το υπολοιπο τυρι τριμμενο και τελος την κρεμα γαλακτος
εαν πεσει λιγη η κρεμα μπορεις να ριξεις λιγο γαλα η νερο
ψηνουμε για κανενα μισαωρο και μολις ψιλοροδισει το τυρι ειναι ετοιμο

ΠΑΡΑΛΑΓΗ:
αντι για τις πατατες μπορεις να βαλεις μακαρονια κατα προτιμηση ελατηρια η φιογκακια
τα οποια θα εχεις προβρασει

δοκιμαστε το και αν δεν σας ΣΗΚΩΘΕΙ..... η τριχα να μην με λενε χρυσακι
απλα τα σπαει παιδια

secretly
20-02-2012, 03:53
και....ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΑ ΜΕ @@...
ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΠΑΝ ΕΥΚΟΛΟ,ΩΧΤΑΝΟΣΤΗΜΟ
ΚΑΝΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ

ΥΛΙΚΑ:
2 ντοματες
1 με 2 φακελακια φρυγανια τριμμενη
φετα
λιγο μπεικον
2-3 αυγα
αλατι-πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
κοβεις τις ντοματες σε ροδελες και τις αλατοπιπερωνεις
λιωνεις την φετα
ψιλοκοβεις το μπεικον σε μικρα-μικρα κομματακια
και το ανακατευεις μεσα στην λιωμενη φετα
παιρνεις μια ροδελιτσα απο την ντοματα
βαζεις πανω λιγο μειγμα απο φετα-μπεικον
κλεινεις με αλλη ροδελιτσα ντοματας απο πανω
βουτας σε μπολ με τα αυγα χτυπημενα και κατ'οπιν σε φρυγανια τριμμενη
και....τηγανιζεις!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!

lavie
20-02-2012, 12:12
Τι ωραίες συνταγές είναι αυτές μπράβο παιδιά σας θαυμάζω,εγώ είχα χόμπυ την μαγειρική ήθελα να μαγειρεύω κ μαγείρευα τέλεια κ διάφορα αλλά με όσα συνέβησαν με το ζόρι μαγειρεύω ένα φαγητό την ημέρα περισσότερο για τις κούκλες μου ,μετά στεναχωρήθηκα πολύ που είπε ο άντρας μου ότι το έκανα για να δείχνομε ενώ είμαι παλιογυναίκα,εύχομαι να είστε καλά κ να μαγειρεύετε υπέροχα

thomas98
20-02-2012, 14:29
«κεικ με μους σοκολατας»

Τι χρειαζόμαστε:
• 250 γρ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη της αρεσκείας σας
• 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 7 αυγά
• 375 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
Για γαρνίρισμα
• Ζάχαρη άχνη


Πως το κάνουμε:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε την σοκολάτα.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα, είτε σε μπεν - μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων και την προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι στο μείγμα κρόκων και βουτύρου.
4. Αφού ενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε με προσοχή την μαρέγκα, ανακατεύοντας την απαλά, ώστε να ενοποιηθεί με τα άλλα υλικά δίχως όμως να "σπάσει", ούτε να "νερουλιάσει". Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
5. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και βάζουμε στο φούρνο, που έχουμε ήδη προθερμάνει στην υψηλή θερμοκρασία σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Για παράδειγμα, αν ο φούρνος έχει διαβάθμιση μέχρι 250ο C, χρησιμοποιούμε αυτή την θερμοκρασία.
6. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μόνο. Μας ενδιαφέρει να σχηματιστεί η εξωτερική κρούστα του κέικ αλλά στο εσωτερικό του να μείνει ρευστό.
7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
8. Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη, είτε ρολάκια σοκολάτας, ή τρούφα, ή ότι άλλο μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιτυχία του κέικ αυτού εξαρτάται από το ψήσιμο, που πρέπει να είναι σύντομο και δυνατό. Το γλυκό πρέπει να διατηρείται σε φυσικό περιβάλλον, γιατί η σοκολάτα που είναι ρευστή στο εσωτερικό του, μπορεί να παγώσει και να σκληρύνει.
Η φόρμα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι στρογγυλή, δίχως όμως την τρύπα στην μέση, που χρησιμοποιούμε για το απλό κέικ.

