Ακρόαση άρθρου......

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας ποιο είναι το αληθινό νόημα των γιορτών, αυτό της προσφοράς!
Ρωτήστε τα παιδιά “ποιοι είναι μερικοί τρόποι που μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας π.χ. την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες, την κοινότητα, τον κόσμο μας κατά τη διάρκεια των γιορτών;”. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εμπνευστούν με δικές τους ιδέες.

Παρακάτω παρατίθενται 11 ιδέες για τη μετάδοση της έννοιας της προσφοράς στα παιδιά:

1. Διοργανώστε ένα πάρτι όπου ενήλικες και παιδιά θα συγκεντρώσουν χρήματα αντί να σας φέρουν δώρα τα οποία θα δοθούν σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που θα έχετε επιλέξει.

2. Προσφέρετε χαρά σε άτομα τρίτης ηλικίας επισκεπτόμενοι ένα γηροκομείο μαζί με τα παιδιά σας όπου τα παιδιά μπορούν να ψάλλουν τα κάλαντα ή να κρατήσουν συντροφιά στους ηλικιωμένους.

3. Καθαρίστε ένα τοπικό πάρκο. Φορέστε γάντια και πάρτε σακούλες σκουπιδιών για να καθαρίσετε το συγκεκριμένο δημόσιο χώρο.

4. Επισκεφθείτε ένα ηλικιωμένο γείτονα προσφέροντάς του γιορτινές λιχουδιές ώστε να μοιραστείτε μαζί του το γιορτινό πνεύμα των ημερών.

5. Διατηρήστε τις παραδόσεις των παππούδων και γιαγιάδων. Συζητήστε με τους παππούδες ώστε να μοιραστούν μαζί σας τις αγαπημένες γιορτινές αναμνήσεις τους. Υπενθυμίστε στα παιδιά σας πόσο ανεκτίμητη και πολύτιμη είναι η αφιέρωση προσοχής και χρόνου στα αγαπημένα μας πρόσωπα π.χ. οικογένεια και φίλοι.

6. Δωρεά τροφίμων. Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας να αγοράσετε τρόφιμα για να τα δώσετε σε αποθήκη τροφίμων άπορων οικογενειών.

7. Υποστηρίξτε ένα παιδί. Υιοθετήστε παιδιά τρίτων χωρών μέσα από οργανώσεις που βοηθούν αυτά τα παιδιά ώστε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε σίτιση, ένδυση, εκπαίδευση.

4ος Κύκλος Αυτροβελτίωσης από το PSYCHOLOGY.GR
3 Ημέρες, 6 διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια. Γενική είσοδος: 25 ευρώ, για εγγραφές έως 31 Μαρτίου 2024

8. Δημιουργήστε κουτιά δραστηριοτήτων τα οποία θα περιέχουν βιβλία, μολύβια, χειροτεχνίες για να τα δώσετε σε παιδιά που βρίσκονται σε καταφύγια αστέγων.

9. Μην ξεχνάτε τα ζώα! Προσφέρετε σε συλλόγους αδέσποτων ζώων τροφές και ό,τι άλλο χρειάζονται.

10. Πηγαίνετε με το παιδί σας να αγοράσετε παιχνίδια για παιδιά που έχουν ανάγκη.

11. Γίνεται εθελοντής μαζί με το παιδί σας σε οργάνωση-φορέα που συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα της οικογένειάς σας.

Γιατί η προσφορά είναι αγάπη!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Αμανατίδου Φωστηρία

amanatidou fostiriaΨυχολόγος -  Α.Μ: CBT13-050
Ειδικός στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.


Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.