τι λετε να το δοκιμασω; υποσχομαι να μην βαλω φωτια το σπιτι.

tzina
20-02-2012, 15:11
Καμια συνταγη για σουφλε σοκολατας? :) Υπογλυκαιμια .... Αααα να ειναι και ευκολη παρακαλω..

carry
20-02-2012, 15:15
(Αν έχει ξαναμπεί παρακαλώ σβήστε το)

Κοτόπουλο με Ουίσκι
Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιόλαδου .
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.

Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ενα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιβλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά από ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνοανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε...βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας
μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι
Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα!

secretly
20-02-2012, 23:50
Καμια συνταγη για σουφλε σοκολατας? :) Υπογλυκαιμια .... Αααα να ειναι και ευκολη παρακαλω..
100 γρ κουβερτουρα
5 κουτ της σουπας νερο
3 κροκους αυγου
1/3 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 βανιλια
1 κουτ σουπας βιταμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λιγη κρεμα σαντυγι
βαζω σε μπεν μαρι σοκολατα με το νερο
ανακατευω ωσπου να λιωσει
χτυπαω ζαχαρη με κροκους κ ριχνω τμηματικα την σοκολατα
οταν κρυωσει ριχνω σαντυγι κ βανιλια
βαζω καταψυξη για να δεσει κ να σφιξει,το ιγοτερο 4 ωρες
ε,ποιο ευκολη με μους δεν ξερω,αλλα αν θελεις ακομα ποιο ευκολη παρε μια...μερεντα;-)

secretly
20-02-2012, 23:52
carry αχαχαχαχαχαχαχα!γαματη η συνταγη σου!θα την κανω!

secretly
20-02-2012, 23:54
Τι ωραίες συνταγές είναι αυτές μπράβο παιδιά σας θαυμάζω,εγώ είχα χόμπυ την μαγειρική ήθελα να μαγειρεύω κ μαγείρευα τέλεια κ διάφορα αλλά με όσα συνέβησαν με το ζόρι μαγειρεύω ένα φαγητό την ημέρα περισσότερο για τις κούκλες μου ,μετά στεναχωρήθηκα πολύ που είπε ο άντρας μου ότι το έκανα για να δείχνομε ενώ είμαι παλιογυναίκα,εύχομαι να είστε καλά κ να μαγειρεύετε υπέροχα
μην πτωεισαι κουκλα μ μακαρι να τον προσεχει κι εκεινη ετσι οπως τον προσεχες εσυ

secretly
20-02-2012, 23:58
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
λαδι
ξυδι
μουσταρδα
μαιντανος
αλατι
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μπολακι λιωνω τον κροκο απο ενα αυγο βρασμενο
κ ψιλοκοβω το ασπραδι
προσθετω σε 1/2 φλιτζανι λαδοξυδο
με ψιλοκομμενο μαιντανο,προσθετω και μουσταρδα
και τα βαζω στο μπολ με το αυγο

thomas98
21-02-2012, 00:04
carry αχαχαχαχαχαχαχα!γαματη η συνταγη σου!θα την κανω!

μονο η carry εβαλε ωραια συνταγη; η δικια μου δεν σ'αρεσε; :(

μαρκελα
21-02-2012, 00:10
μην πτωεισαι κουκλα μ μακαρι να τον προσεχει κι εκεινη ετσι οπως τον προσεχες εσυ

ωχ!!!! πτοείσαι είναι! γι' άλλη φορά..

secretly
21-02-2012, 00:13
ωχ!!!! πτοείσαι είναι! γι' άλλη φορά..
ευχαριστω για οποια διορθωση
δυστυχως δεν ειχα ευκαιριες
εχω βγαλει μονο ενα τεχνικο και θελω να βελτιονομαι

secretly
21-02-2012, 00:50
φυλο ξερετε να ανοιγετε?
δεν ξερετε?
πανευκολο και ποιο οικονομικο-νοστιμο απο το ετοιμο...
παμε να ανοιξουμε για καλτσουνια με σπανακι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΛΟ:

1 αλευρι
ενα αυγο
λιγο ξυδι(ενα κουταλακι της σουπας)
ζεστο νερο
αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΟΥ:

βαζετε σε ενα λεκανακι σχεδον το μισο αλευρι
ριχνετε το αλατι
το ξυδι
σπατε το αυγο και το ανακατευετε μεσα στο αλευρι
στην συνεχεια ριχνετε λιγο-λιγο το νερο ανακατευοντας κ πλαθοντας με το αλευρι ωσπου να γινει ενα μειγμα
ριχνεις νερο με το ματι οσο χρειαστει για να γινει μια σφιχτη κ οχι νερουλη ζυμη
οσο ποιο ζεστο ειναι το νερο τοσο ποιο ευκολα θα στρωνει η ζυμη και θα πλαθετε
στην συνεχεια συμπληρωνεις παλι αλευρι και πλαθεις,βαζεις τοσο ωσπου να πλαθετε χωρις να κολλαει η ζυμη στο χερι
ζυμωνετε καλα κ αφηνετε στην ακρη για να ετοιμασετε την γεμιση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:

7 μεγαλα ματσακια σπανακι
ενα κρεμμυδι ξερο
5 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκκομενα
400 γρ φετα
150 γρ κεφαλοτυρι τριμμενο
3 αυγα
μαραθο ψιλοκομενο
λιγο λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ:

ψιλοκοβω το σπανακι
σπαω μεσα τα αυγα κ ανακατευω
ριχνω το ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
ριχνω τα φρεσκα κρεμμυδια ψιλοκκομενα
τριβω την φετα καθως την ριχνω μεσα
και το μαραθο
λιγο λαδι
ανακατευω καλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΟ:

παιρνω μια μπαλιτσα απο την ζυμη
ανοιγω με το ειδικο μπλαστρι καλα ωστε να μην ειναι πολυ χοντρο το φυλο
βαζω μεσα με ενα κουταλι λιγη απο την γεμιση,στην μεση του φυλου
διπλωνω το φυλο μια φορα και κλεινω τις ακρες του καλα πατοντας με τα δαχτυλα
κοβω τις ακρες που περισευουν πολυ με ενα μαχαιρακι

τηγανηζω σε μετρια φωτια γυρνοντας κι απο την αλλη ωσπου να ροδισει




με αυτο το φυλο κανω διαφορα καλτσουνια και ειναι πολυ ωραια
παραλαγες γεμισης
ψιλοκομενο λουκανικο με πουμαρο κ τυρι τριμμενο
σκετο τυρι τριμμενο επισης ειναι πολυ ωραιο
πατατα βρασμενη και λιωμενη με τυρι τριμμενο η φετα τριμμενη η και τα δυο..
φαντασια θελει


επισης μπορειτε να κανετε σπανακοπιτα ακριβως με την ιδια γεμιση κ το ιδιο φυλο
αρκει να το ανοιξετε καλα,να γινει μεγαλο και να περισευει το κατω φυο απο το ταψι
βαζεις το πρωτο φυλο αφου λαδωσεις το ταψι
ριχνεις την γεμιση
απο πανω το αλλο φυλο
κοβεις τις ακριες που περισευουν απο το ταψι με ενα μαχαιρακι και διπλωνεις καλα γυρω γυρω ωστε να κλεισει η πιτα
χαραζεις οπωσδηποτε με ενα μαχαιρι κ απο πανω ριχνεις λαδι


σημαντικη διευκρινηση
για να μην κολλαει το φυλο στο ανοιγμα ριχνεις λιγο αλευρι και στον παγκο οπου θα ανοιχτει και πανω απο το φυλο
το ξερω ειναι λιγο κουραστικο αλλα αξιζει
κουραστηκα που τα εγραψα
και που τα εκανα σημερα και τα δυο..και καλτσουνια και πιτα
την πιτα την εβαλα στην καταψυξη για αλλη φορα
κ αυτο γινεται κ δεν παθαινει τιποτα
ουφ

Remedy
21-02-2012, 01:15
χαχαχαχα
συνεχισε χρυσακι!!!
σε παρακολουθω με ενδιαφερον!!!

secretly
21-02-2012, 01:37
χαχαχαχα
συνεχισε χρυσακι!!!
σε παρακολουθω με ενδιαφερον!!!
χαχαχαχαχαχαχα!
κανε αυτο και πες μου ο,τι αλλο θες
ενταξυ η πρωτη φορα ποναει παντα
αν το καταφερεις σου εχω μουσακα με.... σπιτικη μπεσαμελ!τα σπαει!

Goofy
22-02-2012, 00:29
ΚΡΕΠΕΣ "xrusaki" με "carry" (μόνο για τους τολμηρούς!)

ΥΛΙΚΑ


βασικά υλικά για "Κρέπα γλυκιά για υπογλυκαιμίες" από xrusaki



το δεύτερο υλικό για "Κοτόπουλο με Ουίσκι" από carry


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με τα υλικά που σας δόθηκαν "εκτελείτε" τις δύο συνταγές κατά γράμμα και εκ περιτροπής.

Καλή σας όρεξη! :)


PS_1: Η συνταγή αυτή είναι πασίγνωστη, απλά σε κάποια μέρη της Ελλάδας είναι περισσότερο γνωστή ως Κρέπες Στραπατσάδα (για τους ελληνόφωνους: Krepes Strapatsatha).

PS_2: Αύριο θα δοκιμάσω ν' ανοίξω και το φύλλο της σημερινής συνταγής και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

secretly
22-02-2012, 02:37
αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
το κοτο με ουισκι τα σπαει παντως!
ωστοσο η συνταγη σου θα κανει θραυση!

soft
22-02-2012, 02:43
αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
το κοτο με ουισκι τα σπαει παντως!
ωστοσο η συνταγη σου θα κανει θραυση!

βρε τι λετε η συναγη με τη μερεντα τα επασε !!
ολα τα λεφτα !!δεν μπαινεις σε κοπο ,και ικανοποιεις τις υπογλυκεμιες σου

secretly
22-02-2012, 02:51
βρε τι λετε η συναγη με τη μερεντα τα επασε !!
ολα τα λεφτα !!δεν μπαινεις σε κοπο ,και ικανοποιεις τις υπογλυκεμιες σου
αχαχαχαχαχαχα!!
λολ σοφτ!!!!ειδες?και γαμω τα μυστικα σας ειπα

secretly
22-02-2012, 02:56
μονο η carry εβαλε ωραια συνταγη; η δικια μου δεν σ'αρεσε; :(
θωμα και γαμω τις συνταγες ανεβασες κ μαλιστα λεω να την κανω αυριο στον αντρα κ το παιδι μου,θα το τσακισουν ειμαι σιγουρη

secretly
22-02-2012, 02:57
μονο η carry εβαλε ωραια συνταγη; η δικια μου δεν σ'αρεσε; :(
αλλα διαβασε της καρυ την συνταγη να δεις γιατι μου αρεσε!!

soft
22-02-2012, 03:07
αχαχαχαχαχαχα!!
λολ σοφτ!!!!ειδες?και γαμω τα μυστικα σας ειπα

καλα τωρα κουλαρε λιγο εε?? λολ
μη μας ζητησεις και συνδρομη βεφας :P
εγω το παγωτο το βαφτισα σουφλε μερεντα εκεινο το βραδυ εε!! το χρειαζομουν για ενεργεια !!

secretly
22-02-2012, 03:20
καλα τωρα κουλαρε λιγο εε?? λολ
μη μας ζητησεις και συνδρομη βεφας :P
εγω το παγωτο το βαφτισα σουφλε μερεντα εκεινο το βραδυ εε!! το χρειαζομουν για ενεργεια !!
αχαχαχα!μια χαρα σε βρισκω...τωρα που ειπες παγωτο θυμηθηκα ενα γαματο που φιαχνω με ζαχαρουχο γαλα!
αν τρως το ζαχαρουχο θα τσακιζεις κι αυτο,ειναι παν ευκολο,αλλα δεν θυμαμαι την συνταγη,την εχει απ εξω ομως το ζαχαρουχο οχι το νουνου,το βλαχας
ε,εγω που τρωω το ζαχαρουχο γαλα με το κουταλι,φαντασου τι παθαινει το παγωτο

soft
22-02-2012, 03:25
αχαχαχα!μια χαρα σε βρισκω...τωρα που ειπες παγωτο θυμηθηκα ενα γαματο που φιαχνω με ζαχαρουχο γαλα!
αν τρως το ζαχαρουχο θα τσακιζεις κι αυτο,ειναι παν ευκολο,αλλα δεν θυμαμαι την συνταγη,την εχει απ εξω ομως το ζαχαρουχο οχι το νουνου,το βλαχας
ε,εγω που τρωω το ζαχαρουχο γαλα με το κουταλι,φαντασου τι παθαινει το παγωτο

καταλαβα.. λιωνει το παγωτο ,και λυγιζει το κουταλι μαλλον ,καλα τα λεω ??

secretly
22-02-2012, 03:29
καταλαβα.. λιωνει το παγωτο ,και λυγιζει το κουταλι μαλλον ,καλα τα λεω ??

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ! :P

soft
22-02-2012, 03:38
χεχεχε!! αυριο με βλεπω στη μαμα με τη συνταγη για το φυλλο Γιανιωτισα καπου θα με διορθωσει οπως παντα, και θα το φταξει μονη της ,και γω θα κοιτω :P
εχεις καλες ιδεες αλλα αρκει να μην μπαινω στη κουζινα !!

secretly
22-02-2012, 03:42
χεχεχε!! αυριο με βλεπω στη μαμα με τη συνταγη για το φυλλο Γιανιωτισα καπου θα με διορθωσει οπως παντα, και θα το φταξει μονη της ,και γω θα κοιτω :P
εχεις καλες ιδεες αλλα αρκει να μην μπαινω στη κουζινα !!
χαχαχα!καλα μην νομισεις κ η δικιαα μου ακομα και τωρα που ολοι της λενε οτι μαγειρευω τελεια..οποτε ειναι μπροστα αρχιζει,οχι ετσι,ετσι,αυτο δεν ειναι πρακτικο...
μπλα-μπλα-μπλα-μπλα...
ε,τωρτα την εχω μακρυα βεβαια κ μου λειπει λιγο..
γιαννιωτισα ε?θα εχει φοβερες συνταγες νομισω?

soft
22-02-2012, 03:55
χαχαχα!καλα μην νομισεις κ η δικιαα μου ακομα και τωρα που ολοι της λενε οτι μαγειρευω τελεια..οποτε ειναι μπροστα αρχιζει,οχι ετσι,ετσι,αυτο δεν ειναι πρακτικο...
μπλα-μπλα-μπλα-μπλα...
ε,τωρτα την εχω μακρυα βεβαια κ μου λειπει λιγο..
γιαννιωτισα ε?θα εχει φοβερες συνταγες νομισω?

το εχει! μπορει να σου φτιαξει κατι απλα και μονο , να βγει απο τη πορτα . και να δει λιγο πρασινο ..τα ξεχωριζει ολα .. αλλα αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ,ειναι οτι μπορει να ανοιγει 5 φυλλα μαζι .. !
εχουμε μελλον !!

secretly
22-02-2012, 04:01
το εχει! μπορει να σου φτιαξει κατι απλα και μονο , να βγει απο τη πορτα . και να δει λιγο πρασινο ..τα ξεχωριζει ολα .. αλλα αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ,ειναι οτι μπορει να ανοιγει 5 φυλλα μαζι .. !
εχουμε μελλον !!
αμαν!επαγγελματιας δηλαδη!αυτα ειναι!θα τρωτε καλα στο σπιτι:-))

Goofy
22-02-2012, 04:02
ευχαριστω για οποια διορθωση
δυστυχως δεν ειχα ευκαιριες
εχω βγαλει μονο ενα τεχνικο και θελω να βελτιονομαι

"Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω". Και δεν βρίσκω πολλούς αναμάρτητους εδώ μέσα, xrusaki μου. :)

secretly
22-02-2012, 04:04
"Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω". Και δεν βρίσκω πολλούς αναμάρτητους εδώ μέσα, xrusaki μου. :)
χαχα!κολαση γινεται το φορουμ ¨-)

Karisha
22-02-2012, 13:22
ΥΛΙΚΑ

3 πιπεριες (κοκκινη+κιτρινη+πορτοκαλι)
1 μετριο ξερο κρεμμυδι
4-5 πατατες
2-3 ντοματες ωριμες (η τριμμενη ντοματα σε συσκευασια απο το σουπερ μαρκετ)
ελαιολαδο
βασσιλικο ξερο τριμμενο (υπαρχουν σακουλακια στο σουπερ μαρκετ)
αλατι-πιπερι
4-5 μπριζολες χοιρινες
κρασι κοκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε στο ταψι μας λιγο ελαιολαδο ισα να καλυψει τον πατο και λιιιγο παραπανω. Προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες και αντι για νερο βαζουμε ενα ποτηρι κοκκινο κρασι (δεν βαζουμε νερο!)

Αλατοπιπερωνουμε τις μπριζολες και τις στρωνουμε στο ταψι

Κοβουμε τις πατατες σε χοντρες ροδελες και μετα στη μεση και τις στρωνουμε και αυτες στο ταψι

Κοβουμε τις πιπεριες σε μικρα κομματια και τις βαζουμε και αυτες αναμεσα στις πατατες και στις μπριζολες

Κοβουμε το κρεμμυδι σε ροδελες και το χωνουμε και αυτο στο ταψι :P

Μετα αλατοπιπερωνουμε το φαι ελαφρα και πασπαλιζουμε με λιγο βασσιλικο.

Σιγοψηνουμε στον φουρνο και ετοιμο :P

(Ειναι πεντανοστιμο,εχει πανεμορφα χρωματα και μυρωδειες,ειναι πανευκολο και φτηνο,ολα τα υλικα δεν κοστιζουν πανω απο 7-8 ευρω.(αν εχουμε ηδη ελαιολαδο σπιτι) Το κρασι και το σιγανο ψησιμο το κανει λουκουμι! Συνοδευεται ιδανικα με τυρι φετα και φρεσκο τραγανο χωριατικο ψωμακι.)

Goofy
22-02-2012, 15:41
Α, μπήκε κι ο "Χρυσός Σκούφος"! Τι θα φάμε σήμερα xrusaki? :)

secretly
22-02-2012, 15:46
βασικα σημερα εκανα παστιτσιο με χρωματιστα ελλατηρια,οχι αυτα τα χοντρα μακαρονια!ειναι γαματο,αν θες συνταγη!
συνοδευεται απο μαρουλοσαλατα η λαχανοσαλατα..η ροκα με σκρδο ψιλοκομμενο και λιαστη ντοματα

secretly
22-02-2012, 15:48
πω-πω γκουφυ θα φιαξω μια γαματη μηλοπιτα σε λιγο..αλλα απο πανω φιαχνω και μαρμελαδα μηλου και στρωνω στο τελος..
και μαλλον μεθαυριο θα κανω το κεικ σοκολατας του θωμα

Goofy
22-02-2012, 15:51
πω-πω γκουφυ θα φιαξω μια γαματη μηλοπιτα σε λιγο..αλλα απο πανω φιαχνω και μαρμελαδα μηλου και στρωνω στο τελος

λέω να μετακομίζω σιγά σιγά και να 'ρχομαι κοντά σου... :)

secretly
22-02-2012, 16:05
ει!δεν πιστευω να αγοραζεται ψωμι ε??ειναι πανευκολο
ΥΛΙΚΑ
1 αλευρι μπλε
1 κουπα αλευρι κοκκινο φαρινα που φουσκωνει μονο του
1 αυγο
1 κουτ σουπας βιταν
3 φακελακια ξερη μαγια
2 κουταλιες γλυκου μπεικιν μπαουντερ
1 κουτ γυκου σοδα
ενα τεταρτο φλιτζανι τσαγιου ελαιολαδο
αλατι μπολικο
μιση μπυρα προαιρετικα
ζεστο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζω σε μια λεκανη το μπλε αλευρι με την μαγια μπυρας
το μπεικιν μπαουντερ την σοδα κ ανακατευω
ριχνω αλατι σπαω μεσα το αυγο ανακατευοντας
ριχνω λαδι και την μπυρα
κ στην συνεχεια το ζεστο νερο,ειναι ζεστο οσο αντεχει το χερι
εγω βαζω καυτο ειμαι ανεξιτιλη
οσο ποιο ζεστο,τοσο ποιο ευκολα θα πλαθεται και θα ενσωματονονται τα υλικα
νερο ριχνω οσο παρει
στην συνεχεια το κοκκινο το αλευρι λιγο-λιγο και παθω ετσι ωστε να ξεκολαει απο το λεκανακι η ζυμη κ απο τα χερια
πλαθω καλα..
κανω ο,τι σχημα θελω το καρβελακι μου
καμια φορα βγαινουν και 2 καρβελακια αναλογος ποσο αλευρι θα παρει στο τελος
αλευρωνω ενα ταψακι και βαζω το χαραγμενο ψωμακι
αν θελω ριχνω και σουσαμι
ψηνω στους 180 για κανενα μισαωρο σε προθερμασμενο φουρνο
μπορει να παρει κ παραπανω το υπολογιζεις οταν αρχιζει να ροδιζει καλα το βγαζεις
αν ειναι δυο τα φρατζολακια καλυτερα μην τα βαλετε στο ιδιο ταψι,θελουν χωρο
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΩΧΤΑΝΟΣΤΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ!
αυτα...ενταξυ αν περιμενανε οι φουρναρεοι απο εμενα θα ειχαν κλεισει!λολ!!

secretly
22-02-2012, 16:06
λέω να μετακομίζω σιγά σιγά και να 'ρχομαι κοντά σου... :)
χαχαχαχα!οποιος ειναι κοντα μου θελει να του κανω συνεχεια το τραπεζι γκουφυ!τα εχω παιξει!!
για ενα πραγμα ειμαι σιγουρη..δεν θα χωρισω ποτεε!!

secretly
22-02-2012, 16:10
Α, μπήκε κι ο "Χρυσός Σκούφος"! Τι θα φάμε σήμερα xrusaki? :)
αχ για εμενα ηταν αυτο??
τι να σε κερασω?

Goofy
22-02-2012, 16:15
Αυτή τη δουλειά πήγα να κάνω κι εγώ σήμερα, που έχω όλη τη μέρα δική μου. Να φτιάξω ψωμί (στον αρτοπαρασκευαστή όμως). Αλλά κάτι έκανα λάθος, παραφούσκωσε και χύθηκε πάνω στις αντιστάσεις. Τελικά εκεί που ήταν να "μού 'ρθει ο θάνατος" είδα πως ξεκόλλησε εύκολα ό,τι έπεσε και τώρα συνεχίζει να ψήνεται κανονικά. Το επόμενο πάντως θα το κάνω με τα χέρια μου και τη συνταγή σου! :)

Goofy
22-02-2012, 16:16
αχ για εμενα ηταν αυτο??
τι να σε κερασω?

Φυσικά για σένα ήταν! :)

Joann
22-02-2012, 16:42
Λοιπόν, παίδες, η δική μου συνταγή δεν είναι τίποτε αξιόλογο, γιατί απλούστατα είμαι παντελώς άσχετη από μαγειρική (τη βγάζω με γιαούρτια, κουάκερ και σαλάτες και έτοιμα κουλουράκια απ' το φούρνο),
αλλά λόγω υπερβολικής σοκολατομανίας παρασκευάζω σοκολάτα δικής μου έμπνευσης (δεν εγγυώμαι ότι θα σας αρέσει μιας και όσοι έχουν φάει κατασκευάσματά μου, τα αποφεύγουν επιμελώς έκτοτε.
Όμως όσοι ρισκάρουν, μπορούν να δοκιμάσουν:
Σε μπεν μαρί (σ' ένα μεγάλο μπρίκι άδειο που κολυμπάει μέσα σ΄ ένα κατσαρόλι με νερό που βράζει ρίχνουμε ως και 7 κουταλιές της σούπας κακάο (μην απαιτείτε ακρίβεια, όλα στο περίπου τα κάνω), 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ΒΙΤΑΜ soft light,
2 κουταλιές της σούπας γάλα regilait σκόνη
και 5-6 κουταλιές του γλυκού φρουκτόζη ή "κατά το δοκούν".
Τ΄ ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ταψάκι, βάζουμε φυτευτές πολλές σταφίδες ξερές κι από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Μόλις είναι τελείως κρύο, το βάζουμε στο ψυγείο.

secretly
22-02-2012, 16:44
Λοιπόν, παίδες, η δική μου συνταγή δεν είναι τίποτε αξιόλογο, γιατί απλούστατα είμαι παντελώς άσχετη από μαγειρική (τη βγάζω με γιαούρτια, κουάκερ και σαλάτες και έτοιμα κουλουράκια απ' το φούρνο),
αλλά λόγω υπερβολικής σοκολατομανίας παρασκευάζω σοκολάτα δικής μου έμπνευσης (δεν εγγυώμαι ότι θα σας αρέσει μιας και όσοι έχουν φάει κατασκευάσματά μου, τα αποφεύγουν επιμελώς έκτοτε.
Όμως όσοι ρισκάρουν, μπορούν να δοκιμάσουν:
Σε μπεν μαρί (σ' ένα μεγάλο μπρίκι άδειο που κολυμπάει μέσα σ΄ ένα κατσαρόλι με νερό που βράζει ρίχνουμε ως και 7 κουταλιές της σούπας κακάο (μην απαιτείτε ακρίβεια, όλα στο περίπου τα κάνω), 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ΒΙΤΑΜ soft light,
2 κουταλιές της σούπας γάλα regilait σκόνη
και 5-6 κουταλιές του γλυκού φρουκτόζη ή "κατά το δοκούν".
Τ΄ ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ταψάκι, βάζουμε φυτευτές πολλές σταφίδες ξερές κι από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Μόλις είναι τελείως κρύο, το βάζουμε στο ψυγείο.
μμμμμ!τελειο ακουγεται!!εγω θα ριξω και τριμμενο αμυγδαλο!!γιαμ-γιαμ!

betelgeuse
23-02-2012, 17:22
Ποιο ειναι το νοημα υπαρξης αυτου του θεματος?

secretly
23-02-2012, 21:09
Ποιο ειναι το νοημα υπαρξης αυτου του θεματος?
νομισω η....μασα

thomas98
23-02-2012, 21:15
Ποιο ειναι το νοημα υπαρξης αυτου του θεματος?

ευκολες συνταγες για μαγειρεμα απο την xrusaki κυριως για εμας τους φοιτητες.

secretly
23-02-2012, 21:27
ευκολες συνταγες για μαγειρεμα απο την xrusaki κυριως για εμας τους φοιτητες.
΄-)) ενταξυ,δεν ειναι ολες ευκολες,αλλα γινονται
εδω πηγαν τα παιδακια στο master sef κι εκαναν..θαυματα!

secretly
23-02-2012, 21:35
και τωρα που τα λεμε αλλη μια παν ευκολη και γρηγορη για υπογλυκαιμιες
μου παιρνει εικοσι λεπτα μονο
ΥΛΙΚΑ:
μια κρεμα γιωτης σοκολατα
ενα λιτρο γαλα(δεν θα χρειαστει και ολο)
2 πακετα μπισκοτα παπαδοπουλου
2-3 μπανανες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
βρεχουμε τα μπισκοτα ενα-ενα για λιγα δευτερολεπτα μεσα σε γαλα και τα στρωνουμε σε ενα μικρο ταψακι
αν θελουμε κανουμε 2 στρωσεις
φιαχνουμε την κρεμα γιωτης σοκολατα αναλογος με τις οδηγιες στο φακελακι
την στρωνουμε πανω απο το ταψακι
κοβουμε την μπανανα σε ψιλες-ψιλες φετουλες και την στρωνουμε απο πανω

αυτο το γλυκο αρχικα το εμαθα με κρεμα βανιλλια,αλλη μια στρωση μπισκοτα και απο επανω φρουι ζελε
η παραπανω συνταγη ειναι μια δικη μου παραλαγη αυτου καθως θεωρω οτι η σοκολατα ταιριαζει απιστευτα με την μπανανα
οποιος αντι για μπισκοτο θελει συνταγη ζυμης ταρτας η αντι για ετοιμη κρεμα θελει συνταγη σπιτικης,εδω ειμαι

secretly
24-02-2012, 00:44
ιδιεταιρα αφιερωμενη καθως και πανευκολη συνταγη για φοιτητες σε
θωμα και γκουφυ
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ
υλικα:
3-4 αυγα
λιγο γαλα
λαδι για τηγανι
αλατι η ζαχαρη
μπαγιατικο ψωμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ανακατευουμε σε ενα μπολ τα αυγα
συμπληρωνουμε λιγο γαλα και ανακατευουμε παλι λιγο
αν θελουμε αλμυρη την συνταγη προσθετουμε λιγο αλατι
βουταμε μεσα τις φετες απο το ψωμι
και αμεσως μετα τηγανιζουμε λιγο και απο τις δυο πλευρες
αν θελετε γλυκια την συνταγη προσθεστε ζαχαρη απο πανω στο τελος
οσο ευκολη τοσο νοστιμη!
παιδακια μου καλη επιτυχια!!!